Da li je Edo Maajka plagijat ili orginal???

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omcho

#1 Da li je Edo Maajka plagijat ili orginal???

Post by omcho »

Da li je Edin Osmić zvani Edo Maajka plagijat ili orginal,da li je on prvi BiH hip-hoper,i da li je on pokretać hip-hop kulture u BiH.
dario-x

Post by dario-x »

Plagijat koga/čega?
Selm@

Post by Selm@ »

i ja se pitam plagijat cega ili koga?? budi jasniji :?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa valjda plagijat originala :-) :-) :-) :roll: :shock:
omcho

Post by omcho »

Vidite,ne bi da stvorim konfuzije hehhe,ali prije 5-6 god. postojale su razne hip-hop grupe kao npr. Montenigersi,Gru,Voodooitd.E sad ja slusam i gledam Edo maajka stalno govori da je on prvi u BiH koji je počeo da pijeva tu vrstu muzike i to mi je malo smijesno.Plagijat-Orginala upravo tako jer hip-hop nije niko izmislio on postoji preko 20-30 god.,sad mene zanima da li je njegova muzika i tekstovi plagijat,da li to liči na nesto sto ste vec culi ili ne.To mene zanima,možda ja nisam bio malo jasniji,da jeste IZVINITE NA TOME :-D :D :) :) :-)
d-boy-b

Post by d-boy-b »

samo to:edo maaajka nije prvi "hip-hop" izvodjac u bosni i hercegovini
voodoo i montenigersi i gru nisu iz bosne i hercgovine
hip-hop nije muzika koju ne slusaju svi vec hip_hoperi pa vi zakljucite sta je edo hip-hoper ili momak koji ima simpaticne tekstove za malo siru javnu masuod hip-hopera
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Edo Maajka je najblizi Hip-hopu od svih wannabee-sa sa balkana.
On u svojim tekstovima ima iste teme kao i originalni americki Hip - Hop.
S druge strane Gru i slicni fejkeri, se furaju na tzv. bling-bling, hip - hop u kojem je bitno u spotu da imas 30 manekenki, 20 mercedesa, dvije jahte, kile zlata na rukama i slicno.
To je bezvezno cranje.
blablacura

Post by blablacura »

Ja ga još nisam čula da je izjavio da je PRVI hip hoper...Al' za mene je definitivno vodeći! Kad vidim one što se u svojim spotovima naslone na merdžu ( a na njemu naljepnica rent a car ili sponzor ga malo izvukao iz izloga) i nešto on meni repa: daj pičke, baby ... Onda se pojavi Edo Maajka i kaže ono što i sama mislim, e, onda je to to!!Prava stvar!
Deluxe

Post by Deluxe »

Ko voli Edu nek obavezno posluša (ako već nije) albume hrvatske grupe T.B.F. (the beat fleet). To je taj neki Hip Hop koji je ipak malcice drugaciji od klasicnog Hip-Hop. Nećete zažaliti garant.

Albumi su: "Ping-Pong (Umjetnost Zdravog Đira)" 1997
"Uskladimo Toplomjere 2000"

A treba uskoro da izađe i "Šareni Artikal"
Post Reply