Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
-
Niemand
#376 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Safet ulema. Onaj neki stulanovica navodi za primjer uleme IZ. Ovi vamo inace tolerantne demokrate vicu uglas kozojebi. Rekla bi nesta al zbanovace me chmoljo.
-
hazbi
#377 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Sura El-‘Alek
BISMILLAHI-R-RAHMANI-R-RAHIM
IKRE’ BISMI RABBIKE-L-LEZI HALEK
HALEKA-L-INSANE MIN ‘ALEK
IKRE’ VE RABBUKE-L-EKREM
ELLEZI ‘ALLEME BI-L-KALEM
‘ALLEME-L-INSANE MA LEM J‘ALEM
KELLA INNE-L- INSANE LEJATGA
EN REĀHU STAGNA
INNE ILA RABBIKE-R-RUDޑA
EREEJTE-L-LEZI JENHA
‘ABDEN IZA SALLA
EREEJTE IN KANE ‘ALE-L-HUDA
EV EMERE BI-T-TAKVA
EREEJTE IN KEZZEBE VE TEVELLA
ELEM JA‘LEM BI ENNELLAHE JERA
KELLA LE IN LEM JENTEHI LENESFE‘AN BI-N-NASIJEH
NASIJETIN KAZIBETIN HATIEH
FEL JED‘U NADIJEH
SENED‘U-Z-ZEBANIJEH
KELLA LA TUTI‘HU VESDŽUD VAKTERIB
U IME ALLAHA, MILOSTIVOG, SAMILOSNOG!
UČI U IME TVOG GOSPODARA, KOJI JE SVE STVORIO
STVORIO JE ČOVJEKA OD ZAKVAČKA
UČI, A TVOJ GOSPODAR JE NAJPLEMENITIJI
KOJI JE NAUČIO ČOVJEKA PERU
I ONOME ŠTO NIJE ZNAO
NE, NE, ZAISTA ČOVJEK PREKORAČUJE GRANICU
ČIM SE SMATRA NEOVISNIM
ZAISTA SE VRAĆA SVOM GOSPODARU
JESI LI VIDIO ONOGA KOJI SPREČAVA
ROBA KADA OBAVLJA NAMAZ
ŠTA MISLIŠ, JE LI ON NA PRAVOM PUTU
I NAREĐUJE LI BOGOBOJAZNOST
ILI SVE TO SMATRA LAŽNIM I OKREĆE LEĐA
ZAR ON NE ZNA DA ALLAH VIDI
NO, AKO NE ODUSTANE ZGRABIĆEMO GA ZA KOSU
LAŽLJIVU I GRJEŠNU KOSU
PA NEKA POZIVA SVOJE DRUŠTVO
MI ĆEMO POZVATI ZEBANIJE
NE, NIPOŠTO MU SE NE POKORAVAJ, NEGO OBAVLJAJ SEDŽDU I PRIBLIŽUJ SE!
ne vidim da se u ovoj suri meni dragoj spominju zabrane za zene.....nego te Gospodar upozorava da ucis....da cjeli zivot ucis...a kad ucis postajes i pametniji i radoznaliji i naposljetku otvoreniji.....nauka u islamu je prioritet,ne vjerujem da su poslanici imali ni vremnea ni zelje zene dovoditi u neravnopravan odnos sa muskarcima....da li zena SMIJE putovati sama...ljudi moji 21 vijek...e pa svasta
BISMILLAHI-R-RAHMANI-R-RAHIM
IKRE’ BISMI RABBIKE-L-LEZI HALEK
HALEKA-L-INSANE MIN ‘ALEK
IKRE’ VE RABBUKE-L-EKREM
ELLEZI ‘ALLEME BI-L-KALEM
‘ALLEME-L-INSANE MA LEM J‘ALEM
KELLA INNE-L- INSANE LEJATGA
EN REĀHU STAGNA
INNE ILA RABBIKE-R-RUDޑA
EREEJTE-L-LEZI JENHA
‘ABDEN IZA SALLA
EREEJTE IN KANE ‘ALE-L-HUDA
EV EMERE BI-T-TAKVA
EREEJTE IN KEZZEBE VE TEVELLA
ELEM JA‘LEM BI ENNELLAHE JERA
KELLA LE IN LEM JENTEHI LENESFE‘AN BI-N-NASIJEH
NASIJETIN KAZIBETIN HATIEH
FEL JED‘U NADIJEH
SENED‘U-Z-ZEBANIJEH
KELLA LA TUTI‘HU VESDŽUD VAKTERIB
U IME ALLAHA, MILOSTIVOG, SAMILOSNOG!
UČI U IME TVOG GOSPODARA, KOJI JE SVE STVORIO
STVORIO JE ČOVJEKA OD ZAKVAČKA
UČI, A TVOJ GOSPODAR JE NAJPLEMENITIJI
KOJI JE NAUČIO ČOVJEKA PERU
I ONOME ŠTO NIJE ZNAO
NE, NE, ZAISTA ČOVJEK PREKORAČUJE GRANICU
ČIM SE SMATRA NEOVISNIM
ZAISTA SE VRAĆA SVOM GOSPODARU
JESI LI VIDIO ONOGA KOJI SPREČAVA
ROBA KADA OBAVLJA NAMAZ
ŠTA MISLIŠ, JE LI ON NA PRAVOM PUTU
I NAREĐUJE LI BOGOBOJAZNOST
ILI SVE TO SMATRA LAŽNIM I OKREĆE LEĐA
ZAR ON NE ZNA DA ALLAH VIDI
NO, AKO NE ODUSTANE ZGRABIĆEMO GA ZA KOSU
LAŽLJIVU I GRJEŠNU KOSU
PA NEKA POZIVA SVOJE DRUŠTVO
MI ĆEMO POZVATI ZEBANIJE
NE, NIPOŠTO MU SE NE POKORAVAJ, NEGO OBAVLJAJ SEDŽDU I PRIBLIŽUJ SE!
ne vidim da se u ovoj suri meni dragoj spominju zabrane za zene.....nego te Gospodar upozorava da ucis....da cjeli zivot ucis...a kad ucis postajes i pametniji i radoznaliji i naposljetku otvoreniji.....nauka u islamu je prioritet,ne vjerujem da su poslanici imali ni vremnea ni zelje zene dovoditi u neravnopravan odnos sa muskarcima....da li zena SMIJE putovati sama...ljudi moji 21 vijek...e pa svasta
-
zahone
#378 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Tebi cu odgovoriti.zrakomlat wrote:Mjera brade bi trebala biti koliko u šaku može stati, a ostalo se skraćuje, i održava uredno.swanfilter wrote:Poslanik savs je, po opisu iz hadisa, nosio finu, uređenu i podsisanu bradu. Oovo sto vi danas nosite na svojim zadrtim facama je ruglo da bi covjek ogledala rado porazbijao ...zahone wrote:Drugo, bradu je nosio i Poslanik savs, i opisao putovanje zene na nacin na koji jeste. Hocete i njemu dati tu titulu?
A tada se putovalo konjima. Pa ja sad nebi smio na konju ili kamili putovati 2 km, a ne 80 km.
Normalno da se tad zabranjivalo. Autom je skroz druga priča. Neke stvari su prilagodljive, a dokaz je ovaj forum.
Ako će se sve primjenivati iz doba Muhameda a.s., onda bi trebali prestati korisiti računare i internet, i komunicirati putem kurira, sokolova, dimnim signalima i golubovima pismonošama.
Dužina brade je pitanje oko kojeg ulema ima različita mišljenja. Neki su na stavu da je do 4 prsta, neki kažu da je treba pustiti dok ne postane velika i bujna, dok opet neki pak da je po izboru na ibn omera r.a. sina Omerovog r.a., pošto ju je na hadžu skratio na dužinu šake, dozvoljeno skratiti do dužine šake. Sva apsolutno sva ulema, sva 4 mezheba je na stavu da ju je zabranjeno brijati. Ali pitanje brade nije od prioritetnih pitanja, niti je onaj koji je ima po defaultu bolji musliman od nekoga ko je nema, alI je bolji samo po pitanju tog sunneta..
Na hajr, da ne duzim, imas tekstova o tome. I ne trazi niko od vas da upstate brade odmah, to dolazi sa vremenom I imanom, ali morate klanjati to je prioritet..
- Bloo
- Globalna šefica
#379 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
postoje samo 2 puta...
a svi ste vi na pogresnima
-
5 0 5
#380 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
demokrate, nedemokrate, vjernici, nevjernici, svejedno. svaki covjek reaguje agresivno kada osjeti da bi njegove slobode mogle biti ugrozene. bez obzira o kojim prijetecim ekstremima da je rijec. razgovor je isao ovako, pretpostavljam:Niemand wrote:Safet ulema. Onaj neki stulanovica navodi za primjer uleme IZ. Ovi vamo inace tolerantne demokrate vicu uglas kozojebi. Rekla bi nesta al zbanovace me chmoljo.
- kako vam se svidja ova ideja?
- mislimo da je sranje.
- ali mi smo vecina i tako ce biti, prije ili kasnije, svidjalo se to vama ili ne!
- kozojebi.
kozojeb kao: "This is what our multicultural society has brought us: a climate of intimidation in which all sorts of goatfuckers can issue their threats freely."
-
zahone
#381 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Zena smije voziti auto u šerijatu..bosan wrote:Zelio bih znati sta bi to Serijat jos dobroga donio osim sto zene ne bi smjele voziti auto ? Bas me interesuje sta bi to sve bilo bolje ? Ne provociram nego bas zelim da cujem od ljudi koji se zalazu za vjerski uredjenu drzavu.To svakako u Bosni nece biti izvedivo nikad , jer ce protiv biti 100% Srbi , 100% Hrvati i jedno 97% Muslimana.choxnox wrote:Zapamti dobro, bit ce ovdje na kraju serijat, svidjalo se to vama krmojebima ili ne. Kome se ne svidja neka se iseli u Njemacku, SAD, Francusku, Japan ili neko ostane ovdje i neka tolerise (narocito za ove koji "naredjuju" da se pojedini sele u Saudijsku Arabiju ili da tolerisu)shadowchaser wrote:inace se ne javljam na ovakve teme ali stvarno mi povlacis zivac, prvo ne mogu da vjerujem da ovdje postoji ovakav video, covjek koji prica gluposti i jos ga ljudi slusaju, hejj on ima cak i sljedbenike, pa jos puna sala muskaraca koji ce doci kuci svojoj zeni, sestri,majci, djevojci i poceti odredjivati sta ona smije a sta ne smije, pa pi*ka li vam materina šovinisticka, ma OD*EBITE I VI I ŠERIJAT, i zapamti dobro nikad ali nikad ovjde nece biti to sto ste zamislili, pa makar se licno borila protiv vas, ni ti niti taj kozojeb sa bradicom ne mogu reci sta ja smijem ili ne smijem u zivotu, to mozete provoditi ovim seljancicama zatucanim retardiranim, koje vam pristaju na to, pa ih vodajte za rukicu, izolujte sa od svega, klanjaj 20 puta dnevno, nemoj izlaziti iz dzamije, boli me briga, ali ostavi to za svoju kucu, stvarno vas treba skupiti sve i izolovati na neko pusto ostrvo, pa tamo pametujte jedni drugima
-
5 0 5
#382 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
posjedujes li jos uvijek ovaj vhs?zahone wrote:
Zena smije voziti auto u šerijatu..
- XXS
#383 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Od kud auto i vozacka u serijatu???zahone wrote: Zena smije voziti auto u šerijatu..
Gdje se auto spominje u Kuranu ili hadisima???
-
Niemand
#384 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
@505, a meni ste nekako svi isti. I jedni i drugi ste tu nedje. Haman pa jarani po agresivnosti i iskljucivosti. Sta ces, do mene je, znam.

- Bloo
- Globalna šefica
#385 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
mislim da je ženama najbolje da zaobilaze zenicu...
-
Niemand
#386 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Zavisi kojim putem ce je zaobici. Nije isto.
- forumskivojnik
#387 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ma preko Kaknja starim drumomBloo wrote:mislim da je ženama najbolje da zaobilaze zenicu...
-
Novak20
#388 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Lašvansku petlju obavezno neka zaobiđu ili neka se ne zaustavljaju. Haram je stati na njoj.Bloo wrote:mislim da je ženama najbolje da zaobilaze zenicu...
- HAVANA
#389 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nek si him odbrusio.Ja te podrzajem.U japan,nekidu u japan.Pa nek tamo vozaju,nasle pozenici vozat.choxnox wrote:Zapamti dobro, bit ce ovdje na kraju serijat, svidjalo se to vama krmojebima ili ne. Kome se ne svidja neka se iseli u Njemacku, SAD, Francusku, Japan ili neko ostane ovdje i neka tolerise (narocito za ove koji "naredjuju" da se pojedini sele u Saudijsku Arabiju ili da tolerisu)shadowchaser wrote:inace se ne javljam na ovakve teme ali stvarno mi povlacis zivac, prvo ne mogu da vjerujem da ovdje postoji ovakav video, covjek koji prica gluposti i jos ga ljudi slusaju, hejj on ima cak i sljedbenike, pa jos puna sala muskaraca koji ce doci kuci svojoj zeni, sestri,majci, djevojci i poceti odredjivati sta ona smije a sta ne smije, pa pi*ka li vam materina šovinisticka, ma OD*EBITE I VI I ŠERIJAT, i zapamti dobro nikad ali nikad ovjde nece biti to sto ste zamislili, pa makar se licno borila protiv vas, ni ti niti taj kozojeb sa bradicom ne mogu reci sta ja smijem ili ne smijem u zivotu, to mozete provoditi ovim seljancicama zatucanim retardiranim, koje vam pristaju na to, pa ih vodajte za rukicu, izolujte sa od svega, klanjaj 20 puta dnevno, nemoj izlaziti iz dzamije, boli me briga, ali ostavi to za svoju kucu, stvarno vas treba skupiti sve i izolovati na neko pusto ostrvo, pa tamo pametujte jedni drugima
-
Niemand
#390 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Al sto se vi nesta nervozni na ovoj politiKi.. svasta.
- nikad_vise
#391 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Sta ce ova tema na politici?
-
Heartbeats
#392 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Eto ne mora u Zenicu, ali može li na more? Vruće je, da se malo plakne...
-
zahone
#393 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
sarkazam5 0 5 wrote:posjedujes li jos uvijek ovaj vhs?zahone wrote:
Zena smije voziti auto u šerijatu..
-
5 0 5
#394 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
pa covjek koji je postavio temu se premisljao da li je za humora ili politike.nikad_vise wrote:Sta ce ova tema na politici?
-
SSP
#395 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Jusuf Barcic je sehidio u borbi protiv ovozemaljski saobracajni zakona i semafora.XXS wrote:Od kud auto i vozacka u serijatu???zahone wrote: Zena smije voziti auto u šerijatu..
Gdje se auto spominje u Kuranu ili hadisima???
-
zahone
#396 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Znas li da se ni pokrivene muslimanke ne rukuju sa muskarcima. To sto je tebi ego proradio, to je tvoj problem. Covjek jednostavno ne zeli da te dirashadowchaser wrote:zamisli imas bliznjeg rodjaka, zivite haman u istoj kuci, igrate se sve ok, normalan momak bio, odeslio se, dolazi za Bajram, kratke pantolice, brada po stomaka, hajde sto nece samnom da se rukuje, ali ni majci nece ruku da pruzi koja ga je haman odgojila, hranila ga, gu*icu mu prala, i okrece glavu od nje, nek se zahvali njoj sto nije otisao s noge na nogutvsabina wrote:.....a niko se neće ni rukovati....shadowchaser wrote:......i poceti odredjivati sta ona smije a sta ne smije, pa pi*ka li vam materina šovinisticka, ma OD*EBITE I VI I ŠERIJAT, i zapamti dobro nikad ali nikad ovjde nece biti to sto ste zamislili, pa makar se licno borila protiv vas, ni ti niti taj kozojeb sa bradicom ne mogu reci sta ja smijem ili ne smijem u zivotu, to mozete provoditi ovim seljancicama zatucanim retardiranim, koje vam pristaju na to, pa ih vodajte za rukicu, izolujte sa od svega, klanjaj 20 puta dnevno, nemoj izlaziti iz dzamije, boli me briga, ali ostavi to za svoju kucu, stvarno vas treba skupiti sve i izolovati na neko pusto ostrvo, pa tamo pametujte jedni drugima
Čitala sam prije tri-četiri godine u sarajevskim Danima putovanje i posjetu Belme Bećirspahić njihove tadašnje novinarke u Gornju Maoču.....moram li naglasiti da su ih "veselo dočekali" da su razgovarali samo sa fotoreporterom jer je muško a da sa njom nisu uopšte razgovarali , da nisu uopšte obratili pažnju na nju , ona je bila vazduh....njeno je bilo da sjedi u autu . čeka i da - začepi....ne znam šta bi se desilo da je gluho bilo automobilom upravljala - sama....
- nikad_vise
#397 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ocito nije dobro premisljao.Nek ovo prebacuju humor ili religija.5 0 5 wrote:pa covjek koji je postavio temu se premisljao da li je za humora ili politike.nikad_vise wrote:Sta ce ova tema na politici?
Ovo je suvisno na politici.Totalno nebitni likovi koji nemaju veze s istom.
- choxnox
#398 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ja ne znam da li su ovi ljuti protivnici Islama i serijata na topicu ovdje svjesni da je Islam najbrze rastuca religija na svijetu? Ne samo sto je opce poznato da muslimanske porodice imaju po 4-5-6+ djece nego je mnogo vazniji broj onih koji prelaze na Islam. Niko nece serijat uvesti u BIH za 10 ili 20 godina, ali vec za 50 ili 70 godina ne bih bio previse siguran u to. Cinjenica je jedna: postajete manjina. Ne samo u BIH nego i u skoro svim drzavama svijeta.
Sto vise blatite Islam (potpomognuti medijima tipa CNN, Fox News, BBC, DW itd. itd.) to se vise ljudi interesuje kakva je to religija, pa kada pocnu svojim glavama razmisljati onda uvidjaju istinu. Koliko god takvi mediji pokusavaju prikazati Islam u negativnom smislu, to je vise onih koji Islam gledaju u pozitivnom. Paradoksalno, ali je tako.
Niko od ljudi ne moze garantovati da ce neki od ovih ovdje protivnika Islama za godinu ili pet braniti serijat vise nego svi mi ostale "vehabije" sa topica? Pa Omer r.a., drugi halifa, prije nego je prihvatio Islam bio jedan od najvecih protivnika Islama. Cak je otisao dotle da je bio uzeo sablju i krenuo da ubije Poslanika s.a.w.s., ali je Bozijom milosti spoznao Islam i prihvatio ga.
Dakle, sada generalno pitanje za ovu rulju: recite mi gdje je to serijat zabranio zeni da vozi auto? Dakle, navedite mi dio u serijatu koji to zabranjuje. Pazite, to kako serijat tumaci monarhija instalirana od strane Zapada u Saudijskoj Arabiji mi nije relevantan izvor.
Sto vise blatite Islam (potpomognuti medijima tipa CNN, Fox News, BBC, DW itd. itd.) to se vise ljudi interesuje kakva je to religija, pa kada pocnu svojim glavama razmisljati onda uvidjaju istinu. Koliko god takvi mediji pokusavaju prikazati Islam u negativnom smislu, to je vise onih koji Islam gledaju u pozitivnom. Paradoksalno, ali je tako.
Niko od ljudi ne moze garantovati da ce neki od ovih ovdje protivnika Islama za godinu ili pet braniti serijat vise nego svi mi ostale "vehabije" sa topica? Pa Omer r.a., drugi halifa, prije nego je prihvatio Islam bio jedan od najvecih protivnika Islama. Cak je otisao dotle da je bio uzeo sablju i krenuo da ubije Poslanika s.a.w.s., ali je Bozijom milosti spoznao Islam i prihvatio ga.
Onako objektivno i bez zeze i upravo zbog tog takvog nadmenog stava, koga briga sta ti mislis gdje ce se uskoro ko naci?shadowchaser wrote:haha nemamo se mi sta seliti, vec imamo demokratsku drzvau od koje vi sigurno necete napraviti šerijatsku, probajte pa cemo vidjeti ko ce prije da leti iz ove drzaveionako mislim da ce te se uskoro svi naci iza resetaka, pa tamo uvodite šerijat
Pa na isti nacin kako ste vi sigurni. Jel bio serijat, pa dosao socijalizam? Jel bio socijalizam, pa dosla demokratija? Jel bila demokratija, pa doslo...? (to be continued). Sistem se negdje/nekad promijeni milom, a negdje/nekad silom. Kada ne bi bio ogranicen i zadojen i kada bi sjeo i procitao sta je serijat, ali ne ono sto ti se servira nego da sam istrazis, uvidio bi prednosti koje nudi.Cherry-Cherry wrote:A kako si tako siguran?
Hajde kad si tako nacitan de mi onda reci gdje je to serijat zabranio zeni da vozi auto? Brkas pojam "serijat" i "tumacenje serijata" na isti nacin na koji neko Al-Qaidu ili ISIL etiketira kao muslimane iako se dobro zna sta su doticni radili ili rade.bosan wrote:Zelio bih znati sta bi to Serijat jos dobroga donio osim sto zene ne bi smjele voziti auto ? Bas me interesuje sta bi to sve bilo bolje ? Ne provociram nego bas zelim da cujem od ljudi koji se zalazu za vjerski uredjenu drzavu.To svakako u Bosni nece biti izvedivo nikad , jer ce protiv biti 100% Srbi , 100% Hrvati i jedno 97% Muslimana.
Pogledaj prethodni odgovor koji sam napisao za @bosan, a narocito pocetak ovog mog odgovora. Ko ti moze garantovati da tvoja majka i/ili sestra nece spoznati Islam prije nego serijat zavlada ovdje? Ti? Heh, ne mozes ni garantovati da ces biti ziv naredne minute...prog321 wrote:Pravi serijat u svojoj kući.
Ako pokušas mojoj majki ili sestri reći sta će da vozi i kada, završit ćeš dva metra pod zemljom. Jednostavno
Dakle, sada generalno pitanje za ovu rulju: recite mi gdje je to serijat zabranio zeni da vozi auto? Dakle, navedite mi dio u serijatu koji to zabranjuje. Pazite, to kako serijat tumaci monarhija instalirana od strane Zapada u Saudijskoj Arabiji mi nije relevantan izvor.
- Cherry-Cherry
- HAVANA
#400 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Jel ovo onaj sto se na kraju smota oko bandere?
Hoce on ignorisat znakove,al Allah najbolje zna.
On rece smotaj se,i on se smota.