Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
dadolino1989
#1 Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Znaci bio sam u braku godinu dana i razisli smo se , imao sam par veza u kojima sam sam rekao da sam bio u braku i vecinom je bio prekid odma ... E sad imam novu vezu stvarno mi je super sve OK , ne znam koliko je pametno da kazem da sam imao brak prije ili da sutim pa kada sazna , sazna .. Da li neko ima slicnog iskustva i da mi napise nesto o tome ?!? Hvala
Last edited by dadolino1989 on 07/09/2014 03:24, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Nemoj govoriti, logično.. I ako navijaš za željA, ni to nemoj govoriti.
- AstorH
#3 Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Nemam ni slicnog iskustva jer nikada nisam bio ozenjen, ali vjerujem brale, da sto manje blebeces, bolje ces proc. Sretno.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
dadolino1989
#4 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Slazem se apsolutno
AstorH wrote:Nemam ni slicnog iskustva jer nikada nisam bio ozenjen, ali vjerujem brale, da sto manje blebeces, bolje ces proc. Sretno.
-
dadolino1989
#5 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Cutanje je zlato ..
Velkoski wrote:Nemoj govoriti, logično.. I ako navijaš za željA, ni to nemoj govoriti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Tako je brate, pogotovo ako za željA navijaš..
- AstorH
#7 Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Dobro'e ba željo oladi malo. Ovdje driblamo kroz noge jarane. Skoncetriši se.Velkoski wrote:Tako je brate, pogotovo ako za željA navijaš..
- insomnia78
#8 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Reci
Ako se kasnije ta veza pretvori u nesto jace bice ti zao sto nisi odmah se izofiro:D
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ako se kasnije ta veza pretvori u nesto jace bice ti zao sto nisi odmah se izofiro:D
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
vjeverica.nada
#9 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Brak iza sebe nije nista cega bi se iko trebao stiditi. Je li zbilja zelis provoditi vrijeme s bilo kim kome osjecas potrebu lagati?! Sta ce biti sljedece? Sta ces sve potiskivati u sebi da bi "zadrzao" nekoga.
Naravno, nije nuzno da lijepis plakate po gradu oglasavajuci bilo koju svoju "gresku" ali nemas osnovu za stid a taj podatak je valjda trajno upisan u tvojoj maticnoj knjizi i uvijek ce isplivati.
Ja sam treca prava supruga mom muzu. Dakle upoznala sam covjeka koji je iza sebe imao dva stvarna braka s djecom, alimentacijama i svim ostalim. Mnogo prijatelja i roditelji su se plasili sta cu s njim a meni je bilo sasvim normalno i prihvatljivo zainteresovati se za covjeka koji je probao brak i nakon sto nije islo, dostojanstveno predao za razvod preuzevsi sve obaveze. I uopste se nisam prevarila u njemu. Najbolja je osoba koju poznajem i brine se za mene kao da sam prva i jedina.
Naravno, nije nuzno da lijepis plakate po gradu oglasavajuci bilo koju svoju "gresku" ali nemas osnovu za stid a taj podatak je valjda trajno upisan u tvojoj maticnoj knjizi i uvijek ce isplivati.
Ja sam treca prava supruga mom muzu. Dakle upoznala sam covjeka koji je iza sebe imao dva stvarna braka s djecom, alimentacijama i svim ostalim. Mnogo prijatelja i roditelji su se plasili sta cu s njim a meni je bilo sasvim normalno i prihvatljivo zainteresovati se za covjeka koji je probao brak i nakon sto nije islo, dostojanstveno predao za razvod preuzevsi sve obaveze. I uopste se nisam prevarila u njemu. Najbolja je osoba koju poznajem i brine se za mene kao da sam prva i jedina.
-
dadolino1989
#10 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
a jbg mlado ludo
godinu dana bio u braku ako se to moze nazvat brak
joooj wrote:Ako si jos to godiste kao iz nicka kad prije stize i da se ozenis i da se razvedes![]()
A sta ako se nastavi veza, prodube se osjecanja i cak dodje i do braka morat ces joj valjda nekad reci, a bolje prije nego kasnije.
-
dadolino1989
#11 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Slazem se sa time ali bojim se odbijanja to mi je najgore ..
vjeverica.nada wrote:Brak iza sebe nije nista cega bi se iko trebao stiditi. Je li zbilja zelis provoditi vrijeme s bilo kim kome osjecas potrebu lagati?! Sta ce biti sljedece? Sta ces sve potiskivati u sebi da bi "zadrzao" nekoga.
- AstorH
#12 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Dadolino jebogati malo si se zaljubio usao u brak nezreo, iskocio i aj bolan dalje šta se zamaraš.
Obriši se i piči dalje, šta se zamaraš budalaštinama. Ha ja.
-
dadolino1989
#13 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
joj brate ako vjerujes dosla je uz dovu , nebi je nikad ozenio
AstorH wrote:Dadolino jebogati malo si se zaljubio usao u brak nezreo, iskocio i aj bolan dalje šta se zamaraš.
- sadie_forever
#14 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
gdje ces to kriti
- sadie_forever
#15 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Bit ce mozda i 4 prava supruga,jer taj tvoj ima tendenciju da se razvodivjeverica.nada wrote:Brak iza sebe nije nista cega bi se iko trebao stiditi. Je li zbilja zelis provoditi vrijeme s bilo kim kome osjecas potrebu lagati?! Sta ce biti sljedece? Sta ces sve potiskivati u sebi da bi "zadrzao" nekoga.
1 brak iza sebe je ok,ali vise,to vec nesto ne stima
- kritichar
#16 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
kad sazna od mahale tek tad će te šutnut
- sadie_forever
#17 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Vala baskritichar wrote:kad sazna od mahale tek tad će te šutnut
-
vjeverica.nada
#18 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Naravno. Ali to je posteno. Kod vecine ljudi nesto ne stima. Neki probaju rijesiti probleme u braku. Ako ne ide posezu za razlicitim rjesenjima. Neki se posteno razvedu i traze nesto bolje a neki ostanu u braku da pate ili da varaju i zive u lazi.sadie_forever wrote:
Bit ce mozda i 4 prava supruga,jer taj tvoj ima tendenciju da se razvodi
1 brak iza sebe je ok,ali vise,to vec nesto ne stima
Sasvim mi je prihvatljiva ideja da ako jednog dana ne budemo vise dijelili isti interes i strasti prema svemu sto zivimo skupa da se razvedemo. To je fer.
- tendzera
#19 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Ništa ne govori, što manje kažeš-to bolje.
Ni ja svojoj nisam rekao da imam sidu.
Ni ja svojoj nisam rekao da imam sidu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#20 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Da se i sa tobom jednom slozimkritichar wrote:kad sazna od mahale tek tad će te šutnut
Ne, nije pametno, jer ako postane ozbiljno mislis da ce i jednoj zeni biti drago sto od nje krijes takvo nesto?
Kazes fino na pocetku i odma u startu znas koja bi mogla biti kandidat za nesto ozbiljnije, a ovako hem mucis sebe hem lazes nju hem sve to moze na kraju ruzno ispasti.
- Cherry-Cherry
#21 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Takve stvari se odmah kažu.
- KPNCTNJAH
#22 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Ma nema potrebe da joj govoris, ko zna sta je ona tebi sve presutila
Pokusaj i nju ozeniti, al' joj mojne reci...
- Država
#23 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Ja iza sebe imam dva braka i sad sam u sretnoj vezi već dvije i pol godine. Jedan od razloga zašto sam u sretnoj vezi jeste to što sam odmah sve pošteno rekao...
Uostalom, ne kontam zašto bi to nekome smetalo...

Uostalom, ne kontam zašto bi to nekome smetalo...
- tendzera
#24 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
Shvatite čo'eka, zaljubio se, a ako dragoj kaže da je već bio "vješan" postoji velika mogućnost da će ga ostaviti. Rizik. 
- JThomas
#25 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?
na to je trebao misliti prije vješanja