Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Locked
Bosanski_kralj

#576 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Bosanski_kralj »

emillio estevez wrote:
jutarnji wrote:
emillio estevez wrote:Velis smakao ga Dudakovic

Nemrem vjerovati
Ne...kazem kako te bog otac ne moze ubjediti da je covjek nastradao u borbi sa cetaljima. Sve da te vrate
vremenskom masinom na mjesto dogadjaja i da svojim ocima vidis sta se desilo, tebi ce opet vise pasati
verzija sa Atifom.
pa o cemu to ti, niti mi pase nit ne pase da je Duduk upleo prste tj.metke.
kad sam postavio pitanju u ciju zasjedu ??
mislio sam da li je poginuo u hrvatskoj ili bih te gdje su cetnici smaknuli ??

@jutarnji nisma niti sumnjao da imas podatke :thumbup:

zanima me zato sto sam u Zagrebu bio upozano njegovu rodjakinju
tada sam cuo za njega prvi put
poslije sam cuo da je bio jedan od najsposobnijih casnika abih ,te da je nastrado navodno u Hrvatskoj .

eto pokusavam "pricati" normalno a ne paranoicno :lol:
Ja koliko znam on je kod B.Novog poginuo
jutarnji

#577 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

Chmoljo wrote:negdje do 7-8 sprata ah, to divno, bezazleno djetinjstvo
Iskreno, meni nije jasno kako su oni sto su prezivjeli opsadu Sarajeva ostali i grama normalni. Pa dodje
covjeku muka samo od slusanja onih detonacija a kamo li da ti to non stop pada na glavu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#578 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Chmoljo »

jutarnji wrote:
Chmoljo wrote:negdje do 7-8 sprata ah, to divno, bezazleno djetinjstvo
Iskreno, meni nije jasno kako su oni sto su prezivjeli opsadu Sarajeva ostali i grama normalni. Pa dodje
covjeku muka samo od slusanja onih detonacija a kamo li da ti to non stop pada na glavu.
navikneš... šta ćeš... ne isplati se ni poluditi jarane :)
revolver amidza

#579 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by revolver amidza »

jutarnji wrote:
revolver amidza wrote:pa nastavili bi mi kako bi morali,nema se izbora
Normalno, kud bi u pm? Al` zeznuli su oni i tu zabranu letova. Neki klosar je napravio nekakvo gofno pa su poceli
lansirati one krmace sa zemlje. Tita ti mrtvog, zuji k`o da je milion bumbara nose, pade ispred linije nekih 20 m
i nista. Mi se pobacali po onoj bajti, ja kontam zakazala, samo sto sam htio da kazem nista od ove... kad dreknu...
alasalamet, sto je bilo gore sad dole, mi na balvanima i jedno 3 kubika zemlje po nama :lol:

čuo sam za te,jedna je takva pala i na rtv dom?
inovativni tipovi nema šta, :-), ma bilo je u ratu svakakvih "genijalaca",na pr. na minobacačku 60mm namontirati upaljač od protivpjšadijske i zakopati je ili je fiksirati na drvo :shock: (svašta se moglo vidjeti) ,pa one tzv."paukove mreže" sistem promovki,poteznih i pašteta,..jadna mu majka ko u nju uniđe,..idealan period za manijake svih fela
felipe kajetano

#580 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by felipe kajetano »

tetakk wrote:@revolver amidza

Avioni su vise djelovali psiholoski na vojnike, ali su bili sto rece nezgodni za naseljena mjesta, vojne objekte, komunikacije,...

Srecom nisu imali bombardere, a sto bi nam bilo veselo :-)

Najopasnije sto je srpska vojka imala i upotrebljavala je :
PRAGA po tek zauzetoj njihovoj liniji, a jos u sumi... hebeno :shock:
Minobacaci raznih kalibara:
60 mm dok jos napad traje, pa onda 82 mm i 120 kada se zauzme linija, a nasa komanda ne zna kako dalje.
Tu smo uvijek imali najvise gubitaka.
Tenkovi na otvorenom, jos kad cekas svoj red :shock: :run:

@felipe kajetano
Jesi li ti bio to nekakav strucnjak za vezu i jesi li navracao na Vlasic prije naseg oslobadjanja?
Ma kakav strucnjak...samo sam bio blizu tog releja kod Doboja kad je otisao u vazduh..jer je bio neposredno na liniji..ko zna o cemu se radi zove se Becanj u pravcu Gracanice...nije po znacaju u rangu onima na Kozari i Stolicama al' su ga sravnili sa zemljom..sve praceno pjesadijskim napadima na liniju odbrane...mi smo imali srece sto su ovi iz Gracanice nidje veze..vise se bojali kontam od nas pa je sve dobro na kraju proslo..
felipe kajetano

#581 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Chmoljo wrote:
felipe kajetano wrote:
Nisam mislio na tvoje godine vec na moje jer si me nesto pitao o smislu rata i nekim bajama...i na ovoj strani se moj druze ginulo a nije bash ni juznog voca bilo u izobilju...ja ne kontam sta vi mislite sta se ovdje desavalo...nema tu bas velike razlike moj haVeru.. :wink:
pa ko nas zavadi druže felipe? :roll:
druze Chmoljo fali ti BRE da pitanje dobije puni smisao :D
jutarnji

#582 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

revolver amidza wrote:pa one tzv."paukove mreže" sistem promovki,poteznih i pašteta,..
...i sve to povezano sa mrudovima. Federalni saveznici :D su bili majstori za to. Imali onaj Vitezit pa su ih
sijali k`o da su krompir a ne mine :lol: . A nisu kontali da ce to neko jendog dana morati cistiti :D , sad nek`
moj jaran pipa nekakvim iglama za pletenje po Nevic Polju :D . Doduse, ima dobru platu.
felipe kajetano

#583 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Bosanski_kralj wrote:
felipe kajetano wrote:
Nisam mislio na tvoje godine vec na moje jer si me nesto pitao o smislu rata i nekim bajama...i na ovoj strani se moj druze ginulo a nije bash ni juznog voca bilo u izobilju...ja ne kontam sta vi mislite sta se ovdje desavalo...nema tu bas velike razlike moj haVeru.. :wink:
Ali poenta je u tome što ste vi počeli rat, i sami se doveli u takvu situaciju. Mnogi nisu imali drugu opciju, nego uzeti pušku u ruke i braniti se. Dovljno primjera ima da se pokaže, kako su prošli oni koji su vjerovali da ne trebaju da se suprostave.
To je vec pitanje za rahmetli Aliju...samo lud je mogao kontat da se nece nista desiti :wink:
revolver amidza

#584 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

jutarnji wrote:
revolver amidza wrote:pa one tzv."paukove mreže" sistem promovki,poteznih i pašteta,..
...i sve to povezano sa mrudovima. Federalni saveznici :D su bili majstori za to. Imali onaj Vitezit pa su ih
sijali k`o da su krompir a ne mine :lol: . A nisu kontali da ce to neko jendog dana morati cistiti :D , sad nek`
moj jaran pipa nekakvim iglama za pletenje po Nevic Polju :D . Doduse, ima dobru platu.

dobar,dobar,..upravo to,hvo je bio specijalno inovativan u tom pogledu,čak su i na krošnje znali one potezne postavljati sa mrudovima,i zemunice što su znali napraviti,krtice im nisu ravne bile :D , ovi iz kontraentieta su opet imali "naviku" da iza sebe ostave one kašikare sa kratkim upaljačem,ako si nasjeo čim otpustiš kašiku rokne,pa ti sad vidi :-) kad je lagano odvrneš vidiš da je za 2 centa kraći upaljač i žuti krugom obojena,..uhhh
revolver amidza

#585 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

@tetakk,jeste psihološki su za izludit samo kad se sjetim one grmljvine poviš glave u oblaka nigdje :D ,.mada sam vidio dio bratstva koje su skršili za par min. ne izgleda naivno nimalo

praga,mb.ma sve što se rasprskava po krošnjama je užas,kao i ZIS kad krene da izvaljuje zemunice
jutarnji

#586 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

revolver amidza wrote:upravo to,hvo je bio specijalno inovativan u tom pogledu,čak su i na krošnje znali one potezne postavljati sa mrudovima,i zemunice što su znali napraviti,krtice im nisu ravne bile
aha, a tek kad zafijukaju onaj aparat za gasenje pozara :lol: :lol: :lol: . Rokno pored mog jarana i razvalio mu
nogu. U nozi nema sta nema, sarafa, eksera, armature...gleda ga ovaj jedan, kae, buraz ti si spreman za coknu
na kuci :lol: :lol: .
revolver amidza

#587 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

@jutarnji,..
pp aparati i bojleri su bili nafilovani tim "đakonijama" kao paprike,nekad ih se moglo vidjeti golim okom kako ih katapultiraju i kurlataju se zrakom,stvarno su bili gadna pojava,ali valjda ko kad je to dunđerski i proizvoljno pravljeno,znalo im se prerano aktivirati pa da svoje povaljaju,.na krušcici-vitez im se to jednom desilo,nakon toga im sanitet radio kao lud.
tetakk

#588 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by tetakk »

@felipe kajetano
Ma pitam jer je nekakav vas strucnjak sve one antene "uperio" preko naseg teritorija prema teslicu.
Nasi iz PEB-a ih vise nego uredno prisluskivali. ;-)

@amidza

Prije dvije godine iza zicare na Markovcu nasli demineri dvije protiv tenkovske mine jedna na drugoj. Ispod 5-ica a iznad 6-ica sa antenom i sve to zatrpano velikom kolicenom kamenja.

Kada smo kod podmetanja, mene je jednom u srpskoj liniji zapao RB sa granatom u njemu. Iako sam volio ispaliti tako te protivoklope, nesto mi rece da provjerim. Izvadim granatu, pogledam kroz RB kao ono baja ugurao sisarku unutra.
revolver amidza

#589 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

tetakk wrote:@felipe kajetano
Ma pitam jer je nekakav vas strucnjak sve one antene "uperio" preko naseg teritorija prema teslicu.
Nasi iz PEB-a ih vise nego uredno prisluskivali. ;-)

@amidza

Prije dvije godine iza zicare na Markovcu nasli demineri dvije protiv tenkovske mine jedna na drugoj. Ispod 5-ica a iznad 6-ica sa antenom i sve to zatrpano velikom kolicenom kamenja.

Kada smo kod podmetanja, mene je jednom u srpskoj liniji zapao RB sa granatom u njemu. Iako sam volio ispaliti tako te protivoklope, nesto mi rece da provjerim. Izvadim granatu, pogledam kroz RB kao ono baja ugurao sisarku unutra.
prije 2g na markovcu,poviš babanovca :shock: ?
to je čovječe baš gadno,..imali su oni tih smislova,onaj "narezak" od 2 paštete im je bio redovna pojava,i te bombe,a ovo za RB još nisam čuo :-) .ali sam vidio "ciganku" gdje je lik gdje ide ona opruga od zatvaraču u gasnu komoru nagurao 2 metka 1 na drugi,ono ako repetiraš može roknut tu i osakiti ti oči i prste
jutarnji

#590 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

revolver amidza wrote:pp aparati i bojleri su bili nafilovani tim "đakonijama" kao paprike,nekad ih se moglo vidjeti golim okom kako ih katapultiraju i kurlataju se zrakom,stvarno su bili gadna pojava,ali valjda ko kad je to dunđerski i proizvoljno pravljeno,znalo im se prerano aktivirati pa da svoje povaljaju,.na krušcici-vitez im se to jednom desilo,nakon toga im sanitet radio kao lud.
Jednom smo mi to i zarobili. Sega je bila kad ovaj njihov( zarobljen) objasnjava kako to radi. I jos se fino
ponudi da zaholca onaj tiki bojler na svoje :lol: . Ja sam se, naravno, udaljio 100 metara da ne prisustvujem
tom eksperimentu.
tetakk wrote:Nasi iz PEB-a ih vise nego uredno prisluskivali.
Poslije komande najvise sam mrzio nas PEB :x . Vazda nesto k`o lafo naculi i trpr pripravnost.
revolver amidza

#591 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

jutarnji wrote:
revolver amidza wrote:pp aparati i bojleri su bili nafilovani tim "đakonijama" kao paprike,nekad ih se moglo vidjeti golim okom kako ih katapultiraju i kurlataju se zrakom,stvarno su bili gadna pojava,ali valjda ko kad je to dunđerski i proizvoljno pravljeno,znalo im se prerano aktivirati pa da svoje povaljaju,.na krušcici-vitez im se to jednom desilo,nakon toga im sanitet radio kao lud.
Jednom smo mi to i zarobili. Sega je bila kad ovaj njihov( zarobljen) objasnjava kako to radi. I jos se fino
ponudi da zaholca onaj tiki bojler na svoje :lol: . Ja sam se, naravno, udaljio 100 metara da ne prisustvujem
tom eksperimentu.
tetakk wrote:Nasi iz PEB-a ih vise nego uredno prisluskivali.
Poslije komande najvise sam mrzio nas PEB :x . Vazda nesto k`o lafo naculi i trpr pripravnost.
da to nije bilo ono "na uniformi HVO,u srcu TO" :D
jutarnji

#592 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

revolver amidza wrote:da to nije bilo ono "na uniformi HVO,u srcu TO"
A, nisu bili braca sasomange sa Ciganluka :lol: . Cuo sam za tu segu sa njima, kad se jedan poceo kuniti u Bosnu,
Aliju i sl.. a raja ga pitala sta ce ti sahovnica na ruci. On k`o iz topa, sahovnica na ruci-ljiljan u srcu...i poceo
da se dere dole arkan-gore salkan :lol:
revolver amidza

#593 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

jutarnji wrote:
revolver amidza wrote:da to nije bilo ono "na uniformi HVO,u srcu TO"
A, nisu bili braca sasomange sa Ciganluka :lol: . Cuo sam za tu segu sa njima, kad se jedan poceo kuniti u Bosnu,
Aliju i sl.. a raja ga pitala sta ce ti sahovnica na ruci. On k`o iz topa, sahovnica na ruci-ljiljan u srcu...i poceo
da se dere dole arkan-gore salkan :lol:
haha,da,da to su sasomange sa ciganluka i bobaša :D ,sjećam se tako nekog "gongaša" koji je zarobljen na tomića gaju,ime neko rizvo šaban.šta li,a na njemu crna koša sa bijelim "U" i nekom orlušinom,..cccc
jutarnji

#594 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

revolver amidza wrote:haha,da,da to su sasomange sa ciganluka i bobaša ,sjećam se tako nekog "gongaša" koji je zarobljen na tomića gaju,ime neko rizvo šaban.šta li,a na njemu crna koša sa bijelim "U" i nekom orlušinom,..cccc
Ma bilo je svakakve mrake. Kod Djelilovca(vjerujem da znas `dje je to), cetalj ranjen, sav se raspilavio po livadi,
place k`o godina. Svi ga nesta gledaju i mozda bi dobro i prosao da ga nije prepoznao njegov komsija iz Sanskog
Mosta koji je bio kod nas. Ja se zijanio, tip je Bosnjo, ali je sve te svoje komsije spremio za Manjacu. Jbg, nije
bio njegov dan nikako...
revolver amidza

#595 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

jutarnji wrote:
revolver amidza wrote:haha,da,da to su sasomange sa ciganluka i bobaša ,sjećam se tako nekog "gongaša" koji je zarobljen na tomića gaju,ime neko rizvo šaban.šta li,a na njemu crna koša sa bijelim "U" i nekom orlušinom,..cccc
Ma bilo je svakakve mrake. Kod Djelilovca(vjerujem da znas `dje je to), cetalj ranjen, sav se raspilavio po livadi,
place k`o godina. Svi ga nesta gledaju i mozda bi dobro i prosao da ga nije prepoznao njegov komsija iz Sanskog
Mosta koji je bio kod nas. Ja se zijanio, tip je Bosnjo, ali je sve te svoje komsije spremio za Manjacu. Jbg, nije
bio njegov dan nikako...
znam,to je negdje iznad turbeta,...pazi ti priče,fakat je lik dolijao,mogu mislit kako se sasro :-)
bilo je i u bijelom bučju jedan vod sasomange (garavi),ali ljiljana,protjerali ih četnici iz komšijskog sela
jutarnji

#596 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

revolver amidza wrote:bilo je i u bijelom bučju jedan vod sasomange (garavi),
E sto su to bili maheri, ti, tzv "bilobucani" :lol: , 93 i nane su nosale po 100 000 maraka u njedrima :D . BizMiseni
su uzimali lopatom. Jaro, mi se pravo raspricali, da nas ova braca sa sa-x ne sprangija za Hag? :lol:
felipe kajetano

#597 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Kakvi su bili borci mangashi?Jel klasika svoja posla il' sta vec..?
revolver amidza

#598 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

@felipe,a ne znam šta bih ti rekao,ovi u vitezu nisu baš bili za podcijenit, za ostale i ne znam baš
@jutarnji,pa šta fali neka raja malo čita od nas kako je to bilo iz prve ruke,bar dok nas još ima :)
tu sam - negdje

#599 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by tu sam - negdje »

felipe kajetano wrote:
Bosanski_kralj wrote:
felipe kajetano wrote:
Ali poenta je u tome što ste vi počeli rat, i sami se doveli u takvu situaciju. Mnogi nisu imali drugu opciju, nego uzeti pušku u ruke i braniti se. Dovljno primjera ima da se pokaže, kako su prošli oni koji su vjerovali da ne trebaju da se suprostave.
To je vec pitanje za rahmetli Aliju...samo lud je mogao kontat da se nece nista desiti :wink:
A "normalni" su trebali znati da ce se desiti Srebrenica ili sta? :-) :roll:
jutarnji

#600 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Kakvi su bili borci mangashi?Jel klasika svoja posla il' sta vec..?
E jbg, kajetano. To bi ti trebao znati iz prve ruke, tvoja fela :D
Locked