opet, sve je stvar osobnog izbora. sta znaci zapadna odjeca? odjeca je odjeca. kakva ba tradicionalna odjeca? ko to nosi? 21. je vijek. kakvu li ti odjecu nosis da mi je znati. bosansku tradicionalnu nosnju. takvog jos nisam sreo na ulici.jahh wrote: Uzimajuci primjer odozgo, kako to da i pored izbora, nemamo sarolik nacin odjevanja, razlicite frizure, ... nego su to opet sve zapadne frizure i zapadna odjeca? Ili su svi izabrali zapadnu odjecu jer je ugodnija na tijelu, bolje se osjecaju u njoj?
Zasto nasi politicari ne nose recimo nasu nacionalnu odjecu, a ne odijelo i kravatu?
Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
-
5 0 5
#626 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
-
jahh
#627 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nisam ni ja, a toliko ljudi i svi imaju izbor. Sto li ... Vjerovatno su farmerke udobnije.
- ExNihilo
#628 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Najdraži su mi ovi što bi sprovodili liberalizaciju po svijetu i oslobađali potlačene narode, ali komšiju nazivaju idiotom jer ima pokrivenu ženu ili se ne rukuje sa ženama.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#629 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Duhovitost jeste vrlina.Pojašnjavala sam apsurdnost tvojih poređenja.ExNihilo wrote:Umm, zbog čega onda porediš?tvsabina wrote:Još je imbecilnije porediti prava muslimanki na vlastiti izbor u liberalnim i (blago rečeno) neliberalnim društvima.ExNihilo wrote:
Opresivno društvo, opet, ne isključuje mogućnost da žena zaista želi nositi hidžab. Sigurno ih ima koje ne žele, ali reći da je takvih 99% je prilično imbecilno.
tvsabina wrote:
"Otkrivene" žene u vlastitoj okolini mogu birati ili da budu "otkrivene" ili "pokrivene".
"Pokrivene" žene u vlastitoj okolini mogu birati ili da budu "pokrivene" ili smrt.
Procenat žena u totalitarno-sekularnim društvima koje zaista žele nositi hidžab nikada nećemo saznati jer to nije pravo izbora , to je nametnuto pa se to pitanje nikada neće postaviti.ExNihilo wrote: What if I told you da postoje pokrivene žene u liberalnim društvima, koje hidžab nisu odabrale kao alternativu streljačkom vodu. I, pazi-sad-dobro, njihov procenat nije 1%.
Nemam problem sa odjećom , ali smatram da su žene u takvim društvima u startu svog života osuđene na to što već jesu.
Da li su sretne ? Ne kažem da ih nema ali nemaju pravo čak ni papuče da promijene bez saglasnosti....
Na benzinskim pumpama kod nas ova knjiga se može pronaći za svega par maraka :

Last edited by sabina1 on 28/07/2015 17:22, edited 1 time in total.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#630 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ma NIJE TAČNO.jahh wrote:
Zar je rukovanje obavezno? Ja znam osobu koja se ne rukuje iz HIGIJENSKIH razloga. Ni sa muskarcima ni sa zenama. I on je idiot pretpostavljam.
Ako je moja kultura da se ne rukujem, a tvoja da se rukujes, zasto bih ja bio idiot a ne recimo ti? U cemu je razlika? To sto vecina nesto radi?
U svijetu ima razlicitih kultura. Ako ti recimo odbijes prisloniti celo nekom iz Turske, ili odbijes uraditi neki drugi obicaj prilikom susreta sa nekim iz drugog kraja svijeta, zasto bi te on smatrao idiotom?
Nema on problem ni sa kakvom higijenom.
Nema on problem ni sa kakvom kulturom.
On neće da mi pruži ruku zato što sam ŽENA I to je JEDINI RAZLOG.
On ne vidi ljusko biće on vidi ženu a ženama se RUKA NE PRUŽA.
Idiot.
- rumenige_brajtner
#631 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
ja prema ženi pružam ruku samo kad je to dio nekog karate poteza. neće mene te korablje nesvetosti dotać, fuj 
- Chisum
#632 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Elem, summa summarum

-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#633 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Koja je zadnja europska zemlja dala pravo glasa zenama?
Tema je bas OK.
Imam prijatelje Janjevce i volim im reci .
Da su otisli iz Janjeva ,ali nije Janjevo iz njih.
Tema je bas OK.
Imam prijatelje Janjevce i volim im reci .
Da su otisli iz Janjeva ,ali nije Janjevo iz njih.
- Ali Kemal
#634 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Pa kad je komsija idiot, kako ga drukcije nazvati?ExNihilo wrote:Najdraži su mi ovi što bi sprovodili liberalizaciju po svijetu i oslobađali potlačene narode, ali komšiju nazivaju idiotom jer ima pokrivenu ženu ili se ne rukuje sa ženama.
Sad ako je komsija, onda ne moze biti idiot, kaka je to logika
-
5 0 5
#635 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
sto vise citam pisanja "religioznih" ljudi ovdje na forumu, to sam sretniji i ispunjeniji jer takva opterecenja nemam u svom zivotu. treba samo posjetiti podforum religija i vidjeti koje su teme aktuelne. svako malo iznikne tema, smije li se ovo, je li zabranjeno ono, je li dozvoljeno ovo...
sta jesti, kako se oblaciti, kako i s kim i kada voditi ljubav. s kim se druziti, s kim se (ne)rukovati, sta citati, kako razmisljati... ljudi su totalno zbunjeni i umjesto da se vode svojom zdravom logikom, prepustili su drugima da im mute pamet.
biti rodjen u slobodnom drustvu, i iskoristiti blagodeti zivota koji nam se nudi, pogotovo sto velika vecina stanovnika planete, danas i kroz istoriju, nikada nisu imali sansu za toliko izbora. i sad neke prdonje ispirisane i izdoktririrane arapskim prasinarima, a koji jos uvijek nisu izasli iz 12. vijeka, ovdje raspravljaju da li pustiti zenu da putuje sama. pa koliki idiot moras biti da uopste uzmes tako sto u razmatranje. sama pomisao na to, vrijedja zene. a dobro, svakom svoje. ko pristane na to, nije bolje ni zasluzio.
sta jesti, kako se oblaciti, kako i s kim i kada voditi ljubav. s kim se druziti, s kim se (ne)rukovati, sta citati, kako razmisljati... ljudi su totalno zbunjeni i umjesto da se vode svojom zdravom logikom, prepustili su drugima da im mute pamet.
biti rodjen u slobodnom drustvu, i iskoristiti blagodeti zivota koji nam se nudi, pogotovo sto velika vecina stanovnika planete, danas i kroz istoriju, nikada nisu imali sansu za toliko izbora. i sad neke prdonje ispirisane i izdoktririrane arapskim prasinarima, a koji jos uvijek nisu izasli iz 12. vijeka, ovdje raspravljaju da li pustiti zenu da putuje sama. pa koliki idiot moras biti da uopste uzmes tako sto u razmatranje. sama pomisao na to, vrijedja zene. a dobro, svakom svoje. ko pristane na to, nije bolje ni zasluzio.
- Sanjarko
#636 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Pa Vehabije Selefije su vam kao Ortodoksni Jevreji,
ne znam sta se cudite.
Sve tri skupine radikalne cak i u Izraelu imaju sa
ortodoksnim Jevrejima problema.
Samo su Vehabije najradikalnije od svih.
ne znam sta se cudite.
- rumenige_brajtner
#637 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
pa veliki. normalno da žena niđe ne smije sama5 0 5 wrote:sto vise citam pisanja "religioznih" ljudi ovdje na forumu, to sam sretniji i ispunjeniji jer takva opterecenja nemam u svom zivotu. treba samo posjetiti podforum religija i vidjeti koje su teme aktuelne. svako malo iznikne tema, smije li se ovo, je li zabranjeno ono, je li dozvoljeno ovo...
čuj autom do zenice, sama! neš mi sama ni u granap, sa zemljm ću te sastavit, majkutijebem
- Sanjarko
#638 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Najjadnije je sto su to sve izmislili/smislili ljudiVizionar 1985 wrote:Pa Vehabije Selefije su vam kao Ortodoksni Jevreji,
ne znam sta se cudite.
kao pise u Kuranu/Tori itd.
a nigdje to ne pise.
Cak ni pet molitvi dnevno nema/ne pise
u Kuranu.
Za tri dnevno po Judeizmu ne znam
znam da su i oni dodali trecu ili cetvrtu molitvu.
Nisam siguran za ovo o Judeizmu.
Ne mogu sve da zapamtim ipak sam samo Covjek.
-
detroit-mercy
#639 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Koja je to nasa nacionaln odjecajahh wrote:Uzimajuci primjer odozgo, kako to da i pored izbora, nemamo sarolik nacin odjevanja, razlicite frizure, ... nego su to opet sve zapadne frizure i zapadna odjeca? Ili su svi izabrali zapadnu odjecu jer je ugodnija na tijelu, bolje se osjecaju u njoj?5 0 5 wrote:stvar je mogucnosti izbora. ili imas izbor ili nemas.ExNihilo wrote: Opresivno društvo, opet, ne isključuje mogućnost da žena zaista želi nositi hidžab. Sigurno ih ima koje ne žele, ali reći da je takvih 99% je prilično imbecilno.
Zasto nasi politicari ne nose recimo nasu nacionalnu odjecu, a ne odijelo i kravatu?
-
5 0 5
#640 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
ova?detroit-mercy wrote: Koja je to nasa nacionaln odjeca?
-
Niemand
#641 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
@tvsabina, realno, ni ja ti ne bi pruzila ruku. Ne iz higijenskih, ne iz religijskih, vec iz ljudskih razloga. Nako kazem.
Lako je skicati-sloboda svima, nek svako radi sta hoce, ljudska prava. Medjutim, cak ni u obicnom razgovoru to ne uspijevate sprovesti u djelo vec zagovarate poprilicno diskutabilne ideologije (da sad ne pisem krupnije rijeci posto ste ih vecinu pravo ofucali vise). Usustini, svi ste isti vala. I ovi ekstremisti sto bi u nekog uceravali vjeru, pa bi ono odredjivalo jel neko vjernik jal cafir jal munafik su isti ko i ovi ekstremisti sto bi nekog toboze spasavali islama pri tom sve se ibreteci sta je muslimanima uz obaveznu-ljudsko pravo na religiju ja postujem, ali, ali, ali.. vi ste kozojebi. Ovo je 21. stoljece.
Pa ponasajte se onda u skladu sa 21. stoljecem. Kultura. Izmedju ostalog, i kultura dijaloga. Isto da zagora citam kad udjem na forum pa plemena se sukobljavaju, a on jadan rastrgan izmedju crvenokozaca i bijelog covjeka, jal zaostalih i modernih. (U vezi ovi boja, nisam rasista, ako kome smeta, zalite se bonelliju, njegov je strip, neam ja sa tim nista.)
P.S. A bas ste svi bezveze. Jeste fakat. Eto.
Lako je skicati-sloboda svima, nek svako radi sta hoce, ljudska prava. Medjutim, cak ni u obicnom razgovoru to ne uspijevate sprovesti u djelo vec zagovarate poprilicno diskutabilne ideologije (da sad ne pisem krupnije rijeci posto ste ih vecinu pravo ofucali vise). Usustini, svi ste isti vala. I ovi ekstremisti sto bi u nekog uceravali vjeru, pa bi ono odredjivalo jel neko vjernik jal cafir jal munafik su isti ko i ovi ekstremisti sto bi nekog toboze spasavali islama pri tom sve se ibreteci sta je muslimanima uz obaveznu-ljudsko pravo na religiju ja postujem, ali, ali, ali.. vi ste kozojebi. Ovo je 21. stoljece.
Pa ponasajte se onda u skladu sa 21. stoljecem. Kultura. Izmedju ostalog, i kultura dijaloga. Isto da zagora citam kad udjem na forum pa plemena se sukobljavaju, a on jadan rastrgan izmedju crvenokozaca i bijelog covjeka, jal zaostalih i modernih. (U vezi ovi boja, nisam rasista, ako kome smeta, zalite se bonelliju, njegov je strip, neam ja sa tim nista.)
- Ali Kemal
#642 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
5 molitvi dnevno, ništa drugo nego kontrola naroda od strane od onih koji vladaju, prozivka ko u zatvoru.Vizionar 1985 wrote:Najjadnije je sto su to sve izmislili/smislili ljudiVizionar 1985 wrote:Pa Vehabije Selefije su vam kao Ortodoksni Jevreji,
ne znam sta se cudite.
kao pise u Kuranu/Tori itd.
a nigdje to ne pise.
Cak ni pet molitvi dnevno nema/ne pise
u Kuranu.
Za tri dnevno po Judeizmu ne znam
znam da su i oni dodali trecu ili cetvrtu molitvu.
Nisam siguran za ovo o Judeizmu.
Ne mogu sve da zapamtim ipak sam samo Covjek.
-
5 0 5
#643 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
mozes li mi molim te odgovoriti na sledece pitanje? da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do zenice? tvoj stav.Niemand wrote:@tvsabina, realno, ni ja ti ne bi pruzila ruku. Ne iz higijenskih, ne iz religijskih, vec iz ljudskih razloga. Nako kazem.
-
Niemand
#644 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
5 0 5 wrote: mozes li mi molim te odgovoriti na sledece pitanje? da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do zenice? tvoj stav.
i ti si bezveze, stoga, ne mogu.
-
5 0 5
#645 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
dobro onda. de nam onda napisi jos jedan "svi ste isti" post.Niemand wrote:
i ti si bezveze, stoga, ne mogu.
-
Niemand
#646 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nije belaj.5 0 5 wrote: dobro onda. de nam onda napisi jos jedan "svi ste isti" post.![]()
Svi ste isti.
I bas ste bezveze.
- skupljac_zeljeza
#647 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Što objašnjavaš? Natakare se na teme kao stručnjaci, a ni terminologiju islama ne znaju i krene hejtanje iliti popularnije islamofobija. Što reče jednom jedan moj profesor....najžustriji kritičari su propali studenti. Ne zanima to njih nego iskoriste ovakve momente da pokušaju biti duhoviti.The BEN10 wrote:
Vremena poslanika su prošla - čuda više nema. Tj ima Kur'an, kao posljednja Božija riječ: kome nije dovoljan jedan jedini dokaz iz njega neće mu biti dovoljno hiljadu drugih: "Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju"![]()
Btw - onako kako si stvoren iz kapljice neznatne, pa ti dat složeni nervni sistem, pa da ti se organizam bori protiv bolesti, pa vid, sluh...., tako će nas isto On oživjeti. Njemu je to lahko. Koliko je On milostiv, čak ti dopušta da Mu se rugaš i da Ga izazivaš - sve dok smrt ne dođe.
Cheers!
-
SSP
#648 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Umm, zbog čega onda porediš?tvsabina wrote:Još je imbecilnije porediti prava muslimanki na vlastiti izbor u liberalnim i (blago rečeno) neliberalnim društvima.ExNihilo wrote:
Opresivno društvo, opet, ne isključuje mogućnost da žena zaista želi nositi hidžab. Sigurno ih ima koje ne žele, ali reći da je takvih 99% je prilično imbecilno.
[/quote]tvsabina wrote:
"Otkrivene" žene u vlastitoj okolini mogu birati ili da budu "otkrivene" ili "pokrivene".
"Pokrivene" žene u vlastitoj okolini mogu birati ili da budu "pokrivene" ili smrt.
Duhovitost jeste vrlina.Pojašnjavala sam apsurdnost tvojih poređenja.
Procenat žena u totalitarno-sekularnim društvima koje zaista žele nositi hidžab nikada nećemo saznati jer to nije pravo izbora , to je nametnuto pa se to pitanje nikada neće postaviti.ExNihilo wrote: What if I told you da postoje pokrivene žene u liberalnim društvima, koje hidžab nisu odabrale kao alternativu streljačkom vodu. I, pazi-sad-dobro, njihov procenat nije 1%.
Nemam problem sa odjećom , ali smatram da su žene u takvim društvima u startu svog života osuđene na to što već jesu.
Da li su sretne ? Ne kažem da ih nema ali nemaju pravo čak ni papuče da promijene bez saglasnosti....
[/quote]Sve uredu, ali citirati Hirsu Ali je na nivou ovih budala koji brane Kuduzovica. Jedna zena koja izvali da Netanyahu zasluzuje Nobelovu nagradu za mi i jedna zena koju promovisu pamela geller i sam harris. Prva negira genocid (cak nad krivi zvog rat) a drugi pise da mi Bosnjaci nebi dozivili logore i organizovana silovanja da nismo muslimani. Poserem se i na Hirsiju i na Harrisa, kao sto to redovno radim na Kuduzovica
- ExNihilo
#649 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Svjesna si kako je moj post, kojeg citiraš, replika na tvoje poređenje? Dakle, ti si ta koja je inicijalno napravila poređenje kojeg kasnije nazivaš imbecilnim.tvsabina wrote:Duhovitost jeste vrlina.Pojašnjavala sam apsurdnost tvojih poređenja.ExNihilo wrote:
Umm, zbog čega onda porediš?
tvsabina wrote:
"Pokrivene" žene u vlastitoj okolini mogu birati ili da budu "pokrivene" ili smrt.Procenat žena u totalitarno-sekularnim društvima koje zaista žele nositi hidžab nikada nećemo saznati jer to nije pravo izbora , to je nametnuto pa se to pitanje nikada neće postaviti.ExNihilo wrote: What if I told you da postoje pokrivene žene u liberalnim društvima, koje hidžab nisu odabrale kao alternativu streljačkom vodu. I, pazi-sad-dobro, njihov procenat nije 1%.
Ako procenat žena koje (ne)žele nositi hidžab u totalitarnim društvima ne znamo, čemu onda onih "99%"? Čemu insinuacije da je u pitanju većina, kada nemaš podataka, argumenata, ničega za takvu kvalifikaciju? Postojanje zabrane ne implicira da većina ljudi želi prekršiti istu. Ako u zemlji A zabraniš cigare, ne znači da će sutra većina željeti pušiti. Ako narediš hidžab, ne znači da će sutra svi željeti hodati otkriveni.
-
Novak20
#650 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
prog321 wrote:Pises gluposti.
500 godina vladati na jebenom Balkanu ne moze svako.
Ako si glup i nepismen onda pogotovo ne mozes.
Možda se nismo dobro razumjeli.
Nisu osmanlije bili glupi i nepismeni nego narodi i pojedinci koje su osmanlije držali u pokornosti, neznanju, bijedi i nepismenosti 350 - 500 godina. Mnogi od tih pokorenih su i dan danas takvi.