Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
kurajber
#1 Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Želim da čujemo komentare, iskustva, odgovore... svih žena i svih muškaraca, želim da čujem vašu percepciju "prave dame i pravog gentlmena", šta je to što odlikuje i krasi ovakve ljude, zapravo da li se ovom titulom danas neko može punopravno okititi, da li danas uopšte možemo govoriti o ovome pitanju u društvu, da li je ovo ugrožena vrsta...Da li bi voljeli da živimo neko drugo vrijeme..
Moglo bi se postaviti mnogo pitanja, a dati još više odgovora...., ali dalji razvoj teme ipak prepuštam cjenjenom auditoriju.
Moglo bi se postaviti mnogo pitanja, a dati još više odgovora...., ali dalji razvoj teme ipak prepuštam cjenjenom auditoriju.
-
PalaSa Marsa
#2 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Haj' sretno s'novom temom.

-
kurajber
#3 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Evo ipak ću povući uvodnu riječ...Dakle, živimo u vremenu, najprostije rečeno, svega i svačega, svega smo se naslušali i nagledali, a i dalje se uspijemo svaki dan iznenaditi, pozitivno, negativno, šokantno, ugodno i svakojako, susrečući razne ljude, razne nivoe razvijenosti intelekta, profile, njihove socijalne i komunikativne sposobnosti...Pošto sam muškarac, mene još uvijek i danas uspije iznenaditi, u pozitivnom smislu, žena predivnih manira, držanja, govora, razmišljanja, intelekta....i mnogo mnogo drugih esencijalnih osobina i manira na osnovu kojih kategorišem tu osobu kao damu.
-
kurajber
#4 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Možeš ti sigurno puno više da nam kažešPalaSa Marsa wrote:Haj' sretno s'novom temom.![]()
- JThomas
#5 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
sve ti je to relativno. manire je relativno lako naučiti i mogu se glumiti prema vani. ono što se krije iza njih, ne može se odglumiti.
ja lično, na ovom vaktu, puno više gledam suštinu od forme.
ja lično, na ovom vaktu, puno više gledam suštinu od forme.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
za gentlemane ne znam ali rijetko koja dama ima u gradu
sve se više ponašaju ko muškarci
uskoro će nas početi tući
- Mis mekinjas
#7 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
komi wrote:za gentlemane ne znam ali rijetko koja dama ima u gradusve se više ponašaju ko muškarci
Ko vam je kriv kad zarađuju više od vas....
- HAVANA
- Mis mekinjas
#9 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Jel' dama, plaća u restoranima večere, jel' otvara muškarcu vrata, jel' se smije njegovim forama, ako nisu smiješne, jel' iz granapa kad idu nosi kese, i odvaljuje kičmu? Ovo su neka pitanja!!

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
9 od 10 zadnjih problema u društvu sam imao s "damama"
posljednja neugodna istuacija 4 razularene babe
me napale sa svojim psićima jer sam nogu sa bicikla spustio na klupu
i na kraju kažu nismo planirale sjesti nego samo da te napadnemo
balavica u Mešu na disko gripi bukvalno prođe kroz nas 4 lakata se obori pive iz ruku proli po ljudima
i ode van nakon što je zalupila vratima još jedna piva pade nakon što je udarilo od vrata
laktanje u tramvaju = žene
džeparoši = žene
loša komunikacija u tramvaju = žene
žena ženi oprostite molim vas kako možete sa mnom tako razgovarati
nismo ovce zajedno čuvali... nismo čuvali jer si ti pasla
da ne navodim ponašanja u vezama uokolo
pijančenja razbijanja i tako dalje 
posljednja neugodna istuacija 4 razularene babe
balavica u Mešu na disko gripi bukvalno prođe kroz nas 4 lakata se obori pive iz ruku proli po ljudima
laktanje u tramvaju = žene
džeparoši = žene
loša komunikacija u tramvaju = žene
žena ženi oprostite molim vas kako možete sa mnom tako razgovarati
da ne navodim ponašanja u vezama uokolo
- Troll_Happens
#11 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Dzentlmen je isto ko poslusni konj
Sjede u kupeu voza tri dzentlmena, Crnogorac i dama. U neka doba dama prne ko konj.
Kaze prvi dzentlmen: "Izvinite, nece se vise desiti!"
Domalo, opet dama odapne. Kaze drugi dzentlmen: "Oprostite, omaklo mi se, nece vise."
Kroz neko vrijeme, dama opet oplete. Kaze sad treci dzentlmen: "Pardon, gospodo, ovo se nece
vise ponoviti."
U neka doba ustaje Crnogorac i kaze: "Gospodo, ja odoh sad na WC... ...ako ova gospodja prne,
recite da sam ja!!!
Sjede u kupeu voza tri dzentlmena, Crnogorac i dama. U neka doba dama prne ko konj.
Domalo, opet dama odapne. Kaze drugi dzentlmen: "Oprostite, omaklo mi se, nece vise."
Kroz neko vrijeme, dama opet oplete. Kaze sad treci dzentlmen: "Pardon, gospodo, ovo se nece
vise ponoviti."
U neka doba ustaje Crnogorac i kaze: "Gospodo, ja odoh sad na WC... ...ako ova gospodja prne,
recite da sam ja!!!
- Michun
#12 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
A moj komi al' ti imas srece sa damama.
Evo jednog gentlmena od subote - parkiran na pjesackom kod svarovski radnje, je zelim da predjem i da idem u bbi. Stojim iza njegovog auta (novog) jer je on na pjesackom, bibice, ja nista, bibice i krece u rikverc da mi noge polomi, nokticima pokucam po staklu, otvara vrata i kaze: pa makni se glupaco ili scian epitet. ja kazem: pa parkiran si na pjesackom, gdje ja da hodam. gentlmen: mars, u p.m. kravo.
E sad sta reci...kad su ljudi bazicno nekulturni a jos uz to bahati
Razni ljudi u raznim sitacijama razlicito reaguju. Evo prva ja nisam 100% dama, zato sto opsujem dok vozim, zato sto ako me neko izgura iz reda kazem ne moze preko reda, znam odgovoriti na provokacije jako ruzno...sve to ne znaci da nisam kulturna zenska osoba. Trudim se.
Moj prijatelj prisustvovao dogodjaju na ulici: neki krkan gurnuo zenu u prolazu, ali ruku joj odvalio. Ona se okrece i kaze: gospodine, smatrajte se opsovanim. Dama
Evo jednog gentlmena od subote - parkiran na pjesackom kod svarovski radnje, je zelim da predjem i da idem u bbi. Stojim iza njegovog auta (novog) jer je on na pjesackom, bibice, ja nista, bibice i krece u rikverc da mi noge polomi, nokticima pokucam po staklu, otvara vrata i kaze: pa makni se glupaco ili scian epitet. ja kazem: pa parkiran si na pjesackom, gdje ja da hodam. gentlmen: mars, u p.m. kravo.
E sad sta reci...kad su ljudi bazicno nekulturni a jos uz to bahati
Razni ljudi u raznim sitacijama razlicito reaguju. Evo prva ja nisam 100% dama, zato sto opsujem dok vozim, zato sto ako me neko izgura iz reda kazem ne moze preko reda, znam odgovoriti na provokacije jako ruzno...sve to ne znaci da nisam kulturna zenska osoba. Trudim se.
Moj prijatelj prisustvovao dogodjaju na ulici: neki krkan gurnuo zenu u prolazu, ali ruku joj odvalio. Ona se okrece i kaze: gospodine, smatrajte se opsovanim. Dama
-
immuno
#13 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
"Dama se nepostaje dama se radja" eh sad moze se tu mozda ponesto i dodati jer vremena su se promijenila kad su zene u pitanju od nacina zivota,obrazovanja hvala bogu,statusa u drustvu uopste.Po meni dama je osoba koja je prvo njegovana,obrazovana,umjereno raspolozena ( znaci niti smrknuta ko grom a jos manje neki kez na licu a iz ociju vatra bije),aktivna u drustvenom i kulturnom zivotu,zdrav normalan porodicni zivot.Cini mi se da danas mlade osobe vise naginju tipu koji je protivan dami odnosno gentlmenu sto je to tako hm????? Mlade djevojke radije nose farmerke i sportske pantalone od suknje,kostima,haljine.Sminkanje takodje samo kad se "mora" izlazak,festa.......frizura sto prirodnije taze oprana kosa i neka stoji i pada kako ona hoce?????? Elegantno obucene kazem sad zene su najcecsce one koje to moraju "biznis" ali one su takodje nejcesce smrknute,u zurbi,zamisljene.......
Rekose mi da ima Hadis koji kaze "pokloni osmjeh zaradi Sevab" jel to tako neznam al ja cu uzeti da jeste jer licno susrecem kroz moj posao puno ljudi i nastojim da im poklonim bar osmjeh mozda ne bas pravi "damski" al i to je nesto!
Rekose mi da ima Hadis koji kaze "pokloni osmjeh zaradi Sevab" jel to tako neznam al ja cu uzeti da jeste jer licno susrecem kroz moj posao puno ljudi i nastojim da im poklonim bar osmjeh mozda ne bas pravi "damski" al i to je nesto!
- madner
#14 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Stara Becka skola, kad mi neko kaze molim ja mu kazem podoji. 
-
Islamovic
#15 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Znaju dame onako po damski sarajevsku klipacu i iz flase popiti pa kvalitetno podrignuti i jos se nasmjesi 
- madner
#16 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Mojne habat klipacu 
- dr.Gonzo
#17 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Treba biti covjek, lako cemo za dame i dzentlmene.
- Ljuska_u_BaklaFi
#18 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Michun wrote:gospodine, smatrajte se opsovanim. Dama
- Zlata M.
#19 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Postoje, naravno. Prepoznajemo ih po tome sto se prema covjeku, zivotinji i prirodi, odnose sa postovanjem, tj. onako kako bi voljeli da se svijet odnosi prema njima.
Usminkanost i te fore je posljednje sto ukazuje na gentlemen-a ili damu, ne dajmo se zavarati !
Usminkanost i te fore je posljednje sto ukazuje na gentlemen-a ili damu, ne dajmo se zavarati !
-
rosegirl
#21 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
dr.Gonzo wrote:Treba biti covjek, lako cemo za dame i dzentlmene.
- bez_ideje
#22 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
senzori na vratima zeznuse sve
-
kurajber
#23 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
Evo nešto konačno i iz iskustvaRaščupana wrote:Jel' dama, plaća u restoranima večere, jel' otvara muškarcu vrata, jel' se smije njegovim forama, ako nisu smiješne, jel' iz granapa kad idu nosi kese, i odvaljuje kičmu? Ovo su neka pitanja!!![]()
-
kurajber
#24 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
hahahahahaha..Jedan001 wrote:Dzentlmen je isto ko poslusni konj![]()
vise ponoviti."
recite da sam ja!!!
- Mis mekinjas
#25 Re: Da li još uvijek postoje "dame i gentlmeni"!?
A kurajberu jesi ti gentleman?