ma ima toga svugdje. hvala bogu da se o tome treba pricat. najbolji nacin za prevenciju toga je da ti , s obzirom da si vecina, odgojis svoje dijete da evidentira takve stvari i tebi ih kaze. ja , ako ikad budem u toj situaciji, poginuo bi za tvoje dijete i isao se borit za njega kao da je moje najmilije. znam kako je manjini otici i to prijavit. ta hrabrost nije postojala kod mene, sto je razumljivo ako se uzme u obzir da su na kraju svi muski u odjeljenju, sto iz zajebancije sto iz ideologije, govorili mi isto. a nije ugodno - vjeruj mi. danas samo zahvaljujem bogu sto nije utjecalo na na nacin da mi pomuti um, i da postanem "olos iz nuzde".Luke Perry wrote:Kod tebe je to onda bio neki blazi slucaj. Takvim stvarima se na zapadu daje veliki znacaj budu i debate na TV. Nikad nisam cuo da se u BiH o tome prica bilo da je rijec o povratnickoj djeci ili nepovratnickoj. A znamo sta se sve desava u skolama.
Da li je ovo jos BiH?
-
fixer
#226 Re: Da li je ovo jos BiH?
- konrad
#227 Re: Da li je ovo jos BiH?
Ta tvoja recenica implicira da Srbi po defaultu hodaju u opancima, a kad neko hoda u opancima onda je seljak, jel tako ?fixer wrote:kad ja kazem da si ti otisla iz sarajeva jer u sarajevu nisi mogla da hodas u opancima, da li je to "strasno"? pametnom dosta ovaj primjer da uvidi o cemu je rijec.tamara* wrote:konrad wrote:I ne znam sto je toliko strasna ona recenica, Jedite cevapa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ja se pitam.
Mislim to je onako viseznacna uvreda i licna i opsta, sovinisticka.
A sta je uvreda sa cevapima ?
Yebote nisam ni sanjo da cu branim nekog Sutala
Al kad je bio u pravu sa onim olosom
- osa
#228 Re: Da li je ovo jos BiH?
BaileyS wrote:Sam nas pristup problemu je pogresan.
Mozete se upinjati koliko hocete, napisati romane ovdje na forumu ali Sutalu, @osi, @tamari, @Jedan 001 necete utuviti u glavu da zastava paradrzavne tvorevine nema sta da trazi na skoli u koju idu djeca svih nacija. Takvi razumiju samo ono tuk na utuk ali mi to necemo (ne zelimo) shvatiti ni za sto godina.
Znam da se niko od vas nece sloziti sa mnom ali ja bih na svaku skolu u Bugojnu, Varesu, Kaknju, Fojnici (namjerno ne spominjem Sarajevo jer ono nije u ravni sa Stocem. Sarajevo je u kantonu sa bosnjackom vecinom dok je Stolac u jednom od dva mjesovita kantona) izvjesio zastavu Armije BiH i jos pride onu zelenu, dzamijsku sa polumjesecom i zvijezdom. Kad nama ne treba da smeta sahovnica ne vidim razloga zasto bi njima smetale ove dvije. Ukoliko im ipak smetaju onda u pregovore, skidati zastave i vjerska obiljezja po paritetu. U suprotnom oni i nemaju razloga da bilo sta mijenjaju, toliko dobri nisu da ce to uraditi zbog savjesti.
Zalagao bih se i da sva ova povratnicka djeca dobiju svoje skole, ne dvije pod jednim krovom nego pod dva krova. Dijelio bih sve sto se dijeliti moze a ne bih zrtvovao povratnike za nekakve nase multikulturalne fiks ideje iz Sarajeva. Ovi narodi mogu dijeliti samo istu teritoriju a sve drugo treba da je odvojeno dok se ne promijene svi. Ovako su gubitnici jedino povratnici kojima nekakvi lazni integrativni procesi samo donose frustracije i ponizenja.
Davno ja napisah sve ovo i zbog toga ispadoh nacionalist, ustaša i još štošta, kad to napiše bošnjak onda je on vjerojatno multukulturalna raja i u najmanju ruku „partizan“, ovdje se spominje segregacija, šta je to segregacija to što hrvatska djeca imaju nastavni program na hrvatskom a bošnjačka na bosanskom, ja bih rekao da je to ustavom zagarantirano pravo a ne segregacija, problem bi bio kad bi se jednu od tih kategorija prisiljavalo da pohađa školu na jeziku koji ne želi, kako bi to tek zvali. Nevjerojatno je da danas kraj zdravih očiju ljudi ne vide da u bih narodi žive jedni kraj drugih a ne jedni s drugima, ne kažem da je to dobro, ali to je realnost, koju ovakvi događaji i komentari o njima debelo potvrđuju.
- osa
#229 Re: Da li je ovo jos BiH?
BaileyS wrote:Sam nas pristup problemu je pogresan.
Mozete se upinjati koliko hocete, napisati romane ovdje na forumu ali Sutalu, @osi, @tamari, @Jedan 001 necete utuviti u glavu da zastava paradrzavne tvorevine nema sta da trazi na skoli u koju idu djeca svih nacija. Takvi razumiju samo ono tuk na utuk ali mi to necemo (ne zelimo) shvatiti ni za sto godina.
Znam da se niko od vas nece sloziti sa mnom ali ja bih na svaku skolu u Bugojnu, Varesu, Kaknju, Fojnici (namjerno ne spominjem Sarajevo jer ono nije u ravni sa Stocem. Sarajevo je u kantonu sa bosnjackom vecinom dok je Stolac u jednom od dva mjesovita kantona) izvjesio zastavu Armije BiH i jos pride onu zelenu, dzamijsku sa polumjesecom i zvijezdom. Kad nama ne treba da smeta sahovnica ne vidim razloga zasto bi njima smetale ove dvije. Ukoliko im ipak smetaju onda u pregovore, skidati zastave i vjerska obiljezja po paritetu. U suprotnom oni i nemaju razloga da bilo sta mijenjaju, toliko dobri nisu da ce to uraditi zbog savjesti.
Zalagao bih se i da sva ova povratnicka djeca dobiju svoje skole, ne dvije pod jednim krovom nego pod dva krova. Dijelio bih sve sto se dijeliti moze a ne bih zrtvovao povratnike za nekakve nase multikulturalne fiks ideje iz Sarajeva. Ovi narodi mogu dijeliti samo istu teritoriju a sve drugo treba da je odvojeno dok se ne promijene svi. Ovako su gubitnici jedino povratnici kojima nekakvi lazni integrativni procesi samo donose frustracije i ponizenja.
Davno ja napisah sve ovo i zbog toga ispadoh nacionalist, ustaša i još štošta, kad to napiše bošnjak onda je on vjerojatno multukulturalna raja i u najmanju ruku „partizan“, ovdje se spominje segregacija, šta je to segregacija to što hrvatska djeca imaju nastavni program na hrvatskom a bošnjačka na bosanskom, ja bih rekao da je to ustavom zagarantirano pravo a ne segregacija, problem bi bio kad bi se jednu od tih kategorija prisiljavalo da pohađa školu na jeziku koji ne želi, kako bi to tek zvali. Nevjerojatno je da danas kraj zdravih oćiju ljudi ne vide da u bih narodi žive jedni kraj drugih a ne jedni s drugima, ne kažem da je to dobro, ali to je realnost, koju ovakvi događaji i komentari o njima debelo potvrđuju.
-
fixer
#230 Re: Da li je ovo jos BiH?
prvo, ja nju nisam uvrijedio, jer to nisam mislio, samo sam dao primjer. drugo, kad kazes "idi jedi cevape" impliciras bosancima upravo ono sto srbi cesto stavljaju na teret albancima prilikom njihovog malicioznog etiketiranja i generaliziranja - da su to kospicari, pekari i sl. to se koristi kao ilustracija njihovog dometa i manje vrijednosti. bez obzira sto nema nista lose u tome biti pekar, ali tim se zeli podrugljivo ismijati. kapish?konrad wrote: Ta tvoja recenica implicira da Srbi po defaultu hodaju u opancima, a kad neko hoda u opancima onda je seljak, jel tako ?
Mislim to je onako viseznacna uvreda i licna i opsta, sovinisticka.
A sta je uvreda sa cevapima ?
Yebote nisam ni sanjo da cu branim nekog Sutala![]()
Al kad je bio u pravu sa onim olosom
- amortizer
#231 Re: Da li je ovo jos BiH?
U svoj ovoj zalosti koju vidjeh, meni su oni seljacici, sto se skupise oko vrlog profesora, pravo segali? Fol nesto oni skontali?

- Drvosjeca iz Dejcica
#232 Re: Da li je ovo jos BiH?
Ma kakvi nastavni programi, trice i kucine, to je samo paravan za otvoreni aparthejd. Onda se bunite kada mi u SA uvedemo vjeronauku u vrtice a vjeruj vjerunauka u vrticima je mala maca za "dvije skole pod istim krovom".osa wrote:BaileyS wrote:Sam nas pristup problemu je pogresan.
Davno ja napisah sve ovo i zbog toga ispadoh nacionalist, ustaša i još štošta, kad to napiše bošnjak onda je on vjerojatno multukulturalna raja i u najmanju ruku „partizan“, ovdje se spominje segregacija, šta je to segregacija to što hrvatska djeca imaju nastavni program na hrvatskom a bošnjačka na bosanskom, ja bih rekao da je to ustavom zagarantirano pravo a ne segregacija, problem bi bio kad bi se jednu od tih kategorija prisiljavalo da pohađa školu na jeziku koji ne želi, kako bi to tek zvali. Nevjerojatno je da danas kraj zdravih oćiju ljudi ne vide da u bih narodi žive jedni kraj drugih a ne jedni s drugima, ne kažem da je to dobro, ali to je realnost, koju ovakvi događaji i komentari o njima debelo potvrđuju.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/05/2009 00:19, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#233 Re: Da li je ovo jos BiH?
a sve ti je to u pet deka...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ma kakvi nastavni programi, trice i kucine, to je samo paravan za otvoreni aparthejd. Onda se bunite kada mi u SA uvedemo vjeronauku u vrtice a vjeruj vjerunauka u vrticima je mala maca za "dvije skole pod istim krovom".
nekom tespih, nekom kriz, a sve JAVNE USTANOVE u jednoj SEKULARNOJ drzavi...
-
Abacija
#234 Re: Da li je ovo jos BiH?
Ko kaze da je u redu ovo sto je @BaileyS napisao?osa wrote:BaileyS wrote:Sam nas pristup problemu je pogresan.
-
generator
#235 Re: Da li je ovo jos BiH?
Pa je li profesor Sutalo jos radi u sko
li.
- osa
#236 Re: Da li je ovo jos BiH?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma kakvi nastavni programi, trice i kucine, to je samo paravan za otvoreni aparthejd. Onda se bunite kada mi u SA uvedemo vjeronauku u vrtice a vjeruj vjerunauka u vrticima je mala maca za "dvije skole pod istim krovom".osa wrote:BaileyS wrote:Sam nas pristup problemu je pogresan.
Davno ja napisah sve ovo i zbog toga ispadoh nacionalist, ustaša i još štošta, kad to napiše bošnjak onda je on vjerojatno multukulturalna raja i u najmanju ruku „partizan“, ovdje se spominje segregacija, šta je to segregacija to što hrvatska djeca imaju nastavni program na hrvatskom a bošnjačka na bosanskom, ja bih rekao da je to ustavom zagarantirano pravo a ne segregacija, problem bi bio kad bi se jednu od tih kategorija prisiljavalo da pohađa školu na jeziku koji ne želi, kako bi to tek zvali. Nevjerojatno je da danas kraj zdravih oćiju ljudi ne vide da u bih narodi žive jedni kraj drugih a ne jedni s drugima, ne kažem da je to dobro, ali to je realnost, koju ovakvi događaji i komentari o njima debelo potvrđuju.Da se razumijemo apsolutno sam za to da svki od naroda izucava program na vlastitom jeziku ali ne po programu susjednih zemalja.
nastavni programi su verificirani od strane bih, tako da nema ni riječi o programima iz hrvatske, protiv vjeronauka nemam ništa, nitko tko ne želi na to ne mora ići, a dvije škole pod jednim krovom su glupost to se slažem, puno bolje bi bilo dvije škole pod dva krova, ili bi ti prisilio bošnjake da uče na hrvatskom ili obratno, drukčije rješenje ne vidim, naravno da je izvedivo.
- IZVANZEMALJAC
#237 Re: Da li je ovo jos BiH?
Zanima me kako bi pojedinci sa ovoga foruma reagovali da su na skoli bili ljiljani i ne sahovnica, da je pred zbornicom bio objesit mjesec i zvjezda i ne kriz, da se djeci koja se izjasnjavaju kao Hrvati ne potvrdzivaju svjedocanstva, da se toj istoj djeci kaze u koju smjenu da dolaze a da se pri tome ne pita njih,njihovih roditelja,profesora...
zamisli sad da je onome profesoru bilo ime Mujo
Siguran sam da onim osobama sto ga sad toliko hvale kao zastitnika djece pred pedofilima ovo gore nebi smetalo i komentarisali bi samo profesora (nebi skole) i njegovo obracanje novinarima
.
zamisli sad da je onome profesoru bilo ime Mujo
Siguran sam da onim osobama sto ga sad toliko hvale kao zastitnika djece pred pedofilima ovo gore nebi smetalo i komentarisali bi samo profesora (nebi skole) i njegovo obracanje novinarima
- nokia6170
#238 Re: Da li je ovo jos BiH?
to ti se zove SBBKBB politika sto bi ti rekli nadrealisti...i dok se ti pitas o hipotetickim situacijama, nama se desavaju konkretne situacije koje se precutno tolerisu...jer otkud pravo nehrvatima da napadaju hrvate i da im prebacuju bilo sta...jel takoIZVANZEMALJAC wrote:Zanima me kako bi pojedinci sa ovoga foruma reagovali da su na skoli bili ljiljani i ne sahovnica, da je pred zbornicom bio objesit mjesec i zvjezda i ne kriz, da se djeci koja se izjasnjavaju kao Hrvati ne potvrdzivaju svjedocanstva, da se toj istoj djeci kaze u koju smjenu da dolaze a da se pri tome ne pita njih,njihovih roditelja,profesora...
zamisli sad da je onome profesoru bilo ime Mujo![]()
Siguran sam da onim osobama sto ga sad toliko hvale kao zastitnika djece pred pedofilima ovo gore nebi smetalo i komentarisali bi samo profesora (nebi skole) i njegovo obracanje novinarima![]()
![]()
.
e pa vidis nas ne zanima niti republika hrvatska, niti bilo sta sto se desava u republici hrvatkoj, jer sve sto se desava u republici hrvatskoj, al nas itekako zanima nasa drzava na svakom pedlju, pa sve i da je 100% cisto naseljena jednim etnosom...to i dalje nije vlasnistvo samo tog etnosa, vec sva tri etnosa.
tako kaze ustav, a ako ti smeta sta kaze ustav, onda fino gledaj da ga promijenis ako mozes. a ako ne mozes, pomiri se sa sekularnom drzavom tri konstitutivna naroda.
- IZVANZEMALJAC
#239 Re: Da li je ovo jos BiH?
evo ti jos jedna konkretna situacija Jajce. U srednjim skolama se uci samo hrvatski iako se nemoze reci da su Hrvati vecina. U autobuskoj stanici visi grb HZHB. Spomenik palim borcima (samo Hrvatima) na privatnom zemljistu jednog Bosnjaka u centru grada (koliko se sjecam su se hrvatski branitelji i civili u ratu povukli iz grada pa je grad zato ubrzo i pao)...ima jos ali ode se sa teme.nokia6170 wrote:to ti se zove SBBKBB politika sto bi ti rekli nadrealisti...i dok se ti pitas o hipotetickim situacijama, nama se desavaju konkretne situacije koje se precutno tolerisu...jer otkud pravo nehrvatima da napadaju hrvate i da im prebacuju bilo sta...jel takoIZVANZEMALJAC wrote:Zanima me kako bi pojedinci sa ovoga foruma reagovali da su na skoli bili ljiljani i ne sahovnica, da je pred zbornicom bio objesit mjesec i zvjezda i ne kriz, da se djeci koja se izjasnjavaju kao Hrvati ne potvrdzivaju svjedocanstva, da se toj istoj djeci kaze u koju smjenu da dolaze a da se pri tome ne pita njih,njihovih roditelja,profesora...
Siguran sam da onim osobama sto ga sad toliko hvale kao zastitnika djece pred pedofilima ovo gore nebi smetalo i komentarisali bi samo profesora (nebi skole) i njegovo obracanje novinarima![]()
![]()
.
e pa vidis nas ne zanima niti republika hrvatska, niti bilo sta sto se desava u republici hrvatkoj, jer sve sto se desava u republici hrvatskoj, al nas itekako zanima nasa drzava na svakom pedlju, pa sve i da je 100% cisto naseljena jednim etnosom...to i dalje nije vlasnistvo samo tog etnosa, vec sva tri etnosa.
tako kaze ustav, a ako ti smeta sta kaze ustav, onda fino gledaj da ga promijenis ako mozes. a ako ne mozes, pomiri se sa sekularnom drzavom tri konstitutivna naroda.
- nokia6170
#240 Re: Da li je ovo jos BiH?
pa ja sam nedavno napisao...da "mirnu Bosnu" imamo samo tamo gdje se Bosnjaci ne bune, sute, pricaju srpski, hrvatski, uce srpsku, hrvatku istoriju itd...jednostavno tamo gdje se ponasaju isto kao Romi. Takvi Bosnjaci izazivaj osjecaj sazaljevanja od strane vecinskih Srba i Hrvata...jer eto roditelji kazu djeci..sta ces sine, nije on kriv sto je musliman.IZVANZEMALJAC wrote:evo ti jos jedna konkretna situacija Jajce. U srednjim skolama se uci samo hrvatski iako se nemoze reci da su Hrvati vecina. U autobuskoj stanici visi grb HZHB. Spomenik palim borcima (samo Hrvatima) na privatnom zemljistu jednog Bosnjaka u centru grada (koliko se sjecam su se hrvatski branitelji i civili u ratu povukli iz grada pa je grad zato ubrzo i pao)...ima jos ali ode se sa teme.nokia6170 wrote:to ti se zove SBBKBB politika sto bi ti rekli nadrealisti...i dok se ti pitas o hipotetickim situacijama, nama se desavaju konkretne situacije koje se precutno tolerisu...jer otkud pravo nehrvatima da napadaju hrvate i da im prebacuju bilo sta...jel takoIZVANZEMALJAC wrote:Zanima me kako bi pojedinci sa ovoga foruma reagovali da su na skoli bili ljiljani i ne sahovnica, da je pred zbornicom bio objesit mjesec i zvjezda i ne kriz, da se djeci koja se izjasnjavaju kao Hrvati ne potvrdzivaju svjedocanstva, da se toj istoj djeci kaze u koju smjenu da dolaze a da se pri tome ne pita njih,njihovih roditelja,profesora...
![]()
.
Takvi Bosnjaci-muslimani su po mjeri i RS Srba i Hrvata na zapisanim teritorijama bivse Herceg-Bosne.
u Bosni je fasizam traziti jednakopravnost.
-
generator
#241 Re: Da li je ovo jos BiH?
Vidim da jos traje razgovor o Sutalu ,ali mi se cini da nije problem u njemu. Dok god svaka strana vodi svoju politiku i ne obazire se na susjede ili barem na dobrobit na lokalnoj razini budu se vodili ovakvi razgovori.Ja tebi Jajce,Stolac ti meni travnik,Vares,Bugojno i tko zna koliko sela ,zaselaka ili panjeva u sumi sto ja smatram svojim ali eto netko me je istjerao sa orujem a to je bas moje.Stanje je takvo kakvo je i zapitajte svoje odabrane zasto je tako,zar treba proci 200 godina da rat u glavama prestane.Mozda je njima u interesu da Vas drzi posvađanima da ne vidite bijedu oko sebe i njihovo mlacenje love i drugih povlastica. DAJ NARODU KRUHA I IGARA,ALI KAVIJAR CEMO ZADRZATI ZA SEBE.
- konrad
#242 Re: Da li je ovo jos BiH?
Isto se moze reci i za druge narode, zavisi gdje je ko manjina.nokia6170 wrote:pa ja sam nedavno napisao...da "mirnu Bosnu" imamo samo tamo gdje se Bosnjaci ne bune, sute, pricaju srpski, hrvatski, uce srpsku, hrvatku istoriju itd...jednostavno tamo gdje se ponasaju isto kao Romi. Takvi Bosnjaci izazivaj osjecaj sazaljevanja od strane vecinskih Srba i Hrvata...jer eto roditelji kazu djeci..sta ces sine, nije on kriv sto je musliman.
Takvi Bosnjaci-muslimani su po mjeri i RS Srba i Hrvata na zapisanim teritorijama bivse Herceg-Bosne.
u Bosni je fasizam traziti jednakopravnost.
- osa
#243 Re: Da li je ovo jos BiH?
quote="IZVANZEMALJAC"]
pa ja sam nedavno napisao...da "mirnu Bosnu" imamo samo tamo gdje se Bosnjaci ne bune, sute, pricaju srpski, hrvatski, uce srpsku, hrvatku istoriju itd...jednostavno tamo gdje se ponasaju isto kao Romi. Takvi Bosnjaci izazivaj osjecaj sazaljevanja od strane vecinskih Srba i Hrvata...jer eto roditelji kazu djeci..sta ces sine, nije on kriv sto je musliman.
u Bosni je fasizam traziti jednakopravnost.[/quote]
Nokia, jednakopravnost svi trebaju tražiti, dapače insistirati na njoj, ali jednakopravnost nije tražiti da se iz škola izbaci hrvatski jezik i hrvatske zastave, nego da se na svakom dijelu teritorija vijore i bošnjačke zastave i uči bosanski jezik, tko bi protiv toga imao nešto e taj je stvarno kreten.
evo ti jos jedna konkretna situacija Jajce. U srednjim skolama se uci samo hrvatski iako se nemoze reci da su Hrvati vecina. U autobuskoj stanici visi grb HZHB. Spomenik palim borcima (samo Hrvatima) na privatnom zemljistu jednog Bosnjaka u centru grada (koliko se sjecam su se hrvatski branitelji i civili u ratu povukli iz grada pa je grad zato ubrzo i pao)...ima jos ali ode se sa teme.[/quote]nokia6170 wrote:to ti se zove SBBKBB politika sto bi ti rekli nadrealisti...i dok se ti pitas o hipotetickim situacijama, nama se desavaju konkretne situacije koje se precutno tolerisu...jer otkud pravo nehrvatima da napadaju hrvate i da im prebacuju bilo sta...jel takoIZVANZEMALJAC wrote:Zanima me kako bi pojedinci sa ovoga foruma reagovali da su na skoli bili ljiljani i ne sahovnica, da je pred zbornicom bio objesit mjesec i zvjezda i ne kriz, da se djeci koja se izjasnjavaju kao Hrvati ne potvrdzivaju svjedocanstva, da se toj istoj djeci kaze u koju smjenu da dolaze a da se pri tome ne pita njih,njihovih roditelja,profesora...
![]()
.
pa ja sam nedavno napisao...da "mirnu Bosnu" imamo samo tamo gdje se Bosnjaci ne bune, sute, pricaju srpski, hrvatski, uce srpsku, hrvatku istoriju itd...jednostavno tamo gdje se ponasaju isto kao Romi. Takvi Bosnjaci izazivaj osjecaj sazaljevanja od strane vecinskih Srba i Hrvata...jer eto roditelji kazu djeci..sta ces sine, nije on kriv sto je musliman.
u Bosni je fasizam traziti jednakopravnost.[/quote]
Nokia, jednakopravnost svi trebaju tražiti, dapače insistirati na njoj, ali jednakopravnost nije tražiti da se iz škola izbaci hrvatski jezik i hrvatske zastave, nego da se na svakom dijelu teritorija vijore i bošnjačke zastave i uči bosanski jezik, tko bi protiv toga imao nešto e taj je stvarno kreten.
-
fixer
#244 Re: Da li je ovo jos BiH?
izbaciti vjerske simbole je prvi korak ka ravnopravnosti, zar ne?osa wrote:
-
mele5
#245 Re: Da li je ovo jos BiH?
A zato je profesor bio onako nervozanU sinoćnjoj akaciji suzbijanja trgovine i rasturanja narkotika koju je provela SIPA uz tehničku podršku policije MUP-a HNŽ-a uhapšeni su, među ostalima, krim. inspektor PU Čapljina Vedran Falak i v.d. predsjednika Omladine HDZ-a 1990 Zvonko Perić zbog 25 kilograma droge skunka.
Kako FENA, neslužbeno doznaje od izvora bliskih policiji, uhapšeni su još i profesor u Srednjoj školi Stolac Miro Šutalo, Zoran Rebac, Stanko Savić i još jedna osoba iz Banja luke te dva državljana Crne Gore.
Navedeni su uhapšeni tokom primopredaje droge kod benzinske pumpe u mjestu Masline, općina Stolac. Sinoćnju akciju potvrdio je i glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.
(Izvor FENA)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#246 Re: Da li je ovo jos BiH?
Jedna vura dva pandura:U sinoćnjoj akaciji suzbijanja trgovine i rasturanja narkotika koju je provela SIPA uz tehničku podršku policije MUP-a HNŽ-a uhapšeni su, među ostalima, krim. inspektor PU Čapljina Vedran Falak i v.d. predsjednika Omladine HDZ-a 1990 Zvonko Perić zbog 25 kilograma droge skunka.
Kako FENA, neslužbeno doznaje od izvora bliskih policiji, uhapšeni su još i profesor u Srednjoj školi Stolac Miro Šutalo, Zoran Rebac, Stanko Savić i još jedna osoba iz Banja luke te dva državljana Crne Gore.
Navedeni su uhapšeni tokom primopredaje droge kod benzinske pumpe u mjestu Masline, općina Stolac. Sinoćnju akciju potvrdio je i glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.
(Izvor FENA)
http://www.youtube.com/watch?v=kqQPIE9W ... re=related
- heckler
#247 Re: Da li je ovo jos BiH?
hehehe krenuo sam da ozivim ovu temu kad vidim neko se sjetio prije mene.
E moj "profesore". Dosla cica na kolica. Bio si hrabar medju onim balavcima. Hoces li isto bahat biti i zatvoru?
Hoce li ti smetati sto nema sahovnice u Sudnici Suda BiH?
Dabogda ti ga slagao svaku noc kakav krezavi neandretalac sjeme ti se zatrlo

E moj "profesore". Dosla cica na kolica. Bio si hrabar medju onim balavcima. Hoces li isto bahat biti i zatvoru?
Dabogda ti ga slagao svaku noc kakav krezavi neandretalac sjeme ti se zatrlo
-
Haettenschweiler
#248 Re: Da li je ovo jos BiH?
Životinjić wrote:Evo smo se napokon složiti oko potpore Šutalu. Idemo se sad malo zgražati nad ovim što su donijeli kameru i kukavički se komešali iza nje! Šutalo mi postaje sve draži i draži, postaje simbol zaštite djece od pedofila i dilera.
Svakako bi svoje dijete povjerio njemu 6 sati dnevno.
Ako hoćete da vam dijete ide u školu u kojoj nastavnik obožava Mozarta, onda pošaljite dijete u Beč ili se svi zajedno odselite u Finsku! A u BiH će poslijeratni nastavnici uvijek psovati i biti sirovi. Pa i oni su ljudi koji su jednako kao i svi ostali frustrirani državom u kojoj žive.