Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#751 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Connaisseur Karlin »

kamberovica polje wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
kamberovica polje wrote:S obzirom na potencijal koji su imali poslije rata i način na kojeg su ga "iskoristili" rekao bih da su čak i gori.
ovo je tocno :thumbup: ali imaju vece sanse za znatno brzi ekonoski oporavak :-D trebaju se udaljiiti od politickih gluposti :)
Prodalo se šta se moglo prodat, postavio se siistem za legaliziranu pljačku, nepotizam i korupciju...Iz ovolikih dugova i ovakvog sistem nema nazad...Još dodaj priglup narod, koji uživa i sudjeluje u vlastitom silovanju i dobiješ HDZ, Todorića, Keruma, tajkune...Bojim se da se dobro zakasnilo s liječenjem, ovo je već početak terminalne faze.
ekonomija,nezaposlenost,politiska previranja,obrazovanje i poslovna investiranja u infrastruturu ( transport) se moraju dalje realizirati, promjene postoje, nije prekasno

Npr. SJJ airport renovria pistu i zgradu , u Zagrebu aeorodrom je dobio novi terminal , znaci, promjene se desavaju :)
kamberovica polje

#752 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by kamberovica polje »

Connaisseur Karlin wrote: ekonomija,nezaposlenost,politiska previranja,obrazovanje i poslovna investiranja u infrastruturu ( transport) se moraju dalje realizirati, promjene postoje, nije prekasno

Npr. SJJ airport renovria pistu i zgradu , u Zagrebu aeorodrom je dobio novi terminal , znaci, promjene se desavaju :)
Zračna luka FT je promašaj i to će se vrlo brzo pokazat i vjeruj mi znam ponešto o tome jer mi je dio struke. Sjebali su sistem prtljage tj. prostor za smještaj istog tako da će tu bit ogromnih problema. Premalo je stajanki za avione, čak manje nego na starom aerodromu što je samo po sebi za zatvora. Osim toga možda najvažnija stvar je važnost aerodroma naime, u idućih par godina će Ljubljana završit drugu pistu što će im uveliko povećat promet a Zagreb ostaje sa jednom a Beograd je već nedostižan.
Volio bih da dijelim tvoj optimizam ali ne ide...sve su to investicije za mazanje očiju.
Connaisseur Karlin

#753 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

kamberovica polje wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ekonomija,nezaposlenost,politiska previranja,obrazovanje i poslovna investiranja u infrastruturu ( transport) se moraju dalje realizirati, promjene postoje, nije prekasno

Zračna luka FT je promašaj i to će se vrlo brzo pokazat i vjeruj mi znam ponešto o tome jer mi je dio struke. Sjebali su sistem prtljage tj. prostor za smještaj istog tako da će tu bit ogromnih problema. Premalo je stajanki za avione, čak manje nego na starom aerodromu što je samo po sebi za zatvora. Osim toga možda najvažnija stvar je važnost aerodroma naime, u idućih par godina će Ljubljana završit drugu pistu što će im uveliko povećat promet a Zagreb ostaje sa jednom a Beograd je već nedostižan.
Volio bih da dijelim tvoj optimizam ali ne ide...sve su to investicije za mazanje očiju.
dio struke , sad smo kolege po struci :-D :thumbup: pa puno ovisi od ugovora, no vjerujem da treutno imas vise pristupa infomacijama, a nisam jos vdijela plan aerodroma :-D

za investicije sa ciljem mazanja ciju se takodjer slazem :thumbup:
listopad

#754 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by listopad »

Hrvatska je rupetina i kolonija u odnosu na veci dio EU drzava, ali Njemacka za BiH koja nije ni drzava.
KB9

#755 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by KB9 »

31 stranica utjehe da hrvatska nije bolja od nase drzave :lol:
mayab

#756 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by mayab »

KB9 wrote:31 stranica utjehe da hrvatska nije bolja od nase drzave :lol:
Može se to i tako reći :thumbup: , ali ipak zamislimo da u tako jednoj drzavi koja ima ogromni, eto samo morsko-turistički potencijal, kojim slučajem vladaju najmanje 3 nacionalno lopovske bande , bogme bi brzo bankrotirali, a vidi nas kako smo dobri :thumbup:
Hoću reći, koliko su god u boljoj situaciji u svakom pogledu spram BiH, nisu baš previše odmakli :bih:
bach

#757 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by bach »

zunazu wrote:
sve drzave sa dugom propdaju godinama, samo BiH bez duga je uspjesna godinama :D :-) :lol:
BiH ima dug od oko 6 milijardi eura, što je manje od duga samog Agrokora...

Građani BiH u svojim depozitima čuvaju više od 15 milijardi eura...

Znači više love imamo nego što dugujemo...

Najmanje smo zadužena zemlja regiona koliko znam...Horvaška bi ovakav dug mogla samo sanjati...
Prpa.ba

#758 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Prpa.ba »

Ko god misli da je privremeni protektorat i po cemu bolji od Hrvatske, neka samo mantra sebi cinjenicu da nam sa revolucionarnim i nezapamcenim rastom ekonomije od 3% godisnje treba samo 15 godina da stignemo danasnju Hrvatsku, pod uslovom da se ona ni centimetra ne pomakne na bolje. :lol:
farisovo

#759 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by farisovo »

Hrvatska je prezadužena i pitanje je samo kada će doživjeti sudbinu Agrokora.
madner

#760 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by madner »

Hrvatska je bolja, samo je manje uradila od svoje pozicije.
pirmin

#761 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by pirmin »

Disertacija na temu "Sta je bolje, jad ili cemer?"
kamberovica polje

#762 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by kamberovica polje »

Prpa.ba wrote:Ko god misli da je privremeni protektorat i po cemu bolji od Hrvatske, neka samo mantra sebi cinjenicu da nam sa revolucionarnim i nezapamcenim rastom ekonomije od 3% godisnje treba samo 15 godina da stignemo danasnju Hrvatsku, pod uslovom da se ona ni centimetra ne pomakne na bolje. :lol:
Mi jesmo gori od Hrvatske tu neam sumnje međutim, ta razlika je relativno mala kakva je mogla biti s obzirom na okolnosti krajem rata. Hrvatska je izašla iz rata kao nacionalno homogena s fantastičnim turističkim potencijalom, a danas je jedna od najsiromašnijih država EU s ogromnim dugom...Mislim to više govori o njima nego o nama, mada kad malo bolje razmislim ni nema zemlje koja se može s nama uspoređivat.
Connaisseur Karlin

#763 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

madner wrote:Hrvatska je bolja, samo je manje uradila od svoje pozicije.
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#764 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

bach wrote:

Najmanje smo zadužena zemlja regiona koliko znam...Horvaška bi ovakav dug mogla samo sanjati...
Pa vecina EU drzava imaju veci ili visok dug od BiH, zato ne razumijem , sto je tvoja poanata :D
aveos

#765 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by aveos »

bach wrote: :D

Pa vecina EU drzava imaju veci ili visok dug od BiH, zato ne razumijem , sto je tvoja poanata :D
Bas to mislio napisat :D
Post Reply