Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post Reply

Ima li sličnosti u vladavini Nikolaja i Elene Čaušesku i Bakira i Sebije-Seke Izetbegović?

Da-
101
78%
Ne-
29
22%

Total votes: 130

Banksy

#151 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Banksy wrote:
Svakom iole dobronamjernom je jasno (a to sam i napisao) da "levicarima" zovem clanove SDP-a i njihove forumske agenture, a sve zbog potezanja pitanja vitalnog interesa Srba u parlamentu FBiH.
Odlično.
Kako bi onda nazvao one koji su '90. vezali zastave s SDS-om i instruirali svoje glasače da ''tamo gdje nema naših, glasaju za SDS'',
ili one koji su marta '94. Vašingtonskim sporazumom prvi put u javni prostor uveli podjelu Bosne kao realno rješenje za budućnost i izvjestan ratni rezultat,
ili one koji su '96. Holbruka zamolili da ostavi SDS živim jer ''mi znamo s njima'',
ili one koji su, deset godina nakon rata, opet digli ruke za ratnog zločinca Velibora Ostojića i njegovu Komisiju za ljudska prava,
ili one koji su 2014. 25 godina kasnije, ponovo potrčali u zagrljaj SDS-u Cicka Bjelice i Sonje Karadžić,
ili iste koji su 2015. glasali za četničkog vojvodu Nikolu Poplašena u članstvu Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH?

De mi, bogati, reci kako bi nazvao ove izdajnike, ovaj bijedni ološ, ovu bandu, kojim imenom?
I kako bi nazvao one koji ovaj ološ brane? Vidim, duhovit si, smislićeš nešto.
O'zone
Globalni moderator

#152 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by O'zone »

Banksy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Banksy wrote:
Svakom iole dobronamjernom je jasno (a to sam i napisao) da "levicarima" zovem clanove SDP-a i njihove forumske agenture, a sve zbog potezanja pitanja vitalnog interesa Srba u parlamentu FBiH.
Odlično.
Kako bi onda nazvao one koji su '90. vezali zastave s SDS-om i instruirali svoje glasače da ''tamo gdje nema naših, glasaju za SDS'',
ili one koji su marta '94. Vašingtonskim sporazumom prvi put u javni prostor uveli podjelu Bosne kao realno rješenje za budućnost i izvjestan ratni rezultat,
ili one koji su '96. Holbruka zamolili da ostavi SDS živim jer ''mi znamo s njima'',
ili one koji su, deset godina nakon rata, opet digli ruke za ratnog zločinca Velibora Ostojića i njegovu Komisiju za ljudska prava,
ili one koji su 2014. 25 godina kasnije, ponovo potrčali u zagrljaj SDS-u Cicka Bjelice i Sonje Karadžić,
ili iste koji su 2015. glasali za četničkog vojvodu Nikolu Poplašena u članstvu Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH?

De mi, bogati, reci kako bi nazvao ove izdajnike, ovaj bijedni ološ, ovu bandu, kojim imenom?
I kako bi nazvao one koji ovaj ološ brane? Vidim, duhovit si, smislićeš nešto.
Demokratski izbaranim predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog korpusa.....
Banksy

#153 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Banksy »

Man of steel wrote:
Ovaj narod je častan, dobroćudan i pošten narod.
Ovaj narod je glup, bijedan, neobrazovan, primitivan, povodljiv, potkupljiv, zatucan, zapušten, ukratko talog, jad i bijeda civilizacije 21. stoljeća, i to na globalnom nivou, i to sva tri bosanskohercegovačka naroda i bogami sve njene narodnosti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#154 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
Man of steel wrote:
Ovaj narod je glup, bijedan, neobrazovan, primitivan, povodljiv, potkupljiv, zatucan, zapušten, ukratko talog, jad i bijeda civilizacije 21. stoljeća, i to na globalnom nivou, i to sva tri bosanskohercegovačka naroda i bogami sve njene narodnosti.
Sam sebi ne vjerujem ali se slazem sa tobom 100%!!!!! :D
Banksy

#155 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Banksy »

O'zone wrote:
Pa ne baš, tek ih je 32%.
Do ljevice je, lažne i lopovske, koja nas je u dva navrata debelo prevarila i iskoristila i isporučila nacionalističkoj bandi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#156 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
Man of steel wrote:
:thumbup:

Seka i Don Neonko su samo drugi najbolji odraz svega toga...prvi i neprikosnoveni je naš Poslanik i Prosvjetitelj Esso a.s.

da imaju redom lošiji odrazi vidžosmo sa Nerkom trenerkom i bracom u njega, pa sa Smućkovim sekretaricama i vozaćima
Banksy

#157 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Banksy »

hrasno38 wrote:
Banksy wrote: Ovaj narod je glup, bijedan, neobrazovan, primitivan, povodljiv, potkupljiv, zatucan, zapušten, ukratko talog, jad i bijeda civilizacije 21. stoljeća, i to na globalnom nivou, i to sva tri bosanskohercegovačka naroda i bogami sve njene narodnosti.
Sam sebi ne vjerujem ali se slazem sa tobom 100%!!!!! :D
Slažemo se mi u temeljim pitanjima, Semke je tek nijansa ...
O'zone
Globalni moderator

#158 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by O'zone »

Banksy wrote:
O'zone wrote:
Pa ne baš, tek ih je 32%.
Do ljevice je, lažne i lopovske, koja nas je u dva navrata debelo prevarila i iskoristila i isporučila nacionalističkoj bandi.
jbga pika se kao pobjeda jer ostatak ovog dole navedenog naroda
Banksy wrote: Ovaj narod je glup, bijedan, neobrazovan, primitivan, povodljiv, potkupljiv, zatucan, zapušten, ukratko talog, jad i bijeda civilizacije 21. stoljeća, i to na globalnom nivou, i to sva tri bosanskohercegovačka naroda i bogami sve njene narodnosti.
Je odlučio da zajebe političare ne izlaskom na izbore ne računajući da ovi imaju svoju bazu koja će im uvijek donijeti cca 300 000 glasova. E sad svima krivo kako su ovi na vlasti ne razmišljajući koliko su oni sami doprinijeli tome.
Fudo387

#159 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:Ovaj narod je glup, bijedan, neobrazovan, primitivan, povodljiv, potkupljiv, zatucan, zapušten, ukratko talog, jad i bijeda civilizacije 21. stoljeća, i to na globalnom nivou, i to sva tri bosanskohercegovačka naroda i bogami sve njene narodnosti.
A ti si, sta?
Japanka?
JoseMujica

#160 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by JoseMujica »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote:Ovaj narod je glup, bijedan, neobrazovan, primitivan, povodljiv, potkupljiv, zatucan, zapušten, ukratko talog, jad i bijeda civilizacije 21. stoljeća, i to na globalnom nivou, i to sva tri bosanskohercegovačka naroda i bogami sve njene narodnosti.
A ti si, sta?
Japanka?
jok Fudo ona je Starka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:evil:
zateznistub

#161 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by zateznistub »

slijedeći potez "naše Seke":

Ujedinjenje begove i careve đamije...
JoseMujica

#162 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by JoseMujica »

jok

pravi potez naše Marve super heroja, SuperSnajke, je da ujedini pozicije precednika sranke i reisa
Banksy

#163 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
A ti si, sta?
Japanka?
Prevarena. S više strana, u više navrata.
O'zone
Globalni moderator

#164 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by O'zone »

Evo i Nećko da promuhabeti koju o aktuelnostima
Zašto se pred čitaocima pozivam na sarajevske mahalske priče? Trebam biti pošten, a Boga mi više hrabar, i sam se očitovati šta ja mislim o toj osobi.

Haman da Sebiju i ne poznajem. Imao sam vrlo rijetke kontakte s njom. Tek bi se pozdravili na ulici dok je šetala sa Bakirom. Po njenoj ljubaznosti prilikom pozdrava nikad ne bih primijetio da ima animozitet prema meni. A znao sam, i u to sam se uvjerio, da prezire nas provincijalce koji se upinjemo kroz medije da se nešto naša riječ pika, posebno kad je bila u pitanju politika njenog svekra Alije Izetbegovića.

Smatrali smo kako ima kompleks što se njena sestra, kao supruga Mirsada Mire Purivatre, može družiti sa svjetskim džet-setom, a ona se mora iftarivati i družiti sa provincijalcima. Imala je tipičnu malograđansku svijest da su joj dragi seljački glasovi, a prezirala je provincijalce koji donose te glasove da bi njen svekar, a potom i muž stolovali u Sarajevu. Tako je to od vajkada bilo da su malograđanima bili dragi seljački pokloni: pekmez, kajmak i pršuta, ali su se stidjeli njihovih opanaka i suknenih gunjeva.

Možda će se moji pogledi nekom učiniti mizogeničnim, ali koliko god islamska tradicija upozoravala da se čuvamo ženskog šera, posebno u vlasti, lik sultanije Hurem je dominantan na muslimanskim dvorovima, pa i kod suvremenih vlastodržaca. Islamska tradicija opominje kako su Izraelćani kao narod stradali zbog ginekokratije!

Moje problematiziranje Sebije kao osobe, na ovakav način, ima za cilj problematiziranja izvorišta bošnjačke političke moći. Bože, ako smo nekad lomili koplja oko neke odluke ili političkog poteza, te se sikirali pri pomisli šta će na to reći neki intelektulac i utjecajan čovjek, zar da se danas koplja bošnjačke politike lome oko toga koga „gotivi“ Seka i sa čijom se suprugom se ona druži?! Zar to nije brutalna banalizacija Alije personalno i njegove ideje generalno?! Zar to ne zaslužuje svako moguće seciranje i istraživanje? Zar Bošnjaci nisu pred dramatičnim izborom: demokratija ili dinastija!

Ili je sve već gotovo. Jer je tronom novog Pijemonta bošnjaštva ovladala Crnogorka Sebija Seka Građević!

by Nedžad Latić .....
http://thebosniatimes.ba/clanak/2579
Fudo387

#165 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
A ti si, sta?
Japanka?
Fool me once, shame on you,
Fool me twice, shame on... :D

Salim se.

Nisi prevarena, samo si imala nerealna ocekivanja i kao takva pregazena tranzicijom.
Nedaj se, bice bolje.
Ommadawn

#166 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Kraj 80-tih sam i sam spomenuo kao krah tog reŽima, ne vidim kako se to kosi sa mojim postom. Gdje su spavali? Kod tebe?

I veliš dvije noći spavanja i odjednom je moje iskustvo nebitno, nit' znaš koliko sam ljudi upoznao, niti koliko sam se družio sa njima, niti njihovu starosnu i svaku drugu strukturu (a mnogi se sjećaju i Čaušeskua i revolucije kao već formirane ličnosti). Haj super :thumbup:

Ne poredim to sa BiH, previše si ti bukvalno shvatio moj inicijalni post, koji je bio ironičnog karaktera.

A ako cemo pošteno, malo gdje su se, kao u BiH, rušile kuće pokrivene šindrom, stare džamije i mezarja da bi se izgradile nove zgrade i saobraćajnice. U čast odbijanja rušenja jedne takve, u svrhu izgradnje Vijećnice, imaš legendu o Inat kući.
Ooop, momak ili ne pritišćeš dovoljno pedalu ili moraš mijenjati pakne. Ili nove naočale.

Ja ti kažem da je MOJE iskustvo sa Rumunima veće nego što ti misliš da jeste. Tvoje nisam spominjao.

Da spavali su kod nas u kući. Tad sam prvi put i vidio Rumune. Imam neku dalju rodbinu u Vršcu, oni ih doveli, zamoljeli da im pomognemo i moja rodbina je to svesrdno uradila.
Ja ne znam koliko si ti imao godina 1989 ali ja sam imao 10, i pratio sam sa starcima preko Tv-a šta se dešava u Rumuniji. Čudio sam se otkud im toliko Renaulta 12 kad ono se radilo o Dačiji, otkud sam ja to znao. Komentar mog starog je bio "Dohakaše mu, jebo on svoju majku".

1993-e kad sam došao u Swe, bila je s nama grupa Rumuna koji su isto tražili azil. Ti ljudi su smatrali nas budalama zašto smo ratovali kad smo imali onako dobru državu u odnosu na njihovu.

Potraži negdje dokumentarac o napuštenoj djeci Rumunije te dokumentarac o dječijim domovima ako imaš želudac sa to pogledaš.

Naravno svaka priča ima dvije strane. I meni su mnogi Rumuni rekli da im i nije bilo loše za vrijeme Čaušeskua ali da su im ljudi oko njega itekako pravili probleme.
mg

#167 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by mg »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
A ti si, sta?
Japanka?

+1

I samo da dodam, zbog svega što se dešava i što se dešavalo, patriotizam koji imam prema vlastitoj zemlji je velika ništica. Toliko su nam pamet razvukli, da ja ne razumijem više ni koncept patriotizma u odnosu na trenutno stanje, političko okruženje i sve ono što se izdešavalo zadnjih 25 godina.

Razumijem samo koncept neokapitalizma, borbe za goli opstanak u društu koje mi svaku pozitivnu emociju i altruistički nagon ubija u cjelosti.

Odrođeni političari, umišljene supruge, vertikala i horizontala vlasti protkana nepotizmom, mitom i korupcijom. Debelokožci koji imaju sve, pa im možeš sve i reći.

Neki dan sam na youtube gledao Bakirov interviju u kojem je rekao da ga više ništa ne pogađa, niti da ništa ne zamjera. Pa čak ni Fahri, što mu je majčin mezar verbalno raskopao i proglasio je zlikovcem. U tri rečenice, čovjek je pokazao da ga interesuje samo jedno, a to je moć i vlast!

I siguran sam da je tako.

Postavljanje Seke na direktorske pozicije je samo ukrupnjavanje moći. Bez obzira na posljedice! Njih ne zanima stav i mišljenje nas, niti obraz, i te gluposti.

Znaju oni da bazu na izborima imaju!
zateznistub

#168 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by zateznistub »

mg wrote: +1

I samo da dodam, zbog svega što se dešava i što se dešavalo, patriotizam koji imam prema vlastitoj zemlji je velika ništica. Toliko su nam pamet razvukli, da ja ne razumijem više ni koncept patriotizma u odnosu na trenutno stanje, političko okruženje i sve ono što se izdešavalo zadnjih 25 godina.

Razumijem samo koncept neokapitalizma, borbe za goli opstanak u društu koje mi svaku pozitivnu emociju i altruistički nagon ubija u cjelosti.

Odrođeni političari, umišljene supruge, vertikala i horizontala vlasti protkana nepotizmom, mitom i korupcijom. Debelokožci koji imaju sve, pa im možeš sve i reći.

Neki dan sam na youtube gledao Bakirov interviju u kojem je rekao da ga više ništa ne pogađa, niti da ništa ne zamjera. Pa čak ni Fahri, što mu je majčin mezar verbalno raskopao i proglasio je zlikovcem. U tri rečenice, čovjek je pokazao da ga interesuje samo jedno, a to je moć i vlast!

I siguran sam da je tako.

Postavljanje Seke na direktorske pozicije je samo ukrupnjavanje moći. Bez obzira na posljedice! Njih ne zanima stav i mišljenje nas, niti obraz, i te gluposti.

Znaju oni da bazu na izborima imaju!
+1
JoseMujica

#169 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by JoseMujica »

za svaku bazu ima kiselina no mi je još ne umijemo nači

al najbolja koju danas ćuh je:

Zamislite da je Don Neonko pravi musliman i da ima ćetri žene?! :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#170 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Truba »

zamislite da je ko alija pa da mu ne znamo ko mi je žena
hrasno38

#171 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:za svaku bazu ima kiselina no mi je još ne umijemo nači

al najbolja koju danas ćuh je:

Zamislite da je Don Neonko pravi musliman i da ima ćetri žene?! :shock:
hehehehehe "Don Neonko" :lol:
Banksy

#172 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote: Prevarena. S više strana, u više navrata.
Salim se.

Nisi prevarena, samo si imala nerealna ocekivanja i kao takva pregazena tranzicijom.
Bila bi to simpatična opaska da njome teret krivice ne prebacuješ na prevarene, a amnestiraš lažove, profitere i kriminalce koji su nas prevarili.

Vjerovatno si u pravu. Očekivanja i nade da je Alija pošteniji, bolji i dobronamjerniji od drugih etnonacionalističkih kriminalaca su zaista bila nerealna i smiješna, sad vidim.
Dr Kova

#173 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Dr Kova »

Banksy wrote:
:thumbup: :thumbup: bravo
hrasno38

#174 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
Banksy wrote: Prevarena. S više strana, u više navrata.
Salim se.

Bila bi to simpatična opaska da njome teret krivice ne prebacuješ na prevarene, a amnestiraš lažove, profitere i kriminalce koji su nas prevarili.

Vjerovatno si u pravu. Očekivanja i nade da je Alija pošteniji, bolji i dobronamjerniji od drugih etnonacionalističkih kriminalaca su zaista bila nerealna i smiješna, sad vidim.
Tesko da se rijeci "posteno" i "politika" mogu spojiti osim ako nije u pitanju Jose Mujica...jedan jedini na planeti zemlji!
Dr Kova

#175 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Dr Kova »

zateznistub wrote:slijedeći potez "naše Seke":

Ujedinjenje begove i careve đamije...

ili spajanje city puba i puba na malti :mrgreen:
Post Reply