Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
iamia

#326 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

jutarnja zvijezda wrote:[
?razlika izmedju recesije na zapadu i u BH je u tome,sto oni ove godine ne mogu kupiti novi auto,otici na odmor u spaniju,a kod nas je recesija GLAD.? :?
ne znam za ostatak svijeta ali u USA velika vecina stanovnika nikad nisu otisli van amerike. nikada. u svom zivotu!

http://wiki.answers.com/Q/What_percent_ ... r_lifetime
Last edited by iamia on 27/02/2013 22:30, edited 1 time in total.
vazi

#327 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by vazi »

djeco moja, bezveze se nadmudrujete. Neko je gore vec rekao fino ima ih kojima je bolje na zapadu a ima i onih kojima je bolje u Bosni, sve zavisi sta ko radi i sta zeli od zivota.

Poenta je u tome da je dijaspora "duhovno" cardak ni na nebu ni na zemlji a materijalno je ok manje-vise.

U tuzemstvu se duhovno manje-vise ok a materijalno vise manje :D

nastavite vi, ja ovo 'nako, u prolazu :D
jefferson

#328 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by jefferson »

iamia wrote:
?razlika izmedju recesije na zapadu i u BH je u tome,sto oni ove godine ne mogu kupiti novi auto,otici na odmor u spaniju,a kod nas je recesija GLAD.? :?
haha.. zemo,, ti se moras probuditi. cuj ti njega.. recesija da ne idu na odmor u spaniju.!??
ne znam za ostatak svijeta ali u USA velika vecina stanovnika nikad nisu otisli van amerike. nikada. u svom zivotu!

ahh da..
ako ne radis,, nisam siguran da li ces umrijeti od gladi sporije na zapadu.
Mislim da amerikance isto tako "jebe" geografija koja iziskuje ogromne troskove troskovi.
Takodje, trebao bi potraziti podatak koliko je Bosanaca bilo u inostranstvu a da to nije HR, SRB i slicne drzave?
iamia

#329 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

poenta je ta, , da ni na zapadu ne mozes tek tako otici u spaniju.
ok,, za amerikance blize je mexico. ali eto, preko 60% nikad nije otislo ni tamo.!
jutarnja zvijezda

#330 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by jutarnja zvijezda »

iamia wrote:

uopce ne sumnjam u to ,ali oni da proputuju par drzava amerke,vidjeli su mnogo.a gdje to mi idemo? ako su nam braca,sestre,djeca ,u dijaspori,pa nam PLATE KARTU,vidimo i mi malo svijeta,inace vrtimo se u krugu 5-6 km(skupa trola),i to nam je sve.slazem se sa jednim komentarom ,da smo ovdje dusevno ispunjeniji,da smo svoj na svome,a ne"doslje iz primitivnih balkanskih plemena",kako nas neki dozivljavaju ,ili kako se neki nasi kompleksasi osjecaju,ali stomak ti odredjuje kuda ces i sta ces.on je gazda :D a i vodic najzesci.uostalom,svak bira svoj put,ako moze. :)

'
uglavnomja

#331 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by uglavnomja »

7 dana hotela u spaniji sa povratnom avionskom norveska spanija za 1000 km :zzzz:

nije 5 zvjezdica, ali je spanska obala :D
uglavnomja

#332 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by uglavnomja »

[quote="jutarnja zvijezda"

uopce ne sumnjam u to ,ali oni da proputuju par drzava amerke,vidjeli su mnogo.a gdje to mi idemo? ako su nam braca,sestre,djeca ,u dijaspori,pa nam PLATE KARTU,vidimo i mi malo svijeta,inace vrtimo se u krugu 5-6 km(skupa trola),i to nam je sve.slazem se sa jednim komentarom ,da smo ovdje dusevno ispunjeniji,da smo svoj na svome,a ne"doslje iz primitivnih balkanskih plemena",kako nas neki dozivljavaju ,ili kako se neki nasi kompleksasi osjecaju,ali stomak ti odredjuje kuda ces i sta ces.on je gazda :D a i vodic najzesci.uostalom,svak bira svoj put,ako moze. :)

'[/quote]

mozes li zamisliti somalijce, sudance, eritrejce... nepismene, bez dana skole :D
niti znaju niti hoce da rade :-)

jugovici pristojno kotiraju :)
jutarnja zvijezda

#333 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

uglavnomja wrote:[quote="jutarnja zvijezda"

'
mozes li zamisliti somalijce, sudance, eritrejce... nepismene, bez dana skole :D
niti znaju niti hoce da rade :-)

jugovici pristojno kotiraju :)[/quote]

vjeruj mi da znam iz prve ruke.i nasima su pokazivali kako da ukljuce sporet ili tv,ali onda su valjda uvidjeli da smo ipak drugaciji,obrazovani itd.naravno ovo se odnosi na ogromnu vecinu nasih ljudi koji znaju i hoce da rade,a ne na one koji su vjecno na socijali i samo kritikuju sve, tamo gdje zive.imala sam cak i verbalni konflikt sa nekima ,koji dana nisu radili(17 god),stalno su na socijali i samo cekaju da napune odredjeni broj godina zivota(mislim 45),pa da se vrate ,jer ce imati penzije --boli glava.naravno"velikim trudom i mukom stecene" :D skoro kao i ovdje. :lol:
iamia

#334 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

uglavnomja wrote:7 dana hotela u spaniji sa povratnom avionskom norveska spanija za 1000 km :zzzz:

nije 5 zvjezdica, ali je spanska obala :D
a zamisli da si u americi; zivis citav zivot , i nemas pare da odes to vidjeti?/ :lol:
iamia

#335 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

jutarnja,,
puhh,,, ja sam mislio da si ti u bosni kakav si crnjak bacio.
a ti u dijaspori... khm,,khmm,,, ti nemas pare za trolu??... :skoljka:
jutarnja zvijezda wrote:[.zelim da svi vide onih 50-60%ljudi koji su na ivici (ili su je vec presli)GLADI.
:?
ja ne vjerujem da si ti jednom u zadnjih 15 godina bio u bosni.
pa nije toliko bilo gladnih ni 93e... :-)
Last edited by iamia on 27/02/2013 23:28, edited 2 times in total.
iamia

#336 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

.
jutarnja zvijezda

#337 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

iamia wrote:jutarnja,,
puhh,,, ja sam mislio da si ti u bosni kakav si crnjak bacio.
a ti u dijaspori... khm,,khmm,,, ti nemas pare za trolu??... :skoljka:
jutarnja zvijezda wrote:[.zelim da svi vide onih 50-60%ljudi koji su na ivici (ili su je vec presli)GLADI.
:?
ja ne vjerujem da si ti jednom u zadnjih 15 godina bio u bosni.
pa nije toliko bilo gladnih ni 93e... :-)
samo za tvoju informaciju :D ,nisam se makLA iz sarajeva od rodjenja,osim na kratko,ali imam sina i kcer vani,zato i kazem ,da znam iz prve ruke kako se tamo zivi.dovoljno sam vremena provela tamo (u posjetama),da puno toga vidim.znam da moj sin i snaha rade,zive od svog truda,naravno nemaju ono sto imaju "domaci",koji su to generacijama stvarali,ali imaju pristojan zivot,poguraju i nas,a vjeruj mi ni djeca im nisu ANEMICNA ,zbog nedostatka adekvatne ishrane.dakle :da li je bolji zivot ,tamo negdje ili ovdje ----pitanje je sad. :-)
jutarnja zvijezda

#338 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

@iamia ,nisam obratila paznju ,ali da ti i na to odgovorim :D imam ja za trolu,ali znas kako u nasem narodu kazu:vala ako samo ja imam rucak ,a drugi nemaju ,ne treba ni meni.zivio. :)
uglavnomja

#339 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by uglavnomja »

z vjezdice, postoji ovdje jedan forumas na cije "izjave" vecina ljudi koji nesto znaju i imaju sta pametno reci ne reagira :-)

koji se vratio u bosnu nakon 20 godina amerike

a ti skontaj ko je taj :D
jutarnja zvijezda

#340 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

uglavnomja wrote:z vjezdice, postoji ovdje jedan forumas na cije "izjave" vecina ljudi koji nesto znaju i imaju sta pametno reci ne reagira :-)

hvala ti ,nisam bila upucena. :)
iamia

#341 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

uglavnomja wrote:z vjezdice, postoji ovdje jedan forumas na cije "izjave" vecina ljudi koji nesto znaju i imaju sta pametno reci ne reagira :-)

Hast du doch vergessen, dass Ich auch in Europa gelebt habe. :-D
salter071

#342 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by salter071 »

iamia wrote:

Covjece ima li zemlje iz koje te NISU deportirali!? :shock:

Dobro, svakoj zemlji se da naci mana, ali ako te izbace iz toliko zemalja ne moze biti problem u svim tim zemljama. Bice da je ipak problem kod onog sto te gleda iz ogledala.
Op3r4t0r

#343 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by Op3r4t0r »

salter071 wrote:
iamia wrote:

Dobro, svakoj zemlji se da naci mana, ali ako te izbace iz toliko zemalja ne moze biti problem u svim tim zemljama. Bice da je ipak problem kod onog sto te gleda iz ogledala.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol:
sha_ba

#344 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by sha_ba »

salter071 wrote:
iamia wrote:

:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
iamia

#345 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

samo zato sto sam zivio u desetinama stranih drzava, ne mozete vi koji ste 6 godina u grazu :lol: da mi prodajete maglu.

znam.. znam. doci ovdje i pricati o karti u tramvaju i kako su stranci lijepi, kulturni, dobrocudni.. sve to ima svoje. govori mnogo o vasem karakteru. tudje govno ne smrdi kao vase.
ali mi koji smo prosli sve to.. mozemo da vam se samo smijemo u lice.
ljutili se vi ili ne. nama ne igra nikakvu ulogu.
nidls

#346 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by nidls »

Jeste li u dijaspori ili u BiH naucili kako se lijepo udruziti i okrenuti protiv jednoga. Prozivke i ismijavanja kad nam se ne svidja tudje misljenje. Pa mi smo ovdje da iznosimo svoja iskustva i vidjenja gdje je bolje zivjeti, kao sto i sam naslov teme kaze. Ja ne mogu da se nacudim ovom primjeru od operatora zbog ove karte. Pa odakle on dolazi ako nije imao priliku nesto slicno dozivjeti u BiH, pa da je to sad vrijedno spomena :shock:
Op3r4t0r

#347 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by Op3r4t0r »

iamia wrote:samo zato sto sam zivio u desetinama stranih drzava, ne mozete vi koji ste 6 godina u grazu :lol: da mi prodajete maglu.

znam.. znam. doci ovdje i pricati o karti u tramvaju i kako su stranci lijepi, kulturni, dobrocudni.. sve to ima svoje. govori mnogo o vasem karakteru. tudje govno ne smrdi kao vase.
ali mi koji smo prosli sve to.. mozemo da vam se samo smijemo u lice.
ljutili se vi ili ne. nama ne igra nikakvu ulogu.
Vidim da te covjek pogodio istinom :lol: , jbga kad nisi bio ni za jednu zemlju morao si se vratiti u maticnu i sad ti je jedino preostalo da bolujes za starim dobrim vremenima :lol: :lol: :lol:

Ma sve si ti to divno prosao i sad truhni tu gdje jesi :lol: :lol: :lol:

Ili nam mozes opet pisati lazne poruke kako si isao na bjelasnicu 7 dana pa onda smanjiti na 4 dana pa onda moliti moderatore da te tvoje lazi izbrisu :lol: :lol: :lol:

Jedino sto je meni zao u svemu tome je sto ta tvoja djeca, ako i njih nisi izmislio kao i boravak na bjelasnici, imaju nazalost takvog oca, sto su ona zbog tvog protjerivanja morala da napuste zemlju u kojoj su rodjeni i doci u zemlju ciji cak ni jezik ne znaju, pa cak ni jednu rijec kako si sam rekao, zalosno :cry:
iamia

#348 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

ti si bolestan covjek.

ne spominji mi djecu. barem bi trebao imati nekakav nivo u ponasanju. zar nisi zauzet uvlacuci ce austrijancima u paksu/?.
poguraj jos malo. vire ti patike.
sha_ba

#349 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by sha_ba »

iamia wrote:ti si bolestan covjek.

ne spominji mi djecu. barem bi trebao imati nekakav nivo u ponasanju. zar nisi zauzet uvlacuci ce austrijancima u paksu/?.
poguraj jos malo. vire ti patike.
samo molim te nemoj ti o nivou ponasanja....
:run:
iamia

#350 Re: Da li je zaista zivot bolji u inozemstvu nego u Bosni !

Post by iamia »

-
enough said.
Locked