Ovako ... imam modem se 4 izlaza , prikacio sam internet na dva racunara i nikako nece da otvori neke stranice , ili neke otvara a kad nesto treba da vidim sa njih dalje nece. opet neke stranice rade sasvim normalno bez ikakvih problema , e sad da li iko ima da mi kaze sta bI tu mogao da bude problem .
U posti mi kazu da ako mogu da otvorim jednu stranicu trebalobi da mogu i sve ostale, ali nije tako, .....MOLIM VAS ZA SAVJET ILI POMOC, HVALA.
da li je tu modem problem???????????????
Moderator: Benq
-
skyspy
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#3 Re: da li je tu modem problem???????????????
Hajd pi¹i malo vi¹e informacija...skyspy wrote:Ovako ... imam modem se 4 izlaza , prikacio sam internet na dva racunara i nikako nece da otvori neke stranice , ili neke otvara a kad nesto treba da vidim sa njih dalje nece. opet neke stranice rade sasvim normalno bez ikakvih problema , e sad da li iko ima da mi kaze sta bI tu mogao da bude problem .
U posti mi kazu da ako mogu da otvorim jednu stranicu trebalobi da mogu i sve ostale, ali nije tako, .....MOLIM VAS ZA SAVJET ILI POMOC, HVALA.
Koji modem? Koji os? Koji browser? Clean Windows? Nema virusa? (Bihnetov) DNS ok? Radi li LAN? Ima li nekih ¹ablona u stranicama (koje domene rade koje ne ili ne¹to sl)? Ne radi sa oba kompa? Radi li mail i ostalo bez problema? Rade li messengeri? Firewall na windowsima? Na modemu? Norton Internet security?
Last edited by ztluhcs on 04/08/2007 19:12, edited 1 time in total.
-
skyspy
Modem koji imam je onaj bihnetov speed touch, e sad sam prije pola sata samo promjenu mjesta u modemu konekcijama i sad radi ok, ( bar zasad nadam se da ce tako ostati) . kakve to veze ima bas cudno ...., jos mi dolazio covjek koji radi na odrzavanju sistema i kaze kao trebalo bi biti ok, medutim znaci samo je trebalo zamjeniti mjesta. E tako da i vi znate koji imate slicni problema samo tako uradite ...hvala svima koji su mislili pomoci ( nadam se da je tu prica zavrsena