Da li je šah sport?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1 Da li je šah sport?
hm
veliki sam ljubitelj šaha
ali mnogi ljudi šah ne smatraju sportom Zašto? (po čemu je bolje recimo sumo hrvanje)
veliki sam ljubitelj šaha
ali mnogi ljudi šah ne smatraju sportom Zašto? (po čemu je bolje recimo sumo hrvanje)
- Zox
Houh... ako neko zna definiciju sporta, pomogao bi da se rijesi ovo vjecito pitanje oko saha.
Znam par internacionalnih majstora i velemajstora (licno sam dogurao do 1 kategorije, to je treca kategorija odozada
) i sve sto mogu reci da ti ljudi NIKAD ne prestaju razmisljati o sahu. Mislim, atleticar se izbaca kladiva na treningu, i onda ostatak dana seta, izlazi, sexa se ili sta vec.
Sahista ne.
Kad pricas sa sahistom o najbezveznijoj stvari, vidis mu u ocima da te ne slusa, vec da razmislja o SAHU.
Znam par internacionalnih majstora i velemajstora (licno sam dogurao do 1 kategorije, to je treca kategorija odozada
Sahista ne.
Kad pricas sa sahistom o najbezveznijoj stvari, vidis mu u ocima da te ne slusa, vec da razmislja o SAHU.
-
Glumica
"atleticar se izbaca kladiva na treningu, i onda ostatak dana seta, izlazi, sexa se ili sta vec. "
ihhh, zox... bilo koji sportista (ne mislim na rekreativce i sl.) apsolutno dise svoj sport... samo za to znaju, samo za to zive... samo o svom sportu znaju pricati... do te mjere da postanu nevjerovatno dosadni ostalim ljudima...
ihhh, zox... bilo koji sportista (ne mislim na rekreativce i sl.) apsolutno dise svoj sport... samo za to znaju, samo za to zive... samo o svom sportu znaju pricati... do te mjere da postanu nevjerovatno dosadni ostalim ljudima...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
meni je šah život
ja sve uspoređujem sa šahom i bitkama drugog svjetskog rata
kada idem na ispit to je dan D ili kraljev gambit
kada idem na dejt
to je bitka za moskvu ili CCD
kada trebam dobiti platu to je šah mat ili staljingrad
ja sve uspoređujem sa šahom i bitkama drugog svjetskog rata
kada idem na ispit to je dan D ili kraljev gambit
kada idem na dejt
kada trebam dobiti platu to je šah mat ili staljingrad
-
Kipar Hill
Sah je intelektualna disciplina i ne bi trebao biti svrstan kao takav u sport. Ako sumnjate, onda se malo konsultujte sa rjecnikom ili enciklopedijom i nadjite znacenje sporta
-
perlica
hm... ne sjecam se da sam ikad cula za 'intelektualne discipline'? nabroj mi jos 2-3, molim teKipar Hill wrote:Sah je intelektualna disciplina
Znam par internacionalnih majstora i velemajstora (licno sam dogurao do 1 kategorije, to je treca kategorija odozada ) i sve sto mogu reci da ti ljudi NIKAD ne prestaju razmisljati o sahu. Mislim, atleticar se izbaca kladiva na treningu, i onda ostatak dana seta, izlazi, sexa se ili sta vec.
Sahista ne.
e, nece biti... ja sam imala tj, jos uvijek imam, titulu MK, pa zivim normalno k'o svi drugi ljudi...
- sekiracija
I mene je jednom oderala jedna maloljetnica i uopste mi nije bilo krivokomi wrote:kako sam ja suze ronio kada me u šahovskom klubu željezničar oderala neka maloljetnica![]()
![]()
![]()
![]()
dapace
-
benjoo
#24 je li poker sport ?!
ako je sah sport onda je i lupanje pokera na automatima sport a o onom u cetvero da i ne govorim.
-
mrak
A pazite, sport nije definisan od Boga kao takav, nego od ljudi. U osnovi je i fudbal jako glupa stvar, neki ljudi pokusavaju neku loptu protjerati kroz neka "vrata". Kosarka, jako glup sport po definiciji, loptu treba ubaciti u nekakav kos. Mislim da ne postoji relevantna definicija sporta. Sport je po meni sve ono sto mozes trenirati, usavrsavati, sto ima pravila, dusu, sto ti moze postati zivotni stil. Spor je vise stanje duha nego sto ima veze sa fizickim.
PS. Probao sam neki dan igrati sah protiv prijatelja preko neta. Nista posebno, osim sto sam za tu priliku zbavio projektor, zavalio se u fotelju, uzeo bezicnog misa....Skoro dobar osjecaj kao kad pomjeras drvene figure
PS. Probao sam neki dan igrati sah protiv prijatelja preko neta. Nista posebno, osim sto sam za tu priliku zbavio projektor, zavalio se u fotelju, uzeo bezicnog misa....Skoro dobar osjecaj kao kad pomjeras drvene figure