Da li je ljubav stvarno slijepa?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

minna

#26 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by minna »

onako wrote:Ponekad pomislim da smo mi slijepi i nemocni da se nosimo sa svom onom lepezom najprefinjenijih osjecaja koja nam Ljubav donese...Kazu da je prvo nastao Ašik-Ljubav, a potom i sve iz ljubavi...I mislim da smo mi pocesto slijepi na svu ljepotu kojom nas natapi i da se naprosto ne znamo nositi sa beskrajnim morima najtananijih osjecaja koje nam ona donese...Krnjimo je matematikom osjecaja ko je vise ili manje dao, bezbrojnim razlozima koje iz dana u dan iznalazimo sva ona lijepa osjecanja potiskujemo nekim drugim nepovratno gubeci ljepotu kojom nas je natopila...Ne, ne mislim da ljubav slijepa, mislim da naprosto mi pocesto nismo u stanju da cvijet koji nam u srcu ostavi, njegujemo i ocuvamo ga u svoj njegovoj mirisnoj ljepoti...
upravo tako onako, nije ljubav slijepa, slijepi smo mi! No cesto kada progledamo, bude kasno...ili smo izgubili ono sto smo imali ili nam nikada nije ni doslo "u posjed" :sad:
ili, sto je jos gore, iz ovih ili onih razloga svjesno propustamo svoj voz u trenutku kada izlazi sa stanice, a red voznje nikoga ne ceka...Pitam se, dobiju li ljudi u svom zivotu sansu za dvije prave, potpune, bezkompromisne ljubavi?
zena21

#27 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by zena21 »

minna wrote:
onako wrote:Ponekad pomislim da smo mi slijepi i nemocni da se nosimo sa svom onom lepezom najprefinjenijih osjecaja koja nam Ljubav donese...Kazu da je prvo nastao Ašik-Ljubav, a potom i sve iz ljubavi...I mislim da smo mi pocesto slijepi na svu ljepotu kojom nas natapi i da se naprosto ne znamo nositi sa beskrajnim morima najtananijih osjecaja koje nam ona donese...Krnjimo je matematikom osjecaja ko je vise ili manje dao, bezbrojnim razlozima koje iz dana u dan iznalazimo sva ona lijepa osjecanja potiskujemo nekim drugim nepovratno gubeci ljepotu kojom nas je natopila...Ne, ne mislim da ljubav slijepa, mislim da naprosto mi pocesto nismo u stanju da cvijet koji nam u srcu ostavi, njegujemo i ocuvamo ga u svoj njegovoj mirisnoj ljepoti...
upravo tako onako, nije ljubav slijepa, slijepi smo mi! No cesto kada progledamo, bude kasno...ili smo izgubili ono sto smo imali ili nam nikada nije ni doslo "u posjed" :sad:
ili, sto je jos gore, iz ovih ili onih razloga svjesno propustamo svoj voz u trenutku kada izlazi sa stanice, a red voznje nikoga ne ceka...Pitam se, dobiju li ljudi u svom zivotu sansu za dvije prave, potpune, bezkompromisne ljubavi?
draga moja.. smatraj se sretnom ako imas i jednu sansu za takvu ljubav.. a ne dvije :wink:
Mina_sa

#28 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by Mina_sa »

slijepa nego šta čim jedna moja poznanica vara momka s kojim je pravo dugoooooooo, a on ne raguje iako su mu par puta rekli šta radi mlada dama :-? :-?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by pici »

Mina_sa wrote:slijepa nego šta čim jedna moja poznanica vara momka s kojim je pravo dugoooooooo, a on ne raguje iako su mu par puta rekli šta radi mlada dama :-? :-?
mozda ceka coek da ga zovne pa da u troje se ispraskaju :D :D
Mina_sa

#30 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by Mina_sa »

pici wrote:
Mina_sa wrote:slijepa nego šta čim jedna moja poznanica vara momka s kojim je pravo dugoooooooo, a on ne raguje iako su mu par puta rekli šta radi mlada dama :-? :-?
mozda ceka coek da ga zovne pa da u troje se ispraskaju :D :D
a ne znam vjeruj, al fkt moraš biti toliki kreten il šta već da trpiš tako nešto...pa da joj je zlatna poslala bi je u pm :D :D :D
sposa0408

#31 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by sposa0408 »

Slijepa do bola :-?
Cak i ako ti se cini da si upoznao osobu u "dugme", vrlo lako se moze desiti da nisi u pravu...
A to se vidi kad ljubav prodje, pa dodje realnost... tek tad se vidi koliko je ljubav slijepa
kolega

#32 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by kolega »

sposa0408 wrote:Slijepa do bola :-?
Cak i ako ti se cini da si upoznao osobu u "dugme", vrlo lako se moze desiti da nisi u pravu...
A to se vidi kad ljubav prodje, pa dodje realnost... tek tad se vidi koliko je ljubav slijepa
ovo me podsjeti na film ljepota poroka i na scenu kad otac i sin idu preko nudisticke plaze i kad otac (stariji chicha) kaze, gledajuci u jednu golishavu djevojku sto prodje pored njih: sa kakvim medzedom meni zivot prodje :D
Deluxe

#33 Re: Da li je ljubav stvarno slijepa?

Post by Deluxe »

Zato su prije roditelji ugovarali brakove jer su mladi bili totalno opičeni da nisu znali šta rade (uglavnom kao i danas :D ), a roditelji valjda sa više iskustva mogahu da ocijene jesu li njih dvoje jedno za drugo (valjda su poznavali djecu bolje nego današnji roditelji svoju).
Nije da zagovaram ugovoreni brak (prvi sam protiv) ali činjenice govore u korist. Danas je drugi vakat, je*o činjenice.
Post Reply