Da li jos ima "Sarajevskog humora"?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

#1 Da li jos ima "Sarajevskog humora"?

Post by Prenj »

Sredinom osamdesetih imali smo Nadrealiste, Audiciju, Omladinski program, ... i bili su zaista dobri. Cijela bivsa Yu je plakala od smijeha, mi takodjer.
I u ratu se dobro provaljivalo: ratni nadrealisti, radio 99, radio zid, ...
Ispravite me ako grijesim, ali sada se sve svelo na reciklazu starih provala.
Bilo kakvo oponasenje carsijskog naglaska ili muski glas koji imitira mahalusu iz komsiluka, bi trebalo biti ko smijesno, ali nije.
Tako npr. u zadnjih "60 minuta" su napravili kao smijesan prilog o odlazem Eshdownu, koji je bio sve samo ne smijesan.
Radio 202 je dosta dobar, odlicna muzika, dobri gosti, ali ... nema humora.
Viza za buducnost, ocaj.
Neukusni razgovori sa osobama zaostalim u razvoju, u "zatvoru" su izvan granica dobrog ukusa.
I tako dalje ...
Jedini svijetli primjeri su mozda filmovi "Gori vatra" i "Kod amidze Idriza", ali zar je to sve za deset godina?
Sta se desilo?
manijak1

Post by manijak1 »

:D Danas imamo mene :oops: :D i Našu malu kliniku :oops: sa preuobličenim i u isto vrijeme originalnim humorom iz Đurine kuhinje ....... :D što se tiče osvrta na serijal Nadrealista zadnji serijal pred agresiju je bio :D autentičan odigran skoro po scenariju svake epizode .......međutim vrijeme je učinilo svoje ono što bi jučer smiješno danas je stvarnost a stvarnost obično nije smiješna sve do onog trenutka kada se prestane nama lično dešavati :D .
Dakle potpuno se slažem s ovim
......osim Naše male klinike koja me nasmije :D :D onako iskreno baš :D :D .
Vingo

Post by Vingo »

A Premijer?

Ima sarajevskog humora, ne mora biti javno emitovan...
Ipak, satira nam bolje ide.
radeljas

Post by radeljas »

ma nema humora sve je zbilja - sto bi rekli.
humor nisu sigurno maca i batko, to je tek los pokusaj kopiranja. a i djuro mi je pravo razocarenje sa tom malom klinikom. istina pogledao sam vrlo malo toga. ali od hiperprodukcije nema hajra.
jedina nada je sulejman kupusovic, on je po samom sebi, najbolji, najljepsi, i sve u tom stilu. pa sigurno zna i humor napraviti. steta sto ga otjerase iz vize. sto tamo ima humora :lol:
Prenj

Post by Prenj »

Vingo wrote:A Premijer?

Ima sarajevskog humora, ne mora biti javno emitovan...
Ipak, satira nam bolje ide.
Da, zivot je postao crni humor.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa kad je humor dopušten samo na bez cenzure :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: A :D :D ne voli piramide :D što znači da nije sklona faraonima :D još manje njegovim vojnicima :D .
Nije loš humor u Crnoj hronici :D :D
xygirl

Post by xygirl »

MRAVOJED wrote:pa kad je humor dopušten samo na bez cenzure :D
vidi stvarno :D:D
a sto ne slusate studentski radio? mene svako jutro razbude sa svojim nebulozama :D
Frutek

Post by Frutek »

Ma nije nesto humor al ga jeste definitivno manje nego prije...Al nije to slučaj samo u Sarajevu...Mislim da je slično svugdje po BiH...Jednostavno smo u nekim drugim filmovima, zaokupljeni drugim mislima više nego nekad...

Recimo, ima duugo da mi je neko ispričao dobar vic...a sjećam se da su se do nedavno svaki dan pričale tone nekih novih viceva i fazona :roll:
nidll

Post by nidll »

Ko su Egipcani ? Pa izbjeglice iz Visokog ^^
edu

Post by edu »

ima..ima..sinoc sam gledao centralni zatvor.. :-) :-) ..kao the best of..i prikazivali snimke iz svlacionice vrbanjuse.. :D :D ..bosanski sir.. :D ..alex braco (nije strumf.. :D ) ferguson povlaka hadziosmanovic.. :D ..e to je cirkus.. :-) :-) :-)
dinash

Post by dinash »

manijak1 wrote: ......osim Naše male klinike koja me nasmije :D :D onako iskreno baš :D :D .
a??? :?
nidll

Post by nidll »

edu wrote:ima..ima..sinoc sam gledao centralni zatvor.. :-) :-) ..kao the best of..i prikazivali snimke iz svlacionice vrbanjuse.. :D :D ..bosanski sir.. :D ..alex braco (nije strumf.. :D ) ferguson povlaka hadziosmanovic.. :D ..e to je cirkus.. :-) :-) :-)
lol :D drama...
Braco je legenda :-) ...kako ih je tjerao da igraju.Nea zaebancije :D Znas kako su u ratu trenirali kad nije bilo reflektora i struje ? Na cetiri strane 4 auta i treniraj :D Fraer zna ko mu na svaku tekmu dosho i ko cemu dolaziti narednih 5 godina :D Jednostavno zadivljujuce ;)
edu

Post by edu »

kaze braco.."igrac koji ne puca nece dati gol..a igrac koji puca ce dati gol..".. :D :D ..epohalno.. :D :D :D
pike

Post by pike »

edu wrote:kaze braco.."igrac koji ne puca nece dati gol..a igrac koji puca ce dati gol..".. :D :D ..epohalno.. :D :D :D

:lol: :lol: :lol: E ovo je zestoko :D :lol: :lol: :lol:
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

...gledo sam jednom na kantonalnoj...kad u poluvremenu svi igraci stavise ruke jedan preko drugog i pocese uciti subhanke :D ...

Braco Šah!

iako je pitar... :oops:
Sarafcina

#17 Re: Da li jos ima "Sarajevskog humora"?

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:Sredinom osamdesetih imali smo Nadrealiste, Audiciju, Omladinski program, ... i bili su zaista dobri. Cijela bivsa Yu je plakala od smijeha, mi takodjer.
I u ratu se dobro provaljivalo: ratni nadrealisti, radio 99, radio zid, ...
Bilo kakvo oponasenje carsijskog naglaska ili muski glas koji imitira mahalusu iz komsiluka, bi trebalo biti ko smijesno, ali nije.
Tako npr. u zadnjih "60 minuta" su napravili kao smijesan prilog o odlazem Eshdownu, koji je bio sve samo ne smijesan.
Radio 202 je dosta dobar, odlicna muzika, dobri gosti, ali ... nema humora.
Viza za buducnost, ocaj.
Neukusni razgovori sa osobama zaostalim u razvoju, u "zatvoru" su izvan granica dobrog ukusa.
I tako dalje ...
Jedini svijetli primjeri su mozda filmovi "Gori vatra" i "Kod amidze Idriza", ali zar je to sve za deset godina?
Sta se desilo?
jedan razlog.. godine :)
nadrealisti su i sada smijesni mladjahnim :)

drugi razlog ;)
humor je postao institucionalan ;)
na vise nacina :) ja se recimo vise nasmjem gledajuci dnevnik (Ognjen je king)
nego vizu za buducnost
a podrazlog.cim se napravi institucionalizacija .... tesko je biti kreativan ( ahumor po svojoj prirodi je kreativnost).
bice bolje kada izrone neki novi klinci koji ce razvaliti... ne treba ih traziti, nego ih samo na vrijeme prepoznati :)
gavrilo

Post by gavrilo »

sarajevo ... humor... ???

:shock:

:P :D :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Znate li koja je vena glupača, kako se spasiti kada ajkula napadne... vidi: humor&satira na sa. način: http://www.bhserpe.com
nidll

Post by nidll »

Image
AmonBa :-) :D
Tisina

Post by Tisina »

sta vam je ba ljudi, nikada humora nije bilo vise nego danas :) jedino sto se nikome ne ispalti praviti emisije na tu foru, zivot nam je postao hiljadu puta veci nadrealizam nego sto bi to Nadrealistima i moglo pasti na pamet.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Hvala Almire, ja se nadam da me ipak neces mlatnut' kukuruzom... :oops: :D
pike

Post by pike »

nidll wrote:Image
AmonBa :-) :D

Hahahaha, a znali iko sta je BA za stare Egipcane
bpsang

Post by bpsang »

zna li ko Miru ČORU

ON RECE OVAKO: