Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mostarac

#1 Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by mostarac »

Dakle moje pitanje je da li je za ljubav neophodna vjernost oba partnera? Znaci da li po vama veza dvoje ljudi moze biti uspjesna ako oni povremeno imaju i druge partnere i da li se to moze nazvati ljubavlju ili ne moze?
madner

#2 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by madner »

Da/Ne/NE. :D
Kjajević Majko

#3 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Kjajević Majko »

Ne nije potrebna, što više mutiš sa strane to je više voliš. :thumbup:
lala_sa

#4 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lala_sa »

Za pravu ljubav jest potrebna...Možeš ti voljeti na neki način i mutiti sa strane, ali to nije prava ljubav....
Dori

#5 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Dori »

Ma cim pozelis "mutiti sa strane" to onda vise nije to :-?
zena21

#6 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zena21 »

Na zalost smo dosli u stanje svijesti gdje je sasvim normalno postaviti ovakvo pitanje. Smatram da ako se ljudi stvarno vole, onda ne saraju okolo. Kao sto neko rece... ako pocnes sarati, onda to nije to
fixer

#7 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by fixer »

slazem se sa zenom. ali ima svega... nista nije savrseno, a znam dosta ljudi koji stvarno vole, ali jbg, ne propustaju prilike velike. cak su i u braku!
zena21

#8 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zena21 »

fixer wrote:slazem se sa zenom. ali ima svega... nista nije savrseno, a znam dosta ljudi koji stvarno vole, ali jbg, ne propustaju prilike velike. cak su i u braku!
znam i ja.. i to ne malo :D
fantom slobode

#9 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by fantom slobode »

ne treba sarati, treba se usresrediti na odgovarajuce zene...

obratiti paznju na plural...
Last edited by fantom slobode on 03/09/2008 11:29, edited 1 time in total.
fixer

#10 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by fixer »

zena21 wrote:
fixer wrote:slazem se sa zenom. ali ima svega... nista nije savrseno, a znam dosta ljudi koji stvarno vole, ali jbg, ne propustaju prilike velike. cak su i u braku!
znam i ja.. i to ne malo :D
zbog toga ja podupirem swing :D
da ih povezemo?
metal_rules_cura

#11 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by metal_rules_cura »

Pa valjda bi trebalo podrazumijevati :-) :D
Amazonka27

#12 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Amazonka27 »

Ljubav nije uslovljena vezom ili brakom! To znaci da mozes nekoga voljeti a nebiti sa njim u vezi...(pa ni na onoj telefonskoj)A ako ti se posreci pa imas vezu sa osobom koju volis...onda ti drugi/druge nisu ni na pameti :!:

To je unutrasnje zadovoljstvo i nije opipljivo...
teletrader

#13 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by teletrader »

Amazonka27 wrote:Ljubav nije uslovljena vezom ili brakom! To znaci da mozes nekoga voljeti a nebiti sa njim u vezi...(pa ni na onoj telefonskoj)A ako ti se posreci pa imas vezu sa osobom koju volis...onda ti drugi/druge nisu ni na pameti :!:
.
Jel ovo hoces da mi kazhes da me volis?
:P :P :P
slavkoimamodilera

#14 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by slavkoimamodilera »

mostarac wrote:Dakle moje pitanje je da li je za ljubav neophodna vjernost oba partnera? Znaci da li po vama veza dvoje ljudi moze biti uspjesna ako oni povremeno imaju i druge partnere i da li se to moze nazvati ljubavlju ili ne moze?
Pitanje je pogresno forumulisano... trebalo je glasiti: da li je za vjernost potrebna ljubav? Odgovor je onda u svakom slucaju DA... ;-)
Ja sam uvijek u zivotu kad sam gledao i zelio druge, odlazio iz veze u kojoj sam, jer sam znao da je to pravi znak da to nije TO... jedino sto me u zadnje vrijeme handri sto ima kol'ko ho'sh da nisam pozelio drugu... :mrgreen:
Amazonka27

#15 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Amazonka27 »

teletrader wrote:
Amazonka27 wrote:Ljubav nije uslovljena vezom ili brakom! To znaci da mozes nekoga voljeti a nebiti sa njim u vezi...(pa ni na onoj telefonskoj)A ako ti se posreci pa imas vezu sa osobom koju volis...onda ti drugi/druge nisu ni na pameti :!:
.
Jel ovo hoces da mi kazhes da me volis?
:P :P :P
pa nemoj me sad barit na svakoj temi...ne mogu te upratiti :D i onda mi opet propade prilika :D Necu ti reci da te volim, to se ili osjeti ili ne osjeti :D rijeci nisu pouzdana metoda kao pokazatelj ljubavi :D
Amazonka27

#16 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Amazonka27 »

slavkoimamodilera wrote:
mostarac wrote:Dakle moje pitanje je da li je za ljubav neophodna vjernost oba partnera? Znaci da li po vama veza dvoje ljudi moze biti uspjesna ako oni povremeno imaju i druge partnere i da li se to moze nazvati ljubavlju ili ne moze?
Pitanje je pogresno forumulisano... trebalo je glasiti: da li je za vjernost potrebna ljubav? Odgovor je onda u svakom slucaju DA... ;-)
Ja sam uvijek u zivotu kad sam gledao i zelio druge, odlazio iz veze u kojoj sam, jer sam znao da je to pravi znak da to nije TO... jedino sto me u zadnje vrijeme handri sto ima kol'ko ho'sh da nisam pozelio drugu... :mrgreen:
:thumbup: :thumbup:
Upravo to....
Nakon 3 god veze...kad sam sebe uhvatila da lovim okom drugog...postavila sam sebi pitanje sta radimu toj vezi...i onda sam izrovila milion nezadovoljstava...i vrlo brzo smo se razisli...
River_isle

#17 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by River_isle »

Neki stadij ljubavi svakako ukljucuje vjernost, ali tu postoje nijanse pa kad ljubav splaHne neka druga osjetila preovladaju i na vjernost se zaboravi. Nije ljubav ta koja zahtjeva vjernost, tu su vise presudni odgoj, moral, obicaji, karakter itd.
Da veza bez vjernosti moze opstati, moze, ali se postavlja pitanje gdje ta veza vodi?!
teletrader

#18 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by teletrader »

Amazonka27 wrote:
slavkoimamodilera wrote:
:thumbup: :thumbup:
Upravo to....
Nakon 3 god veze...kad sam sebe uhvatila da lovim okom drugog...postavila sam sebi pitanje sta radimu toj vezi...i onda sam izrovila milion nezadovoljstava...i vrlo brzo smo se razisli...
A sto jel ti taj prvi sto si bila sa njim 3 godine radio u banci pa nije imao vremena za tebe,ili je taj drugi mozhe biti bio istetoviran?
:D
metal_rules_cura

#19 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by metal_rules_cura »

River_isle wrote:Neki stadij ljubavi svakako ukljucuje vjernost, ali tu postoje nijanse pa kad ljubav splaHne neka druga osjetila preovladaju i na vjernost se zaboravi. Nije ljubav ta koja zahtjeva vjernost, tu su vise presudni odgoj, moral, obicaji, karakter itd.
Da veza bez vjernosti moze opstati, moze, ali se postavlja pitanje gdje ta veza vodi?!
Mogla bih se sloziti sa ovim. Prvo, vjernost moze biti psihicka i fizicka, takodjer nevjernost i jedna i druga. Moze da se desi paradoks pa da covjek ne zavrsi u krevetu sa nekim, ali na tu osobu konstantno misli sto je po meni mnogo opasnije nego druga opcija. Ali, o razdvajanju "fizike" i emocija besmisleno je govoriti na nekom stadiju veze izmedju dvoje ljudi. Veze koja traje godinama, ostavila je za sobom mnogo zajednickih trenutaka, posebno ukoliko tu ima djece... Onda se postavlja prakticno pitanje: Ok, pozelio ili pozeljela si nekog sa strane, stavio ili stavila na kocku sve ono sto se godinama gradilo, povjerenje dolazi u pitanje i tada ta prevara dobija sasvim drugu dimenziju... I na kraju, sta onda radis sa mnom toliko dugo da ne mozes problem rijesiti prvo sa mnom? Ukoliko mozes. Ukoliko ne, svako sebi. Toliko barem veza zasluzuje.
Amazonka27

#20 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Amazonka27 »

teletrader wrote:
A sto jel ti taj prvi sto si bila sa njim 3 godine radio u banci pa nije imao vremena za tebe,ili je taj drugi mozhe biti bio istetoviran?
:D
Da je radio u banci nebi smjela da ga pustim iz ruku zbog svojih :D Ko bi nam kredite sredjivao :D a taj drugi nikad nije postojao...nego onako...jednostavno oshmekam u prolazu (u letu) ramena, trokut...guzu...nidje veze :D
d2

#21 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by d2 »

ljubav meni ne ukljucuje vjernost, meni podrazumjeva vjernost
zena21

#22 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zena21 »

d2 wrote:ljubav meni ne ukljucuje vjernost, meni podrazumjeva vjernost
:thumbup:
njeka

#23 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by njeka »

Nije ljubav ako si s nekim iz nekog interesa. Bilo da je u pitanju finansijska podrška,napredovanje u društvu ili poslu,dobar sex,....ili jednostavno da imaš nekoga !
Ljubav,ako je prava,i prevara ne mogu da stoje u istoj rečenici!!
Samo postoji problem nazivanja stvari pravim imenom
Last edited by njeka on 03/09/2008 12:43, edited 2 times in total.
Aurora Borealis

#24 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 21/11/2010 13:56, edited 1 time in total.
RenaTTa

#25 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by RenaTTa »

Ne znam vala...sve ti je to individualno i ovisi od mnogo cinioca :)
La licno sam za parolu ako nekoga volis, budi vjeran, s tim da se vjeronst i povjerenje ne
dobiva automatski, vec treba raditi na tome, raditi na svemu, i vremenom ce doci povjerenje
pogotovo danas kada je zaista Jack-pot ako upoznas nekoga za koga doista mozes reci da ga volis
daleko od materijalnih i tjelesnih zadovoljstava :)
Post Reply