Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

matea22

#1 Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by matea22 »

Nesto vas sada citam i kontam jel moguce sve ovo o cemu vi pricate...citam neki od vas zaljubljeni...neki vijerni...pa jel to moguce?Molim sve zainteresovane za ovu diskusiju da se jave...ja sam mozda jednom naletjela na monogamnog frajera...kazem mozda.... :-)
bato99

#2 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by bato99 »

definitivno nisu...neće ni miš u istu rupu uvjek
lolita_xx

#3 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by lolita_xx »

ni zene nisu bolje :)
burek_in_space

#4 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by burek_in_space »

lolita_xx wrote:ni zene nisu bolje :)
Ni zhene ne vole u istu rupu uvijek?! :D
otherside

#5 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by otherside »

joj što ne mogu ovih mitova i legendi o muškarcima :D
dok se vi prsite svojim švaleracijama žene šute i rade u ilegali :D
matea22

#6 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by matea22 »

Burek...htjela je zena da kaze pa necemo ni mi jesti krompir citav zivot...kontam ako ima neki da mi bar jedno vece ne zijeva preko ramena... :run:
Cholina_Lokica

#7 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by Cholina_Lokica »

jok, inace svi muskarci svaku noc po dvije razlicite poHebu...
matea22

#8 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by matea22 »

Dile wrote:jok, inace svi muskarci svaku noc po dvije razlicite poHebu...
Dile de malo da se upoznamo ako mislis da nije tako...mora da si ti od onih monogamnih koji izumiru :dance:
Nije prevara samo to sto ti rece...
Cholina_Lokica

#9 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by Cholina_Lokica »

dile nije monogaman, nego monogamna :D

drugo, pun mi klinac vise zenske price da su muskarci ovakvi-onakvi, te nemaju emocije, te ne mogu biti monogamni... a jadne zene, pune emocija i kreteni ih zaHebaju... to globaliziranje mi je dno, koje "dame" koriste da bi opravdale svoje neuspjehe, i to sto uvijek pokusavaju da pridobiju muskarca koji nije za njih, i koji ne gaji nikakve emocije prema njima, i sto one fine koji bi im sve u zivotu pruzili odjebu ko zadnjeg levata i sjebu mu zivot k'o oni kreteni sa pocetka price...

i sve tako u krug se vrti
matea22

#10 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by matea22 »

Daj ti mora da si bila sa tim finim onda...odlicno daj onda me prosvijetli malo...ti si prava osoba...gdje se nalaze takvi :-)
E da izvini na ono ON sad sam upoznata da si ONA...imacu to na umu :)
JThomas

#11 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by JThomas »

otherside wrote:joj što ne mogu ovih mitova i legendi o muškarcima :D
eh to.

razlika je samo u priči, na priči su svi muškarci je*ači, a svakoj si ženi jal drugi jal prvi :D
Cholina_Lokica

#12 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by Cholina_Lokica »

nemoj mislit da su meni citav zivot ruze cvjetale...

imala sam vjeruj i te kakvih padova i razocarenja, medjutim ne mogu sad gledat globalno i prema svim muskima imat predrasude, to mi je smjesno. svi su ljudi razliciti, nema 2 ista da ga hebes
burek_in_space

#13 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by burek_in_space »

Dile wrote:dile nije monogaman, nego monogamna :D

drugo, pun mi klinac vise zenske price da su muskarci ovakvi-onakvi, te nemaju emocije, te ne mogu biti monogamni... a jadne zene, pune emocija i kreteni ih zaHebaju... to globaliziranje mi je dno, koje "dame" koriste da bi opravdale svoje neuspjehe, i to sto uvijek pokusavaju da pridobiju muskarca koji nije za njih, i koji ne gaji nikakve emocije prema njima, i sto one fine koji bi im sve u zivotu pruzili odjebu ko zadnjeg levata i sjebu mu zivot k'o oni kreteni sa pocetka price...

Dile car(ic)e! :thumbup: :kiss: :D
burek_in_space

#14 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by burek_in_space »

matea22 wrote:Burek...htjela je zena da kaze pa necemo ni mi jesti krompir citav zivot...kontam ako ima neki da mi bar jedno vece ne zijeva preko ramena... :run:
A da i tebi ne ostanem duzan :D , skont'o sam ja sta je zena htjela reci,ali sam se ponio onom logikom "udri brigu na veselje" :D i tako i odgovorio!

Dobrodosla na forum! :D
Cholina_Lokica

#15 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by Cholina_Lokica »

burek_in_space wrote:

Dile car(ic)e! :thumbup: :kiss: :D
fala, fala, ubodem po nekad i pametnu da kaazem :D
burek_in_space

#16 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by burek_in_space »

Dile wrote:
Samo nastavi ubadati! :D
HAL9000

#17 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by HAL9000 »

:thumbup: :thumbup: Bravo!
Cholina_Lokica

#18 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by Cholina_Lokica »

burek_in_space wrote:
Dile wrote:
Samo nastavi ubadati! :D
iz tvojih usta u bozije usi :D :D

@hal9000
:D :D :D
mojgrad

#19 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by mojgrad »

Ne shvatam o cemu se ovdje treba diskutovati?
Vjernost, kao sto vec negdje napisah ranije, je odluka.
Varanje nije nesto protiv cega se moras boriti, ili jesi ili nisi vjeran.
Loulou

#20 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by Loulou »

mojgrad wrote:ili jesi ili nisi...
...LAV :D

Monogamni? Jok jedni, jok drugi :D
Monogamija nije "prirodno stanje" nego stvar društvenih normi, individualnih odluka...
BarbaDue

#21 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by BarbaDue »

BIK 99% mono :-D
ljubav_aha

#22 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by ljubav_aha »

neki dan procitah kako muskarci mogu brze detektirati ako ih partnerka vara,znaju zene sta rade ;-)
anais_nin

#23 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by anais_nin »

ma jok ba, mi smo sve divne, krasne, tatine princeze, ni mrava ne bi zgazile, a kamoli nekom srce slomile :D a "oni" su vaki naki i gori :D how yes no :-)
nema fajde od generalizacija :)
110% se slazem s ovim sto mojgrad napisa...i sama sam istu recenicu ponovila bezbroj puta na ovom podforumu :)
mojgrad wrote:Ne shvatam o cemu se ovdje treba diskutovati?
Vjernost, kao sto vec negdje napisah ranije, je odluka.
Varanje nije nesto protiv cega se moras boriti, ili jesi ili nisi vjeran.
ko hoce, hoce...ko nece, ne mozes ga (je) ni puskom ni bilo cim drugim natjerati :)
anais_nin

#24 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by anais_nin »

ne kazem da nisi u pravu :) ali nekako tom logikom ispada da svako (bilo kojeg roda) ko je ikad prevario nije fin :) a ipak je veliki broj ljudi (oba pola) u nekom obliku kad tad napravio taj prekrsaj :)

posebna kategorija su oni hronicno nemonogamni sto se prodaju za monogamne :) ali tu sustina problema nije monogamija nego laganje i lazno predstavljanje :)
ne pravdam varanje ali cinjenica je da se to ljudima ipak desava...posebno u jako dugim vezama i brakovima...pogrijese, splet okolnosti, losih odluka, nebitno...ne mislim da to nekog cini losom osobom...ljudi grijese...ali mnogo toga zavisi od toga kako se neko ponasa nakon pocinjene greske...ili kako odluci da se ponasa na korak od pravljenja iste...jer zivot cesto podmece zamke cak i onim najodlucnijim :) ono na kraju bajki "i zivjeli su sretno do kraja zivota" je rijetko kad tako u praksi :)

a sto se tice dileme fini vs. ne-tako-fini, naravno da postoji odredjeni tip osoba koje malo vise privlaci nesto sto (misle da) ne mogu imati ili ih privlace osobe koje ih ne tretiraju bas bajno...ja ipak biram da vjerujem da se vecina ne ponasa tako...i nije bas tako lako procjeniti neciji odnos kad smo van istog...jedna od velikih cari ljubavi je i sreca da naletimo na osobu cija osjecanja prema nama odgovaraju intenzitetu nasih osjecaja prema toj osobi ISTOVREMENO :) da je ljubav racionalna, da mozemo napraviti izbor u stilu "aha ta osoba me fino tretira e u njega cu se zaljubiti" mislim da bi velikom broju ljudske populacije zivot bio puno jednostavniji... :) samo kao sto nas dosta zna, ne frcera tako...emocije su cesto gluhe na dozivanja od strane razuma :) ...zato nas ljubav toliko i fascinira...jer je jedna od onih stvari o kojima se puno razmislja, o kojima se puno prica i diskutuje, koje su istovremeno i komplikovane i jednostavne, a koje i pored najveceg razumijevanja ili poznavanja tesko da mozemo objasniti :) barem ja tako mislim :)
Cholina_Lokica

#25 Re: Da li je muskarac stvoren da bude monogaman?

Post by Cholina_Lokica »

anais_nin wrote:

ne kazem da nisi u pravu :) ali nekako tom logikom ispada da svako (bilo kojeg roda) ko je ikad prevario nije fin :) a ipak je veliki broj ljudi (oba pola) u nekom obliku kad tad napravio taj prekrsaj :)

posebna kategorija su oni hronicno nemonogamni sto se prodaju za monogamne :) ali tu sustina problema nije monogamija nego laganje i lazno predstavljanje :)
ne pravdam varanje ali cinjenica je da se to ljudima ipak desava...posebno u jako dugim vezama i brakovima...pogrijese, splet okolnosti, losih odluka, nebitno...ne mislim da to nekog cini losom osobom...ljudi grijese...ali mnogo toga zavisi od toga kako se neko ponasa nakon pocinjene greske...ili kako odluci da se ponasa na korak od pravljenja iste...jer zivot cesto podmece zamke cak i onim najodlucnijim :) ono na kraju bajki "i zivjeli su sretno do kraja zivota" je rijetko kad tako u praksi :)

a sto se tice dileme fini vs. ne-tako-fini, naravno da postoji odredjeni tip osoba koje malo vise privlaci nesto sto (misle da) ne mogu imati ili ih privlace osobe koje ih ne tretiraju bas bajno...ja ipak biram da vjerujem da se vecina ne ponasa tako...i nije bas tako lako procjeniti neciji odnos kad smo van istog...jedna od velikih cari ljubavi je i sreca da naletimo na osobu cija osjecanja prema nama odgovaraju intenzitetu nasih osjecaja prema toj osobi ISTOVREMENO :) da je ljubav racionalna, da mozemo napraviti izbor u stilu "aha ta osoba me fino tretira e u njega cu se zaljubiti" mislim da bi velikom broju ljudske populacije zivot bio puno jednostavniji... :) samo kao sto nas dosta zna, ne frcera tako...emocije su cesto gluhe na dozivanja od strane razuma :) ...zato nas ljubav toliko i fascinira...jer je jedna od onih stvari o kojima se puno razmislja, o kojima se puno prica i diskutuje, koje su istovremeno i komplikovane i jednostavne, a koje i pored najveceg razumijevanja ili poznavanja tesko da mozemo objasniti :) barem ja tako mislim :)
sve to stoji, i 100% si u pravu, samo samo opisala ovako "extremo" jer me nervira ovo generaliziranje, i sa jedne i sa druge strane. presmjesno mi je sviju posmatrati na osnovu nekoliko ljudi koje smo sreli u zivotu i koji su nas povrjedili na taj nacin, to mi je bila poenta :)
Post Reply