Da li je ona Ta?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
memostrasni
#26 Re: Da li je ona Ta?
..zaboravih nesto reci...odlican pokazatelj da s vama nesto nije uredu jeste i cinjenica da si slobodniji razgovarati sa nepoznatim ljudima koje cak ne mozes ni u oci pogledati nego s osobom s kojom si u vezi 5 godina...tako da...zapitaj se i izvan ovog foruma i budi posten prema curi...reci sta ti se mota po glavi...to je kljucno
- suncica24
#27 Re: Da li je ona Ta?
Cim ti pitas je li ona Ta... 
- prilagodjena
#28 Re: Da li je ona Ta?
HAVANA wrote:
Nisam vala nikad ni mogao 7 puta![]()
![]()
![]()
Naravno da ne može biti kao u početku, a i ne treba...Svaki period je priča za sebe i sa sobom nosi svega, lijepog i ruznog...Bitno je kroz sve to proći zajedno...Sam život će smiriti tu početnu naloženost i strast...kucenje,stan,racuni...a kad jos djeca dodju...a umorni,ludi...ono skici,vristi,gladno,žedno,usrano...eto je u krevet...izmedju vas...ih...kakva strast...odo ja u dnevni na ugao![]()
15 godina dijelim sto kazu, postelju,sto...sa istom osobom...i naravno nije kao u pocetku u nekim stvarima...ali to i ne moze biti isto...jednostavno to je tako sa djecom,nacinom zivota,poslom i svim brigama...ali da je lijepo...lijepo je, iako je rijedje
Moras imati nekoga pored sebe sa kim možes i sutiti,i pricati,i
,i samo tako,lezati...a da ti je lijepo...i tako godinama...onda imas dobar brak.
Last edited by prilagodjena on 08/03/2011 21:22, edited 1 time in total.
- Filter
#29 Re: Da li je ona Ta?
HAVANA wrote:[
![]()
![]()
Naravno da ne može biti kao u početku, a i ne treba...Svaki period je priča za sebe i sa sobom nosi svega, lijepog i ruznog...Bitno je kroz sve to proći zajedno...Sam život će smiriti tu početnu naloženost i strast...kucenje,stan,racuni...a kad jos djeca dodju...a umorni,ludi...ono skici,vristi,gladno,žedno,usrano...eto je u krevet...izmedju vas...ih...kakva strast...odo ja u dnevni na ugao![]()
15 godina dijelim sto kazu, postelju,sto...sa istom osobom...i naravno nije kao u pocetku u nekim stvarima...ali to i ne moze biti isto...jednostavno to je tako sa djecom,nacinom zivota,poslom i svim brigama...ali da je lijepo...lijepo je, iako je rijedje
,i samo tako,lezati...a da ti je lijepo...i tako godinama...onda imas dobar brak.
- cava
#30 Re: Da li je ona Ta?
Car siHAVANA wrote:
![]()
![]()
- Sunrise00
#31 Re: Da li je ona Ta?
ne mogu ni zamisliti kako je bilo tesko generacijama koje nisu imale pristup forumima. Morali su sami odlucivati o tome da li ce se vjencati, da li ce se razvesti, da li ce imati djecu, kako ce im se djeca zvati, sta kupiti momku/curi, kako prici momku/curi... uzas 
- because_of_you
#32 Re: Da li je ona Ta?
suncica24 wrote:Cim ti pitas je li ona Ta...
Upravo. Čim se ti pitaš , i to toliko ozbiljno da ti treba i konsultiranje kako bi formirao konačan stav.... Nema tu hajra. Ako nastaviš sa tom vezom, bit će forsirana.
Da, nemoguće je gubiti se i ostajati bez daha svaki put kad nas osoba s kojom smo u vezi nazove/pogleda i sl., ali "ono" nešto nikad se ne gubi.. Blagi osmijeh kada smo skupa, puna prsa zbog sreće jer imamo tu osobu pored nas... To ne prolazi ni nakon 10 godina
NISAM IDEALISTA
- citroen
#33 Re: Da li je ona Ta?
because_of_you wrote:suncica24 wrote:Cim ti pitas je li ona Ta...
![]()
Upravo. Čim se ti pitaš , i to toliko ozbiljno da ti treba i konsultiranje kako bi formirao konačan stav.... Nema tu hajra. Ako nastaviš sa tom vezom, bit će forsirana.
Da, nemoguće je gubiti se i ostajati bez daha svaki put kad nas osoba s kojom smo u vezi nazove/pogleda i sl., ali "ono" nešto nikad se ne gubi.. Blagi osmijeh kada smo skupa, puna prsa zbog sreće jer imamo tu osobu pored nas... To ne prolazi ni nakon 10 godina![]()
NISAM IDEALISTA
-
Gospoda Ministarka
#34 Re: Da li je ona Ta?
memostrasni wrote: Samo cu ti reci da ljubav nisu samo cvijece, proljece, leptiri u stomaku, strast koju ne mozes obuzdati i to...ljubav je kad se u vezi desavaju problemi, nesrece, razne gluposti na koje ne mozete utjecati (ovdje ne mislim na prevare, zlostavljanje i to) mislim na stvari koje su izvan vase moci...i ti i dalje ne zelis napustiti tu vezu vec zelis raditi na rjesavanju tih problema..i kad se to desava uz osobu s kojom mozes rijesiti te probleme i prezivjeti razne nedace..eh to je ljubav, kad ne odustajes kod prve svade, kad ne pakujes kofere kad te mrko pogleda itd...
Moja bivsa radna kolegica, zena koja je vec nana i koja iza sebe ima sigurno preko 30 god. braka jos uvijek je fascinirana istim i kaze: "Kako je to cudno...u zivot ti ude potpuni stranac i postane ti najbitniji na svijetu..."
Ajoj HavanaHAVANA wrote:
![]()
![]()
- Zelena Carapa
#35 Re: Da li je ona Ta?
osim sto se slazem sa havanom primjeticu da vi jos ne zivite skupa i nemate djecu tako da ste sami (oboje podjednako) krivi sto ste dozvolili da strast izmedju vas dvoje potpuno nestane.
Po mom misljenju, ako je strast izmedju vas zaista postojala nekad, mozete je lako vratiti u vezu - potruditi se malo oboje. Ne uzimati jedno drugo zdravo za gotovo, nego zavoditi jedno drugo - prisjetiti se zasto si se zaljubio u svoju djevojku, sta te privuklo, osvojilo - reci joj to. Razgovarajte, odlucite da vratite strast u vezu i onda radite na tome - ako se volite ne bi trebao biti problem. Znacete oboje kako i na koji nacin mozete raspametiti svog partnera
Po mom misljenju, ako je strast izmedju vas zaista postojala nekad, mozete je lako vratiti u vezu - potruditi se malo oboje. Ne uzimati jedno drugo zdravo za gotovo, nego zavoditi jedno drugo - prisjetiti se zasto si se zaljubio u svoju djevojku, sta te privuklo, osvojilo - reci joj to. Razgovarajte, odlucite da vratite strast u vezu i onda radite na tome - ako se volite ne bi trebao biti problem. Znacete oboje kako i na koji nacin mozete raspametiti svog partnera
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#36 Re: Da li je ona Ta?
Gospoda Ministarka wrote:![]()
Moja bivsa radna kolegica, zena koja je vec nana i koja iza sebe ima sigurno preko 30 god. braka jos uvijek je fascinirana istim i kaze: "Kako je to cudno...u zivot ti ude potpuni stranac i postane ti najbitniji na svijetu..."
-
Gospoda Ministarka
#37 Re: Da li je ona Ta?
I mene ta recenica uvijek ucini sretnom. Cudo...ladyblue18 wrote:Gospoda Ministarka wrote:![]()
Moja bivsa radna kolegica, zena koja je vec nana i koja iza sebe ima sigurno preko 30 god. braka jos uvijek je fascinirana istim i kaze: "Kako je to cudno...u zivot ti ude potpuni stranac i postane ti najbitniji na svijetu..."![]()