Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
lolita_xx

#176 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

:lol: :lol: :lol:
luda si :D samo sam ja sigurnija, kod tebe su vece :D
callmethebreeeze

#177 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by callmethebreeeze »

mima wrote:
Jebem mu zivot....nemoj psovat....vidis da su administratori okolo nas..... :dance: :run:
pa kad je guzenje postalo psovka, sunce mu kalajisano... poljubim.
:D
*mima*

#178 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by *mima* »

lolita_xx wrote::lol: :lol: :lol:
luda si :D samo sam ja sigurnija, kod tebe su vece :D

Naravno da su vece...ja sam starija......ti si mlada...jos ti rastu......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lolita_xx

#179 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

mislis da ce mi jos narasti?
*mima*

#180 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by *mima* »

lolita_xx wrote:mislis da ce mi jos narasti?

Samo ih masiraj.
callmethebreeeze

#181 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

vidis. to je jedna od tema o kojoj bi mogli diskutovati danima ovdje na forumu. naravno, trebaju nam fotke i par detalja da bi diskusija bila skroz ozbiljna.
lolita_xx

#182 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

mislim da je takva tema neophodna :D

mima, kako da masiram :? mislis da ima nade za mene :?
Aurora Borealis

#183 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:15, edited 2 times in total.
callmethebreeeze

#184 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

lolita_xx wrote:mislim da je takva tema neophodna :D

mima, kako da masiram :? mislis da ima nade za mene :?
sto pitas samo mimu? ima nas jos koji se razumijemo u te stvari. ja, recimo. :D mislim, nemam ja dzaba vise zenskih nego muskih prijatelja.
lolita_xx

#185 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

pitam mimu jer je upoznata sa materijom :D

dobar si, ja nemam ni jednu prijateljicu :D
*mima*

#186 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by *mima* »

lolita_xx wrote:pitam mimu jer je upoznata sa materijom :D

Jebem mu zivot.....sta sam ti ja.... :sad:

E necu ti masirat sise.
lolita_xx

#187 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

mima wrote:
lolita_xx wrote:pitam mimu jer je upoznata sa materijom :D

Jebem mu zivot.....sta sam ti ja.... :sad:

E necu ti masirat sise.
ti si mi vise od prijateljice :) :kiss:
callmethebreeeze

#188 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Aurora Borealis wrote: Vjerujem da je definicija prevare onaj osjecaj iznevjerenosti uslijed spoznaje da je nama draga osoba bila na bilo koji nacin intimna s nekim drugim/om. Djelila s njom/jim ono sto je bilo samo nase. I izmedju nas. Tu spada i sex, i online flert, i svi ostali vidovi zblizavanja koje moze povrijediti i koje vrijedja osobu s kojom smo u vezi/braku/cemu vec.
da se malo uozbiljim: a sta ako to voljena osoba ne sazna? ja mislim da je sasvim moguce imati sex s nekim nepoznatim za jednu noc i nastaviti zivjeti kao da nista nije bilo. i ne mislim da bi jedan takav cin tumacio kao pokazatelj da mi je veza losa, ili da sam gad, ili nesto trece. tako nesto bi shvatio kao malo napredniju masturbaciju. i ako to partner ne sazna, i ako se stitis, i ako to ne predje u naviku, onda ne vidim u cemu je problem.
suncica24

#189 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by suncica24 »

vidis za mene je to potpuno isto :) kao sto rekoh prevara je bazirana na lazi...potpuno je svejedno kako i koliko (dugo) mi neko laze...bitna je cinjenica da mi laze...i daleko od toga da zivim u svijetu iluzija i mislim da ni mene ni njega nikad nece privuci neko drugi :) ako cemo ici tvojom logikom po meni bi u tom slucaju bila puno gora seksualna prevara...emocije vrlo malo mozemo kontrolisati :) mozemo kontrolisati samo to da ne dodjemo u situaciju da previse vremena provodimo s nekom osobom koja nije partner, da nam se ne desi da se zaljubimo (ili ako nam se to vec desiti barem trenutnom partneru pristupiti otvorenih karata, i razici se ko ljudi :))...seksualna prevara je ipak stvar izbora :) za mene to znaci da je druga osoba IZABRALA da mu onih 5 minuta zadovoljstva sa nekom drugom osobom bude vaznije i od mene i od nase veze i od ljubavi i od povjerenja :)
najsmjesnije mi je kad ljudi kazu "eto desilo se" :D isto kao da si se okliznuo na bananu pa ti slucajno negdje uletio :-) price za malu djecu...

sto se oprastanja tice, ne bih da ulazim u to...isto kao i za prevaru, svak bira za sebe...ne bih se zaklinjala ni ovako ni onako...samo znam da jednom kad je povjerenje skrseno sve ti nekako dodje ko svicarski sir...puno rupa :)

i samo da ne bude da ja ovo sve tvrdim s neke visoke tacke moralisanja, kao sto sam vec otvoreno i bez pardona izjavila i na nekim drugim temama, ni sama nisam cvjecka...ali isto tako nisam nikog zavlacila nakon toga :) ni lagala, ni ponizavala, niti nabijala rogove...za mene je to bio jasan i glasan znak da je ta veza gotova, da nisam zaljubljena i da tu osobu ne volim...s godinama se nauci da nema potrebe za takve stvari :) da je puno bezbolnije proci neprijatnost raskida i toj osobi za koju si nekad imao osjecanja makar ukazati toliko postovanja da ne pravis budalu od nje/njega :)

i uvijek je lako naci opravdanje, povod, uzrok, objasnjenje za sranja koja pravimo...puno teze je suociti se sa sobom, problemima u sebi, momentima slabosti otvoreno i direktno bez stavljanja cijele veze na kocku...lako je biti "u ljubavi" dok je sve kako treba...dok smo mladi, zdravi, veseli, kad sve ide kako treba, kad se randesa onda kad si raspolozen za to, kad "ima se para, ima se cim", dok je sve med i mlijeko...ali zivot se sastoji od puno prepreka, od puno teskih momenata, za mene je puno jasnija, cistija slika ljubavi (ako je ima) u takvim momentima, nego u onim bajkovitim :) potpuno isto kao i sa prijateljstvom...
Ja mislim da, muskarci teze kontrolisu "seksualne nagone" od emocija. Mozda bi to bilo ono, da muskarci ne vrednuju isto sex kao i zene, i ma koliko se zene upirale da budu na istom seksualnom nivou kao i muskarci, mislim po broju partnera, mijenjanju istih, sex bez obaveza, otvorene veze... jednostavno, nije im to u "prirodi".
Imam prijateljcu koja je seksualno veoma slobodna, medjutim uvijek dodje do faze kad se zaljubi. Ne bude to tako u svakoj akrobaciji, ali bude pocesto i i sama je svjesna toga da sex nije dovoljan. S druge strane, njen muski "prototip" nema tih problema. On vrlo lako "razlucuje" sex od zaljubljenosti, pa cak i ljubavi, i moze imati jedno od to troje, ili sve troje na tri razlicita mjesta, a da bude ispunjen.
Mozda previse vremena provedoh u muskom drustvu, ali, jednostavno vidim da sex zenama i muskarcima nema isto znacenje.
Stoga, mislim da je lakse "oprostiti" seksualnu prevaru, od emocionalne.
Sad, da li oprostiti znaci i "zaboraviti", nisam sigurna. Po meni, tvoj svicarski sir je prelijep opis "stanja poslije". Ljubav je jos uvijek tu, ali je izbusena sa svih strana, rasparcana i providna, i pitanje je licnosti, snage, zajednicke povezanosti... individualno, da bi se moglo govoriti o pomirenju i putu dalje.
Ni jedna prica nije ista...
Tako da...
I na kraju, slazem se da za izbor "odlazak ili prevara" moras biti veoma jak. I posten, prema sebi, najprije. Tek onda prema drugom. Meni je prevara odraz nemoci prema samom sebi, straha od sebe, svojih zelja, stvarnih osjecanja, pa i samoce, a tek onda cin prema drugom. I sigurna sam da, koliko god da povrijedimo drugog, toliko povrijedimo i sebe, pa makar i ne znali to.
Ostane, nekad, kad ostarimo...i vrati se, ko bumerang.
Na kraju, mora se ipak sabrati, je li vrijedilo... Ili pak ne :roll:
Aurora Borealis

#190 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:15, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#191 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Aurora Borealis wrote:
callmethebreeeze wrote: da se malo uozbiljim: a sta ako to voljena osoba ne sazna? ja mislim da je sasvim moguce imati sex s nekim nepoznatim za jednu noc i nastaviti zivjeti kao da nista nije bilo. i ne mislim da bi jedan takav cin tumacio kao pokazatelj da mi je veza losa, ili da sam gad, ili nesto trece. tako nesto bi shvatio kao malo napredniju masturbaciju. i ako to partner ne sazna, i ako se stitis, i ako to ne predje u naviku, onda ne vidim u cemu je problem.
To i pokusavam reci : ne mogu tvrditi da je "LJubav ukljucuje vjernost" aksiom koji se ne dokazuje. Jer to ni sama ne znam. Sta ako bas sutra to ucinim? Ili ti? A sve do juce smo tvrdili da ne bismo bili u stanju? Mislim da ukljucuje, ali do jedne tacke... koja se nikad ne mora desiti. A vrlo lahko moze, pa i najvecim moralistima i ljudima od principa.

Da mi se ukaze neka prilika, mozda bih se i sama upustila u one-night stand. I nastavila sutradan kao da se nista niej desilo. A mozda bi mi u tom momentu proradila moralna kocnica, ljubav i postovanje prema tom mom nekom.

EDIT: Cak ne znam ni kako bih reagovala u situaciji da budem prevarena. Da li bih mogla oprostiti i nastaviti dalje? Ili bih otisla, a prije toga mu promijenila licni opis da mu vise nikad ne padne na um slicna ideja? Ili bih jednostavno otisla, i nastavila dalje sama kao da se nije desilo?

Mogu ja ovdje vrlo lahko reci: postupila bih tako i tako, ali... da li bih stvarno? Krhko je znanje :)
cini mi se da se razumijemo.
nikada, ne treba reci nikada, i nikada se ne treba kategoricno izjasnjavati o situacijama, ne radi se samo o prevarama, u kojima se sami nismo nasli. isto vrijedi i za osudjivanje drugih. ne kazem da ne treba imati neke principe, ali insan mora biti svjestan da se i najjaci princip moze pogaziti.
burek_in_space

#192 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by burek_in_space »

Bijah :D u situaciji da prevarim,voljeh je i nisam to uradio. :oops:

Sada se kajem. :(

:mrgreen:
callmethebreeeze

#193 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

burek_in_space wrote:Bijah :D u situaciji da prevarim,voljeh je i nisam to uradio. :oops:

meni je drago vidjeti da nisam jedini muskarac ovdje koji razmislja o svojim osjecajima, greskama i sl.
:D :D :run: :sax: :thumbup:
Last edited by callmethebreeeze on 30/03/2009 18:01, edited 1 time in total.
burek_in_space

#194 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote:
burek_in_space wrote:Bijah :D u situaciji da prevarim,voljeh je i nisam to uradio. :oops:

meni je drago vidjeti da nisam jedini muskarac ovdje koji razmislja o svojim osjecanjima, greskama i sl.
jel i ti sada varash preventivno?! :mrgreen:
callmethebreeeze

#195 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote:

meni je drago vidjeti da nisam jedini muskarac ovdje koji razmislja o svojim osjecanjima, greskama i sl.
jel i ti sada varash preventivno?! :mrgreen:
nista ja... necu da kazem...

ja sam totalno bezopasan.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#196 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by pape »

callmethebreeeze wrote:Ne kazem da ne treba imati neke principe, ali insan mora biti svjestan da se i najjaci princip moze pogaziti.
Ako je pitanje principa, ... onda se to ne gazi.
Ako je pitanje Principovog mosta, ... onda ga je u redu gaziti, .... :wink:
anais_nin

#197 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
vidis. to je jedna od tema o kojoj bi mogli diskutovati danima ovdje na forumu. naravno, trebaju nam fotke i par detalja da bi diskusija bila skroz ozbiljna.
kazu da pomaze i intenzivno konzumiranje kikirikija :D
lolita_xx

#198 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:
kazu da pomaze i intenzivno konzumiranje kikirikija :D
to ti iz isusktva :D
callmethebreeeze

#199 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

pape wrote:
callmethebreeeze wrote:Ne kazem da ne treba imati neke principe, ali insan mora biti svjestan da se i najjaci princip moze pogaziti.
Ako je pitanje principa, ... onda se to ne gazi.
Ako je pitanje Principovog mosta, ... onda ga je u redu gaziti, .... :wink:
ti pricas o idealima, ja pricam o zivotu, o iskustvima svojim i prijatelja mi u mene. :D :D :D mozda smo mi svi slabog karaktera. jebi ga, ja bih volio da sam karakteran k'o onaj njemacki vojnik sto je istupio iz streljackog voda i stao medju partizane i bio ubijen, ali nisam.
anais_nin

#200 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
Aurora Borealis wrote:
callmethebreeeze wrote: da se malo uozbiljim: a sta ako to voljena osoba ne sazna? ja mislim da je sasvim moguce imati sex s nekim nepoznatim za jednu noc i nastaviti zivjeti kao da nista nije bilo. i ne mislim da bi jedan takav cin tumacio kao pokazatelj da mi je veza losa, ili da sam gad, ili nesto trece. tako nesto bi shvatio kao malo napredniju masturbaciju. i ako to partner ne sazna, i ako se stitis, i ako to ne predje u naviku, onda ne vidim u cemu je problem.
To i pokusavam reci : ne mogu tvrditi da je "LJubav ukljucuje vjernost" aksiom koji se ne dokazuje. Jer to ni sama ne znam. Sta ako bas sutra to ucinim? Ili ti? A sve do juce smo tvrdili da ne bismo bili u stanju? Mislim da ukljucuje, ali do jedne tacke... koja se nikad ne mora desiti. A vrlo lahko moze, pa i najvecim moralistima i ljudima od principa.

Da mi se ukaze neka prilika, mozda bih se i sama upustila u one-night stand. I nastavila sutradan kao da se nista niej desilo. A mozda bi mi u tom momentu proradila moralna kocnica, ljubav i postovanje prema tom mom nekom.

EDIT: Cak ne znam ni kako bih reagovala u situaciji da budem prevarena. Da li bih mogla oprostiti i nastaviti dalje? Ili bih otisla, a prije toga mu promijenila licni opis da mu vise nikad ne padne na um slicna ideja? Ili bih jednostavno otisla, i nastavila dalje sama kao da se nije desilo?

Mogu ja ovdje vrlo lahko reci: postupila bih tako i tako, ali... da li bih stvarno? Krhko je znanje :)
cini mi se da se razumijemo.
nikada, ne treba reci nikada, i nikada se ne treba kategoricno izjasnjavati o situacijama, ne radi se samo o prevarama, u kojima se sami nismo nasli. isto vrijedi i za osudjivanje drugih. ne kazem da ne treba imati neke principe, ali insan mora biti svjestan da se i najjaci princip moze pogaziti.
ja se u potpunosti slazem :D i u vise navrata sam ponovila da ni sopstvenim roditeljima, koje volim kao malo koga, ne bih zamjerila nesto takvo...to se tice njih dvoje i njihovog odnosa i ko sam ja da im sudim...ja mogu odluke donositi samo za sebe i birati samo za sebe :) mislim da smo mi ljudi nesavrseni, da grijesimo, da nekad i sami sebe iznenadimo...ne ocekujem savrsenstvo i nepogrijesivost ni u prijateljstvima, a kamoli u ljubavnoj vezi...i znam koliko su ljudi u stanju da nas povrijede, kao da i mi povrijedimo druge :)

ja sam samo pisala za ono sto vjerujem sada u ovom momentu, bazirano na svojim dosadasnjim iskustvima i greskama :) i ono sto biram za sebe...mislim da je dosta nas vec bilo u situaciji ili da prevarimo ili da budemo prevareni...ja sam bila u obje, ali takodje sam bila i u situacijima u kojima je iskusenje bilo jako veliko, pa sam zbog osjecanja koje gajim prema osobi s kojom sam izabrala drugi put...i ne smatram da me to cini moralnijom ili boljom osobom od nekog ko ne postupa tako ili ne razmislja tako...ali s obzirom na sva ta prethodna iskustva smatram da dosta dobro znam sta zelim, sta zasluzujem i sta mogu :) znam kakav je to bol kad nas neko povrijedi na takav nacin, kad nas razocara...i isto tako znam za sebe da imam dosta velik kapacitet za prastanje...prastala sam puno toga osobama koje volim (ne mislim samo na ljubavne partnere, nego i na prijatelje)...ali cinjenica je (barem za mene) da se nakon neceg takvog nikad ne moze biti kao prije...a to moze biti i te kako bolno...

povjetarac ti si svjestan svojih mogucnosti, svojih zelja i svog razmisljanja o tome i ja to u potpunosti postujem :) moje iskustvo nije bilo takvo...ja kao prvo nisam mogla jednostavno zaboraviti to sto sam uradila, iako mozda za nekog drugog to sto sam ja uradila se uopste ne bi ubrajalo u kategoriju prevare :) ja recimo nisam spavala ni s kim drugim, ali je bilo seksualnog kontakta i za mene je to znacilo bolno saznanje da ja u stvari nisam zaljubljena u osobu s kojom sam...

isto tako mi se desilo da u momentu velike krize u visegodisnjoj vezi upoznam nekog ko me je izuzetno privukao...radili smo na jednom projektu zajedno...ja sam zena kod koje intelektualna stimulacija i kreativnost bude seksualnu privlacnost i vrlo lako mi se moglo desiti da zaglavim...u par navrata se cak i desilo da zaglavimo negdje sami, jednom cak i cijelu noc, u razgovoru i pod uticajem alkohola...on je bio stranac, koji je tu na vrlo ogranicen period vremena, i koji je uz to poznavao vrlo mali broj ljudi, mogla sam to uraditi u tajnosti da ne zna niko osim mene i njega...on ode, mi se vise nikad ne vidimo i eto...bio mi je zanimljiv, fascinirao me, uzivala sam u vremenu provedenom s njim...ali ni okolnosti, ni problemi u mojoj vezi, ni alkohol nisu mogli nadjacati cinjenicu da zaista volim covjeka s kojim sam u vezi, i dovoljna mi je bila sama pomisao na to koliko bi njemu bola zadalo da to ikad sazna...to je tajna s kojom ja ne bih mogla rahat zivjeti, niti zelim da zivim sa takvim tajnama :) poznam sebe dovoljno da znam da bi u mojim ocima nakon toga nas odnos zauvijek bio uprljan...i zato znam da je za mene ispravan izbor da vjerujem u vjernost u ljubavi :)

svjesna sam mogucnosti da mozda nikad vise necu upoznati i zaljubiti se u osobu koja razmislja tako kao ja...svjesna sam i mogucnosti da upoznam i zaljubim se u osobu koja mi laze da razmislja isto tako, a u praksi radi nesto drugo :) ali to su rizici koje sam i te kako spremna prihvatiti bez kompromitovanja mojih vjerovanja i ubjedjenja :)
Post Reply