Da li je normalno...?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
slavkoimamodilera

#1 Da li je normalno...?

Post by slavkoimamodilera »

Da li je po vama normalno da se rekonstrukcija vodovodne mreze (posljedica koje je nestanak opskrbe vodom) radi nedjeljom ujutro (kada je i vise nego izvijesno da su citave porodice na okupu kod kuce) i to sve sa ocekivanim trajanjem do 14 sati?!?!? :x :x :x

Pa spomenem vam sve zivo i mrtvo nesposobno, to se radi nocu majmuni majmunski!!!! :x :x :x :x :x
chuchumbamayumbe

#2 Re: Da li je normalno...?

Post by chuchumbamayumbe »

slavkoimamodilera wrote:Da li je po vama normalno da se rekonstrukcija vodovodne mreze (posljedica koje je nestanak opskrbe vodom) radi nedjeljom ujutro (kada je i vise nego izvijesno da su citave porodice na okupu kod kuce) i to sve sa ocekivanim trajanjem do 14 sati?!?!? :x :x :x

Pa spomenem vam sve zivo i mrtvo nesposobno, to se radi nocu majmuni majmunski!!!! :x :x :x :x :x
Rega ba, mojne se nervirati... :)
callmethebreeeze

#3 Re: Da li je normalno...?

Post by callmethebreeeze »

:-) :-) :-)
ja bih isto poludio. nedelja mora biti najgori dan za to, plus i najskuplji. valjda se radnici vise placaju nedeljom nego radnim danima. jesu li bar najavili te radove?
zecko_kupuz

#4 Re: Da li je normalno...?

Post by zecko_kupuz »

Ih, pa naši su poznati kao majstori za kontroverze :-D . Dođu svaki put na "radno mjesto" tek iza 12 o'klok i onda luđaci rade po onoj žeži usred dana :-) . Iscrtavaju horizontalnu signalizaciju usred dana, kada su gužve najveće. Kopaju kada su gužve najveće itd itd. Više me ništa ne može iznenaditi, nažalost. Najjači su kad raskopaju tek asfaltirane puteve. Tu nema nikakve organizacije, koordinacije ili komunikacije među pojedinim firmama.
Vlade rokaju milione za asfaltiranje pojedinih ulica, a ne zna se da su na tim mjestima npr. problematične instalacije :roll:.
Bude mi nešto kad vidim onog Adema Zolja kako se hvali da su svi radovi u Kantonu super kvalitetni :x . Izvuče miliončić za popločavanje Titove i Ferhadije, a onda za godinu dana popunjavaju asfaltom "kritične tačke".
zecko_kupuz

#5 Re: Da li je normalno...?

Post by zecko_kupuz »

Dobro se sjećam da mi je stari prije nekoliko mjeseci pričao da su se tek postavljene fasade, na zgradama blizu katedrale, počele odvaljivati :lol: . A svi znamo da je obnova fasada jedna od glavnih preokupacija naše gradonačelnice.
Kada su nadgrađivali našu zgradu tako su nonšalantno postavili krov da i dan-danas ledenice od pola metra vise iznad balkona. Kada se snijeg topi, voda kapi između crijepova :-) . Nekad sam volio zimu, a sad bogami....živa muka :-D .
Što bi seniori rekli - "jadna ti repa".
alica.k

#6 Re: Da li je normalno...?

Post by alica.k »

sheilak wrote:Ipak, zatvarati vodu ljudima nedjeljom je bas bezobrazno!
a svaku noc iza 11 eventualno 12h? jer to u vogosci nama rade otkad sam se doselila ovdje. i isto ko u ratu, imamo kanistere pune vode (za svaku slucaj)
amrica

#7 Re: Da li je normalno...?

Post by amrica »

normalno da je normalno, pa ovo je Sarajevo.
Kao sto je bilo normalno da ulica Skenderija bude raskopana pune dvije godine, jedno 16 puta asfaltirana svaka traka, pa ponovo raskopana, nesto su zaboravili, a sad odvod kisnice ne postoji, citava ulica jezero, ako ides pjeske, racunaj na kupanje prljavom, masnom fujjj vodom iz bara.
sarajevo63

#8 Re: Da li je normalno...?

Post by sarajevo63 »

Normalno je. Svaki dalji komentar je suvisan. Ovdje je normalno. Ne sekiraj se. Nedeljom idi negdje van Sarajeva....
arslanica

#9 Re: Da li je normalno...?

Post by arslanica »

neki sam se dan vozila onim autoputem tj. puteljkom sto vodi od ilidze prema blazuju (ali u suprotnom pravcu) ... prosto sam se prepala kad sam vidjela ona izoblicenja na tom istom putu (pogotovo u desnoj traci - ne smije se vise od 60kmh voziti inace je opasno po zivot :x )... pa to je bruka i sramota ... a stalno nesto rade i grade i nerviraju nas gradjane ... pa dokle vise tako ...
Post Reply