anjusha wrote:Hehhe, znam ne pitaj nista.... Samo mi nije jasno gdje me nadju, a svi su do sad dosli odnekle u Sa na par dana- zbog neceg- naisli na mene i uhvatili se ko pit bullovi. A mozda sam i sama kriva, posto mi nekad odgovara ta veza na daljinu, da imam svoj zivot, slobodu (ne mislim u ovom slucaju na slobodno ponasanje u bilo kojem smislu prema drugim muskarcima), drustvo, rasporedim sebi vrijeme kako mi odgovara, ne moram da non stop budem glat obrijana i sl.... A u ist vrijeme imam nekog sa kim mogu pricati, online dijeliti sve sto nam se desava dnevno, misli, emocije, organizirati da se vidimo kad nam odgovara, nekog za sex (ne bas tako redovan, ali vjerujem redovniji nego kod pola mladih ljudi u Sa), i tako...
![]()
ALi kao sto sam rekla u prethodnom postu, to ide neko vrijeme, ali onda postane samo vrćenje u krug. Vidjecu ovaj put kako ce ici, posto je sad to sve na nekom pocetku. Hvala na tom sretno, trebace mi
da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Mina_sa
#76 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
-
mojgrad
#77 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
moze uspjeti ako to oba partnera iskreno zele. Moja je uspjela i krunisana je brakom 
-
Mina_sa
#78 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
svaka častmojgrad wrote:moze uspjeti ako to oba partnera iskreno zele. Moja je uspjela i krunisana je brakom
-
zamzija
#79 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Ovisi o tome koliko je neko spreman praviti kompromise, i koliko je nekome stalo do te druge osobe
Ja znam osobe kojima je uspjela veze na daljinu, a znam i one kojima nije
Sve je to lutrija
Sve je to lutrija
-
mojgrad
#80 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Ipak vise vjerujem da to nije lutrija vec do karaktera osobe kakav si i s kim si se upetljao. Ako taj neko nije spreman na kompromise u zivotu (bez obzira bio ti daleko ili ne, u ziovtu se uvijek trazi zlatna sredina) onda takva jedna veza ne moze uspjeti. Niti je takav neko spreman za nesto ozbiljno posebno ne za brak.zamzija wrote:Ovisi o tome koliko je neko spreman praviti kompromise, i koliko je nekome stalo do te druge osobe
Sve je to lutrija
Onome kome je stalo do te osobe taj je spreman i na kompromise, obostrane naravno.
-
newbloke
#81 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
evo da otvorim i ja sezonu........
prvi post!
sigurno tvrdim da ne mogu da opstanu! brak mozda, ali veza nema sanse. jedno ce barem pomisliti na varanje, jos ako je iskusenje na svakom cosku, ajeste...nema sanse
a da ne kazem istospolne veze...to je najveca glupost da mogu opstati
jedino ako musko prevari, a ne govori to
a onda iskreni budimo i nije to neka veza 
prvi post!
sigurno tvrdim da ne mogu da opstanu! brak mozda, ali veza nema sanse. jedno ce barem pomisliti na varanje, jos ako je iskusenje na svakom cosku, ajeste...nema sanse
jedino ako musko prevari, a ne govori to
-
maja...
#82 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Daleko od ociju, daleko od srca. Znam iz iskustva.
-
caes
#83 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
E, ako ti sigurno tvrdis, onda sigurno ne mogu opstatinewbloke wrote:evo da otvorim i ja sezonu........
prvi post!
jedino ako musko prevari, a ne govori toa onda iskreni budimo i nije to neka veza
-
Bodkin
#84 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Sto ce reci da je tvoje iskustvo ultimativna istina i odgovor na ovo pitanje.Da trenutno ne postoji malo vise od 6 milijardi razlicitih karaktera ljudi mozda bih i zakljucio da je tvoje iskustvo primjenljivo na sve ostale..maja... wrote:Daleko od ociju, daleko od srca. Znam iz iskustva.
-
d2
#85 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
ima i drugacijih iskustava.maja... wrote:Daleko od ociju, daleko od srca. Znam iz iskustva.
-
newbloke
#86 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
sigurno i odgovorno!!!caes wrote:E, ako ti sigurno tvrdis, onda sigurno ne mogu opstatinewbloke wrote:evo da otvorim i ja sezonu........
prvi post!
jedino ako musko prevari, a ne govori toa onda iskreni budimo i nije to neka veza
-
caes
#87 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Ja ne znam kako onda slijepi ljudi mogu ikoga voljetimaja... wrote:Daleko od ociju, daleko od srca. Znam iz iskustva.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#88 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
crnjakcaes wrote:Ja ne znam kako onda slijepi ljudi mogu ikoga voljetimaja... wrote:Daleko od ociju, daleko od srca. Znam iz iskustva.
- J.
#89 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
LJUBAV može opstati. 
-
caes
#90 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Prije bih rekla da je samo logicno pitanje/konstatacijaChmoljo wrote:crnjakcaes wrote:Ja ne znam kako onda slijepi ljudi mogu ikoga voljetimaja... wrote:Daleko od ociju, daleko od srca. Znam iz iskustva.
-
d80
#91 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
A sta reci kad ste imali vezu, gradili je normalno, bilo sve idealno, slagali se i odgovarali jedno drugome i odjednom ste prinudjeni u istome gradu odrzavati vezu na daljinu zbog drugih stvari, a volite tu osobu i zeljeli ste zajedno nesto stvarati? 
-
caes
#92 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Mmm .. ne znam kako se veza u istom gradu moze graditi 'na daljinu', ali u svakom slucaju, ako nekog volis ne posustajes na prvoj barijeri ..
-
d80
#93 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
e moj caes, gradis i sve bude ok ali ne ocekujes faktore kao roditleji, sredina i tako to. Ne posustajem ali nekad covjek ne zna jednostavno sta daljecaes wrote:Mmm .. ne znam kako se veza u istom gradu moze graditi 'na daljinu', ali u svakom slucaju, ako nekog volis ne posustajes na prvoj barijeri ..
-
Zidane
#94 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Ne moze opstati!
-
caes
#95 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Pa ako ga volis, najmanje sto mozes je da probas da istrajes. A ti ostali faktori; porodica, sredina .. ne znam koliko vam je godina, ali ako ste stariji, ne biste trebali dopustiti da vam to pravi problem.d80 wrote:e moj caes, gradis i sve bude ok ali ne ocekujes faktore kao roditleji, sredina i tako to. Ne posustajem ali nekad covjek ne zna jednostavno sta daljecaes wrote:Mmm .. ne znam kako se veza u istom gradu moze graditi 'na daljinu', ali u svakom slucaju, ako nekog volis ne posustajes na prvoj barijeri ..
Nikad mi nece biti jasno kako od ljudi od kojih bi trebao dobiti najvecu podrsku, dobijes najvece sranje u zivotu.
- Babsy
#96 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Može, ali ovisi o mnogo čemu. 
-
mojgrad
#97 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Rjesenje = finansijska neovisnost od roditelja. Dokle god si sa njima pod istim krovom i iz iste serpe jedete (sto bi u nasem narodu se reklo) nikada neces imati pravo na svoju licnu privatnost niti odabir partnera/ce.. U Bosni je to tako, kod vecine porodica, zbog toga i sve one zajednice = jadnice, svekar svekrva, brat sestra zaova i sta ja znam ko sve ne pod jednim krovom.d80 wrote:e moj caes, gradis i sve bude ok ali ne ocekujes faktore kao roditleji, sredina i tako to. Ne posustajem ali nekad covjek ne zna jednostavno sta daljecaes wrote:Mmm .. ne znam kako se veza u istom gradu moze graditi 'na daljinu', ali u svakom slucaju, ako nekog volis ne posustajes na prvoj barijeri ..
kad budes zaradjivao za svoj zivot i ne budes ovisan ni u kom pogledu od roditelja onda nece imati pravo ni sta da ti govore, mislim da svakako nemaju pravo ako si punoljetan ali et mnogi dozvole sebi svasta.
- Divlja_Djevojka
#98 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
ma to je zeznuta stvar, mislim da moze obstati taka veza ako to dvoje imaju povjerenja jedno u drugu i ako se stvarno vole.. Meni dosad jos nije uspjelo, al evo sad opet imam vezu na daljinu i zasad nam je super,vidjamo se svaki vikend i izmedju nekad kad mozemo.
- anđeo s greškom
#99 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Nadam se da može.. zaljubila sam se u nekoka tko živi 2000 kilometara daleko... 
- Divlja_Djevojka
#100 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
ujj. ja se na takvu vezu nebi mogla upustiti, to je previse daleko, ta osoba vjerovatno jednom Godisnje dodje u BiH ili zavisi gdje zivis?!anđeo s greškom wrote:Nadam se da može.. zaljubila sam se u nekoka tko živi 2000 kilometara daleko...