da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
d2

#51 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by d2 »

Kada sam bio teen uvijek sam nalazio nekakve curice tamo gdje sam provodio raspuste, jao sta sam pisama napisao i poslao poslije kada skola pocne i kada svako ode svojoj kuci. Šuma se omanja mogla spasiti da nisam pisao tolika pisma, ali to je bio takav period :)

Pa dobijes namirisano pismo pa niko sretniji od tebe :) Kasnije, kada je zapucalo skontah kao i svi drugi da je najbolje imati djevojku ili iz istog ulaza ili iz susjedne zgrade. I tako i bi :)

Danas smo motorizovani pa bas ne mora biti susjedni ulaz ali zar nije lijepo kad nekoga pozelis i kazes hej hajdemo prosetati biti u mogucnosti to uraditi u roku od 5 minuta...

Ja nakon ovog teen perioda skontah da nikako nije dobro kada su kilometri izmedju pa se toga i danas drzim a svima koji su u takvoj situaciji srecu zelim.

Ja mislim da to ne bih mogao, tj mogao bih kada bih morao ali se nadam da necu morati jer je ipak cini mi se ljepse kada smo blizu :mrgreen:
lolita_xx

#52 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by lolita_xx »

pa dobro, ja sam jos uvijek teen :D
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#53 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Šeherzada »

Nisam bas za veze na daljinu.....Mozda nekima mogu opstati ali je potrebna neogranicena kolicina povjerenja.Ja sam vise za onu opipljivu ljubav,za nekoga ko moze biti tu bar dva tri puta sedmicno da te zagrli....
caes

#54 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by caes »

Nisam ni ja za ljubav na daljinu, ali me takva zatrefila. Vec smo 7 mjeseci skupa i uprkos tome sto sam zesci emotivac i tip osobe koji voli da provodi mnogo vremena sa momkom, super funkcionisemo. :)
chudna

#55 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by chudna »

Moj brak je najbolji primjer da veza na daljinu i te kako moze opstati. Sada sa modernom tehnologijom se vise upoznas za krace vrijeme na daljinu nego da ste u istom gradu. Ja sam sa svojim dragim pricala satima dnevno...Niko nas nije ometao u tim razgovorima, niko nam se nije privaljivao,...A sto se tice ogromnog povijerenja-nije li to osnov svake prave veze izmedju dvoje ljudi??? Ako je to ono pravo opstace a ako nije samo ce ti se kazati :)
zelenashica

#56 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by zelenashica »

ako postoji istinska veza,ljubav i osjećanja onda nikakve prepreke ne postoje a kamoli km udaljenosti.....apsolutno je ne bitna daljina osoba...bitna je blizina duša,srca,......blizina želja..... :-D
Mina_sa

#57 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Mina_sa »

mišica wrote:ako postoji istinska veza,ljubav i osjećanja onda nikakve prepreke ne postoje a kamoli km udaljenosti.....apsolutno je ne bitna daljina osoba...bitna je blizina duša,srca,......blizina želja..... :-D
stoji sve to neko vrijeme, ali daljina ubije sve...pa od silne ljubavi ostane navika da se čuješ s tom osobom i kad nemate šta reći jedno drugome...u nadi da će sve biti kao na početku, ali ne ide na silu...jbg
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#58 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Chmoljo »

nego da ja vama otpjevam jednu:

Negdje u daljine pogled mi se gubi,
Nekog u daljini moje srce ljubi

Prolazi mi mladost i u ceznji vene,
Daleko si draga daleko od mene

Ja ceznem i zudim za dalekim krajem
I za tvojim draga toplim zagrljajem

Tebe srce zeli i o tebi sanja
tuzna li je mladost bez tvog milovanja

Daleko si draga daleko si mila
Sudbina je mnoga srca rastavila

Dal' je tvoje vjerno, osjecaju pravom
Da ne gasne ljubav tihim zaboravom

(Zaim Imamovic)

pa vi vidite!

P.S. i ja imam slične probleme... samo što daljina koja nas razdvaja nije toliko velika, razdvajaju nas više ljudi... :sad:
mrzim ljude...
sheilak

#59 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by sheilak »

chMoljo, mizantropu jedan! :-D

Pitanje je da li je ljubav na daljinu dobrovoljna ili prisiljena datim okolnostima. Razlika je u tome da, ako je razdvojenost dobrovoljna, ako su se ljubavnici :-D na to sami odlucili jer su skloniji takvom nacinu zivota, jer im je takva priroda, onda zapravo i ne postoji problem jer je ona odraz njihovih zelja. Tako je kod mene i moje ljubavi. Meni licno ne treba stalna fizicka prisutnost osobe koju volim jer zelim zadrzati svoju slobodu zivljenja, misljenja, djelovanja ( Vjerujem da, ako se i udam, da cemo moj buduci muz i ja zivjeti na razlicitim lokacijama :) ). Mozda se vecina nece sa mnom sloziti u ovome, ali tako ja mislim i osjecam i to je moja potreba.

Drugacije je, naravno, ako je razdvojenost prisilna, pogotovo kod onih koje zele svaki trenutak provesti sa osobom koju vole. Mogu razumjeti kako se nekad zbog toga moze osjetiti sva okrutnost razdvajanja i kakve se sve sumnje mogu pojaviti, i u sebe i u onog kojeg volis. Mislim da je u takvim slucajevima iskrenost jako vazna , kao i razgovor i povjerenje. Bez toga ne ide. I, naravno, nastojati da ta razdvojenost prestane , ukoliko je veliki problem za vezu, jer par inace stavlja pred izbor - veza ili nesto drugo. Mislim, dakle, da je ljubav na daljinu i ovdje moguca, samo je bitno postaviti prioritete.
zelenashica

#60 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by zelenashica »

babyline wrote:
mišica wrote:ako postoji istinska veza,ljubav i osjećanja onda nikakve prepreke ne postoje a kamoli km udaljenosti.....apsolutno je ne bitna daljina osoba...bitna je blizina duša,srca,......blizina želja..... :-D
pa to je ono sto mi smeta. znas, ja mogu u svojoj glavi, srcu kako hoces praviti projekcije te osobe, svojih, njeenih zelja... sve krasno. ali to ostaju u mojoj glavi i ako nije realno onda srce fino pati...
lako je biti zaljubljen u osobu na long distance :-)
ma ok je to...ali ja nisam spomenula čini mi se da ta ljubav treba na daljinu sa,treba da se gaji.....nego uopšteno da se može voljeti osoba koja nije tu uz tebe..iz nekih drugih razloga koji im otežavaju istinski kontakt......
Last edited by zelenashica on 09/08/2008 21:30, edited 1 time in total.
MPC

#61 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by MPC »

Ma jok, normalno da ne moze opstati. :D
ludacha

#62 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by ludacha »

sto dalje od ociju, blize je srcu :D
uvijek tako bilo, i bit ce.
a sto? pa valjda idealiziramo ljude..barem neki
cudnovati kljunas

#63 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by cudnovati kljunas »

moj konacni odgovor je NE, ili pak DA :D a ko ce ti ga znat vise
evo u slicnoj sam situaciji, nakon 2 mjeseca vidjanja skoro svaki dan (greska :roll:) ona odlazi u svoj grad, onda sam je vidio 2 puta u mjesec dana, jednom ona dosla, jednom se ja podjonio u autu i skokno malo do nje. tamo je radila povazdan, a sad kada se vratila, mora spremat ispite i radit na jebenom SFF-u, i sve to nebi bilo problem da ce ostati ovdje, izduro bi ja jos mjesec-dva da se nevidjamo cesto, al ako da uslov u septembru ode u zagreb, ako ne da ode u svoj grad da radi :sad: ...tako da smo sad ni na nebu ni na zemlji. juce smo bili skupa i ne znam vise sta dalje... dal je ovo kraj, il deverat dalje, nadat se da ce promjenit svoju zivotnu zelju, a to je zivot u zagrebu, i ostati mada ovdje nema nikoga, osim mene. :(
kaze da se boji nastavit dalje jer bi nam onda samo bilo teze kad bude trebala da ide. upravu je znam, al djaba sve kad sam puko ... :( uhh
sheilak

#64 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by sheilak »

@ chudnovati kljunas

Mislim da trebate biti iskreni prema sebi i reci jasno sta zelite od vase veze. Ako ne mozete biti zajedno, onda trebate razmisliti da li bi vam veza na daljinu bila dovoljna i da li je vasa ljubav dovoljno jaka da je prezivi. Ali, vazno je da budete iskreni jedno prema drugom i prema sebi.
cudnovati kljunas

#65 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

sheilak wrote:@ chudnovati kljunas

Mislim da trebate biti iskreni prema sebi i reci jasno sta zelite od vase veze. Ako ne mozete biti zajedno, onda trebate razmisliti da li bi vam veza na daljinu bila dovoljna i da li je vasa ljubav dovoljno jaka da je prezivi. Ali, vazno je da budete iskreni jedno prema drugom i prema sebi.
iskrenosti ne manjka, a ako ode od toga nema nista, toga smo svjesni oboje... samo sto ja to mozda necu da priznam sebi. :-? doslo je i do toga da pisem po forumu i trazim tudje misljenje, a svako sam najbolje zna sta mu je ciniti ... :(
metal_rules_cura

#66 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by metal_rules_cura »

Zato ja samo odgovaram ovdje, ne trazim savjete :D

Negdje sam napisala kako ne vjerujem da se veza moze izgraditi na daljinu, a vi ste jos uvijek u fazi izgradnje veze koliko sam shvatila. Nesto ste pravili a da niste razmisljati sta sutra i onda ste se odjednom nasli pred zidom. Da ste duze zajedno, da ste prosli vise stvari Zagreb ne bi izgledao tako strasan i veza bi se nastavila. Barem u ovom trenutku. A kasnije, ako bi se ispostavilo da tako ne ide to je druga prica.
Citizen-X

#67 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Citizen-X »

lolita_xx wrote: jok... vec kod mene sve neke veze na daljinu ... avion meni samo moze pomoci, kakav lift :D
Kad se tvoje ljubavi budu mogle ostvariti ti ces biti mumi(t)a a ne lolita :mrgreen:
cudnovati kljunas

#68 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

metal_rules_cura wrote:Zato ja samo odgovaram ovdje, ne trazim savjete :D

Negdje sam napisala kako ne vjerujem da se veza moze izgraditi na daljinu, a vi ste jos uvijek u fazi izgradnje veze koliko sam shvatila. Nesto ste pravili a da niste razmisljati sta sutra i onda ste se odjednom nasli pred zidom. Da ste duze zajedno, da ste prosli vise stvari Zagreb ne bi izgledao tako strasan i veza bi se nastavila. Barem u ovom trenutku. A kasnije, ako bi se ispostavilo da tako ne ide to je druga prica.
fino si ti to razumila metalko, moram priznati :)

e sad fazon je u tome sto je sad ta neka prekretnica s onoga sto se zove gradjenje veze i stalne veze, a priznajem bojimo se oboje upustiti u to, mozda ona vise jer je ona ta koja treba da ide, jer je ona ta koja trazi razlog manje da ostane. shvatam i ja da smo duze zajedno da bi stvari bile drugacije, al tek bi onda bilo komplikovano :-) i sad je tu taj famozni zid, da li ga preskociti ili udariti u isti pitanje je sad... :run:
ventilator

#69 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by ventilator »

ne moze, vjeruj ne moze :)
GandalfSivi

#70 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by GandalfSivi »

Je upoznao djevojku prije skoro 5 godina, ona iz Seattle-a (s tim sto je tada zivjela u LA), ja iz Sarajeva, imali vezu na daljinu skoro dvije godine (vidjali se svakih pola godine), poslije toga se sastavili skupa i evo danas sretno ozenjeni... Znaci veza opstati moze, ali se treba uloziti puno u totalno povjerenje, kao i u totalni nedostatak posesivnosti...
metal_rules_cura

#72 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by metal_rules_cura »

cudnovati kljunas wrote:
metal_rules_cura wrote:Zato ja samo odgovaram ovdje, ne trazim savjete :D

fino si ti to razumila metalko, moram priznati :)

e sad fazon je u tome sto je sad ta neka prekretnica s onoga sto se zove gradjenje veze i stalne veze, a priznajem bojimo se oboje upustiti u to, mozda ona vise jer je ona ta koja treba da ide, jer je ona ta koja trazi razlog manje da ostane. shvatam i ja da smo duze zajedno da bi stvari bile drugacije, al tek bi onda bilo komplikovano :-) i sad je tu taj famozni zid, da li ga preskociti ili udariti u isti pitanje je sad... :run:
Da li preskociti taj zid ili ne pitanje je na koje ne moze niko ovdje dati odgovor prvenstveno iz razloga sto se to uvidja iz kompletne situacije, osjecaja, a ne samo iz njenog opisa. Ukoliko si ti spreman na vezu na daljinu, sjedi i otvoreno joj reci, zatim ispituj njenu reakciju. Ukoliko postoji nekakvo kolebanje (potpuno je nebitno iz kojeg razloga) onda digni ruke od toga. Tako bi onda bilo najbolje. Ukoliko pokaze spremost, probajte jedno razumno vrijeme tako, trebalo bi se ubrzo pokazati kako stvari stoje. U bilo kojoj kombinaciji ne gubis bas puno zivotnog vremena :-D

Da ste duze zajedno ne bi bilo komplikovanije, cak stavise, bilo bi lakse i ne bi bilo ovih pitanja, jer vremenom covjek uz nekog osjeti puno vecu sigurnost. Na to sam mislila.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#73 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by anjusha »

Iskreno se nadam da- da.
Do sad sam imala dvije veze na daljinu. Obje su se raspale ali zbog razlicitih razloga, koji nisu uopce bili ni slicni, ali mozda ipak prouzrokovani daljinom. Zapravo u ovom drugom slucaju sam zakljucila da je citava nasa veza bila prouzrokovana daljinom i da nikad ne bih ni bila s njim duze od 2-3 izlaska (a zavrsilo se nakon 6 mjeseci) da smo bili u istom gradu i da smo provodili vise vremena skupa :shock:
Sada se cini mi se polako upustam u trecu vezu na daljinu. Iskreno se nadam da ce uspjeti. Da cemo se uspjeti dovoljno upoznati i dovoljno zbliziti i online da bi stvarno se oboje trudili na tome da bude nesto od toga. No, međutim, kao sto je vec neko spomenuo ovdje ranije takve se veze mogu realizirati do kraja jedino ako se ima neki krajnji cilj, neko krajnje spajanje na umu, neki datum, mjesec, godinu, nakon cega ce se biti skupa. Ja to jos nemam, tj mi nemamo.... Ali zato se jos nadam :) :D
Mina_sa

#74 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Mina_sa »

anjusha wrote:Iskreno se nadam da- da.
Do sad sam imala dvije veze na daljinu. Obje su se raspale ali zbog razlicitih razloga, koji nisu uopce bili ni slicni, ali mozda ipak prouzrokovani daljinom. Zapravo u ovom drugom slucaju sam zakljucila da je citava nasa veza bila prouzrokovana daljinom i da nikad ne bih ni bila s njim duze od 2-3 izlaska (a zavrsilo se nakon 6 mjeseci) da smo bili u istom gradu i da smo provodili vise vremena skupa :shock:
Sada se cini mi se polako upustam u trecu vezu na daljinu. Iskreno se nadam da ce uspjeti. Da cemo se uspjeti dovoljno upoznati i dovoljno zbliziti i online da bi stvarno se oboje trudili na tome da bude nesto od toga. No, međutim, kao sto je vec neko spomenuo ovdje ranije takve se veze mogu realizirati do kraja jedino ako se ima neki krajnji cilj, neko krajnje spajanje na umu, neki datum, mjesec, godinu, nakon cega ce se biti skupa. Ja to jos nemam, tj mi nemamo.... Ali zato se jos nadam :) :D
uh što je tebe krenulo..sretno :)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#75 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by anjusha »

Hehhe, znam ne pitaj nista.... Samo mi nije jasno gdje me nadju, a svi su do sad dosli odnekle u Sa na par dana- zbog neceg- naisli na mene i uhvatili se ko pit bullovi. A mozda sam i sama kriva, posto mi nekad odgovara ta veza na daljinu, da imam svoj zivot, slobodu (ne mislim u ovom slucaju na slobodno ponasanje u bilo kojem smislu prema drugim muskarcima), drustvo, rasporedim sebi vrijeme kako mi odgovara, ne moram da non stop budem glat obrijana i sl.... A u ist vrijeme imam nekog sa kim mogu pricati, online dijeliti sve sto nam se desava dnevno, misli, emocije, organizirati da se vidimo kad nam odgovara, nekog za sex (ne bas tako redovan, ali vjerujem redovniji nego kod pola mladih ljudi u Sa :-) ), i tako... :-D
ALi kao sto sam rekla u prethodnom postu, to ide neko vrijeme, ali onda postane samo vrćenje u krug. Vidjecu ovaj put kako ce ici, posto je sad to sve na nekom pocetku. Hvala na tom sretno, trebace mi :D
Post Reply