Da li je III stepen trgovačke SSS?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
skrivalica

#1 Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by skrivalica »

Pitanje koje mi je veoma važno - da li se trogodišnja trgovačka škola može priznati kao SSS? Naime, nedavno sam , sa završenom gimnazijom, konkurisala na radno mjesto na kome je predviđena SSS, ali nisam primljena ja, nego osoba s III stepenom trgovačke. Ne znam mogu li se u žalbi pozvati na to da ta osoba nema SSS, nego KV.
Bila bih veoma zahvalna za odgovor.
skrivalica

#2 Re: Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by skrivalica »

Hvala puno! Jeste mućka, kao i sve kod nas, ali ja se ( još uvijek ) borim protiv vjetrenjača. :roll: Pokušavam da ovo nađem negdje u zakonu, ali mi ne polazi za rukom, a imam još dva dana za žalbu.
skrivalica

#3 Re: Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by skrivalica »

i sam sam bio u slicnoj situaciji kada sam sa VSS konkurisao na mjesto VŠS, i naravno dobio odbijenicu jer ne ispunjavam uslove konkursa.

I ja imam VSS, ali sam konkurisala sa SSS. Izgleda da je VSS otežavajuća okolnost :)
holowey

#4 Re: Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by holowey »

skrivalica wrote:
i sam sam bio u slicnoj situaciji kada sam sa VSS konkurisao na mjesto VŠS, i naravno dobio odbijenicu jer ne ispunjavam uslove konkursa.

I ja imam VSS, ali sam konkurisala sa SSS. Izgleda da je VSS otežavajuća okolnost :)
naravno da je "otezavajuca" okolnost jer si previse kvalifikovana... uposlenog sa SSS moze platiti 300 i ovaj nece ni zucnuti, a tebe vec ne moze nego bi morao platiti vise, sto poslodavcu naravno ne odgovara...
hepek071

#5 Re: Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by hepek071 »

3 stepen srednje škole jeste srednja stručna sprema (SSS) bez obzira što je zanimanje u rangu KV. Mislim da ti je žalba opravdana jedino ako se tražio izričito 4 stepen
JThomas

#6 Re: Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by JThomas »

ja sam sve vrijeme bio u uvjerenju da jeste SSS, samo se razlikuje III i IV stepen.

ali eto ako neko ima svježiju informaciju...
Lace

#7 Re: Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by Lace »

a da li pozicija ima veze s necim sto se izucava u trgovackoj...odnos s klijentima i sl.?

Mozda je ta osoba po tom osnovu ispunila uslove?
skrivalica

#8 Re: Da li je III stepen trgovačke SSS?

Post by skrivalica »

Lace wrote:a da li pozicija ima veze s necim sto se izucava u trgovackoj...odnos s klijentima i sl.?

Mozda je ta osoba po tom osnovu ispunila uslove?

Nema, ama baš nikakve veze. Radi se o mjestu sekretarice u jednoj državnoj ustanovi. Mislim da bi u ovom slučaju gimnazija trebala imati prednost nad trgovačkom. Ili sam samo pristrasna. :lol:
Post Reply