Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijatelja?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- S4mpion
#451 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Zaljubiti se u nekoga, to je stvar sudbine, a ne kalkulacije tipa "neću se ja zaljubiti u njega, to mi je prijatelj, to sam raščistila u glavi."
Kad je sudbina na sceni, kalkulacija je na koljenima.
- MedenoSrce
#452 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
U nekog koga znam 15g ja se ne mogu zaljubiti, jednostavno ne mogu.
Valjda se u nekog zaljubis ili ne, osjetis privlacnost ili ne
- annoy
#453 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Ma šta ti znaš, ti si žensko, tobom ne vlada razum, možda se baš sutra zaljubiš u tog svog dugogodišnjeg prijatelja.MedenoSrce wrote:U nekog koga znam 15g ja se ne mogu zaljubiti, jednostavno ne mogu.
Eto, to je razina razmišljanja ovdje.
Valjda je svatko u stanju znati privlači li ga neka osoba "na onaj način" ili ne.
A živjeti u staklenom zvonu da se slučajno ne bi zaljubio u nekog drugog, to je način života koji nadam se nikad neću doživjet, i nadam se da će odnos mene i mog budućeg životnog partnera biti visoko, visoko iznad toga.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#454 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Ne moraš se zaljubit' da završite u krevetu nakon jedne janpi noći.MedenoSrce wrote:U nekog koga znam 15g ja se ne mogu zaljubiti, jednostavno ne mogu.
Al' dobro, za tebe znam da si izuzetak i da nisi plitka.
- MedenoSrce
-
Zoya
#456 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Udata zena je isto sto i mrtva zena. Takva zena nema prava na muske prijatelje, nekad ni na zenske, udala se i treba da je zadovoljna time 
- sheilak
#457 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
pa, ok. ali ako te od pocetka ne privlaci, neces se sigurno zaljubiti u njega ni nakon 5 god. dakle, ako tu nema one napetosti izmedju dvoje ljudi, muskarca i zeneS4mpion wrote:Zaljubiti se u nekoga, to je stvar sudbine, a ne kalkulacije tipa "neću se ja zaljubiti u njega, to mi je prijatelj, to sam raščistila u glavi."
- S4mpion
#458 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Ne idesheilak wrote:pa, ok. ali ako te od pocetka ne privlaci, neces se sigurno zaljubiti u njega ni nakon 5 god. dakle, ako tu nema one napetosti izmedju dvoje ljudi, muskarca i zeneS4mpion wrote:Zaljubiti se u nekoga, to je stvar sudbine, a ne kalkulacije tipa "neću se ja zaljubiti u njega, to mi je prijatelj, to sam raščistila u glavi."
Kad je sudbina na sceni, kalkulacija je na koljenima., nista vise ne stoji na putu njihovom iskrenom prijateljstvu. eto, jel moze tako?
A baš kao što rekoh, sve je to stvar sudbine, kalkulacije tipa "neće biti ništa između nas, jer smo prijatelji" ne važe za pripadnike ljudske vrste.
I ne govorim samo za žene, jer vidim da tema ide na tu stranu, isto važi i za muškarce.
- sheilak
#459 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
ma, jeste. ne mozemo generalizirati. ti kazes ovako, ja ovako. a najbolje svako za sebe da odluci.
neko je to bas ovdje spomenuo...pod nickom azea, cini mi se.
ali napokon, ako postoje i ti trenuci slabosti, koje ja ne negiram, ali sta onda? trebam li sebi apsolutno zabraniti prijatelje kao preventivnu mjeru da necu prevariti muza/momka? jer ako sam ja sklona varanju, pa zar ga necu jednako tako vjerovatno prevariti i sa kolegom na poslu, s kojim vjerovatno provodim vise vremena ili sa bilo kim drugim?
sve je to do osobe i do vlastite samokontrole, a ja nisam poklonik zabrana.
ali napokon, ako postoje i ti trenuci slabosti, koje ja ne negiram, ali sta onda? trebam li sebi apsolutno zabraniti prijatelje kao preventivnu mjeru da necu prevariti muza/momka? jer ako sam ja sklona varanju, pa zar ga necu jednako tako vjerovatno prevariti i sa kolegom na poslu, s kojim vjerovatno provodim vise vremena ili sa bilo kim drugim?
- S4mpion
#460 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Azea je malo pomiješao teze, niko ovdje ne govori nikome šta bi trebao raditi ili ne, svako odlučuje za sebe, a na ovu temu se javlja onaj ko želi da odgovori, ko ne želi, široko mu polje
Pazi jednu stvar, ljudi se u određenim situacijama ne mogu kontrolisati, to im jednostavno nije u prirodi i reći sada da ti imaš moć kontrole koju nema ostalih 6 milijardi ljudi je malo pretjerano.
Ne mora značiti da si sklona varanju, ali pola posla uradiš samo što si pripremila teren za prevaru. Poenta je upravo u tome izbjegavanju situacija koje bi te dovele u probleme.
Ali ja mislim da će ti ova situacija dovoljno dobru predodžbu stvoriti:
Tvoj muž, momak, svake subote ode kod svoje prijateljice i oni sami borave u njenom stanu cijeli dan, pa se zna desiti da on nekad poslije posla navrati njoj u stan, kasni kući i sl. , ako si ti na ovo mrtva - hladna onda ti jednostavno tvoj momak-muž ne znači mnogo u životu.
Pazi jednu stvar, ljudi se u određenim situacijama ne mogu kontrolisati, to im jednostavno nije u prirodi i reći sada da ti imaš moć kontrole koju nema ostalih 6 milijardi ljudi je malo pretjerano.
Ne mora značiti da si sklona varanju, ali pola posla uradiš samo što si pripremila teren za prevaru. Poenta je upravo u tome izbjegavanju situacija koje bi te dovele u probleme.
Ali ja mislim da će ti ova situacija dovoljno dobru predodžbu stvoriti:
Tvoj muž, momak, svake subote ode kod svoje prijateljice i oni sami borave u njenom stanu cijeli dan, pa se zna desiti da on nekad poslije posla navrati njoj u stan, kasni kući i sl. , ako si ti na ovo mrtva - hladna onda ti jednostavno tvoj momak-muž ne znači mnogo u životu.
- sheilak
#461 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
uuuuu, ovo bi bilo ono...S4mpion wrote: Tvoj muž, momak, svake subote ode kod svoje prijateljice i oni sami borave u njenom stanu cijeli dan, pa se zna desiti da on nekad poslije posla navrati njoj u stan, kasni kući i sl. , ako si ti na ovo mrtva - hladna onda ti jednostavno tvoj momak-muž ne znači mnogo u životu.
ok, sad ozbiljno. ja govorim o sebi (kao i obicno
i fakat ne znam sta vise reci. ja sebi necu zabranjivati prijatelje niti cu dopustiti da meni to neko zabrani. a pokusacu i ja biti tolerantna prema njegovim prijateljicama.
- S4mpion
#462 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Moraš imati još jednu stvar na umu, koliko god ti bila sigurna u sebe, moraš razumjeti da neko ne može da se pouzda u tvoju sigurnost.
Ja sam pomenuo ekstreme samo zbog toga što se potencira priča kako između muških i ženskih prijatelja ne može biti ništa, pa kad je tako onda nema nikakvih problema da borave sami u stanu, što da ne?
Kad malo bolje razmislim, mogu hodati i goli po stanu, njenom ili vašem zajedničkom, prijatelji su to, neće se desiti ništa
Vidiš, i ja sam siguran u sebe, ali bih potpuno razumio kad bi mi sutra žena bila ljubomorna zbog mojih prijateljica i potpuno bih razumio kad bi mi zabranila takvo nešto, jer koliko god ja bio siguran u sebe, nemam pojma šta bi se desilo kad bih sebe doveo u jako iskušenje
Ako nju nije briga gdje sam, s kim sam, šta radim, ona na to gleda kao na neko povjerenje, ja na to gledam kao na njenu nebrigu.
Ma vidjećeš ti kad se zaljubiš u hairliju, dobijat će on šljage samo ako pogleda neku
Ja sam pomenuo ekstreme samo zbog toga što se potencira priča kako između muških i ženskih prijatelja ne može biti ništa, pa kad je tako onda nema nikakvih problema da borave sami u stanu, što da ne?
Vidiš, i ja sam siguran u sebe, ali bih potpuno razumio kad bi mi sutra žena bila ljubomorna zbog mojih prijateljica i potpuno bih razumio kad bi mi zabranila takvo nešto, jer koliko god ja bio siguran u sebe, nemam pojma šta bi se desilo kad bih sebe doveo u jako iskušenje
Ako nju nije briga gdje sam, s kim sam, šta radim, ona na to gleda kao na neko povjerenje, ja na to gledam kao na njenu nebrigu.
Ma vidjećeš ti kad se zaljubiš u hairliju, dobijat će on šljage samo ako pogleda neku
- sheilak
#463 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
S4mpion wrote: Ako nju nije briga gdje sam, s kim sam, šta radim, ona na to gleda kao na neko povjerenje, ja na to gledam kao na njenu nebrigu.
no, ja tebe potpuno razumijem. samo kazem da to svaka osoba/par treba za sebe odluciti. a ako neko ne reagira, ne radi s o tome da toj osobi nije stalo, vec da ti vjeruje. stvarno jeste tako.
- S4mpion
#464 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Boldirano važi još od samog početka teme, u to još nismo diralisheilak wrote:S4mpion wrote: Ako nju nije briga gdje sam, s kim sam, šta radim, ona na to gleda kao na neko povjerenje, ja na to gledam kao na njenu nebrigu.
Ma vidjećeš ti kad se zaljubiš u hairliju, dobijat će on šljage samo ako pogleda nekupar puta prosla kroz tu situaciju. i znam o cemu govorim.
ali priznajem da ja trazim puno/vise tolerancije od drugih... jer mi je uvijek bilo sve dopusteno...
![]()
![]()
![]()
no, ja tebe potpuno razumijem. samo kazem da to svaka osoba/par treba za sebe odluciti. a ako neko ne reagira, ne radi s o tome da toj osobi nije stalo, vec da ti vjeruje. stvarno jeste tako.
Neki ljudi imaju izuzetno lijepu naviku da nekoga vrijednuju prema djelima, a to je tako dobar sistem vrijednovanja, jednostavno ostavlja minimalan prostor za razočarenja, ako ti govoriš da ti je stalo, a sva tvoja djela su u kontradiktornosti sa rečenim onda je razumljivo da ti neko ne vjeruje.
-
Heartbeats
#465 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Ako si papak i zatuacani kamenko, onda ne mozes.
Imam jaranicu od djetinjstva i pravo dobri cijeli zivot. Rasli zajedno jebote. Ja je upozano sa njenim buducim muzem. Slucajno se zapio u kafani sa nekom ekipom i upoznam tog lika. Jednom sa njom na kafi on naletio i boga mi sjevnulo medju njima, eno ih u braku, sretni i dvoje djece. I on zna da mi je ko sestra. Ona je mene odgovarala od losih veza i nagovarala na dobre. Kad sam imao prekid veze sa tadasnjom djevojkom, sadasnjom zenom bila mi rame za plakanje. I ja i ona smo u sretnim tj normalnim brakovima i vise volim sa njom popiti kafu nego pivu sa pola muske raje. Tako da moze...
Imam jaranicu od djetinjstva i pravo dobri cijeli zivot. Rasli zajedno jebote. Ja je upozano sa njenim buducim muzem. Slucajno se zapio u kafani sa nekom ekipom i upoznam tog lika. Jednom sa njom na kafi on naletio i boga mi sjevnulo medju njima, eno ih u braku, sretni i dvoje djece. I on zna da mi je ko sestra. Ona je mene odgovarala od losih veza i nagovarala na dobre. Kad sam imao prekid veze sa tadasnjom djevojkom, sadasnjom zenom bila mi rame za plakanje. I ja i ona smo u sretnim tj normalnim brakovima i vise volim sa njom popiti kafu nego pivu sa pola muske raje. Tako da moze...
- sheilak
#466 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
@S4mpion
ok
u pravu si. svi koji me poznaju, znaju svakako da se meni ne moze vjerovati, osim u rijetkim trenucima.
ja sam uvijek bila jaca na rijecima.
ali ostajem pri ovom, za ljude kojim se moze vjerovati, da je prijateljstvo izmedju muskarca i zene moguce, i to blisko, bez perspektive ka necem visem (iako ja prijateljstvo smatram vrlo vrijednim, samim po sebi). to za osobe od karaktera.

ok
ali ostajem pri ovom, za ljude kojim se moze vjerovati, da je prijateljstvo izmedju muskarca i zene moguce, i to blisko, bez perspektive ka necem visem (iako ja prijateljstvo smatram vrlo vrijednim, samim po sebi). to za osobe od karaktera.
- S4mpion
#467 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Poštujem tvoj stav.sheilak wrote:@S4mpion
oku pravu si. svi koji me poznaju, znaju svakako da se meni ne moze vjerovati, osim u rijetkim trenucima.
ja sam uvijek bila jaca na rijecima.
ali ostajem pri ovom, za ljude kojim se moze vjerovati, da je prijateljstvo izmedju muskarca i zene moguce, i to blisko, bez perspektive ka necem visem (iako ja prijateljstvo smatram vrlo vrijednim, samim po sebi). to za osobe od karaktera.![]()
-
nightvision
#468 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
A moze li cura u vezi imati bliskog muskog prijatelja? Jedan potpis i komad papira mnogima nista ne znaci, pa tako u cemu je razlika, udata ili neudata? iako mi je ovo vise za neku novu temu. 
- berenice
#469 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Svakom mom momku je bilo krivo kada bih izašla sa svojim prijateljem. A nisu bili svi na isti kalup, ako me razumiješ. Tako da ja mislim da, koliko god da je takvo jedno prijateljstvo moguće, trebalo bi se malo pažljivije konzumirati, kada si u vezi. Čisto zbog mira. Mislim, možeš se ti inatiti, ali čemu to vodi, to je već druga priča. I, iskreno, ja se nikada nisam zaljubila u svog prijatelja, ali svi moji prijatelji su se ili zaljubili u mene nakon nekog vremena ili htjeli nešto drugo...nightvision wrote:A moze li cura u vezi imati bliskog muskog prijatelja? Jedan potpis i komad papira mnogima nista ne znaci, pa tako u cemu je razlika, udata ili neudata? iako mi je ovo vise za neku novu temu.
-
shandrprcSA
#470 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
...sto dolazimo do konstatacije na samom pocetku teme da uvijek jedno zeli nesto viseberenice wrote:Svakom mom momku je bilo krivo kada bih izašla sa svojim prijateljem. A nisu bili svi na isti kalup, ako me razumiješ. Tako da ja mislim da, koliko god da je takvo jedno prijateljstvo moguće, trebalo bi se malo pažljivije konzumirati, kada si u vezi. Čisto zbog mira. Mislim, možeš se ti inatiti, ali čemu to vodi, to je već druga priča. I, iskreno, ja se nikada nisam zaljubila u svog prijatelja, ali svi moji prijatelji su se ili zaljubili u mene nakon nekog vremena ili htjeli nešto drugo...nightvision wrote:A moze li cura u vezi imati bliskog muskog prijatelja? Jedan potpis i komad papira mnogima nista ne znaci, pa tako u cemu je razlika, udata ili neudata? iako mi je ovo vise za neku novu temu.
- smeteni
#471 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
i najčešće je to jedno muškoshandrprcSA wrote: ...sto dolazimo do konstatacije na samom pocetku teme da uvijek jedno zeli nesto vise![]()
- berenice
#472 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Tako i ja mislim. Čisto iz iskustva.shandrprcSA wrote:...sto dolazimo do konstatacije na samom pocetku teme da uvijek jedno zeli nesto viseberenice wrote:Svakom mom momku je bilo krivo kada bih izašla sa svojim prijateljem. A nisu bili svi na isti kalup, ako me razumiješ. Tako da ja mislim da, koliko god da je takvo jedno prijateljstvo moguće, trebalo bi se malo pažljivije konzumirati, kada si u vezi. Čisto zbog mira. Mislim, možeš se ti inatiti, ali čemu to vodi, to je već druga priča. I, iskreno, ja se nikada nisam zaljubila u svog prijatelja, ali svi moji prijatelji su se ili zaljubili u mene nakon nekog vremena ili htjeli nešto drugo...nightvision wrote:A moze li cura u vezi imati bliskog muskog prijatelja? Jedan potpis i komad papira mnogima nista ne znaci, pa tako u cemu je razlika, udata ili neudata? iako mi je ovo vise za neku novu temu.![]()
- S4mpion
#473 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Zašto me ovo ne čudiberenice wrote:Svakom mom momku je bilo krivo kada bih izašla sa svojim prijateljem. A nisu bili svi na isti kalup, ako me razumiješ. Tako da ja mislim da, koliko god da je takvo jedno prijateljstvo moguće, trebalo bi se malo pažljivije konzumirati, kada si u vezi. Čisto zbog mira. Mislim, možeš se ti inatiti, ali čemu to vodi, to je već druga priča. I, iskreno, ja se nikada nisam zaljubila u svog prijatelja, ali svi moji prijatelji su se ili zaljubili u mene nakon nekog vremena ili htjeli nešto drugo...nightvision wrote:A moze li cura u vezi imati bliskog muskog prijatelja? Jedan potpis i komad papira mnogima nista ne znaci, pa tako u cemu je razlika, udata ili neudata? iako mi je ovo vise za neku novu temu.
-
shandrprcSA
#474 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
@berenice de sliku postaviS4mpion wrote:Zašto me ovo ne čudiberenice wrote:Svakom mom momku je bilo krivo kada bih izašla sa svojim prijateljem. A nisu bili svi na isti kalup, ako me razumiješ. Tako da ja mislim da, koliko god da je takvo jedno prijateljstvo moguće, trebalo bi se malo pažljivije konzumirati, kada si u vezi. Čisto zbog mira. Mislim, možeš se ti inatiti, ali čemu to vodi, to je već druga priča. I, iskreno, ja se nikada nisam zaljubila u svog prijatelja, ali svi moji prijatelji su se ili zaljubili u mene nakon nekog vremena ili htjeli nešto drugo...nightvision wrote:A moze li cura u vezi imati bliskog muskog prijatelja? Jedan potpis i komad papira mnogima nista ne znaci, pa tako u cemu je razlika, udata ili neudata? iako mi je ovo vise za neku novu temu.
- S4mpion
#475 Re: Da li je u redu da udata zena ima bliskog muskog prijate
Prema onome što sam ja primjetio, uglavnom su muškarci ti koji u muško-ženskom prijateljstvu žele nešto više, a zašto?
Evo, primjetio sam takođe, ako ženama neko nije privlačan, nema hemije s njim, one ga smjeste u friend zonu i vrte ga stalno negdje oko sebe i onda se čude kasnije kad vide da on hoće nešto više.
Kod muškaraca to nisam primjetio, ako se njima cura ne sviđa, oni je otkače, nema nikakve glume, prijateljstva i sl. fazona i zato vrlo rijetko možemo vidjet da je cura htjela nešto više od prijateljstva baš zato što im ne daju priliku za prijateljstvo, oni stvar riješe kratko i jasno, ne pokušavaju napraviti bajku sa sretnim krajem.
Evo, primjetio sam takođe, ako ženama neko nije privlačan, nema hemije s njim, one ga smjeste u friend zonu i vrte ga stalno negdje oko sebe i onda se čude kasnije kad vide da on hoće nešto više.
Kod muškaraca to nisam primjetio, ako se njima cura ne sviđa, oni je otkače, nema nikakve glume, prijateljstva i sl. fazona i zato vrlo rijetko možemo vidjet da je cura htjela nešto više od prijateljstva baš zato što im ne daju priliku za prijateljstvo, oni stvar riješe kratko i jasno, ne pokušavaju napraviti bajku sa sretnim krajem.