Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
skupljac_zeljeza

#1801 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

madner wrote:Ti se totalno pogubio. Objektivni tvrdi da napredna drustva naseg doba nisu napredna, da je ljepse zivjeti u Jemenu ili Saudiji nego u Svici ili Norveskoj.
Meni se nije dalo raspravljati o tome jer da ima odgovarajuci IQ znao bi da svakim danom ljudi migracijom potvrde gdje je bolje i tu nema rasprave.

Sto se tice islamskih drustava, balast je ogroman i zato ta drustva jesu upravo tu gdje su. No najgore je sto nisu svjesni tog balasta, pa uzroke traze u gusterima, masonima i jevrejima, jer do svih ostalih je, nije do njih.
Opste ne govorim sa vjerske strane, to je suplja prica koja ce za 20 godina biti drugacija nego sto je bila prije 100 godina, govorim o krajnjem produktu.
Mozes ti tvrditi da si napravio najbolje auto i da je halal, ali ako ne moze vise od 40 km/h i raspadne se nakon 5000 km, ja ulazem skepsu. Da se ne zbunis, islamska drustva su ove trule do 40km/h naspram zapadnih BMWova i Mercedesa.
Pošto sam se pogubio. :mrgreen: Oboje su poznate osobe u svojim društvima i koje imaju za svoj rad priznanja od svojih društava. Oboje su primili islam i tvrde suprotno tebi. Poenta nije u tome što su prešli na islam nego što kažu da tvoja priča ne stoji. Ima još na stotine sličnih primjera.

detroit-mercy

#1802 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:I ti se poceo gubiti kao ovaj ultimativni.

Objektivno nema vrijednost, subjektivno moze biti nesto najvrednije.

Drugi dio sa ubiti i ukrasti nema nikakve veze sa prvim.
Što se tiče oldtimera ako mi sat pokazuje tačno vrijeme? Ako me auto preveze od tačke A do tačke B bez problema? Zašto ne valja? Drugo je komfor, ali funkcija je ista.

Te vrijednosti iz Dekaloga su utkane i u sekularne zakone ili su sekularni stariji od Dekaloga?
Pa i kamila te moze prevesti od tacke A do tacke B, znaci li to da svi trebamo jahati kamile :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#1803 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

detroit-mercy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:I ti se poceo gubiti kao ovaj ultimativni.

Objektivno nema vrijednost, subjektivno moze biti nesto najvrednije.

Drugi dio sa ubiti i ukrasti nema nikakve veze sa prvim.
Što se tiče oldtimera ako mi sat pokazuje tačno vrijeme? Ako me auto preveze od tačke A do tačke B bez problema? Zašto ne valja? Drugo je komfor, ali funkcija je ista.

Te vrijednosti iz Dekaloga su utkane i u sekularne zakone ili su sekularni stariji od Dekaloga?
Pa i kamila te moze prevesti od tacke A do tacke B, znaci li to da svi trebamo jahati kamile :mrgreen:
Zavisi gdje ti treba prevoz. U pustinji su se pokazale bolje od džipova. :mrgreen:
madner

#1804 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:Ti se totalno pogubio. Objektivni tvrdi da napredna drustva naseg doba nisu napredna, da je ljepse zivjeti u Jemenu ili Saudiji nego u Svici ili Norveskoj.
Meni se nije dalo raspravljati o tome jer da ima odgovarajuci IQ znao bi da svakim danom ljudi migracijom potvrde gdje je bolje i tu nema rasprave.

Sto se tice islamskih drustava, balast je ogroman i zato ta drustva jesu upravo tu gdje su. No najgore je sto nisu svjesni tog balasta, pa uzroke traze u gusterima, masonima i jevrejima, jer do svih ostalih je, nije do njih.
Opste ne govorim sa vjerske strane, to je suplja prica koja ce za 20 godina biti drugacija nego sto je bila prije 100 godina, govorim o krajnjem produktu.
Mozes ti tvrditi da si napravio najbolje auto i da je halal, ali ako ne moze vise od 40 km/h i raspadne se nakon 5000 km, ja ulazem skepsu. Da se ne zbunis, islamska drustva su ove trule do 40km/h naspram zapadnih BMWova i Mercedesa.
Pošto sam se pogubio. :mrgreen: Oboje su poznate osobe u svojim društvima i koje imaju za svoj rad priznanja od svojih društava. Oboje su primili islam i tvrde suprotno tebi. Poenta nije u tome što su prešli na islam nego što kažu da tvoja priča ne stoji. Ima još na stotine sličnih primjera.

Fino da si priznao da si se pogubio, mada nije fino da postavljas youtube klipove u nadi da se tu krije neka recenica koja je odgovor na moje tvrdnje. Fino ko covjek reci da nisi u stanju da prihvatis cinjenicu da tvoj fico nije najbolje auto i gotovo.
detroit-mercy

#1805 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Zavisi gdje ti treba prevoz. U pustinji su se pokazale bolje od džipova. :mrgreen:
Ko ti je to rekao :mrgreen: .
skupljac_zeljeza

#1806 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

madner wrote:
Fino da si priznao da si se pogubio, mada nije fino da postavljas youtube klipove u nadi da se tu krije neka recenica koja je odgovor na moje tvrdnje. Fino ko covjek reci da nisi u stanju da prihvatis cinjenicu da tvoj fico nije najbolje auto i gotovo.
Nisam priznao jer je iza smajli, ali ako si uporan pa neka ti bude :mrgreen: , nego da nije islam aktuelan, ne bi rastao broj pristalica i to najviše u mladoj populaciji. Primjećuješ i sam da je religija o kojoj se najviše piše i priča.
skupljac_zeljeza

#1807 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

detroit-mercy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote: Pa i kamila te moze prevesti od tacke A do tacke B, znaci li to da svi trebamo jahati kamile :mrgreen:
Gledao na ovim kanalima poput Discoverija kako se pate na safarijima u džipovima. Pomažu im oni na kamilama da se izvuku. :wink:
madner

#1808 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Raste gdje?
Ima li kakva drzava da raste da je u stanju osmisliti i sastaviti svoj tenk? :D
5 0 5

#1809 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

madner wrote:Raste gdje?
ili frizider.
Point.

#1810 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

ultimativan88 wrote:
Point. wrote:
Pa eto rekose ti hodze kako Bosnje praktikuju, i kako su praktikovali, I KAKO CE PRAKTIKOVATI (u sve vecem broju),
Ili ce nam pak drug TITO, ili neki drugi nevjernik reci kako da praktikujemo. Pazi postoji razlika..

Rece ti i muderis efendija, Nezim Halilovic..

http://www.youtube.com/watch?v=aPhcDqm0qKA

https://www.youtube.com/watch?v=Ysota_dVR88

Bojim se da vam je argumentacija na aparatima..
Vidi, meni ne treba hodza ili efendija ili Tito da mi kaze kako cu zivjeti. JA cu sam odrediti sta je za mene najbolje, hvala Bogu takvo je vrijeme. Nisam toliko ogranicen da mi drugi diktira zivot.

Bosnjak je dovoljno sazrio da mu niko ne treba govoriti kako da zivi, tako da se dzaba nadas kako ce neko praktikovati vjeru. To je nesto osobno, svakako mu nece polupismeni vehabija odredjivati sta i kako.

Kako ide ona od Tome, uzalud cekas uzalud se nadas.
detroit-mercy

#1811 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

Pa raste u Svedskoj, emigrant bjeze iz naprednih islamskih drzava u Svedsku I onda ovakvi tumaci pogledaju 1970 0.0001% Muslimana u Svedskoj, 2015 .002% Muslimana u Svedskoj. Juhu, rastemo sve nas je vise u Svedskoj, bez da se sagleda pravi razlog rasta.
detroit-mercy

#1812 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Gledao na ovim kanalima poput Discoverija kako se pate na safarijima u džipovima. Pomažu im oni na kamilama da se izvuku. :wink:
Pa zato oni ISILovci ratuju na kamilama :mrgreen: .
skupljac_zeljeza

#1813 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Filip Hitti u svojoj knjizi iz sedamdesetih piše da je muslimana u svijetu 800 miliona. Koliko je danas? Gore spomenuti Hofman kaže da je prije 30 godina kada je on primio islam bilo svega tri džamije u Njemačkoj, a danas teško da mogu doći do tačne cifre. U kojoj državi osim Vatikana nema muslimana danas? Ko je vjerovao prije par decenija da će lordovi u Londonu raspravljati o šerijatu? Da će se na Kubi i u Moskvi graditi džamije? :wink:

Eto....što Iranu ne daju atomsku bombu koliko dugo? Pravi li šta Turska? List Economist zanimljivo je vrlo optimističan što se tiče islamskog svijeta. Prate pomake u pozitivnom smjeru. Ako islamski svijet ograničiš na 4-5 država od njih preko 50, možda si u pravu.
AntiKrist

#1814 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by AntiKrist »

Ova tema je zrela za religije...
NIN

#1815 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NIN »

skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote: Pa i kamila te moze prevesti od tacke A do tacke B, znaci li to da svi trebamo jahati kamile :mrgreen:
E upravo se o tome radi - kada mnogi poput tebe shvate da se mnoge odredbe i odredjeni kodeksi ponasanja, kao i neke drustvene interakcije iz proslosti trebaju kontekstualno posmatrati i tumaciti, bas kao sto si i sam ucinio s kamilom, misljenja sam da bi poceli razaznavati i sive nijanse, one mnogobrojne koje se nalaze izmedju crno-bijelog pogleda na svijet.

Nego, skolski primjer logicke zamke.

Lijep pozdrav! :D
IcedMFEarth

#1816 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by IcedMFEarth »

Pa broj muslimana raste jer na zapadu porodice imaju jedno ili eventualno dva djeteta i ljudi masovno prestaju biti religiozni, u islamskim zemljama je natalitet puno veci, a ako kazes da si ateist bolje da se nisi rodio.
Last edited by IcedMFEarth on 03/08/2015 16:43, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#1817 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

detroit-mercy wrote:
Pa raste u Svedskoj, emigrant bjeze iz naprednih islamskih drzava u Svedsku I onda ovakvi tumaci pogledaju 1970 0.0001% Muslimana u Svedskoj, 2015 .002% Muslimana u Svedskoj. Juhu, rastemo sve nas je vise u Svedskoj, bez da se sagleda pravi razlog rasta.
Na Švedsku koja nema ni 10 miliona stanovnika, nije zanemarljivo. Bitno je da se kreće u pozitivnom smjeru bez obzira na razloge.
indiana_nije_dzons

#1818 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by indiana_nije_dzons »

Towelie wrote:MI TO TAKO, HABIBI :D
Image
:thumbup:
Legende habibi od kojih drhte i zbog kojih placu ovdasnji forumski laprdatori ! :izet:
detroit-mercy

#1819 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
Filip Hitti u svojoj knjizi iz sedamdesetih piše da je muslimana u svijetu 800 miliona. Koliko je danas? Gore spomenuti Hofman kaže da je prije 30 godina kada je on primio islam bilo svega tri džamije u Njemačkoj, a danas teško da mogu doći do tačne cifre. U kojoj državi osim Vatikana nema muslimana danas? Ko je vjerovao prije par decenija da će lordovi u Londonu raspravljati o šerijatu? Da će se na Kubi i u Moskvi graditi džamije? :wink:

Eto....što Iranu ne daju atomsku bombu koliko dugo? Pravi li šta Turska? List Economist zanimljivo je vrlo optimističan što se tiče islamskog svijeta. Prate pomake u pozitivnom smjeru. Ako islamski svijet ograničiš na 4-5 država od njih preko 50, možda si u pravu.
Je li razlog velikom broju dzamija u Njemackoj zbog toga sto Nijemci prelaze na islam u nemjerljivom broju ili sto emigranti koji bjeze iz islamskih zemalja, koje im pruzaju znamo vec kakve uslove za zivot , grade iste :mrgreen: .
madner

#1820 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:

Ovo je porazno. Taj skok se desio jer su dosli u fazu kroz koju je Evropa prosla prije 150 godina. Nagli skok populacije jer su poceli primjenjivati osnove higijene i imati visak u poljoprivredi. Ponositi se time je jednako ponosu da kasnis samo 100 godina.

Dakle ako Bosnjaci masovno bjeze iz Bosne jer nema posla u Njemacku, to je zapravo znak dominacije muslimanskog drustva. :D

Turska pravi po licenci, recimo tenk im je Korejska pamet.
detroit-mercy

#1821 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote:
Na Švedsku koja nema ni 10 miliona stanovnika, nije zanemarljivo. Bitno je da se kreće u pozitivnom smjeru bez obzira na razloge.
Pa razlog je da te napredne islamske drzave nisu svojim gradanima u stanju obezbijediti zivot dostojan covjeka i ti to vidis kao pozitivu u nekom globalnom sirenju islama :-) .
Onda me i ne cudi da jos uvijek raspravljate smije li zena sama do Zenice :mrgreen: .
detroit-mercy

#1822 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Ovo je porazno. Taj skok se desio jer su dosli u fazu kroz koju je Evropa prosla prije 150 godina. Nagli skok populacije jer su poceli primjenjivati osnove higijene i imati visak u poljoprivredi. Ponositi se time je jednako ponosu da kasnis samo 100 godina.

Dakle ako Bosnjaci masovno bjeze iz Bosne jer nema posla u Njemacku, to je zapravo znak dominacije muslimanskog drustva. :D

Turska pravi po licenci, recimo tenk im je Korejska pamet.
Gdje prestaje logika to dolaze vehabije :mrgreen: .
detroit-mercy

#1823 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

Nego sta cemo sa rodicama :mrgreen: jal zenith jal kuci vodit :mrgreen:
madner

#1824 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Kralj logike i pozitivnog trenda. :D
piupiu

#1825 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

skupljac_zeljeza wrote:
Leo_alfa wrote: Sto se tice IZ, ne znam da tu postoji ikakva ideja koja kontrira demokratskom uredjenju drzave. Dakle vec se u startu prihvata da serijat ne moze biti uspostavljen u svom potpunom obliku.
Obrazovni sistem je posebna prica... ne bas blistava.
Ne može IZ tražiti zbog prirode države, ali recimo generacije u budućnosti mogu tražiti verziju šerijata koja je postojala u Kraljevini Jugoslaviji ili poslije ulaska u EU ove light verzije šerijata po Evropi. Ko je vjerovao prije 30 godina da će Vjeronauka biti vraćena u obavezno osnovno obrazovanje i da će je baš Suljagić zabetonirati armiranim betonom? Sretnemo se opet kroz 30 godina na ovu temu.

Nije kod nas vjeronauk u školama zbog vjere i nadolazećeg Šerijata, već zbog nakaradnog koncepta nacionalnog identiteta. Religija u službi društvene dezintegracije, što bi rek'o Slavo Kukić. Gdje ateistička djeca nauče "dobar, loš, ateista" gradaciju od malena, a ostali nauče da se razvrstaju. To je, onako, jedan vrlo širok i humanistički pristup djeci, a sa sociološkog stanovišta i betoniranje podjele Bosne armiranim betonom. :wink:
Locked