Da li vam se desilo da u isto vrijeme volite dvije osobe? Mislim, da li je to uopšte i moguće?
Šta vi mislite o tome?
Iskustva ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
jeste,moguce jeNot My Idea wrote:moguce ali na razlicite nacine!
haman nedavno bila tema
e svasta cu procitatiŠef wrote:Imao sam djevojku i bio zaljubljen u nju, nekako u isto vrijeme svidi mi se druga, do ludila. S prvom sam raskinuo iako drugu nikad nisam upoznao, nisam mogao čak ni da budem istovremeno zaljubljen u obje a kamoli da ih obje volim.
Dakle, moj odgovor je: ne, nije moguće.
a sto mislis da to nije moguce ljubaviljubav_aha wrote:
e svasta cu procitati![]()
ma tebi je prva dosadila,ali tad nisi bio svjestan toga
![]()
kako se mozes zaljubiti u drugu osobu ako je nisi nikad upoznao
![]()
Zar nije to malo licemjerno voljet dvije osobe u isto vrijeme.BarbaDue wrote:naravno da je moguce, ali eto ima ih koji ne mogu da vole ni jednu kako treba!
Nije mi dosadila. Volio sam njene oci, njene ruke, njenu kosu... Volio sam cak i pjege na malenom, lijepom nosu.ljubav_aha wrote:e svasta cu procitatiŠef wrote:Imao sam djevojku i bio zaljubljen u nju, nekako u isto vrijeme svidi mi se druga, do ludila. S prvom sam raskinuo iako drugu nikad nisam upoznao, nisam mogao čak ni da budem istovremeno zaljubljen u obje a kamoli da ih obje volim.
Dakle, moj odgovor je: ne, nije moguće.![]()
![]()
![]()
Joj ljubavi ja se pitam hoce li ikada doci dan kada ces ti prestati da ravnas cijeli svijet prema sebi.ljubav_aha wrote:e svasta cu procitatiŠef wrote:Imao sam djevojku i bio zaljubljen u nju, nekako u isto vrijeme svidi mi se druga, do ludila. S prvom sam raskinuo iako drugu nikad nisam upoznao, nisam mogao čak ni da budem istovremeno zaljubljen u obje a kamoli da ih obje volim.
Dakle, moj odgovor je: ne, nije moguće.![]()
![]()
![]()
da ja đaba ne pisem posluzicu se postom od 1906PalaSa Marsa wrote:Zar nije to malo licemjerno voljet dvije osobe u isto vrijeme.BarbaDue wrote:naravno da je moguce, ali eto ima ih koji ne mogu da vole ni jednu kako treba!(Ovo je samo pitanje)
![]()
Jesil' mislio na ljubavne relacije ili familijarne? Ako je familijarne, onda mozes voljet trista osoba u isto vrijeme, ako ti je vel'ka familija.
slažemo sejeste
ili razlicitim nacinima ili razlicitim intenzitetom - i to je manje vise normalno
ako bi za obje bilo manje vise jednako - onda jednostavno nisi spreman da se posvetis nekome (ili nemas konkretnu sansu) - tj nema one odluke izmedju dvije osobe da "gaje ljubav"
a ako to predugo traje - jednostavno ti udje pod kozu - i rode se paralelne emocije
(ljubav se najbolje pokaze vremenom - ili se radja ili nestaje)
nijednoj od te dvije osobe nisi u potpunosti okrenut - tacnije predan emocijama
intenzitet emocija pojedinacno je prilicno umanjen - moguce da se smjenjuje - i klackas se
cekas da se iskristalise i da ti dogadjaji i vrijeme otvore oci
sto ce reci - splet okolnosti
i/ili veca zelja jedne od tih osoba da se okrene tebi
u najboljem slucaju - kasnije - kroz okretanje jedne od tih osoba tebi - (pod uslovom da nisi od onih koji se nikad ne odlucuju i ostaju uvijek na dvije stolice) - "odlucis" da je ona ta - jer jednostavno - potrebno je dvoje
i tad onaj drugi "opadne"i ostane ti drag