Kupim jucer dvije knjige, i nesto maloprije gledam racun i iznos PDV-a.
Umjesto 5.52 KM PDV.a, na ukupnu cijenu od 38KM, na racunu je ispisano 2.62 KM, sto odgovara za samo jednu knjigu(i to jeftiniju
Moderator: anex

A ja sam ga htio savjetovati upravo suprotno - da prijavi nadležnoj inspekciji očitu malverzaciju, prevaru, kod ispostavljanja računa (nema oslobađanja pdv za ove proizvode!), polazeći od stajališta da, što je država uređenija i što se zakoni više poštuju, svima može biti bolje...fetic wrote:Ocigledno da nije tacno,jedino da ta druga nije oporeziva u sto sumnjam!Ako je oporeziva sto je vjerovatnije nego da nije onda su malo uzeli drzavu!Moj savjet je da sklonis sliku da ljudi ne bi imali problema jer naletice neko ko ce to prijaviti!Ionako nas drzava uzima svakodnevno pa moze i narod malo nju uzimati!![]()
a moja peMzija stalno ista, pa ista,...i tako već skoro 10 godina,...*mima* wrote:to i nije fiskalni racun.....ali je racun kao racun interesantan
@JThomas - ovo "sitničav" se odnosilo na pokretača teme. Više kao šala.JThomas wrote:pa brate, nije uopšte sitnica. ako ova država naplaćuje PDV i na udžbenike koje je službeno priznala kao takve...onda stvarno zaslužuje da propadne, skroz i načisto. nebulozno je da uopšte ide PDV na knjigu, a onda se poslije čudom čude otkud nepismenost...al' ako ide na udžbenik, to je tek dno dna.
ma previše mi očigledno ovo da bi bilo muljaža...