Da li" je iNičija zemlja" zaslužila Oskara?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26 Re: Da li" je iNičija zemlja" zaslužila Oskara?

Post by Velkoski »

anbilivabl tema :mrgreen:
tramvajtrojka

#27 Re: Da li" je iNičija zemlja" zaslužila Oskara?

Post by tramvajtrojka »

Velkoski wrote: 13/08/2024 16:31 anbilivabl tema :mrgreen:
najveca nepravda je kad smo odabrali gori vatru ispred remakea za Oscara, jer bi sad imali jos jednog kipica da smo pametniji bili
svi u napad

#28 Re: Da li" je iNičija zemlja" zaslužila Oskara?

Post by svi u napad »

Hajmo malo piskiti po nama. Nismo dovoljno psihicki sjebani pa sad i ono malo sto nam je bilo dobro zadnjih 30 godina treba posrat. Ne bi me cudilo da za koji dan dodje tema sto nam je trebala drzava. Dakle ljudi nam iz samilosti dali Oskara. Jesi sad zadovoljan. Kao sto forumas malo prije napisa Dara je trebala dobiti Oskara i sve bi bilo ok a onda bi komsije 10 godina pisale o istom. Mislis li da i Ivo Andric nije trebao dobiti Nobelovu nagradu. Sta mislis o tome? Predlazem da Tanovic vrati nagradu jer evo strucnjak misli da nije zasluzio. Boze kad ce nas pustiti da zivimo u miru. Dokle ce trajati ovo unistavanje bosanskog nacionalnog bica? Idi bre na srpski forum i tamo pisi o ovome i nemoj zaboraviti navesti kako ti mislis da je Dara bolji film od Nicije zemlje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29 Re: Da li" je iNičija zemlja" zaslužila Oskara?

Post by konektovan »

Naslovnica wrote: 13/08/2024 15:10
iz zadnje klupe wrote: 13/08/2024 11:10 Na ovu temu me ponukala očekivani pototp BH sportista na Olimpijadi,

Sport, za razliku od filma, je nemilosrdna kategorija, ili si najbrži. ili nisi, nema medalje na sažaljenje, uvlačenje u dupe i sadaku.

Kada sam gledao 2002. godine " Ničiju zemlju" osjetio sam takvo susramlje (transfer srama) u ime Danisa , da se neko toliko duboko se može uvlačiti u dupe međunarodnoj zajednici ne bi li iskamčio kakvu nagradu, osjecao sam sram kao Bosanac da imamo takvih ljudi među nama.

Napram njega kultni francuski film Amelie, tako da se ovaj Oskar komotno može stati u deset najvećih nepravdi počinjenih na dodjelama Oskara.

Svaki naredni film Danisa , a bilo ih je bar desetak. pokazalo je o kakvom se teškom antittalntu za režiju radi, jer su svi bili potpuna režijska i bioskopska katastrofa osim onog Roma, čijom se pričom i životom zapravo okoristio, čovjek preseliu u međuvremenu)

Sd će te svi reći da mrzim Danisa, ne mrzim, evo upravo sam kupio kartu za njegov film "poslije ljeta", i iskreno, zaista iskreno, želim da me film oduševi, i da me svi onda ovde forumaši kolektivno popljuju, kao ogavnog nepatriotskog hejtera, jer i ja želim da Bosna ima kvalitetna ljude, bar u filmu , kada nemamo u sportu, ali ne želim da se klanjamo lažnim kumirima.

O onoj grupi koja već 30 godina drži monopol na seharu za kinematografiju i niko osim njih petoro ne može dobiiti pare, iza ratnih tema kriju svu raskoš svoje nekompentencije i nekvaliteta, kada dobiju pare , međusobno ih samo rastale, nevažno hoce li od dobijenih para uopšte snimiti fim a pare isčeznuti, ili snimiti film koji na kraju košta 5x više od realne cijene ( kako i ne bi uz dnevni najam objektiva 7.000 KM, zajebali su Dodikove pepeljare od 2.000 KM),

Napriča se je svašta, iskreno isčekujem film u petak, da se oduševim, i da sam sebi kažem, e koji si ti sitni hejterski patuljak :roll:
Valja li tebi "Kod amidže Idriza"?
Meni licno ponajbolji poslijeratni film...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30 Re: Da li" je iNičija zemlja" zaslužila Oskara?

Post by _BataZiv_0809 »

:-)
Locked