Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
kritichar

#1626 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Point. wrote: Pa primaju pare, to svi znaju. Nije tajna uopste. Jer kako ce prezivjeti inace, kad niko ne radi ili maksimalno muz radi. Sa jednom platom jedva porodica sa 3 clanova prezivi, kamoli 20-clana porodica. Sigurno im ne kapa sa neba? Ili?

Zasto branis vehabije? Sta su to oni ista BiH dobro donijeli?
Dobro je ako ti znas, ja ne znam, ne znam kolko ko zaradjuje u mojoj firmi, a kamoli neko treci, sta radi i koliko zaradjuje

Razbili su iluziju da je nas islam najbolji, da smo mi najbolji muslimani
kritichar

#1627 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

XXS wrote:
kritichar wrote:Hajde dokazi da nisi licemjer i ublehas!
Dokazi da za ovo sve imas konkretan argument!
Argument za sta?
Za razliku izmedju dzehenemskog i halal prdeza ili za razliku izmedju Alahove i Fahdove sehare koja vas finasira?
Tako sam i mislio
indiana_nije_dzons

#1628 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by indiana_nije_dzons »

exliberal-ex wrote:Pa ja koliko sam mogao da skontam kao laik ovi sto propagiraju ove zabrane su "nezvanicno" finansirani od brace iz saudijske arabije.....
slijede njihova tumacenja...pa ako je to istina onda kako to da su jedni zakoni za obicnu raju a drugi za specijalnu grupu
ti imaš neku potvrdu za to finansiranje, neki dokaz ili rekla-kazala mahalske dokaze?

zakon je za sve isti, ali kad obična raja ili neki pojedinac napravi sranje u SAD-u, Britaniji ili Njemačkoj prema njemu se ne postupa kao prema onome koji dadne milion (dolara, eura, funti) samo za kauciju. a ti Saudijci tj njihovi režimski ''učenjaci'' rade nešto slično i u KSA. zato USA i NATO ne bombarduju KSA i Rijad ali bombarduju Mosul.
ne kažem da je Kuduzović režimska ulema, samo kažem kakav je veliki dio uleme u KSA.
Point.

#1629 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

kritichar wrote:
Point. wrote: Pa primaju pare, to svi znaju. Nije tajna uopste. Jer kako ce prezivjeti inace, kad niko ne radi ili maksimalno muz radi. Sa jednom platom jedva porodica sa 3 clanova prezivi, kamoli 20-clana porodica. Sigurno im ne kapa sa neba? Ili?

Dobro je ako ti znas, ja ne znam, ne znam kolko ko zaradjuje u mojoj firmi, a kamoli neko treci, sta radi i koliko zaradjuje

Haha a razbili iluzije velis? A ko su to najbolji muslimani, oni? :lol: Zar to postoji neka ljestvica, kao UEFA lista, ko je najbolji musliman? Kako ste ograniceni sunce vam vase, to je nevjerovatno.

Njihova verzija islama nije pogodna ni za arapsko podneblje, kamoli za BiH i Evropu.
Sva sreca pa su Bosnjaci dovoljno pametni pa ne nasjedaju da njihove gluposti, osim ovih bivsih narkica i alkosa, koji spoznase Boga pomocu Saudijske "humanitarne" pomoci. U BiH nije nikad, niti ce ikad biti serijat. To nek svima bude jasno.

Jedino dobro sto su vehbosi donijeli BiH je to sto su odlicna meta za sprdaciju, a kako i nisu kad se stalno nude na volej.
indiana_nije_dzons

#1630 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Point. wrote:
kritichar wrote:

Haha a razbili iluzije velis? A ko su to najbolji muslimani, oni? :lol: Zar to postoji neka ljestvica, kao UEFA lista, ko je najbolji musliman? Kako ste ograniceni sunce vam vase, to je nevjerovatno.

Njihova verzija islama nije pogodna ni za arapsko podneblje, kamoli za BiH i Evropu.
Sva sreca pa su Bosnjaci dovoljno pametni pa ne nasjedaju da njihove gluposti, osim ovih bivsih narkica i alkosa, koji spoznase Boga pomocu Saudijske "humanitarne" pomoci. U BiH nije nikad, niti ce ikad biti serijat. To nek svima bude jasno.

Jedino dobro sto su vehbosi donijeli BiH je to sto su odlicna meta za sprdaciju, a kako i nisu kad se stalno nude na volej.
da nisi i ti kakav sljedbenik Selvedina Beganovića onog sihirbaza iz Kladuše koji prigovara tim daijama da u islam uvode bivše alkoholičare i narkomane :-)

po cijeloj tvojoj priči ovdje izgleda da je za tebe pravi uzor taj vračar Beganović.
Point.

#1631 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

Ne znam o kome pricas. Ja sta vas se vehabijskih ljubitelja nakotilo na ovoj temi. Neka vas, da vidi masa o kakvim ublehasima je rijec.
Šunj

#1632 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Šunj »

Point. wrote:Ne znam o kome pricas. Ja sta vas se vehabijskih ljubitelja nakotilo na ovoj temi. Neka vas, da vidi masa o kakvim ublehasima je rijec.
Image
kritichar

#1633 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Point. wrote:
kritichar wrote:

Dovidjenja "muslimanu"
skupljac_zeljeza

#1634 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

Point. wrote:U BiH nije nikad, niti ce ikad biti serijat. To nek svima bude jasno.
Nikad ne reci nikad. :mrgreen: Od sultana pa do kralja, u BiH su bile kadije.

http://www.bosnjaci.rs/tekst/74/serijat ... aviji.html
indiana_nije_dzons

#1635 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Point. wrote:Ne znam o kome pricas. Ja sta vas se vehabijskih ljubitelja nakotilo na ovoj temi. Neka vas, da vidi masa o kakvim ublehasima je rijec.
tvoj svaki post je ublehaški, nemaš pojma o islamu ni o povijesti islama, da imaš i mrvu znanja ne bi se toliko prosipao. čovječe čitaj malo, istražuj, gledaj dokumentarce, klipove, informiši se bar malo, bar danas kad ti je sve na dohvat prsta nije teško doći do informacije. tvoj svaki drugi post je ''vehabije sekta, primaju pare, instant vjernici, bivši alkosi i narkomani''
jesi li znao da su i ashabi pili alkohol prije islama? je li to u islam smiju ući samo antipušači i antialkoholičari?
znaš li koliko je potrebno truda i rada da se jedan narkoman skine sa droge a kamoli da se uvede u vjeru i da postane uzoran građanin? država, da je iole normalna kao što nije, bi trebala da finansijski potpomaže (i da im odaje priznanje) te ljude koji svojim radom mnoge bivše alkose, narkomane, kriminalce, huligane, problematične tipove preodgojiše i napraviše od njih normalne, uzorne i dobre ljude.
indiana_nije_dzons

#1636 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

kritichar wrote:
sunce vam vase
Dovidjenja "muslimanu"
ma šta ti imaš njemu prigovarat, njegova nena je bolan bila vjernica... :lol:
kamberovica polje

#1637 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kamberovica polje »

Mrsko mi tražiti po temi, a šta je konkretno doktorirao ovaj babun pa je eto dr ?
Point.

#1638 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

kritichar wrote:
Point. wrote:

Dovidjenja "muslimanu"
Ah, to te pogodilo, dusa draga. :sad: Gubis bitku, pa se povlacis. Razumijem. :thumbup:
5 0 5

#1639 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

kamberovica polje wrote:Mrsko mi tražiti po temi, a šta je konkretno doktorirao ovaj babun pa je eto dr ?
"mastarije srednjevijekovnih arapskih pustinjaka: kako ih tumaciti i primjeniti u modernom vremenu a da uz to izgledas kao idiot"
Coromandel

#1640 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Coromandel »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote:bradofobija

jedini dobar musliman je pijan musliman
Nije tako...

Vecina Bosanaca ima pozitivno misljenje o reisu Kavazovicu, o Bugariju, Hafizovicu, Kukavici..... Evo, ja kao totalni ateista, jedva da znam nabrojati 5-6 islamskih autoriteta u BiH, ali sam imena ovih ljudi zapamtio po lijepom govoru...

Jedne prilike sam sa tri drugara, svi ateisti, gledao intervju sa Residom Hafizovicem... Na sve nas je ostavio izuzetno pozitivan utisak, iako se cesto znamo saliti na racun religijskih autoriteta i vjere... Al jednostavno, takvi ljudi ostave snazan utisak, zrace dobrotom, pa bi ti bilo neprijatno da se podrugljivo salis sa njima.

Kamo srece da je vise vjernika poput Hafizovica, sve bi bolje bilo...

Odbojnost prema 'vjernicima sa bradom' nije stvorena tek tako... i nije radi brade... ima i njh normalnih, ali ima i ovih koji navlace bijes i odvratnost, u velikom broju...
big lajk. ovako se treba odnositi sa neistomišljenicima, a ne babun, kozojeb, kamilojeb, vologlod, bradokar i sl...

kad sam pročitao ove argumentacije, svatih zbog čega smo u ovolikom curku...
Point.

#1641 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

indiana_nije_dzons wrote:
tvoj svaki post je ublehaški, nemaš pojma o islamu ni o povijesti islama, da imaš i mrvu znanja ne bi se toliko prosipao. čovječe čitaj malo, istražuj, gledaj dokumentarce, klipove, informiši se bar malo, bar danas kad ti je sve na dohvat prsta nije teško doći do informacije. tvoj svaki drugi post je ''vehabije sekta, primaju pare, instant vjernici, bivši alkosi i narkomani''
jesi li znao da su i ashabi pili alkohol prije islama? je li to u islam smiju ući samo antipušači i antialkoholičari?
znaš li koliko je potrebno truda i rada da se jedan narkoman skine sa droge a kamoli da se uvede u vjeru i da postane uzoran građanin? država, da je iole normalna kao što nije, bi trebala da finansijski potpomaže (i da im odaje priznanje) te ljude koji svojim radom mnoge bivše alkose, narkomane, kriminalce, huligane, problematične tipove preodgojiše i napraviše od njih normalne, uzorne i dobre ljude.
Vidi ovog. Juce se regiastrovo al opet zna svaki moj post. :) . Ciji li si klon?

Za ovo podebljano nemam rijeci. Vehabije normalni, dobri ljudi i uzorni gradjani? Sta nalupa i osta ziv? Reci to familiji zlatnog ljiljana rahmetli Tarika Ljubuskica i onim ranjenim policajcima, sto ih uzoran, posten i dobar covjek vehabija ubi i osakati. Reci to svim sirijskim i irackim familijama cije ti uzorni i dobri ljudi pobise u ime njihovog iskrivljenog jihada. Kako te samo nije sramota ovako nesto napisati?
indiana_nije_dzons

#1642 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

kamberovica polje wrote:Mrsko mi tražiti po temi, a šta je konkretno doktorirao ovaj babun pa je eto dr ?
http://www.--- NO LINKS ---/index.php/islamske ... -kuduzovic

čovjek zna više hadisa napamet sa lancima prenosilaca više nego svi ostali uposlenici Islamske zajednice BiH zajedno.

ne razumijem zašto se blokira link, pa ću postaviti cijeli tekst:
Dana 15.05.2013., na Univerzitetu Mekka El-Mukerrema u Džeddi, naš brat Safet Kuduzović je odbranio svoj doktorski rad i to odličnom ocjenom.

Doktorska disirtacija je bila na temu: Valorizacija hadisa koji se koriste u hanefijskoj pravnoj školi,a nisu zabilježeni s lancima prenosilaca u hadiskim zbirkama, kroz djelo „Bedaeus-sanâia“ od imama El-Kâsanija. Inače, djelo „Bedaeus-sanâia“, štampano u deset velikih knjiga, slovi kao najargumentovanija knjiga fikha u hanefijskom mezhebu, a za koju je poznati šafijski učenjak Šemsuddin el-Hasrušahi kazao da niko od hanefijskih, niti šafijskih, učenjaka nije napisao djelo slično ovom. U štamparskoj formi (B5) disirtacija ima oko 1200 stranica, što ukazuje na zahtjevnost i obimnost spomenute tematike. Zbog svega spomenutog, ne čude pohvale koje su upućene od strane mentora i ispitivača na samoj odbrani rada. Zanimljivo je da je mentor na disertaciji bio Jordanac, prvi ispitivač Marokanac i drugi ispitivač Saudijac.

Bitno je napomenuti da je odbrani doktorske disertacije šejha Safeta Kuduzovića prisustvovao i naš cijenjeni brat Imad el-Misri koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je prisustvovao ovom bitnom događaju.

Da podsjetimo, Safet Kuduzović je magistrirao na hadiskim naukama pri jordanskom univerzitetu, a magistarska disertacija je bila na temu: „Skrivene mahane hadisâ koji govore o spajanju i kraćenju namazâ.“

Safet Kuduzović je autor nekoliko djela;

-"Svojstva Poslanikovog, sallallahu alejhi ve sellem, namaza". Ovo djelo ima tri različita izdanja. Prvo izdanje je čisto hadiska studija. Drugo izdanje je proširena verzija prethodnog s posebnim akcentom na komparativni fikh. Treće izdanje je skraćena verzija džepnog formata koja ja štampana u desetine hiljada primjeraka kao poklon muslimanima u BiH i šire.

-"Svojstva Poslanikovog, sallallahu alejhi ve sellem, posta"

- "Stav islama o brijanju brade, pušenju i muzici". Ovo djelo ima i drugo, dopunjeno i prošireno izdanje.

- "Pravni propisi dženaze"

- "Džuma namaz - pravni propisi"

- "Odlike i propis namaza u džematu"

- "Kurban i akika - pravni propisi"

-·" Fetve, pravne decizije"

- "Čudesni svijet snova" (djelo je u štampi)

- "Hadž i umra" (ovo djelo nije još dovršeno).

Pored toga, Safet Kuduzović ima na stotine audio i video predavanja koja su dostupna na internetu na različitim web-portalima, kao i na servisu You Tube. Bio je konsultant u prevođenju mnogih djela s arapskog jezika, kao i jedan od redaktora Buharijeve zbirke hadisa. Najviše pisanih tekstova objavio je na web-portalu www.--- NO LINKS ---. Trenutno živi i djeluje u Sarajevu, ali je aktivan na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, te brojnim evropskim zemljama, kao i u Austriji, gdje obnaša periodičnu funkciju imama i hatiba u gradu Lincu.

Allaha Uzvišenog molimo da nam poživi, sačuva i učvrsti dr. Safeta Kuduzovića i da još dugo godina bude svojevrstan simbol slijeđenja prvih generacija i oživljavanja sunneta najdražeg nam poslanika, Muhammeda, sallallahu alejhi we sellem.
Last edited by indiana_nije_dzons on 02/08/2015 12:33, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#1643 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kamberovica polje »

5 0 5 wrote:
"mastarije srednjevijekovnih arapskih pustinjaka: kako ih tumaciti i primjeniti u modernom vremenu a da uz to izgledas kao idiot"
Ukratko, za prodavanje magle. Eto na šta je obrazovni sistem spao, prije su doktorati nešto značili a ljudi koji su ih imali bili su cijenjeni i poštovani i oni su gurali društvo naprijed a danas se ovakvi zaostali primati nazivaju doktorima. Bože sačuvaj.
indiana_nije_dzons

#1644 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Point. wrote:
indiana_nije_dzons wrote:
Vidi ovog. Juce se regiastrovo al opet zna svaki moj post. :) . Ciji li si klon?

Za ovo podebljano nemam rijeci. Vehabije normalni, dobri ljudi i uzorni gradjani? Sta nalupa i osta ziv? Reci to familiji zlatnog ljiljana rahmetli Tarika Ljubuskica i onim ranjenim policajcima, sto ih uzoran, posten i dobar covjek vehabija ubi i osakati. Reci to svim sirijskim i irackim familijama cije ti uzorni i dobri ljudi pobise u ime njihovog iskrivljenog jihada. Kako te samo nije sramota ovako nesto napisati?
temu pratim od početka i tvoje pisanje na ovoj temi, pa sam se registrovao, šta je sporno?
nekome ''muslimanu'' čija nena je bila muslimanka pa je i on valjda automatski musliman na osnovu toga i na što se poziva kao svoju pripadnost islamu, ne želim polemisati o temama koje pominješ, a nemaš pojma o osnovama islama. kao što rekoh, informiši se čovječe, bar to danas nije teško, mlatiš ko maksim.... :-)
5 0 5

#1645 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

kamberovica polje wrote: Ukratko, za prodavanje magle. Eto na šta je obrazovni sistem spao, prije su doktorati nešto značili a ljudi koji su ih imali bili su cijenjeni i poštovani i oni su gurali društvo naprijed a danas se ovakvi zaostali primati nazivaju doktorima. Bože sačuvaj.
pa ne zovu ga svi doktorom. a pogotovo ga ne postuju mnogi. saka neobrazovanog jada, mozda. za vecinu je sarlatan. :D
NataliDizdar

#1646 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

kritichar wrote:
A ko su najbolji muslimani?
indiana_nije_dzons

#1647 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

5 0 5 wrote:
kamberovica polje wrote: Ukratko, za prodavanje magle. Eto na šta je obrazovni sistem spao, prije su doktorati nešto značili a ljudi koji su ih imali bili su cijenjeni i poštovani i oni su gurali društvo naprijed a danas se ovakvi zaostali primati nazivaju doktorima. Bože sačuvaj.
pa ne zovu ga svi doktorom. a pogotovo ga ne postuju mnogi. saka neobrazovanog jada, mozda. za vecinu je sarlatan. :D
naprotiv, ogroman broj studenata ga prati i sluša, pogledaj malo video priloge, opet neargumentovana priča.
supercali

#1648 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by supercali »

kritichar wrote:

Al su sigurno potvrdili da ima i goreg islama od ovog balkanskog koji je tu bio cirka 500 godina
Point.

#1649 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

indiana_nije_dzons wrote: temu pratim od početka i tvoje pisanje na ovoj temi, pa sam se registrovao, šta je sporno?
nekome ''muslimanu'' čija nena je bila muslimanka pa je i on valjda automatski musliman na osnovu toga i na što se poziva kao svoju pripadnost islamu, ne želim polemisati o temama koje pominješ, a nemaš pojma o osnovama islama. kao što rekoh, informiši se čovječe, bar to danas nije teško, mlatiš ko maksim.... :-)
Dovoljno znam o islamu da mogu tvrditi da je vehabijsko vidjenje islama ublehasko i nakaradno. Kakav ti ovo kjafirski nick imas, muslimancino?
kritichar

#1650 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

NataliDizdar wrote:
kritichar wrote:
A ko su najbolji muslimani?
Nije poenta u tome, ne znam jel namjerno to radite, ili ne vidite o cemu je rijec
Ne radi se o takmicenju, nego o tome da se bosanski muslimani vrate islamu, tamo gdje su odlutali
Muslimani ne piju, ne idu na more da se skidaju i gledaju druge gole, muslimanke se pokrivaju.....
Normalni da se to vama ne svidja ali to vam je islam, a ne ono sto ste navikli da gledate
Locked