Normalna vojska mozda, i to kazem samo mozda, ali kod nas je bila sve sem normalna.
Kod nas je vojska poslije rata bila samo masinerija za skidanje kajmaka pojedinaca, i dan danas je.
Kupovao se sljam od oruzja za premium cjenu iste, ja od 6 mjeseci kolko sam je sluzio nisam ispravne i m16ke sa pravom cjevi vidjeo, a pricali su nam po kolko kesha je placan komad, preko milje haman.
Bili smo vise logorasi nego vojska, onako gladan nisam bio u ratu haman, svaku noc legao gladan, u drugom gradu sam bio.
Sluzio u bugojnu 2002ge prvo pa onda na zmajevcu u sarajevu, spavaone od sperploca sklepane, u kuli samo jedan wc i poljski iza spavaona.
I to vojska kao.
Starjesine toliko iskompleksirane i nafurane na neke svoje filmove, kod kuce ih zene handre pa bi se istresali na omladini.
Rjeci u tih 6 mjeseci nismo culi o borbama nase vojske u ratu, o modernom naoruzanju, jednostavno samo smo bili stakorcici preko kojih su ubirali kesh i vise smo vremena glumili logorase nego vojsku.
Hrana katastrofa, i ono sto dobijes ja ne kontam kako se nije niko zarazio ili otrovao.
Legnes navece u onu chebad shugavu, koja nisu oprana od rata naovamo, ruseva, akrapa, stakora i misheva ko u prici, al oni bi disciplinu neku shatro, nemaju da nahrane insane ljudski a imali bi kao vojsku.
Zgadila mi se i drzava i vojska za sva vremena, sutra da krene sranje, znas sto bi me vidila uniforma kralju, pa ni u video igrici vjeruj
Neka oni svojoj djeci lome psihe, moju nisu mogli slomit ni veci od sacice uhljebljenih logisticara sa losim tripom iz holivudskih ratnih filmova.
Daleko im kuca od moje

Jebeno je kad dozivis nesta tako, ne ocekujes od sopstvene drzave da te tretira kao logorasa, da te pokusava ponizit, sve kontas ok jbavali su nas u ratu drugi, dje ce nasi poslije rata, al vjerujte, ja u vojsci dozivjeh od svojih vise gluposti, sranja, ponizavanja, neg od ijednog cetnika u ratu