Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- matea22
#1 Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Nesto vas sada citam i kontam jel moguce sve ovo o cemu vi pricate...citam neki od vas zaljubljeni...neki vijerni...pa jel to moguce?Molim sve zainteresovane za ovu diskusiju da se jave...ja sam mozda jednom naletjela na monogamnog frajera...kazem mozda.... 
- bato99
#2 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
definitivno nisu...neće ni miš u istu rupu uvjek
- lolita_xx
#3 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
ni zene nisu bolje 
- burek_in_space
#4 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Ni zhene ne vole u istu rupu uvijek?!lolita_xx wrote:ni zene nisu bolje
- otherside
#5 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
joj što ne mogu ovih mitova i legendi o muškarcima
dok se vi prsite svojim švaleracijama žene šute i rade u ilegali
- matea22
#6 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Burek...htjela je zena da kaze pa necemo ni mi jesti krompir citav zivot...kontam ako ima neki da mi bar jedno vece ne zijeva preko ramena... 
- Cholina_Lokica
#7 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
jok, inace svi muskarci svaku noc po dvije razlicite poHebu...
- matea22
#8 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Dile de malo da se upoznamo ako mislis da nije tako...mora da si ti od onih monogamnih koji izumiruDile wrote:jok, inace svi muskarci svaku noc po dvije razlicite poHebu...
Nije prevara samo to sto ti rece...
- Cholina_Lokica
#9 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
dile nije monogaman, nego monogamna 
drugo, pun mi klinac vise zenske price da su muskarci ovakvi-onakvi, te nemaju emocije, te ne mogu biti monogamni... a jadne zene, pune emocija i kreteni ih zaHebaju... to globaliziranje mi je dno, koje "dame" koriste da bi opravdale svoje neuspjehe, i to sto uvijek pokusavaju da pridobiju muskarca koji nije za njih, i koji ne gaji nikakve emocije prema njima, i sto one fine koji bi im sve u zivotu pruzili odjebu ko zadnjeg levata i sjebu mu zivot k'o oni kreteni sa pocetka price...
i sve tako u krug se vrti
drugo, pun mi klinac vise zenske price da su muskarci ovakvi-onakvi, te nemaju emocije, te ne mogu biti monogamni... a jadne zene, pune emocija i kreteni ih zaHebaju... to globaliziranje mi je dno, koje "dame" koriste da bi opravdale svoje neuspjehe, i to sto uvijek pokusavaju da pridobiju muskarca koji nije za njih, i koji ne gaji nikakve emocije prema njima, i sto one fine koji bi im sve u zivotu pruzili odjebu ko zadnjeg levata i sjebu mu zivot k'o oni kreteni sa pocetka price...
- matea22
#10 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Daj ti mora da si bila sa tim finim onda...odlicno daj onda me prosvijetli malo...ti si prava osoba...gdje se nalaze takvi
E da izvini na ono ON sad sam upoznata da si ONA...imacu to na umu
E da izvini na ono ON sad sam upoznata da si ONA...imacu to na umu
- JThomas
#11 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
eh to.otherside wrote:joj što ne mogu ovih mitova i legendi o muškarcima![]()
razlika je samo u priči, na priči su svi muškarci je*ači, a svakoj si ženi jal drugi jal prvi
- Cholina_Lokica
#12 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
nemoj mislit da su meni citav zivot ruze cvjetale...
imala sam vjeruj i te kakvih padova i razocarenja, medjutim ne mogu sad gledat globalno i prema svim muskima imat predrasude, to mi je smjesno. svi su ljudi razliciti, nema 2 ista da ga hebes
imala sam vjeruj i te kakvih padova i razocarenja, medjutim ne mogu sad gledat globalno i prema svim muskima imat predrasude, to mi je smjesno. svi su ljudi razliciti, nema 2 ista da ga hebes
- burek_in_space
#13 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Dile car(ic)e!Dile wrote:dile nije monogaman, nego monogamna
- burek_in_space
#14 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
A da i tebi ne ostanem duzanmatea22 wrote:Burek...htjela je zena da kaze pa necemo ni mi jesti krompir citav zivot...kontam ako ima neki da mi bar jedno vece ne zijeva preko ramena...
Dobrodosla na forum!
- Cholina_Lokica
#15 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
fala, fala, ubodem po nekad i pametnu da kaazemburek_in_space wrote:Dile car(ic)e!Dile wrote:dile nije monogaman, nego monogamna
i sve tako u krug se vrti![]()
![]()
- burek_in_space
#16 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Samo nastavi ubadati!Dile wrote:
fala, fala, ubodem po nekad i pametnu da kaazem
- HAL9000
#17 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Dile wrote:dile nije monogaman, nego monogamna
- Cholina_Lokica
#18 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
iz tvojih usta u bozije usiburek_in_space wrote:Samo nastavi ubadati!Dile wrote:
fala, fala, ubodem po nekad i pametnu da kaazem
@hal9000
-
mojgrad
#19 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
Ne shvatam o cemu se ovdje treba diskutovati?
Vjernost, kao sto vec negdje napisah ranije, je odluka.
Varanje nije nesto protiv cega se moras boriti, ili jesi ili nisi vjeran.
- Loulou
#20 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
...LAVmojgrad wrote:ili jesi ili nisi...
Monogamni? Jok jedni, jok drugi
Monogamija nije "prirodno stanje" nego stvar društvenih normi, individualnih odluka...
- BarbaDue
#21 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
BIK 99% mono 
- ljubav_aha
#22 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
neki dan procitah kako muskarci mogu brze detektirati ako ih partnerka vara,znaju zene sta radeotherside wrote:joj što ne mogu ovih mitova i legendi o muškarcima![]()
- anais_nin
#23 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
ma jok ba, mi smo sve divne, krasne, tatine princeze, ni mrava ne bi zgazile, a kamoli nekom srce slomileotherside wrote:joj što ne mogu ovih mitova i legendi o muškarcima![]()
nema fajde od generalizacija
110% se slazem s ovim sto mojgrad napisa...i sama sam istu recenicu ponovila bezbroj puta na ovom podforumu
ko hoce, hoce...ko nece, ne mozes ga (je) ni puskom ni bilo cim drugim natjeratimojgrad wrote:Ne shvatam o cemu se ovdje treba diskutovati?
- anais_nin
#24 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
ne kazem da nisi u pravuDile wrote:dile nije monogaman, nego monogamna
posebna kategorija su oni hronicno nemonogamni sto se prodaju za monogamne
ne pravdam varanje ali cinjenica je da se to ljudima ipak desava...posebno u jako dugim vezama i brakovima...pogrijese, splet okolnosti, losih odluka, nebitno...ne mislim da to nekog cini losom osobom...ljudi grijese...ali mnogo toga zavisi od toga kako se neko ponasa nakon pocinjene greske...ili kako odluci da se ponasa na korak od pravljenja iste...jer zivot cesto podmece zamke cak i onim najodlucnijim
a sto se tice dileme fini vs. ne-tako-fini, naravno da postoji odredjeni tip osoba koje malo vise privlaci nesto sto (misle da) ne mogu imati ili ih privlace osobe koje ih ne tretiraju bas bajno...ja ipak biram da vjerujem da se vecina ne ponasa tako...i nije bas tako lako procjeniti neciji odnos kad smo van istog...jedna od velikih cari ljubavi je i sreca da naletimo na osobu cija osjecanja prema nama odgovaraju intenzitetu nasih osjecaja prema toj osobi ISTOVREMENO
- Cholina_Lokica
#25 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?
sve to stoji, i 100% si u pravu, samo samo opisala ovako "extremo" jer me nervira ovo generaliziranje, i sa jedne i sa druge strane. presmjesno mi je sviju posmatrati na osnovu nekoliko ljudi koje smo sreli u zivotu i koji su nas povrjedili na taj nacin, to mi je bila poentaanais_nin wrote:ne kazem da nisi u pravuDile wrote:dile nije monogaman, nego monogamna
i sve tako u krug se vrtiali nekako tom logikom ispada da svako (bilo kojeg roda) ko je ikad prevario nije fin
a ipak je veliki broj ljudi (oba pola) u nekom obliku kad tad napravio taj prekrsaj
![]()
posebna kategorija su oni hronicno nemonogamni sto se prodaju za monogamneali tu sustina problema nije monogamija nego laganje i lazno predstavljanje
![]()
ne pravdam varanje ali cinjenica je da se to ljudima ipak desava...posebno u jako dugim vezama i brakovima...pogrijese, splet okolnosti, losih odluka, nebitno...ne mislim da to nekog cini losom osobom...ljudi grijese...ali mnogo toga zavisi od toga kako se neko ponasa nakon pocinjene greske...ili kako odluci da se ponasa na korak od pravljenja iste...jer zivot cesto podmece zamke cak i onim najodlucnijimono na kraju bajki "i zivjeli su sretno do kraja zivota" je rijetko kad tako u praksi
![]()
a sto se tice dileme fini vs. ne-tako-fini, naravno da postoji odredjeni tip osoba koje malo vise privlaci nesto sto (misle da) ne mogu imati ili ih privlace osobe koje ih ne tretiraju bas bajno...ja ipak biram da vjerujem da se vecina ne ponasa tako...i nije bas tako lako procjeniti neciji odnos kad smo van istog...jedna od velikih cari ljubavi je i sreca da naletimo na osobu cija osjecanja prema nama odgovaraju intenzitetu nasih osjecaja prema toj osobi ISTOVREMENOda je ljubav racionalna, da mozemo napraviti izbor u stilu "aha ta osoba me fino tretira e u njega cu se zaljubiti" mislim da bi velikom broju ljudske populacije zivot bio puno jednostavniji...
samo kao sto nas dosta zna, ne frcera tako...emocije su cesto gluhe na dozivanja od strane razuma
...zato nas ljubav toliko i fascinira...jer je jedna od onih stvari o kojima se puno razmislja, o kojima se puno prica i diskutuje, koje su istovremeno i komplikovane i jednostavne, a koje i pored najveceg razumijevanja ili poznavanja tesko da mozemo objasniti
barem ja tako mislim