Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
oridjidji

#1251 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by oridjidji »

HAVANA wrote:Haj iskreno,zene su stub kuce,braka,porodice...Bez njih, mi smo u vecini slucajeva totalne budale.Da mi nje ne bi,nidje ja ne bi prispjeo.Suma sumarum,mi glavni, al bez njih,pupa hava u glavi.Mora to neko upravit.Kad zna to,zna i moze vala i do zenice ako je normalna.Ako nije,sprcice se i do ilijasa,pustio ti il ne pustio.Zamoto il ne zamoto.
Vala Havana znas znanje. :thumbup:
HAVANA

#1252 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

5 0 5 wrote:
HAVANA wrote:Haj iskreno,zene su stub kuce,braka,porodice...Bez njih, mi smo u vecini slucajeva totalne budale.Da mi nje ne bi,nidje ja ne bi prispjeo.Suma sumarum,mi glavni, al bez njih,pupa hava u glavi.Mora to neko upravit.Kad zna to,zna i moze vala i do zenice ako je normalna.Ako nije,sprcice se i do ilijasa,pustio ti il ne pustio.Zamoto il ne zamoto.
zene su ukras prirode. :D

zene su inspiraciiijaaaaaaaaaaa :kontrabas:

Al’ umjesto da ih miluju,
da miluju milinu,
da ih grle, da ih svuku-
oni ih tuku i zaključavaju u kuhinju
kritichar

#1253 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Kikibombona wrote:
Poznajem nekolicinu muskaraca koji su placljiviji i njezniji od svojih 'ljepsih' polovina.. Mozda ne placu cesto, ne zato sto ne bi mogli, vec zato sto ih je sramota... To vise ima veze sa karakterom drustva nego razlikom izmedju muskarca i zene.

Vidi recimo tenisera Federera... Covjek je zaplakao xy puta, a zena nikada... I ovako kada ih pogledas, njihove crte lica, vidi se da je Rodzer njeznija osoba od svoje zene.

Ne postoji nijedna osobina/emocija koju ima muskarac a da nema zena. Reci da su zene 'ovakve ili onakve' je isto da kazes da su crnci 'ovakvi ili onakvi'. Mene kada neko pita sta mislim o zenama, ja nemam odgovor. Mislim isto sto i o LJUDIMA. Mogu jedino okarakterisati odredjenu osobu a nikako grupu.

Semitske bajke su grube i iskljucive, izmedju ostalog.... I snazno se suprostavljaju ljudskoj prirodi...
Znači po tebi osim reproduktivnih organa, nema apsolutno nikakve razlike između muškarca i žene?
insomnia78

#1254 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by insomnia78 »

kritichar wrote:
Kikibombona wrote:
Poznajem nekolicinu muskaraca koji su placljiviji i njezniji od svojih 'ljepsih' polovina.. Mozda ne placu cesto, ne zato sto ne bi mogli, vec zato sto ih je sramota... To vise ima veze sa karakterom drustva nego razlikom izmedju muskarca i zene.

Vidi recimo tenisera Federera... Covjek je zaplakao xy puta, a zena nikada... I ovako kada ih pogledas, njihove crte lica, vidi se da je Rodzer njeznija osoba od svoje zene.

Ne postoji nijedna osobina/emocija koju ima muskarac a da nema zena. Reci da su zene 'ovakve ili onakve' je isto da kazes da su crnci 'ovakvi ili onakvi'. Mene kada neko pita sta mislim o zenama, ja nemam odgovor. Mislim isto sto i o LJUDIMA. Mogu jedino okarakterisati odredjenu osobu a nikako grupu.

Semitske bajke su grube i iskljucive, izmedju ostalog.... I snazno se suprostavljaju ljudskoj prirodi...
Znači po tebi osim reproduktivnih organa, nema apsolutno nikakve razlike između muškarca i žene?
Pa posto se njemu po glavi motaju brkate kurdkinje vjerovatno ce reci da nema :lol:
Kikibombona

#1255 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

kritichar wrote:
Ima razlike izmedju muskarca i muskarca, izmedju zene i zene, izmedju muskarca i zene...

Ima razlike izmedju Bosanca i Svedjanina... Isto tako ima Svedjana koji su mi neuporedivo slicniji karakterom i osobnoscu od mnogih Bosanaca...

Reci ti meni, koju osobinu imaju zene a da nemaju muskarci?
General_Jackson

#1256 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by General_Jackson »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote:
Ima razlike izmedju muskarca i muskarca, izmedju zene i zene, izmedju muskarca i zene...

Ima razlike izmedju Bosanca i Svedjanina... Isto tako ima Svedjana koji su mi neuporedivo slicniji karakterom i osobnoscu od mnogih Bosanaca...

Ženstvenost, ljepotu, ....
choxnox

#1257 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by choxnox »

Vrh apsurda i cinizma je kada pro-Evropejci, pro-demokrate, pro-komunjare i ostali pro-* svakodnevno kritikuju Islam između ostalog zbog toga sto zena, citiram ih, "nema apsolutno nikakvih prava" i slicne budalastine.

Pa evo, ja bih ovom prilikom zelio da prozvane pitam kakva prava zena ima u pro-Evropskom, pro-demokratskom, pro-komunistickom sistemu? Wow, imaju pravo glasa i imaju pravo da se zaposle. Bas ono, prosto nevjerovatno kakva "neogranicena" prava uzivaju...

Evo recimo, ovdje u BIH vlada sekularizam. Zbog cega jos nikako nismo vidjeli zenu u predsjednistvu BIH? Koliko je zena na rukovodecim pozicijama firmi, bez obzira pod cijom se politickom palicom nalazile? Evo recimo SDP je imao vecinu u proslom sazivu. Navedite mi jednu zenu koja je bila na rukovodecoj poziciji (manite sjedenja u parlamentu i slicno).

Ni u svijetu nije situacija nista bolja. Fol zena ima sva prava, a kada dodje do izbora (bilo kakvih) tu se zapravo vidi pravo stanje. Evo Amerika je tzv. kolijevka demokratije. Navedite mi imena zena koje su bile predsjednice SAD-a od njenog osnivanja. Koliko je zena izvrsni direktor korporacija sa Forbesove liste? Itd. itd.

Dalje sto se tice Islama i polozaja zene. Evo neka mi vrli anti-islamisti objasne koliki je omjer silovanih zena, a koliki omjer silovanih muskaraca na globalnom nivou? 1:1, 1:1000, 1:1000000? Koliko zena biva silovano u ratovima, a koliko muskaraca? Cinjenica je da je zena fizicki slabije bice od muskarca i kao takvu je treba zastiti sto Islam i radi.
piupiu

#1258 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

kritichar wrote: s aspekta moderne evropske države, mnogo toga je prihvatljivo što meni i meni sličnima nije i smatramo nenormalnim.
ovo su porodične stvari i u njima nema prisile, u mojoj kući ne vladaju evropski zakoni, kao što ne vladaju ni u čijoj kući
Sve OK, ali moderna evropska država polazi od zaštite svojih zakona, a ograničavanje kretanja neke osobe je protuzakonito. O tome kakvi zakoni vladaju u tvojoj kući ne bih znala reći, no ako živiš u evropskoj državi i ograničavaš kretanje punoljetnoj i zdravorazumnoj osobi, to je protivzakonito.
i odkud vama ideja da se to na silu nameće ženama?
Ne znam, pitam. Na onom videu iz početnog posta ne vidjeh niti jednu ženu. Gdje su one u javnoj debati? Ja bih, na osnovu informacija koje imamo na raspologanju, rekla da se u tradicionalnim teokratsko-autoritarnim društvima tipa Saudijske Arabije žena ne pita puno.

Meni ta ideja dolazi iz moje porodične tradicije ... u kojoj su se žene (muslimanke i hadžinice) borile za različita ženska prava (pravo na rad, na skidanje zarova, itd), ta prava su i ostvarile, i nisu gledale blagonaklono na uvoz običajnih prava iz nekih egzotičnih arapskih zemalja koja ta njihova ostvarena prava narušavaju.
madner

#1259 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote:

Los ti je primjer, Bosanci i Svedjani su prvi genetski rodjaci.
insomnia78

#1260 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by insomnia78 »

choxnox wrote:Vrh apsurda i cinizma je kada pro-Evropejci, pro-demokrate, pro-komunjare i ostali pro-* svakodnevno kritikuju Islam između ostalog zbog toga sto zena, citiram ih, "nema apsolutno nikakvih prava" i slicne budalastine.

Pa evo, ja bih ovom prilikom zelio da prozvane pitam kakva prava zena ima u pro-Evropskom, pro-demokratskom, pro-komunistickom sistemu? Wow, imaju pravo glasa i imaju pravo da se zaposle. Bas ono, prosto nevjerovatno kakva "neogranicena" prava uzivaju...

Evo recimo, ovdje u BIH vlada sekularizam. Zbog cega jos nikako nismo vidjeli zenu u predsjednistvu BIH? Koliko je zena na rukovodecim pozicijama firmi, bez obzira pod cijom se politickom palicom nalazile? Evo recimo SDP je imao vecinu u proslom sazivu. Navedite mi jednu zenu koja je bila na rukovodecoj poziciji (manite sjedenja u parlamentu i slicno).

Ni u svijetu nije situacija nista bolja. Fol zena ima sva prava, a kada dodje do izbora (bilo kakvih) tu se zapravo vidi pravo stanje. Evo Amerika je tzv. kolijevka demokratije. Navedite mi imena zena koje su bile predsjednice SAD-a od njenog osnivanja. Koliko je zena izvrsni direktor korporacija sa Forbesove liste? Itd. itd.

Dalje sto se tice Islama i polozaja zene. Evo neka mi vrli anti-islamisti objasne koliki je omjer silovanih zena, a koliki omjer silovanih muskaraca na globalnom nivou? 1:1, 1:1000, 1:1000000? Koliko zena biva silovano u ratovima, a koliko muskaraca? Cinjenica je da je zena fizicki slabije bice od muskarca i kao takvu je treba zastiti sto Islam i radi.
Dok su npr u arapskom svijetu na vodecim, predsjednickim i korporacijskim, polozajima sve same zene
HAVANA

#1261 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

Da im je bajka,nije nigdje ,al da sam zena i da me trebaju zastitit ovi ko safet,reko bi mu nemoj,rahmeta ti dedinog. I ubacio u trecu. :stolica:
madner

#1262 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Ako Hilari pobjedi, valja editovat upis.

Inace, Merkelica je frajer. :D
Kikibombona

#1263 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

madner wrote: Los ti je primjer, Bosanci i Svedjani su prvi genetski rodjaci.
:lol:

Mi smo ovdje mjesavina raznog hamelja... :D

General

Mislio sam na osobine.

A za zenstvenost svakako ne postoji definicija... Zenstvenost je u stvari privlacnost.
HAVANA

#1264 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

madner wrote:
Kikibombona wrote:
kritichar wrote:

Los ti je primjer, Bosanci i Svedjani su prvi genetski rodjaci.
Ako su ko s muhinih slika,ni nalik. :roll:
madner

#1265 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Kikibombona wrote:
madner wrote: Los ti je primjer, Bosanci i Svedjani su prvi genetski rodjaci.
:lol:

Mi smo ovdje mjesavina raznog hamelja... :D

General

Mislio sam na osobine.

A za zenstvenost svakako ne postoji definicija... Zenstvenost je u stvari privlacnost.
Nije tacno, za Evropu smo jedno izuzetno monolitna sredina.

Nismo bili na autoputu ovim osvajacima. :D
oridjidji

#1266 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by oridjidji »

insomnia78 wrote:
choxnox wrote:Vrh apsurda i cinizma je kada pro-Evropejci, pro-demokrate, pro-komunjare i ostali pro-* svakodnevno kritikuju Islam između ostalog zbog toga sto zena, citiram ih, "nema apsolutno nikakvih prava" i slicne budalastine.

Dok su npr u arapskom svijetu na vodecim, predsjednickim i korporacijskim, polozajima sve same zene
Juznoamerikanci su NATO pakt po broju zena u politici, kod njih je bilo i predsjednica i premijerki. Ostatak svijeta je dosta tanji.
BHCluster

#1267 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by BHCluster »

Najblize onome sto ljudi nazivaju Bog jeste ZENA. :wink:
Kikibombona

#1268 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

madner wrote:Ako Hilari pobjedi, valja editovat upis.

Ima more zena 'grubog' karaktera i osjecanja... Snaznih, prodornih, beskrupuloznih, agresivnih... Ma svakakvih...

Znam xy djevojaka koje su mentalno cvrsce od mnogih muskaraca...

Semitske bajke su davno prevazidjen drustveni koncept.
Latte

#1269 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Latte »

BHCluster wrote:Najblize onome sto ljudi nazivaju Bog jeste ZENA. :wink:
:lol: :lol: :lol: i jos jednom :lol:
insomnia78

#1270 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by insomnia78 »

oridjidji wrote:
insomnia78 wrote:

Juznoamerikanci su NATO pakt po broju zena u politici, kod njih je bilo i predsjednica i premijerki. Ostatak svijeta je dosta tanji.
I vidi gdje ih je to dovelo :lol:
Djes' ba
oridjidji

#1271 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by oridjidji »

Ona je firer, poslje firera. Pokori ekonomijom, sto on nije puskom. :D
piupiu

#1272 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

choxnox wrote:Vrh apsurda i cinizma je kada pro-Evropejci ...
Šta ti znači ovo pro-Evropejci? Mi jesmo Evropljani. :wink:
Koliko zena biva silovano u ratovima, a koliko muskaraca?
Koliko žena i muškaraca uopšte prijavi i dokaže silovanje bilo gdje? Misliš da statistika sve to uredno prati i piše, pa još baš svuda? U našem ratu silovani su i žene i muškarci, i to je jasno dokazano i prezentirano i u Hagu, samo što se o tome ne priča puno jer je tabu. I to se dogadja i u svim drugim ratovima.
Cinjenica je da je zena fizicki slabije bice od muskarca i kao takvu je treba zastiti sto Islam i radi.
A, to ne znači da je nerazumno biće kojem treba zabraniti da se samo kreće. :wink:
oridjidji

#1273 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by oridjidji »

Kikibombona wrote: Ima more zena 'grubog' karaktera i osjecanja... Snaznih, prodornih, beskrupuloznih, agresivnih... Ma svakakvih...

Ma sve su reinkarnacije Amazonki, sjeku desnu sisu, kako bi bile bolje ratnice i bolje gadjale strijelom. :D
madner

#1274 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Kikibombona wrote:

Ima more zena 'grubog' karaktera i osjecanja... Snaznih, prodornih, beskrupuloznih, agresivnih... Ma svakakvih...

Semitske bajke su davno prevazidjen drustveni koncept.
Nije bas istina, iza tradicionalnih uloga ima jako puno istine. To mozes vidjeti po raspodjeli poslova u razvijenim drustvima gdje stvarno imas puni izbor.

No postoje izuzeci koji vjerovatno bez problema mogu do Zenice sami autom bez da ometaju saobracaj. :D
insomnia78

#1275 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by insomnia78 »

piupiu wrote:
A, to ne znači da je nerazumno biće kojem treba zabraniti da se samo kreće. :wink:
Pa sad, s s obzirom da u pravnim stvarima dvije zene vaze kao jedan muskarac... :lol:
Locked