Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
detroit-mercy

#1126 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

Towelie wrote:
5 0 5 wrote:
Towelie wrote: Big deal, tviter kampanja. Kako se na temi demonizuje Islam od strane pojedinih, ovako obucene zene u nekoj arapskoj zemlji bi bile silovane, a zatim i optuzene da su same to trazile. :P A ono nista od toga.
govorimo o fotografiji koju si ti postavio. ispod te fotografije, na mom linku, pise:

In this photo taken Saturday, June 23, 2012, Women of different nationalities walk at the Jumeirah Beach Residence Walk in Dubai , United Arab Emirates. As the numbers of foreigners have increased, so have the stories of them violating the UAE's strict indecency code which limits drinking to bars and nightclubs and bans public displays of affection.

o kojim ti slobodama pricas? pokazi mi te slobode, molim te. da vidimo ulice nekog grada gdje serijat vodi glavnu rijec. da vidimo dress code. sigurno ti nece biti tesko naci takvu fotografiju.
Piswm
Trenutno pisem s mobilnog, ali izguglaj fotografije saudijskih princeza i njihov nacin oblacenja. Vise je evropski, nego arapski. Mogu i ja pronaci fotografije, ali tek veceras posle jacije.
Analogija ti je totalna fula :mrgreen: Saudijske princeze kao i iranska zlatna mladez pripadaju jednom totalno drugom svijetu, za njih ne vaze pravila koja vaze za 99% ostalih stanovnika. Hajde da pricamo o 99% ovih jadnica koje za sve sto bi htjele moraju da traze dozvolu od lole :mrgreen: .
Chisum

#1127 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Chisum »

sunceKOtepsija wrote:

Hajde dobro ova imbecilna prica, ovo je vec postao glavni vic danasnjice, ali vidi ga, matere ti... :lol: ono nesto o zenama... :lol: Mogu se kladiti da je ovako isto izgledao i kad mu je bilo 9 godina, sa sve ovim brkovima...

I ne cudi frustracija ovih pustinjskih slabojeba... Ovaj kad je vidio sisu prvi put, nekad u 37. godini zivota, htio da salje reklamaciju na onog malog roba sto mu ga je babo pazario u Bangladesu.... Ka'e: "Alo, ba, Banglades, gdje su sise?! Ha ja..."
Last edited by Chisum on 29/07/2015 20:46, edited 1 time in total.
DrugaGimnazija

#1128 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by DrugaGimnazija »

Fudo Bosna wrote:
DrugaGimnazija wrote:
Fudo Bosna wrote: fetwe ... mesela ... vadžiba ... sunneta ... mubah ... fardi ajn
vadžib ... farz ... sunnetu muekkede ...
Dragi ljudi, ima li ko da mi ovo prevede na bosanski, nista ne kontam? Takodje razumijem hrvatski, srpski, njemački i engleski, tako da bih bio zahvalan za prevod na jedan od ovih jezika.

Fudo, brate, nemoj se ljutiti, ali je ovo diskusija na bosanskom. Ovo isto ko da ti ja sad na japanskom odgovorim.
To je bio odgovor forumašu, koji razumije šta ti izrazi znače.

A za Vas prijatelju: fetwa-rješenje odgovor na određeno pravno pitanje u islamu, mesela -neko pitanje( u ovom slučaju vjersko pitanje, oko kojeg se vodi polemika), Farz-prvostepena obavezna dužnost, za čije neizvršenje se ima veliki gijeh/ a ne priznavanje prestaje biti musliman, vadžib -drugostepena dužnost, čije neizvršenje povlači grijeh , ali nepriznavanje ne izvodi iz islama. sunneti muekkede, pritvrđeni sunneti/dužnost koja je preporučljiva ali nema stepen obligacije, kao predhodne dvije , itd. Mubah, nešto što je svakodnevna aktivnost, a što nije ni pohvaljeno ni zabranjeno, nije vjerska aktivnost...

Eto pokušao sam Vam laičkim riječnikom približiti ove , vjerske/islamske termine !
Puno hvala! Razumijem da nisam bio ciljana audijencija za ovaj odgovor. Sad znam vise nego sto sam znao juce. :thumbup:
kritichar

#1129 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

piupiu wrote:
kritichar wrote:

Ne bih ulazila u teološku raspravu, nisam kompetentna; no smatram da postoji veliki broj muslimana koji imaju drugačiju interpretaciju tog propisa od tvog.
Pitanje ove teme je teolosko, niste je uopste trebali otvarati
zagortenej

#1130 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zagortenej »

Chisum wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Hajde dobro ova imbecilna prica, ovo je vec postao glavni vic danasnjice, ali vidi ga, matere ti... :lol: ono nesto o zenama... :lol: Mogu se kladiti da je ovako isto izgledao i kad mu je bilo 9 godina, sa sve ovim brkovima...

I ne cudi frustracija ovih pustinjskih slabojeba... Ovaj kad je vidio sisu prvi put, nekad u 37. godini zivota, htio da salje reklamaciju na onog malog roba sto mu ga je babo pazario u Bangladesu.... Ka'e: "Alo, ba, Banglades, gdje su sise?! Ha ja..."
pričao mi je poznanik koji je radio u kuvajtu da je tamo medju muskima u adolescentnom dobu rasiren homoseksualizam jer uopste ne vidjaju djevojke, i jos i muski hodaju u onim haljinama. i sad zamisli kakvi budu ti djecaci kad odrastu :-)
Ali Kemal

#1131 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ali Kemal »

kritichar wrote:Pitanje ove teme je teolosko, niste je uopste trebali otvarati
Ovo nije teološko pitanje, nego pitanje zdravog razuma.
Bilo ko ko podržava ove *Kuduzoviće* je prije svega udaren u mozak i teško retardiran :skoljka:
Niemand

#1132 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

Link ti nije bezveze, jer naime potvrdjuje da si bas bezveze. Bezveze. Al bas.
piupiu

#1133 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

kritichar wrote:
piupiu wrote:

Ne bih ulazila u teološku raspravu, nisam kompetentna; no smatram da postoji veliki broj muslimana koji imaju drugačiju interpretaciju tog propisa od tvog.
Ne, u Bosni je to političko pitanje, jer neko u sekularnoj državi, potpisnici Povelje o ljudskim pravima, propovijeda neslobodu kretanja žene. Usput, BiH je i demokratska država, pa svako može razgovarati na koju god temu želi. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1134 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

Towelie wrote:
Znaci, ako je on pogresio i ti mu se moras revansirati. :D
Posto smatras hidzab ludilom, otkud to da oslobodjene-od-svih-stega Amerikanke biraju da nose hidzab samovoljno, bez pritisaka?

Ima jos primera u SAD i u zapadnoj Evropi.
Jutjub obiluje glupostima
HAVANA

#1135 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by HAVANA »

Intermeco.

choxnox

#1136 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by choxnox »

zagortenej wrote:pričao mi je poznanik koji je radio u kuvajtu da je tamo medju muskima u adolescentnom dobu rasiren homoseksualizam jer uopste ne vidjaju djevojke, i jos i muski hodaju u onim haljinama. i sad zamisli kakvi budu ti djecaci kad odrastu :-)
Ma ja, nek je tebi pricao poznanik koji je cuo od nekoga da je govorio da je vidio covjeka koji tvrdi da su mu ispricali da misle da su saznali kako su vidjeli... :lol:
kritichar

#1137 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

piupiu wrote:
kritichar wrote:
piupiu wrote:

Ne, u Bosni je to političko pitanje, jer neko u sekularnoj državi, potpisnici Povelje o ljudskim pravima, propovijeda neslobodu kretanja žene. Usput, BiH je i demokratska država, pa svako može razgovarati na koju god temu želi. :)
Od cijelog propisa ti si izdvojila 3,4 rijeci koje tebi smetaju i te rijeci su politika, a kompletan tekst je teologija i to te ne zanima
zagortenej

#1138 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zagortenej »

choxnox wrote:
zagortenej wrote:pričao mi je poznanik koji je radio u kuvajtu da je tamo medju muskima u adolescentnom dobu rasiren homoseksualizam jer uopste ne vidjaju djevojke, i jos i muski hodaju u onim haljinama. i sad zamisli kakvi budu ti djecaci kad odrastu :-)
Ma ja, nek je tebi pricao poznanik koji je cuo od nekoga da je govorio da je vidio covjeka koji tvrdi da su mu ispricali da misle da su saznali kako su vidjeli... :lol:
Pa zar nisu tako i hadisi nastali? :wink:
Raigor Stonehoof

#1140 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Raigor Stonehoof »

zagortenej wrote:
choxnox wrote:

dobar :D

Image
dobar osjecaj

#1141 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by dobar osjecaj »

Ova budaletina je za podrum podforuma "bez cenzure" ili eventualno za neku temu o ugrozenom mentalnom zdravlju.
choxnox

#1142 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by choxnox »

zagortenej wrote:
choxnox wrote:
Jel ovo sebe poredis sa vjerodostojim prenosiocima hadisa? :lol: :lol:
Ali Kemal

#1143 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ali Kemal »

sunceKOtepsija wrote:
Šta kad se pokvari auto pa siluju i ženu i žeMskog šofera :lol: :lol:
Kakav imbecil :oops:
Last edited by Ali Kemal on 29/07/2015 22:04, edited 1 time in total.
Point.

#1144 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

Niemand wrote:

Jao jao.
Niemand

#1145 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

Point. wrote:
Niemand wrote:

Jao jao.
:hm:
svaki ti post bezveze.
kritichar

#1146 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Raigor Stonehoof wrote:
zagortenej wrote: Pa zar nisu tako i hadisi nastali? :wink:

dobar :D

Image
Da tako su nastali hadisi, lazni.

Posluzi se sam.
Idemedosumom

#1147 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Idemedosumom »

Sve neki novi doktori ccc... Lahko je omladinu izmanipulisati, kao i druge ljude koji nisu dovoljno upućeni. Protiv ovih spodoba se nešto mora poduzeti... Da nas Allah sačuva.
zagortenej

#1148 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zagortenej »

Idemedosumom wrote:Sve neki novi doktori ccc... Lahko je omladinu izmanipulisati, kao i druge ljude koji nisu dovoljno upućeni. Protiv ovih spodoba se nešto mora poduzeti... Da nas Allah sačuva.
Amiiin.
XXS

#1149 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by XXS »

Idemedosumom wrote:Sve neki novi doktori ccc... Lahko je omladinu izmanipulisati, kao i druge ljude koji nisu dovoljno upućeni. Protiv ovih spodoba se nešto mora poduzeti... Da nas Allah sačuva.
Sad ce nam Dr. Safet jednu fetvu za "spodobe" odrezati.
klixlove

#1150 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by klixlove »

Point. wrote:
klixlove wrote: Pitaj slobodno, da li vole muškarce koji im sve popuštaju, peglaju, kuhaju, peru veš ili vole čvrste muškarce koji ih vode kroz život. Naravno, reći će ti da vole muškarce koji peglaju i kuhaju iako je stvarnost drugačija. :D

Nego ovi danas obrijani muškarci sve više liče na žene, i fizički i oblačenjem a i karakterno. Zamisli muškarca, dođe mu žena i kaže pukla nam je vodovodna cijev i on počne plakat. Mora da će se žena osjećati potpuno kad ga zagrli da bi ga utješila...
Nije zena dijete od 5 godina da joj je potreban muskarac da je vodi kroz zivot. Takodje joj nije potreban muskarac da je otjera u drugu sobu kad mu habab navrati, ili koji ce joj zabraniti da izadje na kafu ili pice sa drugaricama. Isto tako joj ne treba muskarac koji ce joj zabraniti da se izljubi sa rodjacima, tetkom, amidjom i koji joj nece govoriti kako da se oblaci. Takodje svaka zena bi voljela da ima muskarca koji joj nece braniti da radi ako zeli ili da ode na bazen pa se raskomoti kad upekne zvizgan, koji nece na nju gledati samo kao na masinu za radjanje celjadi i pravljenja hrane i pranja usranih gaca. Takodje pitaj zenu bi li voljela da ima muskarca koji ima svoj stav i svoje ja ili muskarca koji ne zna misliti svojom glavom pa ide na savjetovanja kod ovog Safeta sarlatana za svaku zivotnu sitnicu?
Hahaha nije žena dijete od 5 godina. :D Svaka čast na zaključku. :D
Elem, ja volim Safeta onoliko koliko on slijedi i voli Poslanika a.s. Dakle, Poslanik a.s. nas uči o svakoj životnoj sitnici prema objavi Stvoritelja koji nas je sve stvorio. A ko može bolje dati uputstvo za život od Onoga koji nas je stvorio. To ti je isto ko kad imaš neku mašinu, tražiš ćeš uputstvo za nju od čovjeka koji je konstruisao, koji je napravio. Tako da bi ti imao svoje ja, trebaš se vratiti na uputstvo Onoga koji te je stvorio. Sve ostalo je nazor, glumatanje i žene to vrlo brzo prokuže. Najbolji primjer ti je nevjerovatan broj razvoda brakova i bračnih problema na zapadu. Ne mogu žene trpit nazor svoje ja. Svoje ja mora biti prirodno i vjeruj, žena, to fantastično osjeti.

Druga stvar, bila je neka priča oko ravnopravnosti polova. Žena i muškarac nisu ravnopravi u islamu. Žena ima svoja prava, a muškarac svoja i ona se razlikuju jer nas je Stvoritelj kreirao različite. Ali žena je nevjerovatno mnogo stepeni više poštovana u islamu nego u ovom naopakom zapadnom, sekularnom, demokratskom društvu. Primjeri: depresija, suicid, razvod brakova, silavanja žena na zapadu procentualno u odnosu na islamske zemlje. Selam svima.
Last edited by klixlove on 29/07/2015 22:30, edited 1 time in total.
Locked