DA LI JE VODA U SARAJEVU ZDRAVA
Moderator: anex
-
Arijanac
#1 DA LI JE VODA U SARAJEVU ZDRAVA
Sta je bilo na kraju da li piti vodu ili ne? ne znam da li je bilo neko zvanicno obavjestenje?
- chuchumbamayumbe
Zdrava nije, garant!
Nije ljekovita vodica ba!
A da li je nezdrava, more bit bidne, a more bit i ne bidne!
Nije ljekovita vodica ba!
A da li je nezdrava, more bit bidne, a more bit i ne bidne!
- selver
Ja, ovaj, pošto imam caffe aparat, a nemam kafe (skupa majku mu) filtriram samo vodu jer tako brže prokuha pa si pravim neku instant. Jarane, kad sam ja vidio koliko kamenca ostane na onom filteru kad napravim samo jednu šolju reko sam sebi, e ne'š više! Radje sad davat pare za dobru vodu nego poslije za liječenje. A to je samo što se kamenca tiče...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
isti kamenac ti ostane i od flasirane vode, samo tamo ima manje bakterija.selver wrote:Ja, ovaj, pošto imam caffe aparat, a nemam kafe (skupa majku mu) filtriram samo vodu jer tako brže prokuha pa si pravim neku instant. Jarane, kad sam ja vidio koliko kamenca ostane na onom filteru kad napravim samo jednu šolju reko sam sebi, e ne'š više! Radje sad davat pare za dobru vodu nego poslije za liječenje. A to je samo što se kamenca tiče...
- chuchumbamayumbe
Bosanska "Jana" se puni u Bosni (sarajevski kiseljak), nema veze sa Hrvatskom, ali je pod istom firmom.
-
pijem_i_derem
prije 15 dana kuci mi je po preporuci mog prijatelja dolazio promoter neke britanske kompanije koja proizvodi filtere za vodu.Pola sata me je ubjedivao kako je voda u Sarajevu totalno zagadjena i po njegovoj prici trebali bi svi izumrijeti za 10 godina...i na kraju te price mi je ponudio katalog sa niz modernih filtera vode koji se mogu postaviti u kuhinji, kupatilu i sl.Cijene se krecu od 100 EUR pa do 1300 EUR ja mislim :?Ali ono sto je najbolje, jeste da dati filteri ciste ama bas sve iz vode, sve metale i bakterije, ostaje zapravo samo H2O...na moje pitanje da voda nije samo H2O, da u vodi ima niz bakterija i metala koji su covjekovom tijhelu neophodni za zivot...on je skrenuo pricu kako tu vodu piju svugjde u svijetu njemci, englezi itd. itd....Pa majku mu, ako ti englezi jedu govna ne moram i ja sa njima, samo zato sto su oni za nas pojam civilizacije (a po meni nisu)...dok god je u sarajevu ovako nerazvijena industrija i grad u kojem zivi 400.000 ljudi u ovakvim brdima bogatim vodama mislim da smo bezbjedni...pa sta je sa New Yorkom, koji ima 25 puta vise stanovnika, 1000 puta razvijeniju industriju, da li to svi tamo koriste filtere za vodu pa su zdravi i lijepi?
Mozda je ova prica potaknuta od strane ovakvih "promotera" ko zna, ali samo znam da kad nam voda postane problem, bicemo vec odavno u EU.
Mozda je ova prica potaknuta od strane ovakvih "promotera" ko zna, ali samo znam da kad nam voda postane problem, bicemo vec odavno u EU.
-
sanco
#21 e
Na samoj granici entitetsskoj odvratnoj.. nalazi se deponija lijekova iz citave republike mrske i sire vjerovatno.. ciji derivati nesmetano se spaljuju u nocnim satima pa zrak na dobrinnji ima miris wc-a u bolnici...Niko nista ne radi na tom!
Zna li iko ista o pricama vojnika iz ratne 93 koji su govorili da stranci-unprofor odlazu Na Igmanu kontejnere u zemlju sa nepoznatim sadrzajem..
Znali iko ista o radioaktivnim podrucjima Lukavice,Ilidze,Hadzica,Vogosce,Ilijasa,Jahorine...posljedice NATO bombica..
Zna li iko ista o pricama vojnika iz ratne 93 koji su govorili da stranci-unprofor odlazu Na Igmanu kontejnere u zemlju sa nepoznatim sadrzajem..
Znali iko ista o radioaktivnim podrucjima Lukavice,Ilidze,Hadzica,Vogosce,Ilijasa,Jahorine...posljedice NATO bombica..