Da li je SDP stranka ljevice i ako jeste, zasto?
-
Prenj
#1 Da li je SDP stranka ljevice i ako jeste, zasto?
Da li je SDP stranka ljevice i ako jeste, zasto?
-
Elitni vojnik
Nema u BiH klasicne stranke ljevice jer sve ljevo orjentirane stranke imaju pored socijalnog aspekta djelovanja i odredjen nacionalni. Tako da je SDP kao i SNSD stranka ljevog centra.
-
Prenj
Kakav je to socijalni aspekt kod SNSD-a i SDP-a?Elitni vojnik wrote:Nema u BiH klasicne stranke ljevice jer sve ljevo orjentirane stranke imaju pored socijalnog aspekta djelovanja i odredjen nacionalni. Tako da je SDP kao i SNSD stranka ljevog centra.
Ja ga ne vidim.
-
Elitni vojnik
Stranke ljevice su obicno povezane sa sindikatima, guraju zakonodavstvo koje regulise plate, doprinose, penzije itd. SDP i SNSD imaju takve aktivnosti...ni blizu kako bi trebali ali ipak dovoljno da se razlikuju od SDA, HDZ i SDS.
-
Prenj
Nabroj mi pet takvih aktivnosti u zadnjih godinu dana.Elitni vojnik wrote:Stranke ljevice su obicno povezane sa sindikatima, guraju zakonodavstvo koje regulise plate, doprinose, penzije itd. SDP i SNSD imaju takve aktivnosti...ni blizu kako bi trebali ali ipak dovoljno da se razlikuju od SDA, HDZ i SDS.
-
Elitni vojnik
Rado ali ne pratim taj aspekt...moj trenutni interes su komunikacije i transport. Osim toga nisam ja njihov advokat da ih branim.