Dosadila mu tolika ljepota pa htio da zamijeni drugom ljepotom? Budi koncizniji.5 0 5 wrote:odlicno. sad se vrati na post od pijupiju za koji sam ti rekao da nisi razumio, pa procitaj opet. pa onda opet procitaj ovaj svoj.skupljac_zeljeza wrote: Zna se da je taj sistem stvarao Novog čovjeka i radio pigmalionski da bi dobio "moralno politički podobnog" i to nije krio kroz konkurse, a mora da si čitao Politiku i Oslobođenje pa uočio.
Ako se Safet Isović mogao afirmisati u gore nabrojanom kroz KP, zašto je četvrti osnivač SDA i čak on dao ime toj stranci? Što nije šetao sa Nijazom i vodao sa sobom i Zehru Deović da mu pomogne kao što je radio na skupovima SDA?
Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
- skupljac_zeljeza
#1901 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
-
Objektivni navijac
#1902 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Koja Kraljica !!HAVANA wrote:skupljac_zeljeza wrote:
Ono na šta si zažmirio je kao danas, ni onda nisu imali svi kao ti.
https://www.youtube.com/watch?v=6CYWDAsZzGo
https://www.youtube.com/watch?v=SdVgc9z49xU
Nisam ni pogledao sta je,neki film ,garant nesta tako...
Vidi je dusa moja,ovo je i 62-ge...i do italije dobacila a ne do zenice...
Zena koja je radila i zivjela zivot dostojancovjeka,zavrsila skolu,zaposlila se,odgojila djecu...Totalno neopterecena,nije ni u partiji bila,ko ni stari...Roditelji im klanjali svih pet vakata,jel se ono vako kaze
ali nikoga opterecavali nisu, nit im je ko sta branio...
I sad da nju pitas za misljenje,50 i kusur godina poslije,smije li joj unuka sama do zenice?Haj ko smije nek pita.
Moja Stara,60-ih nije imala za vespe
Zato je u Italiju isla stopom
Iskreno mi je zao ovih vjerskih fanatika ! Njima ne treba kazna na onome svijetu,oni vec zive u paklu. Paklu gluposti,neznanja,zabluda,ogranicenosti ,protracenih godina i promasenih zivotnih radosti. Jadni.jadni ljudi !!
- skupljac_zeljeza
#1903 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Zbog čega su svi išli u Italiju?Objektivni navijac wrote: Zato je u Italiju isla stopom![]()
-
pemanapemani
#1904 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
U vezi zabrane narodnog imena Bosnjak za vrijeme SFRJ. Stvarno nije provokacija, samo ne znam za bilo kakvu ozbiljnu inicijativu vracanja narodnog imena Bosnjak u periodu 1945 - 1992.
U kontekstu, spominje se Safet Isovic, pozeljnost aga i vina, te nepozeljnost Boga. Gdje je tu bosnjastvo?
U kontekstu, spominje se Safet Isovic, pozeljnost aga i vina, te nepozeljnost Boga. Gdje je tu bosnjastvo?
-
detroit-mercy
#1905 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Isto kao i sto danasnja vlast svoju podobnost mjeri odlascima na dzumu, pripadnosti stranci, postom za Ramazan i sl., sistem je ostao isti samo su se strane promijenile. S tim, sto nam je jos ovaj danasnji sistem donio i to da podobni sa diplomama Travnika, Kiseljaka, B. Gradiske ili svrsenici 101 medrese dobijaju posao na guzoveskupljac_zeljeza wrote:Zna se da je taj sistem stvarao Novog čovjeka i radio pigmalionski da bi dobio "moralno politički podobnog" i to nije krio kroz konkurse, a mora da si čitao Politiku i Oslobođenje pa uočio.5 0 5 wrote:ondasnja vlast je odlucila da se nesto mora napraviti na zastiti bosanskohercegovacke kulturne bastine, izmedjuostalog i sevdalinke. pa su onda napravili audiciju na rtvsa an koju su pozvali mlade pjevace. izabrali su jednu grupu talentovanih cura i mladica s kojima je kasnije radio orkestar rtvsa, pa su snimali ploce, pravili koncerte. u toj grupi je bila nada mamula, zehra deovic, da ih ne nabrajam sad. to je bio drzavni projekat od pocetka do kraja. od ideje, preko financiranja do logistike. potpuno obrnuto od onoga sto ti zelis prikazati. da je prosli sistem radio na unistavanju bosanskog ili muslimanskog nacionalnog bica. nista nije crno bijelo kao sto ti disedenti zele prikazati.skupljac_zeljeza wrote: Lakše je tebi. De ti.
ja bih prije rekao da danasnja vlast radi na unistenju kulturne bastine, kao i stanja nacije. navedi ti meni jedno post-sfrj pozoriste koje je izgradjeno u sarajevu? jedno kino? jednu koncertnu dvoranu? jednu galeriju? jedan muzej? to je period od cetvr stoljeca. za glavni grad drzave. eto, navedi mi samo jedano od ovih nabrojanih. ili nam nista od tga vise ne treba, jer imamo saudijce koji ce nas nauciti boljem?
Ako se Safet Isović mogao afirmisati u gore nabrojanom kroz KP, zašto je četvrti osnivač SDA i čak on dao ime toj stranci? Što nije šetao sa Nijazom i vodao sa sobom i Zehru Deović da mu pomogne kao što je radio na skupovima SDA?
-
detroit-mercy
#1906 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Sto danas sve ekskurzije idu u Italiju i Spanijuskupljac_zeljeza wrote:Zbog čega su svi išli u Italiju?Objektivni navijac wrote: Zato je u Italiju isla stopom![]()
-
indiana_nije_dzons
#1907 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Hem 101 medresa, hem sve vise posjetilaca na Safetovim predavanjima. Stislo sa svih strana, ima li spasa ?! 
- NIN
#1908 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Sjeti se samo kamile!skupljac_zeljeza wrote:Zbog čega su svi išli u Italiju?Objektivni navijac wrote: Zato je u Italiju isla stopom![]()
Al' vidi se, a i klima nam je 'taka da se najbolje pravit budalom, kao sto i sam znas.
Jel' ono 'vako ide ta suplja koju furas?
Uzdravlje!
-
detroit-mercy
#1909 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nema, svake godine sve vise tonemo po raznim osnovama (od skolstva, preko zdravstva, standarda zivota i sl) ali bitno je da se raspravlja smije li ona sama do Zeniceindiana_nije_dzons wrote:Hem 101 medresa, hem sve vise posjetilaca na Safetovim predavanjima. Stislo sa svih strana, ima li spasa ?!
-
Fudo387
#1910 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Hm...Objektivni navijac wrote:Moja Stara,60-ih nije imala za vespe Zato je u Italiju isla stopom
- NIN
#1911 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nek' vam je sa srecom i da vas Alah nagradi dzihadom u Siriji, a kasnije i pokojom hurijom na ahiretu, elhamdulilah!indiana_nije_dzons wrote:Hem 101 medresa, hem sve vise posjetilaca na Safetovim predavanjima. Stislo sa svih strana, ima li spasa ?!
-
Fudo387
#1912 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Izvini, jesi li ti nekad izas'o u saffu?NIN wrote:Nek' vam je sa srecom i da vas Alah nagradi dzihadom u Siriji, a kasnije i pokojom hurijom na ahiretu, elhamdulilah!indiana_nije_dzons wrote:Hem 101 medresa, hem sve vise posjetilaca na Safetovim predavanjima. Stislo sa svih strana, ima li spasa ?!
-
indiana_nije_dzons
#1913 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nema rasprave, Safet rek'o da ne smije. Ne znam sto se vi peglate vec 80 stranica.detroit-mercy wrote:Nema, svake godine sve vise tonemo po raznim osnovama (od skolstva, preko zdravstva, standarda zivota i sl) ali bitno je da se raspravlja smije li ona sama do Zeniceindiana_nije_dzons wrote:Hem 101 medresa, hem sve vise posjetilaca na Safetovim predavanjima. Stislo sa svih strana, ima li spasa ?!.
-
indiana_nije_dzons
#1914 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nije on to namjerno, samo kad je pijan. Inace trijezan, vrlo dobro glumi uljudnog.Fudo387 wrote:Izvini, jesi li ti nekad izas'o u saffu?NIN wrote:Nek' vam je sa srecom i da vas Alah nagradi dzihadom u Siriji, a kasnije i pokojom hurijom na ahiretu, elhamdulilah!indiana_nije_dzons wrote:Hem 101 medresa, hem sve vise posjetilaca na Safetovim predavanjima. Stislo sa svih strana, ima li spasa ?!
- NIN
#1915 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Zar ne znas?!Fudo387 wrote:Izvini, jesi li ti nekad izas'o u saffu?NIN wrote:Nek' vam je sa srecom i da vas Alah nagradi dzihadom u Siriji, a kasnije i pokojom hurijom na ahiretu, elhamdulilah!indiana_nije_dzons wrote:Hem 101 medresa, hem sve vise posjetilaca na Safetovim predavanjima. Stislo sa svih strana, ima li spasa ?!
-
ultimativan88
#1916 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Point. wrote:Vidi, meni ne treba hodza ili efendija ili Tito da mi kaze kako cu zivjeti. JA cu sam odrediti sta je za mene najbolje, hvala Bogu takvo je vrijeme. Nisam toliko ogranicen da mi drugi diktira zivot.ultimativan88 wrote:Point. wrote:
Pa eto rekose ti hodze kako Bosnje praktikuju, i kako su praktikovali, I KAKO CE PRAKTIKOVATI (u sve vecem broju),
Ili ce nam pak drug TITO, ili neki drugi nevjernik reci kako da praktikujemo. Pazi postoji razlika..
Rece ti i muderis efendija, Nezim Halilovic..
http://www.youtube.com/watch?v=aPhcDqm0qKA
https://www.youtube.com/watch?v=Ysota_dVR88
Bojim se da vam je argumentacija na aparatima..
Bosnjak je dovoljno sazrio da mu niko ne treba govoriti kako da zivi, tako da se dzaba nadas kako ce neko praktikovati vjeru. To je nesto osobno, svakako mu nece polupismeni vehabija odredjivati sta i kako.
Kako ide ona od Tome, uzalud cekas uzalud se nadas.
Svako zivi kako hoce, i ne treba niko da ti govori, samo ti po svom, jer si TI baja kontas.
A mi, mi cemo onako kako nam je nas Gospodar propisao, naredio i regulisao sunnetom svoga miljenika, salallahu alejhi we seleme. Onako kako je On subhanehu we teala zadovoljan. A svi cemo u rupu, pa cemo da ravnamo racune.
-
Fudo387
#1917 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nisam siguran, cini mi se da si podigao veliku prasinu zbog svog pisanja pa su te nesta citirali, ganjali...sta li.NIN wrote:Zar ne znas?!
Dobro, moguce da sam te zamijenio za slican nick.
-
5 0 5
#1918 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
tvoj gospodar.ultimativan88 wrote: Svako zivi kako hoce, i ne treba niko da ti govori, samo ti po svom, jer si TI baja kontas.
A mi, mi cemo onako kako nam je nas Gospodar propisao, naredio i regulisao sunnetom svoga miljenika, salallahu alejhi we seleme. Onako kako je On subhanehu we teala zadovoljan. A svi cemo u rupu, pa cemo da ravnamo racune.
- NIN
#1919 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ovim komentarom nit' sam trijezan, a nit' uljudan! Problem je u tvom deficitu intelekta, tj. nemogucnosti prepoznavanja sarkazma radi manjka znanja, iskustva, radi uskogrudnosti i ignorantnosti, da ne nabrajam.indiana_nije_dzons wrote:Nije on to namjerno, samo kad je pijan. Inace trijezan, vrlo dobro glumi uljudnog.Fudo387 wrote:Izvini, jesi li ti nekad izas'o u saffu?NIN wrote:
Nek' vam je sa srecom i da vas Alah nagradi dzihadom u Siriji, a kasnije i pokojom hurijom na ahiretu, elhamdulilah!
Problem je sto su takvi kao ti, iz sve tri konstitutivna naroda, vec zaposjeli kormilo kvazi-drustva i kroje ga, polako ali sigurno, po svojoj mjeri.
Daleko vam kuca od moje - nekima u Siriji, drugima u Rusiji, a trecima u Ukrajini.
Naravno, posto neces skontat, radi se o ratistima. I neka vas tamo, sto vise da vas ode i da zasluzite ono sto vam je od boga obecano!
Pozz
-
The BEN10
#1920 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ko o čemu...NIN wrote:Problem je u tvom deficitu intelekta,
-
indiana_nije_dzons
#1921 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
kakav sarkazam? ostavi sad ovaj gore post, govorimo o nečemu drugom.NIN wrote:Ovim komentarom nit' sam trijezan, a nit' uljudan! Problem je u tvom deficitu intelekta, tj. nemogucnosti prepoznavanja sarkazma radi manjka znanja, iskustva, radi uskogrudnosti i ignorantnosti, da ne nabrajam.
Problem je sto su takvi kao ti, iz sve tri konstitutivna naroda, vec zaposjeli kormilo kvazi-drustva i kroje ga, polako ali sigurno, po svojoj mjeri.
Daleko vam kuca od moje - nekima u Siriji, drugima u Rusiji, a trecima u Ukrajini.
Naravno, posto neces skontat, radi se o ratistima. I neka vas tamo, sto vise da vas ode i da zasluzite ono sto vam je od boga obecano!
Pozz
gdje ti je bio sarkazam kad si psovao ljudima Boga i vjeru za što čovjek i pita?!
- NIN
#1922 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nisi me zamjenio baFudo387 wrote:Nisam siguran, cini mi se da si podigao veliku prasinu zbog svog pisanja pa su te nesta citirali, ganjali...sta li.NIN wrote:Zar ne znas?!
Dobro, moguce da sam te zamijenio za slican nick.
Evo bradonje napreduju, a ja ih prevodim, tj. vracam na izvor znanja - ateizam!
-
statixx
#1923 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nemas problema da britko proniknes ulogu marksizma (u skoli) kao sredstva manipulacije vladajuce garniture, ali se mucis da ovaj stav analogijom preneses na religiju. Zapravo, vracanje vjeri je okretanje vjeri. Moze li ijedna vlast da pozeli vise od mase koja okrece glavu dok oni slasno pljackaju naucavajuci nauk o moralu. Pobogu, govorimo o osnovama manipulisanja masama, a ti se pravis naivan.skupljac_zeljeza wrote:Nije vjera zamijenila marksizam jer je postojala i prije marksizma i paralelno sa njim. Vjeronauka nije uvedena nego samo vraćena kao što je u Njemačkoj i Austriji poslije pada Hitlera. Kao što je i Bosanski jezik vraćen.
Da je vraćanje vjeri zamjena za odricanje od marksizma? To?
Zasto niko od njih, pitam te, nije objasnio narodu da demokratija koja je dosla u nase drustvo ima smisla i donosi plodove samo ako se narod prestane kljukati natprirodnim sedativima, nauci da okrene glavu tamo gdje joj je mjesto. Da uperi oci u vlast, koju je izabrao, i samostalno razmislja da li ona radi u njegovu korist.
-
statixx
#1924 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
It's been a long time @NIN, zivot juri druze, ne daj se... 
- Chisum
#1925 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Kada se uzmu u obzir sve slicne teme ovog foruma, magnitudi imbecilnosti i sprdnji koja ide uz ovo i slicna vehabijska "predavanja'' - a sta drugo, nego se sprdati s ovim budalastinama - jos jedino mogu parirati teme koje je svojevremeno otvarao forumas Kotromanic...
Sjetimo se nezaboravnog pustinjkog CSI-a
Ono kad s ljudima nemas nikakve veze, a opet te stid u njihovo ime...
Sjetimo se nezaboravnog pustinjkog CSI-a
Ono kad s ljudima nemas nikakve veze, a opet te stid u njihovo ime...