To mu ja brojim kao plus ...a nikako kao losu stavku u ili nedobog... flecku u karijeri....
Da li je Stipe Mesić bosanac?
-
Stari
O temi ...koja glasi ...Da li je Stjepan Mesic bosanac?...bih htio napomenuti da su zli jezici onomad davno sirili trach po kojem je Stipe (Stjepan od milja
)... stigao najblize Bosni i Hercegovini od svih RH politicara ...naime tokom ranog dijela svoje karijere je bio dogurao do Gradiske...Stare naravno,
... a to vam je postovani moji ...samo mostom odvojeno od teritorije BiH ....
Jos vele da je tamo bio zajedno sa nekim poznatim facama BiH Estrade....
To mu ja brojim kao plus ...a nikako kao losu stavku u ili nedobog... flecku u karijeri....
- Fair Life
ninja-san wrote:Smarad je svaki Hrvat koji se odrice bilo kog Hrvata u ex-Yu, a pogotovo brace iz BIH, jer, zamisli, od njih SDP nema glasova, nema pausala nema direktorskih pozicija....
Ima dragi Bog i Krist izbavitelj, pa ce suditi svima.....a tesko onome tko se svoga roda i svoje krvi odrice...
Zaboravio si Gospu Medjugorsku... a bogumi i Sinjsku.
Gospe sinjska ako si u stanju,
uzmi Stipu a vrati nam Franju
-
zlata
Da prevedem na ovaj drugi naski muttespreche: Smrad je svaki Bosnjak koji se odrice bilo kog Bosnjaka u ex-Yu, a pogotovo brace iz Srbije, jer zamisli, od njih SDP nema glasova, nema pausala, nema direktorskih pozicija.....ninja-san wrote:Smarad je svaki Hrvat koji se odrice bilo kog Hrvata u ex-Yu, a pogotovo brace iz BIH, jer, zamisli, od njih SDP nema glasova, nema pausala nema direktorskih pozicija....
Ima dragi Bog i Krist izbavitelj, pa ce suditi svima.....a tesko onome tko se svoga roda i svoje krvi odrice...
Ima Allah Dragi (i Muhamed Alejhisellam), pa ce suditi svima....a tesko onome ko svoga roda i svoje krvi odrice.....
Jao.....al smo na*ebali...citav zivot izdajnici. Kako god okrenemo....il tamo il vamo....cekaju nas i pakao i dzehenem....dupla kazna. Fala Bogu....pa je Tito zatvorio Goli Otok....pa se ne moramo i njega bojat.
-
zlata
a ti zaboravi Gospu RAHMETLI!Fair Life wrote:ninja-san wrote:Smarad je svaki Hrvat koji se odrice bilo kog Hrvata u ex-Yu, a pogotovo brace iz BIH, jer, zamisli, od njih SDP nema glasova, nema pausala nema direktorskih pozicija....
Ima dragi Bog i Krist izbavitelj, pa ce suditi svima.....a tesko onome tko se svoga roda i svoje krvi odrice...![]()
![]()
Zaboravio si Gospu Medjugorsku... a bogumi i Sinjsku.
![]()
Gospe sinjska ako si u stanju,
uzmi Stipu a vrati nam Franju
- Doda37
Den wrote:koliko covjek treba biti tup da ovakvo nesto izjavi. Pa alija kad je rekao to nije nas rat mislio je da Bosnjaci ne idu u JNA i da ne napadaju Hrvatsku.osa wrote:tri godine vam je trebalo da shvatite da imate dva neprijatelja, da nemoj molim te, potcjenjuješ zdrav razum vlastitog naroda. vidiš hrvati su već kod izjave rahmetli izetbegovića" to nije naš rat", shvatili da imaju dva neprijatelja ili u najbolju ruku jednog a drugi je bio nezainteresiran kako za njih tako i za svoj narod.and wrote: mogli smo da smo znali da imamo 2 neprijatelja,mislili smo da ratujemo samo protiv jednogMislim koja podvala.
hahhahhahah. moram se smijati, Aljo je to rekao za Ravno , a Ravno je u BIH
-
popajic
osa wrote:toga se ti, a i vjerovatno i nitko drugi živ u bih ne može sjećati, predavno je to bilo.Topla voda wrote:a ja se sjecam da se u srednjoj bosni uvijek za te "starije" govorilo"katolik",a ne "hrvat"ninja-san wrote:Ja se sjecam da su uvijek stariji u Srednjoj Bosni govorili :"Sine, j**o ti Hrvata kojeg Muslimani hvale"
Hmmm,ja ne samo da se toga sjecam nego oduvijek samo tako i mislim.A otkako se drugacije pocelo misliti i ponasati i dogodilo nam se ovo sto nam se dogodilo
- osa
Ako ja spadam u rvate onda ti vjerovatno spadaš u ošnjake. Potpora sad-a se provodila kroz mpri program koji su provodili umirovljeni američki časnici, a radi se o strateškom planiranju i izvođenju operacija većeg obima. ona priča kako su amerikanci pomagali na terenu ili bombardirali avionima zapovjedna mjesta i radio-relejna čvorišta je nonsens i neistina. Kompletnu operaciju oluja je odradila hv i dvije brigade specijalne policije.Den wrote:A ti spadas u one Rvate koji misle da je HV oslobodila Hrvatsku bez snazne potpore SAD-a? Da je RH zabranila prolaz oruzija jeste. Cim je se zaratilo sa HVO-om. Od tada sno sve sami pravili kako smo znali i mogli. Da ne zaboravim reci. RH tacnije najelitnije vojske RH su napadale na gornji Vakuf ARBIH. Pitam se dali su ovakvi lhudi poput ose prespavali rat?osa wrote:@ vodenjak, da ne citiram.
Pusti ti što je alija govorio, bitnije je što je radio,a svako se sjeća onog što ga najviše boli ili smeta, vidim i ti. tako i stipe, priča on puno i lijepo o bih ali ništa konkretno nije poduzeo da ograniči pravo glasa bih građanima koji imaju hrvatsko državljanstvo (to nisu samo hrvati). što se tiče bihaća i zapadne bosne, u pravu si da je tuđman prvo mislio na interes rh i na čišćenje zaleđa knina i dalmacije, ali da si bio na njegovom mjestu zar bi ti postupio drukčije. a da su tuđman i rh i hrvati bili toliki neprijatelji bošnjacima ma ni čačkalica ne bi prošla do njih, jebo sve novce ovog svijeta. zato ne treba svijet gledati crno-bijelo.![]()
Cilj Tudmana je bio da dio BiH PRIPADNE hRVATSKOJ. Kada su ameri zaprijetili on je se povukao i jedina ostala opcija je bila da se sklopi vojni sporazum sa ABIH kako bi se lakse oslobodila Hrvatska i Herceg Bosna. Nama je to takoder valjalo jer je bihac dosao do oruzija i bio spasan. Stvar je u konekstu.
što se tiče uskoplja, kakve najelitnije postrojve, najelitnije postrojbe oružanih snaga rh su bile specijalne jedinice mup-a, i nisu djelovale u bih, osim jedan mali poslić na dinari za potrebe hv. a oružje je za bošnjake išlo i tijekom sukoba s bih hrvatima, i ne samo oružje. ali glupo mi je ponavljati o izbjeglicama, ranjenicima, davanju diplomatskih putovnica političarima da mogu uopće putovati po svijetu i mogo toga drugog, jer mi smo to radili isključivo zbog podjele bih i uništenja bošnjačkog naroda, slažeš li se.
-
Den
Potpora SAD-a je bila onog karaktera koju ti opisujes to je tacno. Ali najvaznije sto je SAD uradio za Oluju je to sto je stao otvoreno manje vise na stranu te Oluje i sto je je odobrio. A da se SAD pored toga nije mjesao nikako u taj konflikt vec da je bio neutralan onda bi se Srbija umjesala sa jos par hiljada tenkova pa bi vas sa migovima malo pa onda sa flotom i nebi imali nikakve sanse kao ni mi. Zato nemoj ovdje previse se hvaliti. Jednostvno mi se gadi citati. Oluja ovo oluja ono, koda niko nije pametan na ovom forumu sem tebe.osa wrote:Ako ja spadam u rvate onda ti vjerovatno spadaš u ošnjake. Potpora sad-a se provodila kroz mpri program koji su provodili umirovljeni američki časnici, a radi se o strateškom planiranju i izvođenju operacija većeg obima. ona priča kako su amerikanci pomagali na terenu ili bombardirali avionima zapovjedna mjesta i radio-relejna čvorišta je nonsens i neistina. Kompletnu operaciju oluja je odradila hv i dvije brigade specijalne policije.Den wrote:A ti spadas u one Rvate koji misle da je HV oslobodila Hrvatsku bez snazne potpore SAD-a? Da je RH zabranila prolaz oruzija jeste. Cim je se zaratilo sa HVO-om. Od tada sno sve sami pravili kako smo znali i mogli. Da ne zaboravim reci. RH tacnije najelitnije vojske RH su napadale na gornji Vakuf ARBIH. Pitam se dali su ovakvi lhudi poput ose prespavali rat?osa wrote:@ vodenjak, da ne citiram.
Pusti ti što je alija govorio, bitnije je što je radio,a svako se sjeća onog što ga najviše boli ili smeta, vidim i ti. tako i stipe, priča on puno i lijepo o bih ali ništa konkretno nije poduzeo da ograniči pravo glasa bih građanima koji imaju hrvatsko državljanstvo (to nisu samo hrvati). što se tiče bihaća i zapadne bosne, u pravu si da je tuđman prvo mislio na interes rh i na čišćenje zaleđa knina i dalmacije, ali da si bio na njegovom mjestu zar bi ti postupio drukčije. a da su tuđman i rh i hrvati bili toliki neprijatelji bošnjacima ma ni čačkalica ne bi prošla do njih, jebo sve novce ovog svijeta. zato ne treba svijet gledati crno-bijelo.![]()
Cilj Tudmana je bio da dio BiH PRIPADNE hRVATSKOJ. Kada su ameri zaprijetili on je se povukao i jedina ostala opcija je bila da se sklopi vojni sporazum sa ABIH kako bi se lakse oslobodila Hrvatska i Herceg Bosna. Nama je to takoder valjalo jer je bihac dosao do oruzija i bio spasan. Stvar je u konekstu.
što se tiče uskoplja, kakve najelitnije postrojve, najelitnije postrojbe oružanih snaga rh su bile specijalne jedinice mup-a, i nisu djelovale u bih, osim jedan mali poslić na dinari za potrebe hv. a oružje je za bošnjake išlo i tijekom sukoba s bih hrvatima, i ne samo oružje. ali glupo mi je ponavljati o izbjeglicama, ranjenicima, davanju diplomatskih putovnica političarima da mogu uopće putovati po svijetu i mogo toga drugog, jer mi smo to radili isključivo zbog podjele bih i uništenja bošnjačkog naroda, slažeš li se.
A sto se tice primanje izbjeglica to je bilo velikim djelom placeno. Dali ti stvarno mislis da BiH nije imala svoje Hotela na Jadranu? Pa pola pruge RH je bilo pod upravom Sarajeva Energoivest je imao puno toga i u Hrvatskoj a to je bila Sarajevska firma. Ipak ste nam naplacivali 60% poreza na svo oruzije i ponasaliste se kao da je luka u Plocama bila vasa iako nije vec Bosanska.
I ja sam bio na korculi 2 mjeseca na pocetku rata ali sam zbrisao zato sto je dolazio neki Rvatina i mlatio djecu "balije" po hotelima tako da je se i moralo. Putovnicu za zapad je izganjao moj otac i BiH. Cuj papire nam sada takoder RH izganjivala eto Bosnjaci nisu imali svoje ljude.
- Prozor
"Zastupnica Europskog parlamenta Doris Pack je rekla da su i Republika Srpska i Herceg-Bosna "jednako nelegalne", iako je RS priznat u Daytonu"bordouze wrote:http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,100566.jl
Evo u raspravu se bio ukljucio i "nas" predstavnik Mladen Ivanic
- Prozor
Koji su ti Hrvati sto pljuju po svome narodu, a sto ih Bosnjaci simpatisu?liberal wrote:nekontamProzor wrote:Mog´o si ga bolje...liberal wrote:Cuj Mesica...mudro zbori nema sta
Pa sta je taj Mesic onda uradio da ukine to pravo za BiH hrvate?
Jel se sve svodi prica mi bi da ukinemo ali eto drugi nam nedaju?
nebudite djeca....
Nego primjetih da je Bosnjackom narodu simpatican svaki hrvat koji pljuje na svoj narod ......![]()
ja nisam za to da se ukine samo da pojasnim nego svi su laki na velikim rijecima .................
-
liberal
zar to nije mesic, zar je komsic prihvacen od hrvatskog/katolickog puka u bih?Prozor wrote:Koji su ti Hrvati sto pljuju po svome narodu, a sto ih Bosnjaci simpatisu?liberal wrote:nekontamProzor wrote: Mog´o si ga bolje...
ja nisam za to da se ukine samo da pojasnim nego svi su laki na velikim rijecima .................
eto dvojce za pocetak. znam da ce sad da dreknu komsic je dobar, ma nema ga boljeg ali dali je taj komsic prihvacen u grudama i zapadnom mostaru kao sto je prihvacen u sarajevu i zenici?
al da nebi skretal i sa teme . mozemo otvorit jos jednu na racun komsica
- and
sarajevo i zenica su gradovi,pa bi trebala biti cast da si tamo prihvacen.liberal wrote:zar to nije mesic, zar je komsic prihvacen od hrvatskog/katolickog puka u bih?Prozor wrote:Koji su ti Hrvati sto pljuju po svome narodu, a sto ih Bosnjaci simpatisu?liberal wrote: nekontam
eto dvojce za pocetak. znam da ce sad da dreknu komsic je dobar, ma nema ga boljeg ali dali je taj komsic prihvacen u grudama i zapadnom mostaru kao sto je prihvacen u sarajevu i zenici?
a ko li izabra mesica,da nisu i njega bosnjaci?
- Prozor
Zar Mesica nisu izabrali sami Hrvati? I gdje je bilo on bilo Komsic pljuvao po Hrvatima?liberal wrote:zar to nije mesic, zar je komsic prihvacen od hrvatskog/katolickog puka u bih?Prozor wrote:Koji su ti Hrvati sto pljuju po svome narodu, a sto ih Bosnjaci simpatisu?liberal wrote: nekontam
- Vodenjak
Samo da ne bude zabune i pretjeranog napuhivanja medu pojedincima ovdje treba staviti ruku na srce pa reci i ovo: Da je situacija obrnuta i da su Hrvati izabrali u Predsjednistvo recimo Lagumdziju iz reda bosnjackog naroda, nista bolja reakcija medju Bosnjacima ne bi bila nego sto je ova, u ovoj situaciji medju Hrvatima kad je Komshic u pitanju!
I bez Hrvata, a vala i bez Srba se prije nekoliko godina, kada se cinilo da Bosnjaci ipak imaju snage da demokratski sazriju, vidjelo koliko je i kako cijela opozicija okaljana, uprljana, kako su ljudi stavljeni na stub srama kao najvece drolje, izdajnici i lopovi u establismentu onih koji smatraju da su Bogom dani da vuku Bosnjake za nos...
Isti su uspjeli ubijediti narod kako je izdaja zemlje slanje shake stranih drzavljana tamo negdje u americki zatvor, a to nije bilo potpisivanje kapitulacije Bosne i Hercegovine u Dejtonu...
Uspjeli su i dokazati vecini Bosnjaka da je kradja necije naftarice daleko veci grijeh nego pljacka recimo zeljezare u Zenici...
Zato, nije u pitanju to sto Hrvati kao narod misle da Komsic ili Mesic nisu dovoljno Hrvati. U pitanju je jedna pojava prisutna na Balkanu da samo odredjeni, oni koji znaju dobro zakuhavati, mogu biti istinski predstavnici svojih naroda..
Jos kad ih i kler blagosovi (a blagosovi, i te kako!) a novine poput Havaza ili Vecernjaka nasminkaju, nidje im kraja covjek ne moze vidjeti!
Nije dakle ni do Hrvata ni do Srba ni do Bosnjaka...
Do nas je, jadnih i cemernih pojedinaca koji ne mozemo da se odupremo tom opojnom mirisu nacionalizma.
Do nas je koji nemamo muda da sami sebe pogledamo u oci i kazemo da se bojimo napustiti ovaj i ovakav sladunjavi zivot ispunjen mitovima o nasem slavnom puku iliti narodu jer nam se cini da delirijum u kome se nalazimo predstavlja oazu u pustinji, a nismo svjesni da se radi o najgoroj vrsti fatamorgane na koju smo mogli nabasati!
I bez Hrvata, a vala i bez Srba se prije nekoliko godina, kada se cinilo da Bosnjaci ipak imaju snage da demokratski sazriju, vidjelo koliko je i kako cijela opozicija okaljana, uprljana, kako su ljudi stavljeni na stub srama kao najvece drolje, izdajnici i lopovi u establismentu onih koji smatraju da su Bogom dani da vuku Bosnjake za nos...
Isti su uspjeli ubijediti narod kako je izdaja zemlje slanje shake stranih drzavljana tamo negdje u americki zatvor, a to nije bilo potpisivanje kapitulacije Bosne i Hercegovine u Dejtonu...
Uspjeli su i dokazati vecini Bosnjaka da je kradja necije naftarice daleko veci grijeh nego pljacka recimo zeljezare u Zenici...
Zato, nije u pitanju to sto Hrvati kao narod misle da Komsic ili Mesic nisu dovoljno Hrvati. U pitanju je jedna pojava prisutna na Balkanu da samo odredjeni, oni koji znaju dobro zakuhavati, mogu biti istinski predstavnici svojih naroda..
Jos kad ih i kler blagosovi (a blagosovi, i te kako!) a novine poput Havaza ili Vecernjaka nasminkaju, nidje im kraja covjek ne moze vidjeti!
Nije dakle ni do Hrvata ni do Srba ni do Bosnjaka...
Do nas je, jadnih i cemernih pojedinaca koji ne mozemo da se odupremo tom opojnom mirisu nacionalizma.
Do nas je koji nemamo muda da sami sebe pogledamo u oci i kazemo da se bojimo napustiti ovaj i ovakav sladunjavi zivot ispunjen mitovima o nasem slavnom puku iliti narodu jer nam se cini da delirijum u kome se nalazimo predstavlja oazu u pustinji, a nismo svjesni da se radi o najgoroj vrsti fatamorgane na koju smo mogli nabasati!
-
ninja-san
Pa i Fikret Abdic je izabran vecinom glasova Bosnjaka, koje je kasnije dao Aliji...Nisu ni Fikreta izabrali Flamanci, pa sad ima status najveceg izdajnika medju 90% Bosnjaka.
Zeljko Komsic ne misli hrvatski (pa otud i njegova izjava da ce se on sa svoja 2,5 mil. krvnih zrnaca, zamislite-usprotiviti izgradnji mosta Kopno- Peljesac).
Ono sto je problem sto je ovaj izdajnik stvorio stereotip, pa nitko nije podoban za funkciju u Sa, ako nije ozenjen Bosnjakinjom i pripadnik Armije BIH...sto je onaj stereotip kako Bosnjaci zele vidjeti "lojalne" Srbe i Hrvate, -tj. da su ozenjeni Muslimankom, da su cijeli rat proveli u SA i da ne idu u crkvu....uostalom, j**bo ti Hrvata koji ore brazdu nizbrdo....
Zeljko Komsic ne misli hrvatski (pa otud i njegova izjava da ce se on sa svoja 2,5 mil. krvnih zrnaca, zamislite-usprotiviti izgradnji mosta Kopno- Peljesac).
Ono sto je problem sto je ovaj izdajnik stvorio stereotip, pa nitko nije podoban za funkciju u Sa, ako nije ozenjen Bosnjakinjom i pripadnik Armije BIH...sto je onaj stereotip kako Bosnjaci zele vidjeti "lojalne" Srbe i Hrvate, -tj. da su ozenjeni Muslimankom, da su cijeli rat proveli u SA i da ne idu u crkvu....uostalom, j**bo ti Hrvata koji ore brazdu nizbrdo....
- cyprus
Uh, mnoge stvari na ovoj temi su mi zaparale uši (iliti u ovom slučaj očitest01 wrote:...i jos jedna kljucna stvar-srbija je imala sponzore i to jake,a hrvatska nikog osim vatikana...