Da li je 11 juli dan zalosti u BiH ?

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

FBiH - vjerovatno (i to ne citavoj), u RS - sumnjam... Ako se ne varam u FBiH to mogu odrediti kantoni, pa ce vjerovatno tako i biti...
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Do sada je bilo samo u Federaciji, i to u pojedinim dijelovima.

Mislim da ce sad od 11.jula poceti davati imena trgovima u BiH "Trg zrtava genocida Srebrenice".
love

Post by love »

Treba Srebrenici dati poseban status,mislim da ne pripada RS
denaja

Post by denaja »

love wrote:Treba Srebrenici dati poseban status,mislim da ne pripada RS
TREBA, PA NARAVNO DA TREBA!
jacika

Post by jacika »

11 JULI DAN ZALOSTI U BIH
je moj odgovor i nadam se da ce tako i biti
gavrilo

Post by gavrilo »

jacika wrote:11 JULI DAN ZALOSTI U BIH
... i ja :roll:
Krivokapic

Post by Krivokapic »

jacika wrote:11 JULI DAN ZALOSTI U BIH
i ja
TheGame

Post by TheGame »

ja nemam pojma više kome da vjerujem...jedni kažu ovako, jedni onako.

jedni kažu 10 000, jedni 8000, drugi opet kažu nije bilo.. a sahranili su 1500 ljudi, gdje su ostali? :roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

TheGame wrote:ja nemam pojma više kome da vjerujem...jedni kažu ovako, jedni onako.

jedni kažu 10 000, jedni 8000, drugi opet kažu nije bilo.. a sahranili su 1500 ljudi, gdje su ostali? :roll:
... to i jeste zalosno. gdje su ostali :sad:
novalic

Post by novalic »

A

zar bi oko ovoga trebala biti polemika.. za rs me ne iznenadjuje, ali za federaciju :-? zar to nije vec odredjeno :(
TheGame

Post by TheGame »

Minnela wrote:
TheGame wrote:ja nemam pojma više kome da vjerujem...jedni kažu ovako, jedni onako.

Sta mislis gdje su?? Sigurno nisu medju zivima..
kad ih nadju i identificiraju ču se složiti sa tobom
gavrilo

Post by gavrilo »

Minnela wrote:
TheGame wrote:
Minnela wrote: Sta mislis gdje su?? Sigurno nisu medju zivima..
kad ih nadju i identificiraju ču se složiti sa tobom

Pitaj Karadzica i Mladica, oni znaju odgovor!!
ej 'ajde posvadjajte se jos... :shock:

game nemoj da se poigravas sa zrtvama. izvjestaj vlade rs govori o 7000 do 8000 mrtvih. jos kada uzmemo u obzir da je zlocin pocinjen od strane pripadnika naseg naroda i u nase ime :x :x :x onda je stvarno neukusno polemizirati oko toga :roll:
TheGame

Post by TheGame »

gavrilo wrote:
Minnela wrote:
TheGame wrote: kad ih nadju i identificiraju ču se složiti sa tobom

Pitaj Karadzica i Mladica, oni znaju odgovor!!
ej 'ajde posvadjajte se jos... :shock:

game nemoj da se poigravas sa zrtvama. izvjestaj vlade rs govori o 7000 do 8000 mrtvih. jos kada uzmemo u obzir da je zlocin pocinjen od strane pripadnika naseg naroda i u nase ime :x :x :x onda je stvarno neukusno polemizirati oko toga :roll:
ja ne polemiziram, ja samo ne vjerujem nikome...posebno kad je Srebrenica u pitanju...ja mogu da prihvatim da se desio zločin u Srebrenici, ali ne mogu da stvorim jednu kompletnu sliku oko Srebrenice, kad evo sad na primjer čitam u Guardianu da na svjedočenju holandskih vojnika ispada da pola stvari nije istina...ne mogu više da razlučim šta je istina a šta ne..a smradovima srpskim i bošnjačkim ne vjerujem više ni sekunde jer i jedni i drugi prikrajaju istinu u svoju vlastitu korist, to sam vidio i tokom i poslije rata. sikter!!! :x
gavrilo

Post by gavrilo »

TheGame wrote:ja ne polemiziram, ja samo ne vjerujem nikome...posebno kad je Srebrenica u pitanju...ja mogu da prihvatim da se desio zločin u Srebrenici, ali ne mogu da stvorim jednu kompletnu sliku oko Srebrenice, kad evo sad na primjer čitam u Guardianu da na svjedočenju holandskih vojnika ispada da pola stvari nije istina...ne mogu više da razlučim šta je istina a šta ne..a smradovima srpskim i bošnjačkim ne vjerujem više ni sekunde jer i jedni i drugi prikrajaju istinu u svoju vlastitu korist, to sam vidio i tokom i poslije rata. sikter!!! :x
mrtvi ne govore... da, tu si upravu :sad:
TheGame

Post by TheGame »

Minnela wrote:Pa naravno da je neukusno o tome polemizirati. Uostalom tema i ne govori o broju zrtava, vec o danu zalosti i on se sad nasao da zrtve dovodi u pitanje. Eh, kamo srece da broj nije tako velik, kamo srece da niko nije ubijen, ali proslost se ne moze promijeniti i ako nece da prihvati to neka radije suti, a ne da prica gluposti. Zaista je sramota da tako razmislja...
nemam ja ništa protiv dana žalosti..ja govorim o ljudskome licemjerju. treba da bude dan žalosti, a ne da se Srebrenica pominje kad nekome trebaju birački glasovi ili kad se treba ulizati medjunarodnoj zajednici(tadić)

U Srbiji su kao za dan žalosti, a 95' su svi vikali udri!!!razvali!!!SRbijaa!!
znam bio sam tamo, a sad im kao eto žao. Mrš :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

TheGame wrote:
ja ne polemiziram, ja samo ne vjerujem nikome...posebno kad je Srebrenica u pitanju...ja mogu da prihvatim da se desio zločin u Srebrenici, ali ne mogu da stvorim jednu kompletnu sliku oko Srebrenice, kad evo sad na primjer čitam u Guardianu da na svjedočenju holandskih vojnika ispada da pola stvari nije istina...ne mogu više da razlučim šta je istina a šta ne..a smradovima srpskim i bošnjačkim ne vjerujem više ni sekunde jer i jedni i drugi prikrajaju istinu u svoju vlastitu korist, to sam vidio i tokom i poslije rata. sikter!!! :x
sto se igranja sa brojkama tice, tu si 100% u pravu...niko nece reci BILO JE TOLIKO ZRTAVA I MORAMO POMOCI TIM LJUDI i stvarno uciniti nesto sto bi pomoglo Srebrenicanima...a kad treba lagati i steci korist (izbori) tu su najjaci zagovornici pomoci....
:x
sinoc sam na 60 Minuta vidjela nacelnika opcine (Abdurahmana Malkica) koji na IGRALISTU SKOLE gdje je nastradalo 72 ili 75 ljudi napravio manifestaciju DANI SREBRENICE...
eto "nas" pa zari noz u srce majki koje su izgubile djecu na tom igralistu...
sto se tice komentara u Gvardijanu...ye8ali te holandski vojnici (sorry na psovci).... zasto taj isti Gvardijan ne pise o Michaelu, holandskom vojniku, koji je jos 1996. napao svog nadredjenog, prezivio nervni slom i sad zivi od socijalne pomoci obzirom da je Necasno Otpusten iz vojske? a bio je u srebrenici...
najlakse je sada prebacivati krivicu kao ping pong lopticu.....

A, da ti odgovorim na pitanje, MOZDA JOS OVE GODINE BUDE DAN ZALOSTI U FEDERACIJI (za RS cisto sumnjam), a vec od iduce godine ce garant biti prica "Srebrenica? Sta? ne kontam, o cemu pricate.."
nazalost, da bi se uvukli u analne otvore jedni drugim trecima i da bi bili primljeni u EU (kao da je to neka fora), nasa vlast je spremna da zatvori oci i ZABORAVI sta se desilo.... i opet je bitnije da smo svi SABLAZNJENI Deenovim golim posterima nego da budemo sablaznjeni cinjenicom da DONACIJE ZA SREBRENICU zavrsise u trgovinama, veleprodajama i da se iste te donacije NAPLACUJU onima kojima su namijenjene....

TheGame

Post by TheGame »

mIRCerka wrote:
TheGame wrote:
sto se igranja sa brojkama tice, tu si 100% u pravu...niko nece reci BILO JE TOLIKO ZRTAVA I MORAMO POMOCI TIM LJUDI i stvarno uciniti nesto sto bi pomoglo Srebrenicanima...a kad treba lagati i steci korist (izbori) tu su najjaci zagovornici pomoci....
sinoc sam na 60 Minuta vidjela nacelnika opcine (Abdurahmana Malkica) koji na IGRALISTU SKOLE gdje je nastradalo 72 ili 75 ljudi napravio manifestaciju DANI SREBRENICE...
eto "nas" pa zari noz u srce majki koje su izgubile djecu na tom igralistu...
sto se tice komentara u Gvardijanu...ye8ali te holandski vojnici (sorry na psovci).... zasto taj isti Gvardijan ne pise o Michaelu, holandskom vojniku, koji je jos 1996. napao svog nadredjenog, prezivio nervni slom i sad zivi od socijalne pomoci obzirom da je Necasno Otpusten iz vojske? a bio je u srebrenici...
najlakse je sada prebacivati krivicu kao ping pong lopticu.....

A, da ti odgovorim na pitanje, MOZDA JOS OVE GODINE BUDE DAN ZALOSTI U FEDERACIJI (za RS cisto sumnjam), a vec od iduce godine ce garant biti prica "Srebrenica? Sta? ne kontam, o cemu pricate.."
nazalost, da bi se uvukli u analne otvore jedni drugim trecima i da bi bili primljeni u EU (kao da je to neka fora), nasa vlast je spremna da zatvori oci i ZABORAVI sta se desilo.... i opet je bitnije da smo svi SABLAZNJENI Deenovim golim posterima nego da budemo sablaznjeni cinjenicom da DONACIJE ZA SREBRENICU zavrsise u trgovinama, veleprodajama i da se iste te donacije NAPLACUJU onima kojima su namijenjene....

baš tako..
Poglavica

Post by Poglavica »

FBiH - vjerovatno (i to ne citavoj), u RS - sumnjam... Ako se ne varam u FBiH to mogu odrediti kantoni, pa ce vjerovatno tako i biti...
"SUPER" !!! Poslije deset godina nije jasno da li je to na bilo koji nacin znacajan datum za BiH ili njene zitelje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Sinoc sam se rasplakala kad sam gledala prilog iz Srebrenice....
ne samo jer se njihov nacelnik grubo poigrao s njima...vec i zato sto vec vidim kako ce ih iskoristiti i u julu...i pred izbore.....
kunem ti se zivotom da ces u prvom redu u Potocarima vidjeti sve ove guzonje na vlasti, kukace jadikovati i onda BRM BRM audijem na janjetinu...
a narod ko narod, oprasta previse.....

iskreno se nadam da nece praviti extravagantne performanse, jer mislim da je zenama ciji su muzevi i sinovi u zemlji malo tesko gledati nekoga kako pjeva...sta god da pjeva....
nije Inferno za potocara.... :(
Poglavica

Post by Poglavica »

Poglavica

Post by Poglavica »

Sinoc sam se rasplakala kad sam gledala prilog iz Srebrenice....
ne samo jer se njihov nacelnik grubo poigrao s njima...vec i zato sto vec vidim kako ce ih iskoristiti i u julu...i pred izbore.....
kunem ti se zivotom da ces u prvom redu u Potocarima vidjeti sve ove guzonje na vlasti, kukace jadikovati i onda BRM BRM audijem na janjetinu...
a narod ko narod
,
Poglavica

Post by Poglavica »

Koji Holandjani? Jesul to oni sto su primali poklone od idola ti Glatka Mladica? I ja se fakat pitam, sta je istina a sta ne!?
Srebrenicu je bataljon vojske mogao da odbrani. Znaci cuvajmo se kada nvas holandjani cuvaju.
BECHO

Post by BECHO »

Vazda iskren bio, bez dlake na jeziku! :)

Evo malo lektire za laku noc..

http://srebrenica.blogger.ba/
Poglavica

Post by Poglavica »

Komentari ne bi sada ni bili na mjestu. U nekoliko recenica izgleda da se krije cijela "tajna" Balkana.
BECHO

Post by BECHO »

moderator wrote:becho, posljednja opomena pred iskljucenje.

opomena vazi i za ostale.

administracija
Ok, necu kvarit temu! ;)
Post Reply