Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

selo_veselo

#1 Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

ja sam na kraju strpljenja sa ovim likovima iz Eloba...zato mi treba ima vlasnika i kontakti(telefon, mail i sl.), ako naravno neko ima ko zna ?????
kockica_kockica

#2 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by kockica_kockica »

:?: :?: :?: :?: :?:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by mIRCerka »

selo_veselo wrote:ja sam na kraju strpljenja sa ovim likovima iz Eloba...zato mi treba ima vlasnika i kontakti(telefon, mail i sl.), ako naravno neko ima ko zna ?????
Hm...
KONTAKTIRAJTE NAS

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2b - 20 sprat
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon za narudžbu usluga: 062 681 163
062 681 164
Usluge kablovske tv, digitalne tv i interneta možete naručiti i SMS-om na ove telefone. Potrebno je samo da pošaljete ime i prezime i kontakt telefon i naše osoblje će vas pozvati.

Telefon HELP Desk:
Telefon za reklamaciju usluga
Radno vrijeme: radni dan 7:30 - 21:00, subotom 8:00-16:00
033 723 500
033 722 500 Korisnički odjel:
Odjel za račune 033 723 508
033 723 509

Dežurni telefon:
Telefon (za prijavu kvarova u dane vikenda)
061 486 000 Podrška Internet korisnicima: 033 723 511
033 723 514
Fax: 033 722 512 Blagajna: 033 723 505
Pravna služba: 033 723 515
Interni kanal: 033 722 510

al nemoj se nervirat, sve ce t uskoro doci na svoje...
zeko071

#4 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by zeko071 »

KOliko ja znam vlasnici ELOB-a su poslovni ljudi iz prijateljske nam Slovenije
selo_veselo

#5 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

ove telefone sam vec zvao vise puta...

za kvarove za internet se niko ne javlja...723-511/514... na help desk 723-500 se javljaju...ali ova gospodja sto se javlja je katastrofa... pravi se luda , kao nista ona ne zna... pa sto se javljas onda bog ti pameti dao... mada ja razumijem i nju donekle... ipak nema mogucnosti da rijesava neke stvari...ali ipak moze biti ljubazna... elem,

ovi brojevi sto su im na webu postavljeni "rade" odlicno samo kad se prijavljujes da ti prikljucuju usluge svoje...ako se to moze zvati usluga... a kad si vec u sistemu ..nek ti je bog na pomoci...
zato mi treba ime i prezime vlasnika, direktora, bilo koga ko se nesto pita u toj firmi... naravno ako ima ko i broj tel, ili mail-a to bi bilo super ... u svakom slucaju sam na ivici odjavljivanja svih njihovih usluga... jako malo mi fali....

mircerka: kako mislis-"al nemoj se nervirat, sve ce t uskoro doci na svoje..."???
mIRCerka

#6 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by mIRCerka »

selo_veselo wrote:mircerka: kako mislis-"al nemoj se nervirat, sve ce t uskoro doci na svoje..."???
Znace se valjda uskoro, zene u brijacnici pricaju o prodaji ELOBa.
A svo to ponasanje mi smrdi na situaciju koja je bila u UPI banci za vrijeme pregovora oko prodaje Intensi...
Ono svi su na poslu, al niko nista ne radi, boli ih neka stvar dok se ne bude znalo jel to to il to nije to.
Cholina_Lokica

#7 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by Cholina_Lokica »

uh info bilo kakav je nemoguce dobiti. jednom prilikom 2 dana nema net-a i ja nazovem, javlja se lik. ja govorim nema net-a i koja je greska u pitanju
on: jel boga ti nemas interneta
ja: boga mi nemam
on: nemoj zezat
ja: ne zezam
on: nemam ni ja
ja: pa znate li kad ce se rjesiti problem
on: pojma nemam, kad budem imao ja, dobices i ti. dovidjenja i prijatno

ja lijepo nisam mogla da vjerujem
selo_veselo

#8 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

eeee valjda ce se malo spametovat... ovako stvarno vise ne ide... samo da ih ne kupe neki "uhljupi" opet..i nis nismo dobili onda... mada je u principu bolje rjesenje nezavisnost..staelitska i zivijo :-) adsl :thumbup: ....i onda neka ih kupuje ko hoce...a ovako...sikirancija ziva :-x
selo_veselo

#9 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

Dile wrote:uh info bilo kakav je nemoguce dobiti. jednom prilikom 2 dana nema net-a i ja nazovem, javlja se lik. ja govorim nema net-a i koja je greska u pitanju

nevjerovatno :?
Cholina_Lokica

#10 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by Cholina_Lokica »

selo_veselo wrote:
Dile wrote:uh info bilo kakav je nemoguce dobiti. jednom prilikom 2 dana nema net-a i ja nazovem, javlja se lik. ja govorim nema net-a i koja je greska u pitanju

nevjerovatno :?
blago receno, uzas :x :x
A-R-N-I

#11 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by A-R-N-I »

:shock: :shock: :lol: :lol: :lol: ee ovo samo kod nas ima...

iz nezvanicnih izvora sam cuo da ove kablovske ne vole konkurente, opasno sabotiraju jedna drugu......
shuriken

#12 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by shuriken »

a ja sam cuo da kablovske u BH okrecu 40 milijuna KM godisnje
i da im niko ne smije nista jer bi zavrsio ko Pukanic
selo_veselo

#13 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

ove kablovske televizije su dno dna... i sto je najgore, tako su podijelile trziste da je to nevjerovatno... a ima gomilu korisnika koji su nezadovoljni...
ja koristim ovaj elob, i osnovni paket i dodatne pakete i internet... u sustini od dodatnih paketa nema nista jer su ubacili tao neke gluposti tipa BN tv i sl..discavery kanali su bez prevoda i sl. od 2 kanala jednimo mozes gledat Fox life..ostalo bezveze.. internet evo do danas(12-nov-08), nemam oko 7 dana.... zovem, prijetim, molim..ma nista... nije do ovog nego je do drugog, ovaj drugi se ne javlja, pa ovaj prvi kao on ce to, pa ce sutra doci , pa nece, pa .. :x
osnovni paket.. nista... imas novu tv koja nesto vrijedi al je cesto zatamnjuju, imas hrt-ove koji su gledljivi i imas discavery i national geographic...ove nase ti svakkao ne treba kablovska jer ih mozes pofatat sa obicnom kucnom antenom(govorim za one koji su u gradu)...od drugih kanala nema govora(npr.RTS1i2, RTL Hrvatska i jos neke), vise puta sam im postavljao to pitanje preko mail-a...naravno niko nista ne odgovora... evo ne mozes saznat ko je direkotor firme, ko je sef nekog odjela...samo te upucuju na info desk...a ona sto se tamo javlja nema pojma o zivotu zena... gotov sam pocupo sve nihove zice iz stana i presto placat racune..a prepacio se na alternativu(ADSL i satelitska antena)
oceansoul

#14 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by oceansoul »

selo_veselo sto se neprebacis na Bihnet ADSL ako ti neodgovaraju ! samo me interesuje za koju ti kablovsku radis pa pljujes po elobu bezveze ti je to pljuvati na ljude ja nikakvih problema nemam sa njima kad kod sam nazvao kulturno su se javili i 722-511 i 514 kao i help desk poslije 16h ! Nekada stvaro ima problema al ih rijese ! Meni radi odlicno i nebi mijenjao ELob pogotovo sto je flat rate kod mene ide pravo !

pozz
karanana

#15 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by karanana »

na svakoj slicnoj temi postavim pitanje ali izgleda da niko nema konkretan odgovor:

sta je alternativa kablovskim televizijama? moze li mi neko ukratko reci nesto vezano za one satelitske sa karticama? ili me uputiti negdje ili nekome gdje se mogu informisati?
selo_veselo

#16 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

oceansoul wrote:selo_veselo sto se neprebacis na Bihnet ADSL ako ti neodgovaraju ! samo me interesuje za koju ti kablovsku radis pa pljujes po elobu bezveze ti je to pljuvati na ljude ja nikakvih problema nemam sa njima kad kod sam nazvao kulturno su se javili i 722-511 i 514 kao i help desk poslije 16h ! Nekada stvaro ima problema al ih rijese ! Meni radi odlicno i nebi mijenjao ELob pogotovo sto je flat rate kod mene ide pravo !

pozz
pa prijatelju prijavljivao sam se za ADSL ali sam uredno 2 puta dobio odgovor da nemaju tehnickih mogucnosti za prikljucak, i kada sam vec dobio te odgovore takve, prijavim se za kablovski internet..zatim sam potpisao neke ugovore tj kupio sam modem koji kosta oko 120km i dobio internet..sve je radilo 10-15dana ok..da bi nastupili problemi..prvo los download koji je znao biti oko 700bayta znaci ni puni Kb...na dialap-u imam oko 4-5Kb... pa sam ih zvao zvao i zvao....i rijesili su to...download je prosjek 15Kb(a uzeo sam 265/128Kb), znaci trebao bi imati download 256Kb a ne 15Kb.... ali nema veze..to zadovoljava moje potrebe trenutno..a zatim sam potpuno izgubio interent prije 8-9 dana... i evo jos uvijek nije rijeseno... i sad ti meni hoces da kazes da je to ok? Ja mislim da nije...i usput ne radim ni za jednu kablovsku..nego samo iznosim svoje nezadovoljstvo... sto se tice brojeva 722-511i 514, odgovorno tvrdim da se ne javljaju ili se bar meni nisu javili..npr. drugi dan posto mi je pao interent zvao sam od 12-16h oba broja..niko se nije javio... da bi nazvao help desk oko 17h..gdje teta nista ne zna..a odgovor zasto se ne javljaju je bio: znate gospodine oni rade do 16h.. kad sam joj rekao da sam zvao od 12-16h, oni mi je odgovorila da im ona nije shef te ne zna zasto se ne javljaju...
tako da prijatelju, ne radim ni za jednu kablovsku, ja imam jako dobar posao i jednostavno mi treba interent koji placam ...
mIRCerka

#17 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by mIRCerka »

sunce100 wrote:
karanana wrote:na svakoj slicnoj temi postavim pitanje ali izgleda da niko nema konkretan odgovor:

sta je alternativa kablovskim televizijama? moze li mi neko ukratko reci nesto vezano za one satelitske sa karticama? ili me uputiti negdje ili nekome gdje se mogu informisati?
Alternativa postoji. Ja posjedujem Total tv i vrlo sam zadovljan. Ukoliko mozes nabaviti Digi tv bilo bi jos bolje.
Uglavnom, Total tv mozes bez problema kupiti u BiH. Godisnja pretplata (zavisno koji paket uzmes) je oko 200 KM. Na netu pogledaj koje kanale nude (popis je dug, pa da ne pisem) :)
hmm...200 km, pa to je 16,6 KM mjesecno...najs...
selo_veselo

#18 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

karanana wrote:na svakoj slicnoj temi postavim pitanje ali izgleda da niko nema konkretan odgovor:

ja ti mogu reci za neoficijelnu verziju alternative.. ato ti je pachiran digitalni resiver(imas ih sad raznih oko 130-150KM), motor diseq(oko 90KM) i solidan tanjir(imas jeftinijih npr. Triax oko 60-70KM ili najbolji Gilbertini (aluminijski 120cm) oko 130KM).. sve to namontiras... i gledas...
Trenutno imas dosta programa npr. nova, rtl hrv, rts1i2, discavery svi,national geographic nekoliko, otvorena tv, muzika itd...
Ne mozes gledat na ovaj nacin hrt...ali ako imas nekog u hrvatskoj mozes kupit karticu koja kosta 100-njak KM..inace je reguralna cijena za inostranstvo oko 280KM... ako te jos sta interesuje pitaj...detaljnije mozes vidjeti na http://www.novisf.com
Last edited by selo_veselo on 12/11/2008 15:24, edited 1 time in total.
selo_veselo

#19 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

sunce100 wrote:

Alternativa postoji. Ja posjedujem Total tv i vrlo sam zadovljan. Ukoliko mozes nabaviti Digi tv bilo bi jos bolje.
Uglavnom, Total tv mozes bez problema kupiti u BiH. Godisnja pretplata (zavisno koji paket uzmes) je oko 200 KM. Na netu pogledaj koje kanale nude (popis je dug, pa da ne pisem) :)
kako doci do te kartice??
koliko ja znam oni sad zasad ne pokrivaju "oficijelno" bih. ispravka, upravo sam vidio na webu da pokrivaju bih..ali im je programska sema razlicita za razlicite zemlje... najbolja je ona iz srbije..mislim nude najvise..
selo_veselo

#20 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

sunce100 wrote:A da ti nas ipak malo ne zezas,ha?!
sunce100 na sta mislis sa ovim?
black

#21 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by black »

selo_veselo wrote:

ja ti mogu reci za neoficijelnu verziju alternative.. ato ti je pachiran digitalni resiver(imas ih sad raznih oko 130-150KM), motor diseq(oko 90KM) i solidan tanjir(imas jeftinijih npr. Triax oko 60-70KM ili najbolji Gilbertini (aluminijski 120cm) oko 130KM).. sve to namontiras... i gledas...
Trenutno imas dosta programa npr. nova, rtl hrv, rts1i2, discavery svi,national geographic nekoliko, otvorena tv, muzika itd...
Ne mozes gledat na ovaj nacin hrt...ali ako imas nekog u hrvatskoj mozes kupit karticu koja kosta 100-njak KM..inace je reguralna cijena za inostranstvo oko 280KM... ako te jos sta interesuje pitaj...detaljnije mozes vidjeti na http://www.novisf.com
komplet antena se moze kupiti za 100 i nesto km resiver, tanjir ..i glupost je kupovati kartice kad se vecina paketa da razbiti :mrgreen:
selo_veselo

#22 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

black wrote:
selo_veselo wrote:

komplet antena se moze kupiti za 100 i nesto km resiver, tanjir ..i glupost je kupovati kartice kad se vecina paketa da razbiti :mrgreen:
pa bleck prijatelju, ja sam ovdje objasnio ukratko "neoficijelnu" verziju alternative, sto ce reci piratsku varijantu... i kod sateliske tv imas nizu, srednju i visoku klasu...ako zelis visoku klasu onda ti je to Gilbertini tanjur(jako je bitana konkavnost tanjura a to je kod gilbertina gotovo pa savrseno, sta se moze desiti ako imas los tanjur:npr.moze ti se desiti da ne mozes "uloviti" neki satelit ili na nekom satelitu ne mozes uloviti odredjene transpodere i sl. ovo ti pricam iz iskustva dok sam imao satelitsku) , dreambox resiver i neki desq motor... a ovo sve kosta 600-700KM...ako zelis nesto jeftinije onda mozes izabrati triax tanjur i npr. Yumatu resiver koji kosta oko 100KM...ali da bi postigao mobilnost tj da mozes birati razne satelite npr od hispasata do turksata moras imati desq motor a on sam kosta oko 90KM.. al je ovdje bitno da imas neki resiver za koji redovno izlazi pach tj piratski software, a to je trenutno yumatu, strong, samsung, dreambox...al kako kod okrenes nemozes proc ispod 250-300KM..ja ne znam gdje si ti nasao za 100KM...
selo_veselo

#23 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by selo_veselo »

sunce100 wrote:
selo_veselo wrote:
sunce100 wrote:A da ti nas ipak malo ne zezas,ha?!
sunce100 na sta mislis sa ovim?
Pa gledaj... objasnili smo ti opcije tj alternativu kablovskoj. Imas internet, sve je vrlo lako dostupno. I pored toga sto imas sve relevantne podatke dostupne i vidljive postavljas nam pitanja na koja kroz dva klika ili jednim telefonskim pozivom u poslovnice Total tv-a mozes dobiti odgovor.
pa sunce100, koliko vidim ti nista nisi objasnio/la... ako pazljivo procitas vidjeces da ja nisam pitao uopste o alternativi klablovskoj..ja savrseno dobro znam sta je alternativa..druga stvar sto je to kod mene tesko izvodivo i zato sam se i odlucio za kablovsku.dalje, za veliku vecinu stvari o kojima se prica na forumima moze se naci odgovor ili na internetu ili "jednim telefonskim pozivom"..al je sustina ovog foruma da cujemo licna iskustva, misljenja i sl. o nekim temama..
Doda37

#24 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by Doda37 »

selo_veselo wrote:

164 kune = 45 maraka
Doda37

#25 Re: Da li iko zna kako se zove vlasnik Eloba??

Post by Doda37 »

Ja ti mogu pomoci tj, pojasniti sto te zanima, moze i na pm, samo mi reci koliko novca zelis uloziti ?
Post Reply