Da li jos ima "Sarajevskog humora"?
-
Prenj
#1 Da li jos ima "Sarajevskog humora"?
Sredinom osamdesetih imali smo Nadrealiste, Audiciju, Omladinski program, ... i bili su zaista dobri. Cijela bivsa Yu je plakala od smijeha, mi takodjer.
I u ratu se dobro provaljivalo: ratni nadrealisti, radio 99, radio zid, ...
Ispravite me ako grijesim, ali sada se sve svelo na reciklazu starih provala.
Bilo kakvo oponasenje carsijskog naglaska ili muski glas koji imitira mahalusu iz komsiluka, bi trebalo biti ko smijesno, ali nije.
Tako npr. u zadnjih "60 minuta" su napravili kao smijesan prilog o odlazem Eshdownu, koji je bio sve samo ne smijesan.
Radio 202 je dosta dobar, odlicna muzika, dobri gosti, ali ... nema humora.
Viza za buducnost, ocaj.
Neukusni razgovori sa osobama zaostalim u razvoju, u "zatvoru" su izvan granica dobrog ukusa.
I tako dalje ...
Jedini svijetli primjeri su mozda filmovi "Gori vatra" i "Kod amidze Idriza", ali zar je to sve za deset godina?
Sta se desilo?
Bilo kakvo oponasenje carsijskog naglaska ili muski glas koji imitira mahalusu iz komsiluka, bi trebalo biti ko smijesno, ali nije.
Tako npr. u zadnjih "60 minuta" su napravili kao smijesan prilog o odlazem Eshdownu, koji je bio sve samo ne smijesan.
Viza za buducnost, ocaj.
Neukusni razgovori sa osobama zaostalim u razvoju, u "zatvoru" su izvan granica dobrog ukusa.
I tako dalje ...
Jedini svijetli primjeri su mozda filmovi "Gori vatra" i "Kod amidze Idriza", ali zar je to sve za deset godina?
Sta se desilo?
- manijak1
Dakle potpuno se slažem s ovim
......osim Naše male klinike koja me nasmijeIspravite me ako grijesim, ali sada se sve svelo na reciklazu starih provala.
-
radeljas
ma nema humora sve je zbilja - sto bi rekli.
humor nisu sigurno maca i batko, to je tek los pokusaj kopiranja. a i djuro mi je pravo razocarenje sa tom malom klinikom. istina pogledao sam vrlo malo toga. ali od hiperprodukcije nema hajra.
jedina nada je sulejman kupusovic, on je po samom sebi, najbolji, najljepsi, i sve u tom stilu. pa sigurno zna i humor napraviti. steta sto ga otjerase iz vize. sto tamo ima humora
humor nisu sigurno maca i batko, to je tek los pokusaj kopiranja. a i djuro mi je pravo razocarenje sa tom malom klinikom. istina pogledao sam vrlo malo toga. ali od hiperprodukcije nema hajra.
jedina nada je sulejman kupusovic, on je po samom sebi, najbolji, najljepsi, i sve u tom stilu. pa sigurno zna i humor napraviti. steta sto ga otjerase iz vize. sto tamo ima humora
- manijak1
Nije loš humor u Crnoj hronici
-
Frutek
Ma nije nesto humor al ga jeste definitivno manje nego prije...Al nije to slučaj samo u Sarajevu...Mislim da je slično svugdje po BiH...Jednostavno smo u nekim drugim filmovima, zaokupljeni drugim mislima više nego nekad...
Recimo, ima duugo da mi je neko ispričao dobar vic...a sjećam se da su se do nedavno svaki dan pričale tone nekih novih viceva i fazona
Recimo, ima duugo da mi je neko ispričao dobar vic...a sjećam se da su se do nedavno svaki dan pričale tone nekih novih viceva i fazona
-
nidll
loledu wrote:ima..ima..sinoc sam gledao centralni zatvor..![]()
..kao the best of..i prikazivali snimke iz svlacionice vrbanjuse..
![]()
..bosanski sir..
..alex braco (nije strumf..
) ferguson povlaka hadziosmanovic..
..e to je cirkus..
![]()
![]()
Braco je legenda
-
El-Baklawa
...gledo sam jednom na kantonalnoj...kad u poluvremenu svi igraci stavise ruke jedan preko drugog i pocese uciti subhanke
...
Braco Šah!
iako je pitar...
Braco Šah!
iako je pitar...
-
Sarafcina
#17 Re: Da li jos ima "Sarajevskog humora"?
jedan razlog.. godinePrenj wrote:Sredinom osamdesetih imali smo Nadrealiste, Audiciju, Omladinski program, ... i bili su zaista dobri. Cijela bivsa Yu je plakala od smijeha, mi takodjer.
Viza za buducnost, ocaj.
I tako dalje ...
Sta se desilo?
nadrealisti su i sada smijesni mladjahnim
drugi razlog
humor je postao institucionalan
na vise nacina
nego vizu za buducnost
a podrazlog.cim se napravi institucionalizacija .... tesko je biti kreativan ( ahumor po svojoj prirodi je kreativnost).
bice bolje kada izrone neki novi klinci koji ce razvaliti... ne treba ih traziti, nego ih samo na vrijeme prepoznati
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Znate li koja je vena glupača, kako se spasiti kada ajkula napadne... vidi: humor&satira na sa. način: http://www.bhserpe.com
-
BigusDickus
Hvala Almire, ja se nadam da me ipak neces mlatnut' kukuruzom...

- kriticarka_nikova
Polako pa nemaju samo Sarajevski saneri smisla za humor