Da li je 11 juli dan zalosti u BiH ?
- Alfons Kauders
FBiH - vjerovatno (i to ne citavoj), u RS - sumnjam... Ako se ne varam u FBiH to mogu odrediti kantoni, pa ce vjerovatno tako i biti...
-
Krivokapic
i jajacika wrote:11 JULI DAN ZALOSTI U BIH
je moj odgovor i nadam se da ce tako i biti
-
TheGame
kad ih nadju i identificiraju ču se složiti sa tobomMinnela wrote:Sta mislis gdje su?? Sigurno nisu medju zivima..TheGame wrote:ja nemam pojma više kome da vjerujem...jedni kažu ovako, jedni onako.
jedni kažu 10 000, jedni 8000, drugi opet kažu nije bilo.. a sahranili su 1500 ljudi, gdje su ostali?
-
gavrilo
ej 'ajde posvadjajte se jos...Minnela wrote:TheGame wrote:kad ih nadju i identificiraju ču se složiti sa tobomMinnela wrote: Sta mislis gdje su?? Sigurno nisu medju zivima..
Pitaj Karadzica i Mladica, oni znaju odgovor!!
game nemoj da se poigravas sa zrtvama. izvjestaj vlade rs govori o 7000 do 8000 mrtvih. jos kada uzmemo u obzir da je zlocin pocinjen od strane pripadnika naseg naroda i u nase ime
-
TheGame
ja ne polemiziram, ja samo ne vjerujem nikome...posebno kad je Srebrenica u pitanju...ja mogu da prihvatim da se desio zločin u Srebrenici, ali ne mogu da stvorim jednu kompletnu sliku oko Srebrenice, kad evo sad na primjer čitam u Guardianu da na svjedočenju holandskih vojnika ispada da pola stvari nije istina...ne mogu više da razlučim šta je istina a šta ne..a smradovima srpskim i bošnjačkim ne vjerujem više ni sekunde jer i jedni i drugi prikrajaju istinu u svoju vlastitu korist, to sam vidio i tokom i poslije rata. sikter!!!gavrilo wrote:ej 'ajde posvadjajte se jos...Minnela wrote:TheGame wrote: kad ih nadju i identificiraju ču se složiti sa tobom
Pitaj Karadzica i Mladica, oni znaju odgovor!!![]()
game nemoj da se poigravas sa zrtvama. izvjestaj vlade rs govori o 7000 do 8000 mrtvih. jos kada uzmemo u obzir da je zlocin pocinjen od strane pripadnika naseg naroda i u nase ime![]()
![]()
onda je stvarno neukusno polemizirati oko toga
-
gavrilo
mrtvi ne govore... da, tu si upravuTheGame wrote:ja ne polemiziram, ja samo ne vjerujem nikome...posebno kad je Srebrenica u pitanju...ja mogu da prihvatim da se desio zločin u Srebrenici, ali ne mogu da stvorim jednu kompletnu sliku oko Srebrenice, kad evo sad na primjer čitam u Guardianu da na svjedočenju holandskih vojnika ispada da pola stvari nije istina...ne mogu više da razlučim šta je istina a šta ne..a smradovima srpskim i bošnjačkim ne vjerujem više ni sekunde jer i jedni i drugi prikrajaju istinu u svoju vlastitu korist, to sam vidio i tokom i poslije rata. sikter!!!
-
TheGame
nemam ja ništa protiv dana žalosti..ja govorim o ljudskome licemjerju. treba da bude dan žalosti, a ne da se Srebrenica pominje kad nekome trebaju birački glasovi ili kad se treba ulizati medjunarodnoj zajednici(tadić)Minnela wrote:Pa naravno da je neukusno o tome polemizirati. Uostalom tema i ne govori o broju zrtava, vec o danu zalosti i on se sad nasao da zrtve dovodi u pitanje. Eh, kamo srece da broj nije tako velik, kamo srece da niko nije ubijen, ali proslost se ne moze promijeniti i ako nece da prihvati to neka radije suti, a ne da prica gluposti. Zaista je sramota da tako razmislja...
U Srbiji su kao za dan žalosti, a 95' su svi vikali udri!!!razvali!!!SRbijaa!!
znam bio sam tamo, a sad im kao eto žao. Mrš
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
sto se igranja sa brojkama tice, tu si 100% u pravu...niko nece reci BILO JE TOLIKO ZRTAVA I MORAMO POMOCI TIM LJUDI i stvarno uciniti nesto sto bi pomoglo Srebrenicanima...a kad treba lagati i steci korist (izbori) tu su najjaci zagovornici pomoci....TheGame wrote:
ja ne polemiziram, ja samo ne vjerujem nikome...posebno kad je Srebrenica u pitanju...ja mogu da prihvatim da se desio zločin u Srebrenici, ali ne mogu da stvorim jednu kompletnu sliku oko Srebrenice, kad evo sad na primjer čitam u Guardianu da na svjedočenju holandskih vojnika ispada da pola stvari nije istina...ne mogu više da razlučim šta je istina a šta ne..a smradovima srpskim i bošnjačkim ne vjerujem više ni sekunde jer i jedni i drugi prikrajaju istinu u svoju vlastitu korist, to sam vidio i tokom i poslije rata. sikter!!!
sinoc sam na 60 Minuta vidjela nacelnika opcine (Abdurahmana Malkica) koji na IGRALISTU SKOLE gdje je nastradalo 72 ili 75 ljudi napravio manifestaciju DANI SREBRENICE...
eto "nas" pa zari noz u srce majki koje su izgubile djecu na tom igralistu...
sto se tice komentara u Gvardijanu...ye8ali te holandski vojnici (sorry na psovci).... zasto taj isti Gvardijan ne pise o Michaelu, holandskom vojniku, koji je jos 1996. napao svog nadredjenog, prezivio nervni slom i sad zivi od socijalne pomoci obzirom da je Necasno Otpusten iz vojske? a bio je u srebrenici...
najlakse je sada prebacivati krivicu kao ping pong lopticu.....
A, da ti odgovorim na pitanje, MOZDA JOS OVE GODINE BUDE DAN ZALOSTI U FEDERACIJI (za RS cisto sumnjam), a vec od iduce godine ce garant biti prica "Srebrenica? Sta? ne kontam, o cemu pricate.."
nazalost, da bi se uvukli u analne otvore jedni drugim trecima i da bi bili primljeni u EU (kao da je to neka fora), nasa vlast je spremna da zatvori oci i ZABORAVI sta se desilo.... i opet je bitnije da smo svi SABLAZNJENI Deenovim golim posterima nego da budemo sablaznjeni cinjenicom da DONACIJE ZA SREBRENICU zavrsise u trgovinama, veleprodajama i da se iste te donacije NAPLACUJU onima kojima su namijenjene....
-
TheGame
baš tako..mIRCerka wrote:sto se igranja sa brojkama tice, tu si 100% u pravu...niko nece reci BILO JE TOLIKO ZRTAVA I MORAMO POMOCI TIM LJUDI i stvarno uciniti nesto sto bi pomoglo Srebrenicanima...a kad treba lagati i steci korist (izbori) tu su najjaci zagovornici pomoci....TheGame wrote:
ja ne polemiziram, ja samo ne vjerujem nikome...posebno kad je Srebrenica u pitanju...ja mogu da prihvatim da se desio zločin u Srebrenici, ali ne mogu da stvorim jednu kompletnu sliku oko Srebrenice, kad evo sad na primjer čitam u Guardianu da na svjedočenju holandskih vojnika ispada da pola stvari nije istina...ne mogu više da razlučim šta je istina a šta ne..a smradovima srpskim i bošnjačkim ne vjerujem više ni sekunde jer i jedni i drugi prikrajaju istinu u svoju vlastitu korist, to sam vidio i tokom i poslije rata. sikter!!!
![]()
sinoc sam na 60 Minuta vidjela nacelnika opcine (Abdurahmana Malkica) koji na IGRALISTU SKOLE gdje je nastradalo 72 ili 75 ljudi napravio manifestaciju DANI SREBRENICE...
eto "nas" pa zari noz u srce majki koje su izgubile djecu na tom igralistu...
sto se tice komentara u Gvardijanu...ye8ali te holandski vojnici (sorry na psovci).... zasto taj isti Gvardijan ne pise o Michaelu, holandskom vojniku, koji je jos 1996. napao svog nadredjenog, prezivio nervni slom i sad zivi od socijalne pomoci obzirom da je Necasno Otpusten iz vojske? a bio je u srebrenici...
najlakse je sada prebacivati krivicu kao ping pong lopticu.....
A, da ti odgovorim na pitanje, MOZDA JOS OVE GODINE BUDE DAN ZALOSTI U FEDERACIJI (za RS cisto sumnjam), a vec od iduce godine ce garant biti prica "Srebrenica? Sta? ne kontam, o cemu pricate.."
nazalost, da bi se uvukli u analne otvore jedni drugim trecima i da bi bili primljeni u EU (kao da je to neka fora), nasa vlast je spremna da zatvori oci i ZABORAVI sta se desilo.... i opet je bitnije da smo svi SABLAZNJENI Deenovim golim posterima nego da budemo sablaznjeni cinjenicom da DONACIJE ZA SREBRENICU zavrsise u trgovinama, veleprodajama i da se iste te donacije NAPLACUJU onima kojima su namijenjene....
- Poglavica
"SUPER" !!! Poslije deset godina nije jasno da li je to na bilo koji nacin znacajan datum za BiH ili njene zitelje.FBiH - vjerovatno (i to ne citavoj), u RS - sumnjam... Ako se ne varam u FBiH to mogu odrediti kantoni, pa ce vjerovatno tako i biti...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Sinoc sam se rasplakala kad sam gledala prilog iz Srebrenice....
ne samo jer se njihov nacelnik grubo poigrao s njima...vec i zato sto vec vidim kako ce ih iskoristiti i u julu...i pred izbore.....
kunem ti se zivotom da ces u prvom redu u Potocarima vidjeti sve ove guzonje na vlasti, kukace jadikovati i onda BRM BRM audijem na janjetinu...
a narod ko narod, oprasta previse.....
iskreno se nadam da nece praviti extravagantne performanse, jer mislim da je zenama ciji su muzevi i sinovi u zemlji malo tesko gledati nekoga kako pjeva...sta god da pjeva....
nije Inferno za potocara....
ne samo jer se njihov nacelnik grubo poigrao s njima...vec i zato sto vec vidim kako ce ih iskoristiti i u julu...i pred izbore.....
kunem ti se zivotom da ces u prvom redu u Potocarima vidjeti sve ove guzonje na vlasti, kukace jadikovati i onda BRM BRM audijem na janjetinu...
a narod ko narod, oprasta previse.....
iskreno se nadam da nece praviti extravagantne performanse, jer mislim da je zenama ciji su muzevi i sinovi u zemlji malo tesko gledati nekoga kako pjeva...sta god da pjeva....
nije Inferno za potocara....
- Poglavica
Sinoc sam se rasplakala kad sam gledala prilog iz Srebrenice....
a narod ko narod,