Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

seprtlja

#476 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by seprtlja »

S4mpion wrote:Prema onome što sam ja primjetio, uglavnom su muškarci ti koji u muško-ženskom prijateljstvu žele nešto više, a zašto?

Evo, primjetio sam takođe, ako ženama neko nije privlačan, nema hemije s njim, one ga smjeste u friend zonu i vrte ga stalno negdje oko sebe i onda se čude kasnije kad vide da on hoće nešto više.
Kod muškaraca to nisam primjetio, ako se njima cura ne sviđa, oni je otkače, nema nikakve glume, prijateljstva i sl. fazona i zato vrlo rijetko možemo vidjet da je cura htjela nešto više od prijateljstva baš zato što im ne daju priliku za prijateljstvo, oni stvar riješe kratko i jasno, ne pokušavaju napraviti bajku sa sretnim krajem. :zoka:
to se vjerovatno dogadja zbog toga sto zene prvo treba da osjete nesto,neku hemiju da bi bile s nekim..dok je u vecini slucajeva kod muskaraca to nebitno...ako je zgodna,ako ima dobru straznjicu,sise ili bilo sta sto ih "pali" vide se s njom u necem vise od prijateljstva...ako ona to ne osjeti on je za nju prijatelj a ona za njega napuhana zloca koja trazi nesto nemoguce i otkaci je i izbaci i iz zone prijatelja
S4mpion

#477 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

seprtlja wrote:
S4mpion wrote:Prema onome što sam ja primjetio, uglavnom su muškarci ti koji u muško-ženskom prijateljstvu žele nešto više, a zašto?

Evo, primjetio sam takođe, ako ženama neko nije privlačan, nema hemije s njim, one ga smjeste u friend zonu i vrte ga stalno negdje oko sebe i onda se čude kasnije kad vide da on hoće nešto više.
Kod muškaraca to nisam primjetio, ako se njima cura ne sviđa, oni je otkače, nema nikakve glume, prijateljstva i sl. fazona i zato vrlo rijetko možemo vidjet da je cura htjela nešto više od prijateljstva baš zato što im ne daju priliku za prijateljstvo, oni stvar riješe kratko i jasno, ne pokušavaju napraviti bajku sa sretnim krajem. :zoka:
to se vjerovatno dogadja zbog toga sto zene prvo treba da osjete nesto,neku hemiju da bi bile s nekim..dok je u vecini slucajeva kod muskaraca to nebitno...ako je zgodna,ako ima dobru straznjicu,sise ili bilo sta sto ih "pali" vide se s njom u necem vise od prijateljstva...ako ona to ne osjeti on je za nju prijatelj a ona za njega napuhana zloca koja trazi nesto nemoguce i otkaci je i izbaci i iz zone prijatelja
Ali opet je njegov pogled na to mnogo iskreniji nego ženski.
MedenoSrce

#478 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by MedenoSrce »

shandrprcSA wrote: ...sto dolazimo do konstatacije na samom pocetku teme da uvijek jedno zeli nesto vise :D :D
Ako se osobe znaju ponasati i postaviti odnos na zdravim temeljima to se ne desava.
I da, govorim iz licnog iskustva.
berenice

#479 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by berenice »

@shandrprcSA

Znaš da neću. Ali lijepa sam, majke mi! :-) :lol:
Last edited by berenice on 04/02/2014 23:22, edited 1 time in total.
seprtlja

#480 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by seprtlja »

S4mpion wrote:
seprtlja wrote:

Ali opet je njegov pogled na to mnogo iskreniji nego ženski.

naravno da ces to kao muskarac reci...ali kako je njegov iskreniji ? Hoce nesto vise,to mu se ne ostvari i haj ti mala sada bjezi od mene...
dok ona od pocetka gleda na njega kao na prijatelja i na tu poziciju ga i smjesti

kako onda on moze biti iskreniji?
shandrprcSA

#481 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by shandrprcSA »

berenice wrote:
shandrprcSA wrote:@berenice de sliku postavi :D :D
Znaš da neću. Ali lijepa sam, majke mi! :-) :lol:
dobro ljepoto :D :D :D
S4mpion

#482 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

seprtlja wrote: naravno da ces to kao muskarac reci...ali kako je njegov iskreniji ? Hoce nesto vise,to mu se ne ostvari i haj ti mala sada bjezi od mene...
dok ona od pocetka gleda na njega kao na prijatelja i na tu poziciju ga i smjesti

Muškarac nije zainteresovan za nju, ne daje joj lažne nade, ne pravi bajku od života(život nije bajka), fino joj kaže kako stvari stoje, otkači je i ta cura za mjesec dana u sretnoj vezi s drugim momkom.

Cura nije zainteresovana za momka, umjesto da ga otkači, smjesti ga u friend zonu(mučilište) i stalno ga drži negdje oko sebe i tako on mjesecima oko nje se vrti, nada se nečemu, a nema nikakve šanse za prolaz, a već je neko napisao na ovoj temi da jedva čeka da mu se prijteljica "opameti" i da njemu da šansu, a takvih mučenika je milion. ;-)
shandrprcSA

#483 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by shandrprcSA »

nek' im daju malo povoda siguran sam da bi velika vecina prihvatila :D
S4mpion

#484 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

shandrprcSA wrote:nek' im daju malo povoda siguran sam da bi velika vecina prihvatila :D
Čim se ovo spomene, žene spreme povez za oči :D
MedenoSrce

#485 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by MedenoSrce »

shandrprcSA wrote:nek' im daju malo povoda siguran sam da bi velika vecina prihvatila :D
sta je povod? Ako se prosetam ko od majke rodjena pred zenskim prijateljem mislis da ce joj biti ugodno i da nece nista pomisliti?
seprtlja

#486 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by seprtlja »

S4mpion wrote:
seprtlja wrote: naravno da ces to kao muskarac reci...ali kako je njegov iskreniji ? Hoce nesto vise,to mu se ne ostvari i haj ti mala sada bjezi od mene...

Muškarac nije zainteresovan za nju, ne daje joj lažne nade, ne pravi bajku od života(život nije bajka), fino joj kaže kako stvari stoje, otkači je i ta cura za mjesec dana u sretnoj vezi s drugim momkom.

Cura nije zainteresovana za momka, umjesto da ga otkači, smjesti ga u friend zonu(mučilište) i stalno ga drži negdje oko sebe i tako on mjesecima oko nje se vrti, nada se nečemu, a nema nikakve šanse za prolaz, a već je neko napisao na ovoj temi da jedva čeka da mu se prijteljica "opameti" i da njemu da šansu, a takvih mučenika je milion. ;-)

nada se a nema sanse..onda je do njega...ako mu zena ni jednim postupkom ne daje tu nadu..sta onda on jos ceka?
ako mu nije dovoljno da bude prijatelj onda nek se povuce i nek' njoj ne daje sliku nekog prijatelja koji je totalni laznjak..
druga je stvar ako je zena bicth pa ga zavlaci..sad bi prijatelja sad bi zagondjiju..nekim gestama ga potpali a onda ohladi..tu je on kao zvr hanuma,ni sam ne zna sta da misli i ocekuje
mislim da je svaka situacija za sebe posebna..ne moze se globalizirati kao ni za vecinu stvari..
S4mpion

#487 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

seprtlja wrote:
nada se a nema sanse..onda je do njega...ako mu zena ni jednim postupkom ne daje tu nadu..sta onda on jos ceka?
ako mu nije dovoljno da bude prijatelj onda nek se povuce i nek' njoj ne daje sliku nekog prijatelja koji je totalni laznjak..
druga je stvar ako je zena bicth pa ga zavlaci..sad bi prijatelja sad bi zagondjiju..nekim gestama ga potpali a onda ohladi..tu je on kao zvr hanuma,ni sam ne zna sta da misli i ocekuje
mislim da je svaka situacija za sebe posebna..ne moze se globalizirati kao ni za vecinu stvari..
Nije do njega, smještanje u friend zonu za muškarce znači povod, da nije tako ne bismo imali pojma šta znači friend zona, dovoljno je da se to progugla, pa da se vidi koliko je to raširena pojava. ;-)
shandrprcSA

#488 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by shandrprcSA »

MedenoSrce wrote:
sta je povod? Ako se prosetam ko od majke rodjena pred zenskim prijateljem mislis da ce joj biti ugodno i da nece nista pomisliti?
za nju ne znam al' meni bi bilo ugodno :D
seprtlja

#489 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by seprtlja »

S4mpion wrote:
seprtlja wrote:
Nije do njega, smještanje u friend zonu za muškarce znači povod, da nije tako ne bismo imali pojma šta znači friend zona, dovoljno je da se to progugla, pa da se vidi koliko je to raširena pojava. ;-)

cekaj malo..hoces da kazes da mi kao zene svakom muskarcu koji je samo neka vrst prijatelja,(veceg ,manjeg,nebitno),
dajemo povod s tim sto mu nismo na prvu rekle :slusaj nema nista od sexa ili cuvam te za crne dane pa mozda bude nesto?
MedenoSrce

#490 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by MedenoSrce »

shandrprcSA wrote: za nju ne znam al' meni bi bilo ugodno :D
poslije godina i godina druzenja vjerovatno bi i ti bio u soku, bar isprva :D
ili, uzmimo situaciju da se napijes, drug te zagrli a ti mu pocnes puhati u uho ili u vrat
ako ne pomisli da si peder, tu me sijeci
Hocu da kazem da ako se neko ne zna ponasati svakom ce davati povoda.

Muskarce s kojima se ja druzim nemam potrebu da testiram, prosli smo mi dovoljno adolescentskih derneka.
Bas mi je jucer jedan nakon razgovora rekao, morao sam ovo da ti ispricam ti si nesto najblize sestri koju nikad nisam imao.
S4mpion

#491 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

seprtlja wrote:
cekaj malo..hoces da kazes da mi kao zene svakom muskarcu koji je samo neka vrst prijatelja,(veceg ,manjeg,nebitno),
dajemo povod s tim sto mu nismo na prvu rekle :slusaj nema nista od sexa ili cuvam te za crne dane pa mozda bude nesto?
Velika većina muškaraca ne vidi drugu poentu muško-ženskog prijateljstva, ako su oni dovoljno iskreni da otkače curu koja im se ne sviđa i riješe dilemu za 2 minute stvar jasna, misle da su i žene takve, a žene nisu takve, žene ne riješe problem jasno, već vuku momka bez veze oko sebe kao prijatelja. ;-)
seprtlja

#492 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by seprtlja »

S4mpion wrote:
seprtlja wrote:
Velika većina muškaraca ne vidi drugu poentu muško-ženskog prijateljstva, ako su oni dovoljno iskreni da otkače curu koja im se ne sviđa i riješe dilemu za 2 minute stvar jasna, misle da su i žene takve, a žene nisu takve, žene ne riješe problem jasno, već vuku momka bez veze oko sebe kao prijatelja. ;-)
s ovim boldiranim nikako ne mogu da se slozim..bar sto se mene tice..
ko mi se svidja i pokazem na neki nacin ..a ako nema nikakve,ama bas nikakve sanse a ni pomisli da bude nesto vise nemam potrebu da ikoga vucem za nos godinama i smatram ga "pricuvnim" prijateljem i da mu svremena na vrijeme bacim kost pozude ..ko mi je prijatelj prijatelj mi je i tacka..koga gledam kao tipa s kojim bi nesto vise tako ga gledam od pocetka do kraja
shandrprcSA

#493 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by shandrprcSA »

seprtlja wrote:
S4mpion wrote:
seprtlja wrote:
ko mi se svidja i pokazem na neki nacin ..a ako nema nikakve,ama bas nikakve sanse a ni pomisli da bude nesto vise nemam potrebu da ikoga vucem za nos godinama i smatram ga "pricuvnim" prijateljem i da mu svremena na vrijeme bacim kost pozude ..ko mi je prijatelj prijatelj mi je i tacka..koga gledam kao tipa s kojim bi nesto vise tako ga gledam od pocetka do kraja
nema potrebe da gledas, kazes otvoreno :D

PS sta je boldirano? :D :D
shandrprcSA

#494 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by shandrprcSA »

MedenoSrce wrote:
shandrprcSA wrote: za nju ne znam al' meni bi bilo ugodno :D
poslije godina i godina druzenja vjerovatno bi i ti bio u soku, bar isprva :D
:thumbup:
seprtlja

#495 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by seprtlja »

da zene ne rijese jasno problem i da vuku momka tj prijatelja oko sebe bezze :D

gledam-kazem,pokazem :D :wink:
S4mpion

#496 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

seprtlja wrote:
Boldirano*

Ovakve pretvoriš u prijatelje i smatraš ih pravim prijateljima, a zapravo su oni u mučilištu zvanom friend zone.

I muškarci mogu cure opisane boldiranim pretvarati u prijatelje, ali oni to ne rade. ;-)
insomnia78

#497 Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?

Post by insomnia78 »

S4mpion wrote:
seprtlja wrote:
Taj rad :D
Image

Image
Edit: tacno im se patnja cita u ocima jbt

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
S4mpion

#498 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by S4mpion »

Ne daj mi Bože :lol:
insomnia78

#500 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate

Post by insomnia78 »