eh ovako, pitanje je da li je masturbiranje grijeh??
molim da odgovore samo osobe koje su sigurne u svoj odgovor i da obrazloze taj odgovor..
izvinjavam se ako je tema vec bila al nisam imala vramena da sve citam..
Budite pozdravljeni
Sa stanovistva koje religije?baby_girl wrote:joj nisam sigurna da li je ovo pravi podforum za ovu temu al nisam znala gdje da je stavim...
molim da odgovore samo osobe koje su sigurne u svoj odgovor i da obrazloze taj odgovor..
Budite pozdravljeni
Shoshana wrote:Sa stanovistva koje religije?baby_girl wrote:joj nisam sigurna da li je ovo pravi podforum za ovu temu al nisam znala gdje da je stavim...
Budite pozdravljeni
Ovako, odmah da kazem da ja nisam nikakav ekspert (javice ti se i eksperti - ne beri brigu), ali sam jednom citala neki rad na temu...baby_girl wrote: ja sam muslimanka al mislim da je manje vise isto za sve religije
zavisi iz kojeg ugla gledas - ima jedno misljenje po kojem se masturbacijom ubija motivacija za naprekom u vlastitom zivotu i omogucenjem sebi da dodjes u polozaj kad si spreman materijalno , financijski i mentalno da se ozenis i da nemas vise ni razloga za masturbaciju.dinkemk wrote:naravno da je grijeh u prkaticno svim religijama, jer se covjek tim rjesava stresa, a samim time je teze manipulirati njegovim mozgom i uvjerit ga u sva silna ostala religijska sranja
Šta ti misliš da li je grijeh?baby_girl wrote: pitanje je da li je masturbiranje grijeh??
Gomila neistinitih i poluistinitih pretpostavki...dinkemk wrote:čime se postavlja pitanje, da li ako imaš mokre snove, zaslužuješ da ideš u džehenem il ti ga pakao il koje si vjere već.
isto kao što u jednom dijelu kršćanstava zabranjuju bilo kakv odnos za sećenike recimo, isto kao što i u islamu i u kršćanstvu bilo kakva vrsta spolnog odnosa prije braka ali i u braku (sem u reproduktivne svrhe) loše posmatra, jer je zabranjena upotreba kontracepcijskih sredstava
kako je sasvim izvjesno da se nećemo seksat jednom ili dva puta u životu, mi smo malo učinili ova pravila fleksibilnijim dok se u isto vrijeme nekih drugih čvrsto držimo i prosuđujemo ljude na bazi tih istih pravila. ovo rezultira činjenicom da smo mi svi jedna vrlo velika skupina isfrustriranih dvoličnjaka i licemjera. ali samim time smo i savršeni vjernici
Veci je grijeh ciniti blud, to jeste spavati sa nekim van braka.baby_girl wrote:da li je masturbiranje grijeh??
"onaj ko ne zna a ne zna da nezna , opasan je kloni ga se " ima protivnika religije koji su jako potkovani znanjem o religiji - sto nije slucaj sa tobom. ja takodje nisam ekspert ali znam dosta i ogranicavam se pricati samo o onome sto znam pa i tebi preporucujem isti stav - bez namjere da vredjam.dinkemk wrote:čime se postavlja pitanje, da li ako imaš mokre snove, zaslužuješ da ideš u džehenem il ti ga pakao il koje si vjere već.
isto kao što u jednom dijelu kršćanstava zabranjuju bilo kakv odnos za sećenike recimo, isto kao što i u islamu i u kršćanstvu bilo kakva vrsta spolnog odnosa prije braka ali i u braku (sem u reproduktivne svrhe) loše posmatra, jer je zabranjena upotreba kontracepcijskih sredstava
kako je sasvim izvjesno da se nećemo seksat jednom ili dva puta u životu, mi smo malo učinili ova pravila fleksibilnijim dok se u isto vrijeme nekih drugih čvrsto držimo i prosuđujemo ljude na bazi tih istih pravila. ovo rezultira činjenicom da smo mi svi jedna vrlo velika skupina isfrustriranih dvoličnjaka i licemjera. ali samim time smo i savršeni vjernici
dr.gog wrote:Šta ti misliš da li je grijeh?baby_girl wrote: pitanje je da li je masturbiranje grijeh??
imas (vec sam napisao gore al si mozda ofulala) stranicu n-um com tamo ces dobiti ili naci odgovor na pitanje podastrt ajetima i hadisom , ako te bas stvarno zanima odgovor , a ako je ovo samo da se presipa iz supljeg u prazno nako reda radi onda ok continuebaby_girl wrote:dr.gog wrote:Šta ti misliš da li je grijeh?baby_girl wrote: pitanje je da li je masturbiranje grijeh??
pa ja nista ne mislim, zato sam postavila ovu temu da cujem misljenje onih koji znaju
To je ono najgore sto ti ne mislis.baby_girl wrote:dr.gog wrote:Šta ti misliš da li je grijeh?baby_girl wrote: pitanje je da li je masturbiranje grijeh??
pa ja nista ne mislim...
Čovjek ne vjeruje da je dnevnik u pola osam, a da vjeruje u Boga..... naravno kada treba vjernike vrijeđati tu su prvi!travar wrote:"Bradate spodobe", čovječe koji komplex
Pročitao davno! Ne kontam na šta me upozoravaš! Obraćam se travaru da lik koji naziva ljude "bradatim spodobama" ne vjeruje da je dnevnik u pola osam!kiki-miki wrote: Compact -čitaj malo bolje i nemoj pogrešno citirati
procitala sam naravno sve odgovore i vec sam isla na tu stranicu... ovo nije nikakav presip iz supljeg u prazno nako reda radi jer budi siguran da imam puno vaznijih stvari da radim od gubljenja vremena na taj nacin..zenicaone wrote:
imas (vec sam napisao gore al si mozda ofulala) stranicu n-um com tamo ces dobiti ili naci odgovor na pitanje podastrt ajetima i hadisom , ako te bas stvarno zanima odgovor , a ako je ovo samo da se presipa iz supljeg u prazno nako reda radi onda ok continue
Lud i ponosan wrote:Bilo, ili ne bilo gresno, nikako nije preporucljivo da se duze vrijeme apstinira (pogotovu kada su muski u pitanju), jer ce zdravlje samim tim da bude ugrozeno.
A vjera, zavisi na koji je nacin praktikujes, tj. u kolikom stepenu si vec prilagodjena vjerskim obicajima.
Suzdrzanje od misli koji ce te navesti na mastrurbiranje je svakako prioritet i post u tom smislu je nuzan, ali nije smrtni grijeh masturbirati.