Nije nista zamjereno da bi bilo sta trebalo halaliti. Ako nisi shvatio sta sam zelio da ti kazem sa ovom pricicom o "Mrzim Zelju" nista onda ...sve najbolje ti zelim.udrch wrote:maksuz selam brate..halali što se prije nisam javio..UnscarD wrote:Onaj neki lik na forumu, ne mogu da se sjetim tacno koji ali puno posta, pod "lokacija" ima upisano "pored zemlje smrdije" ... to je patologija vec ...umjesto da je napisao iz lijepe zemlje Bosne ili BiH ili sta god, potpisom pokazuje koliko je opterecen.ljetna kiša wrote:Kakva pustinja bi bio ovaj forum da se ne piše o Srbima. Ovo je fenomen, kolika opsjednutost Srbima, srpskom ideologijom, kulturom, politikom, životom?!? Rat je davno završen, ali Srbi su i nadalje sve i svja, tema broj 1 svih 24 sata.
Kad nemate ni svoj život ni svoje teme. Ako, ako, samo vi nastavite.
Tako sam jednom u haustoru naletio na grafit na kojem pise " Mrzim zelju" ... razmisljao sam o tome ...kako jadan mladic ...nije vazno sto on mozda voli Sarajevo , bitnije je puno da mrzi Zelju ... sta ces, nije lako ni njemu ...biti zarobljen u svome umu 24h dnevno ...tek ponekad, kada se dobro popije ili izdrogira, na taj tuzni um padne magla koju je na kratko, samo na tren jedan moguce zamjeniti za trenutak srece...i vec sljedeceg se pretvori ponovo u ono staro ... mrznju.
pogrešno si razumio ovu moju lokaciju..nisam ja mislio na Srbiju, ne dao mi Bog, eno pogledaj na temi "dešavanja u srbiji" da me nema nikako, jer ona ima moj puni respekt..
ti si vjerovatno mlađi, pa se ne sjećaj serije iz devedesetih, a koja se zvala "Invazija iz Smrdije"..imaš više epizoda na internetu, pa pogledaj, a u jednoj epizodi koja je snimana u Zvorniku sam lično učestvovao..
evo par epizoda..
epizoda 1: Bijeljina 1992.
epizoda 1784: Trnovo 1995.
Da li je? Srpski neprijatelj broj jedan - DŽORDŽ SOROŠ
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#51 Re: Da li je? Srpski neprijatelj broj jedan - DŽORDŽ SOROŠ
-
Avetinho
#52 Re: Da li je? Srpski neprijatelj broj jedan - DŽORDŽ SOROŠ
"Mrzim Ameriku"?
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#53 Re: Da li je? Srpski neprijatelj broj jedan - DŽORDŽ SOROŠ
Ne mrzi buraz UnscarD nikoga a pogotovo ne bi sebi dozvolio takvu vrstu generalizacije da mrzi kompletnu "supra-socijalnu" strukturu kao sto je nacija ili drzava. To je generalizacija najgore vrste uvijek. Akcije USA politike su samo prirodan odraz cinjenice da profitom vodjeni monetarni sistem u svojoj osnovi tezi koncentraciji kapitala i samim time i moci koja je koncentrisana danas na relativno (u odnosu na populaciju USA) malu grupu ljudi koji stite svoje interese. Ako me ista nervira (a to je opet daleko od toga da to mrzim) jeste to sto vecina ljudi usljed necega sto se zove "cultural lag" nije u stanju da vidi koliko prevazidjen je monetarni sistem postao onog trenutka kada smo kao vrsta dosli u fazu da mozemo da proizvedemo vise nego sto nam je potrebno, i sto se starih postulata drze grcevito. Naravno sve ovo, potpuno uvidjajuci veoma vaznu ulogu koju je taj isti profitom vodjeni monetarni sistem odigrao u razvoju civilizacije i uvazavajuci cinjenicu da danas ne bi bili tu gdje jesmo bez njega.
- Dozer
#54 Re: Da li je? Srpski neprijatelj broj jedan - DŽORDŽ SOROŠ
Tacno. A sljedeca faza evolucije vrijednosti, tj. novca, i to upravo radi cinjenice da danas planeta, tj. ljudi, proizvodi vise nego nam treba, jeste - urusavanje kompletnog postojeceg monetarnog sistema i prestanak vazenja novca kao bilo kakve vrijednosti.
Nece se to desiti tako brzo u smislu za 5-10 godina, ali hoce za otprilike 50. Do toga ce dovesti neminovno urusavanje kapitalizma kao takvog, ali jos vise besmislenost novca koja ce se pojaviti radi nedostatka hrane na globalnom nivou, ali i ostalih resursa, prvestveno vode, a zatim i energenata.
Takodjer, cinjenica da ce za oko 30 godina vecina danas poznatog i prepoznatog kapitala biti u rukama bukvalno nekolicine, a nekolicina ce biti par hiljada ljudi, taj odnos ce dovesti do potpunog sloma danasnjih vrijednosti u svakom smislu.
A taj slom neminovno ce pratiti veliki svjetski rat. Samo je pitanje da li ce nas to vratiti u kameno doba, ili ce ljudska vrsta, ipak, pronaci modus da unistenje ne bude bas potpuno u fizickom smislu.
Nece se to desiti tako brzo u smislu za 5-10 godina, ali hoce za otprilike 50. Do toga ce dovesti neminovno urusavanje kapitalizma kao takvog, ali jos vise besmislenost novca koja ce se pojaviti radi nedostatka hrane na globalnom nivou, ali i ostalih resursa, prvestveno vode, a zatim i energenata.
Takodjer, cinjenica da ce za oko 30 godina vecina danas poznatog i prepoznatog kapitala biti u rukama bukvalno nekolicine, a nekolicina ce biti par hiljada ljudi, taj odnos ce dovesti do potpunog sloma danasnjih vrijednosti u svakom smislu.
A taj slom neminovno ce pratiti veliki svjetski rat. Samo je pitanje da li ce nas to vratiti u kameno doba, ili ce ljudska vrsta, ipak, pronaci modus da unistenje ne bude bas potpuno u fizickom smislu.
-
Avetinho
#55 Re: Da li je? Srpski neprijatelj broj jedan - DŽORDŽ SOROŠ
iz cega se neminovno izvlaci zakljucak da je Soros neprijatelj Srba broj jedan.
Ali ima jos nade, nisu Rusi i Kinezi tako daleko.
- Gojeni H
#56 Re: Da li je? Srpski neprijatelj broj jedan - DŽORDŽ SOROŠ
Ja Sam Odavle wrote:iz cega se neminovno izvlaci zakljucak da je Soros neprijatelj Srba broj jedan.