Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Razmisljam da kupim Audi a6 2005 godina, 2.7 TDI, Full oprema, ima MMI navigaciju i tako to. Auto uvezeno pocetkom jula mjeseca 2012.god. iz Njemacke.
Sad me zanima vaša iskustva (ako ih imate) kakvo je auto za odrzavanje, koji su cesti kvarovi itd...
Prešo je oko 195tkm.
Još nešto, koji je bolji motor 2.7 ili 3.0 TDI ??
Hvala
imam a4 s 3.0tdi motorom. malo je doradjen u odnosu na taj koji tebe zanima. ima 240 ks i 500nm momenta u odnosu na taj s 225ks i 450nm momenta. nemam nikakve primjedbe na auto. po gradu cu popit 11-12 litara u zavisnosti kako ga vozis, kad ga gazis popit ce i 15. na otvorenom ide i do 6 litara ako pazis. prosjek moj trenutni, imam auto 22 mjeseca i predjenih 55 000km je 9.5 litara od prvog dana. ako uzmemo u obzir da ja volim malo brzu voznju, to nije puno. motor je uglavnom najbolji dio auta.
eh sad taj audi, nije malo presao. al ako je dobro odrzavan, nije to strasno. moj ti je savjet da ga detaljno pregledas. znaci sve zivo mu treba pregledat. mjenac i to pogotovo ako je automatik. taj 2.7 tdi je solidan motor. ja sam ga vozio al na krace relacije. ima snage dovoljno za sve. s tim sto bi ja uvijek isao na 3.0tdi i na automatik mjenjac.
s tim vecim dizelima automatik je najbolji izbor.
sretno.
Ako razmišljaš previše o održavanju, ne kupuj auto te klase. Učinićeš sam sebi ogromnu uslugu. Na autu te klase je počevši od guma pa do svega ostalog prilično papreno. A na toj kilometraži nije da neće biti izdataka.
citroen xm wrote:Ako razmišljaš previše o održavanju, ne kupuj auto te klase. Učinićeš sam sebi ogromnu uslugu. Na autu te klase je počevši od guma pa do svega ostalog prilično papreno. A na toj kilometraži nije da neće biti izdataka.
Audi nije siguran ni na 0km da nece se pokvariti. Svako ko kupuje audi mora biti spreman na to.
E jbg sad, nije baš tako. A i da jeste, šta te boli kada imaš garanciju od par godina. A ovako kada kupiš polovnjaka od 200000 km jednostavno moraš biti spreman na izdatke ma koja marka bila u pitanju. U ovoj klasi svaki izdatak je veliki zato ko nije dobro finansjski potkovan učiniće sebi ogromnu uslugu tako što će izbjeći ovakva auta.
citroen xm wrote:E jbg sad, nije baš tako. A i da jeste, šta te boli kada imaš garanciju od par godina. A ovako kada kupiš polovnjaka od 200000 km jednostavno moraš biti spreman na izdatke ma koja marka bila u pitanju. U ovoj klasi svaki izdatak je veliki zato ko nije dobro finansjski potkovan učiniće sebi ogromnu uslugu tako što će izbjeći ovakva auta.
bez zajebancije, sasvim je normalno da se nov audi pokvari iz cista mira. Al naravno to pokriva garancija.
Sasvim je normalno da se svaki danasnji novi auto pokvari... To nije problem samo Audija.... Danasnja auta se jednostavno ne prave kvalitetno kao nekada
jedan bratski savjet koji su mi dali ljudi od struke,tacnije covjek koji zna audijevu dusu..njegova preporuka za mene o audiju upravo za ovakav model ali i uopste o autima...
-izbjegavaj kupovati prvu godinu proizvodnje odredjenog modela npr. proizvodnja pocela 2000-2005 ..uvijek izbjegavaj 2000 pa i 2001..zato postoji facelift,nije to samo promjena svjetala,stopki..itd.
-pomenuti auto...3.0 tdi po mogucnosti manuelac quattro..moze i 2.7
-dobro otvori oci a onda dodi na pregled
to je bila sva prica otprilike..
Ipak je u pitanju švercer, auto na zadnjem tehnickom u Njemackoj u ovlaštenom 'poršeu' servisu imao preko 275tkm. Znaci vracana kilometraza pravda se vlasnik da je i on nasjeo, jer nije provjeravao auto.
Hvala momci na informacijama, ipak cu probat uvesti iz Njemacke auto,ne mozes vjerovati nasim prevarantima, a ove auto kuce dizu cjene ko da je novo jbt !
jezzBA wrote:Ipak je u pitanju švercer, auto na zadnjem tehnickom u Njemackoj u ovlaštenom 'poršeu' servisu imao preko 275tkm. Znaci vracana kilometraza pravda se vlasnik da je i on nasjeo, jer nije provjeravao auto.
Hvala momci na informacijama, ipak cu probat uvesti iz Njemacke auto,ne mozes vjerovati nasim prevarantima, a ove auto kuce dizu cjene ko da je novo jbt !
a taman sam htio da napisem dobro ti pogledaj kilometrazu, takva auta kod njih ogromne kilometre prelaze godisnje... drugo ako vec imas izbora po rijecima vlasnika sam cuo da postoji znatna razlika izmedju 2.7 i 3.0 i da 3.0 puno bolje funkcionise u tom audiju... quattro i automatik ako ti nije zao para i da ako ga vec mislis vozati ocekuj nesto vise troskove(pogotovo ako ces ovlasteni servis), takodjer na meti su i lopova tako da i kasko nije uzaludan...
ako imas koga u inostranstvu, to ti je najbolje, da ode pogledati za tebe, raspitati se i slicno ...
Nemam iskustva sa tim autom, ali moram reci da ne obracas preveliku paznju na predjene kilometre. Za motor te generacije 300 000 km i nije neka velika kilometraza. Sve ovisi kako je vozen i da li je odrzavan. Ako je auto odrzavano i pazeno onda ta kilometraza je nista. Mozes naletiti i na auto sa predjenih 130 000km a da je auto rasuto.
Vise obrati paznju na neke druge stvari po kojima mozes skontati da li je auto paženo i odrzavano kako treba. O odrzavanju ne treba pricati, jer ta klasa i vuce skuplje dijelove.