DA LI DRAGAN ANDAN IMA I TRUNKE MORALA?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

digger

#1 DA LI DRAGAN ANDAN IMA I TRUNKE MORALA?

Post by digger »

Više od deset hiljada ljudi zakasnilo na dženazu u Potočarima
Oslobodjenje, 13/07/05 (Piše: A. Avdić)

Andan organizovao zakašnjenje i postere zločinaca?

SREBRENICA - "To nije problem. Uostalom, ne interesuje me." Ovako je u ponedjeljak u Potočarima direktor policije Republike Srpske, Dragan Andan, reagirao na obavijest jednog od članova Organizacionog odbora dženaze i komemoracije, da je policija RS, u Bratuncu, zaustavila više od stotinu autobusa u kojime su, uglavnom, bili članovi porodica koji su u Memorijalnom centru sahranjivali svoje najmilije.

"Pitao bih vas ja da sahranjujete svoje najmilije," razočarano je odgovoreno Andanu.

Sadik Ahmetović, član Organizacionog odbora, kazao je u utorak, dan nakon dženaze u Potočarima, da je to bila isplanirana akcija MUP-a RS.

"Policija je namjerno opstruirala dolazak oko 10 hiljada ljudi na dženazu u Potočare. Htjeli su da taj skup što više obezvrijede", kazao nam je Ahmetović.

Zbog blokade, većina ljudi nije stigla da klanja dženazu svojim najmilijim, jer su u Potočare, pješačeći desetak kilometara, stizali u kasnim popodnevnim satima kako bi spustili u zemlju posmrtne ostatke članova svojih porodica.

Druga čudna situacija desila se nakon povratka iz Potočara.

Naime, nakon dženaze, većina ljudi koji su se vraćali iz Potočara, morali su ići zaobilaznim putem preko sela Lonjin, smještenog uz samu granicu sa Srbijom, što je značilo dodatna dva sata putovanja. Zvanična obavijest je bila da se negdje prema selu Kravice dogodila saobraćajna nesreća.

Inače, sve kuće u Lonjinu, kao i selima duž zabilaznog puta, bile su oblijepljene posterima Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića, Draže Mihailovića, a stanovnici su podizanjem tri prsta, te verbalno, vrijeđali povratnike iz Potočara
pitt

Post by pitt »

Otkud zlocincu dusha moj diggeru? To treba zatvoriti u kakav trap i nek trune u svojoij bjedi.....izrod ljudskog roda :x
jazzer

Post by jazzer »

Od kada si otvorio ovu temu pokusavam pronaci rijeci
kojima bi opisao ovako nesto ali sve su preblage.
Samo se pitam dokle ce ici sve ovo sa mrskim entitetom i
ljudima poput andana u njemu? Ovo sve postaje nepodnosljivo.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...
CiCiban

Post by CiCiban »

i kad god cujete rijec '' izvini''
Barbarez

Post by Barbarez »

Soul_Sista wrote:Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...
Da nije bilo Alije ne bi policija RS pravila probleme u ponedeljak. Javio im Alija sa onoga svijeta da sto vise provociraju familije i narod podrinja, zar ne?

:x :x :x :x :x

P.S.
Inace, znamo svi da su takve stvari jedino komunisti radili, Sjetite se dzenaze rehmatli Hamdije Pozderca. Nikada vise saobracajnih nesreca nije bilo ali ni tada nismo kontali neke stvari ako sto ni ne kontamo danas. ALi skontacemo mozda za 50-godina. Samo tada cemo umjesto u Srebrenicu ici u Maglaj, Goradze ili Bihac.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Barbarez wrote:
Da nije bilo Alije ne bi policija RS pravila probleme u ponedeljak. Javio im Alija sa onoga svijeta da sto vise provociraju familije i narod podrinja, zar ne?

P.S.
Inace, znamo svi da su takve stvari jedino komunisti radili, Sjetite se dzenaze rehmatli Hamdije Pozderca. Nikada vise saobracajnih nesreca nije bilo ali ni tada nismo kontali neke stvari ako sto ni ne kontamo danas. ALi skontacemo mozda za 50-godina. Samo tada cemo umjesto u Srebrenicu ici u Maglaj, Goradze ili Bihac.
Daj ba ohladi malo...Aliju uopsten nisam spomenula, niti vidim da je relevantan za ovu diskusiju (a ni komunjare :D ).
Moj se post odnosio na danasnju SDA koja suradjuje sa ovim istim koljacima koji su pocinili jedan od vecih zlocina u zadnjih 100 godina a ovamo se zalagaju za taj isti narod. :-x
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Barbarez wrote:

P.S.

Naravno. Mrske komunjare su dovele Andana na mjesto sefa policije...

Ako SDA i SDS zajednicki vladaju, to znaci i sljedece: ako SDS donese odluku tamo gdje sam odlucuje, a SDA se ne pobuni protiv toga, onda znaci da se slaze s tim. SDS je izabrala Andana, SDA se nije pobunila, dakle pristala je. Prema tome, treba zahvalnicu poslati i na adresu SDA zato sto Andan ima priliku da radi to sto radi...

A ti ako nemas mozga, prihvati se brate lopate...
bojkot

Post by bojkot »

Uopste me ne iznenadjuje Adnanov postupak ili stav.
Nakon sto je ta ista politika ubila 8.000 civila u par dana sta uopste se i da ocekivati od svega toga?

Jedino sto mene shokira je zasto taj covjek jos nije smjenjen?
Jel peddy ima nesto drugo na pameti? Ili ne stigne da ih sve pofata koliko ih ima kao gljiva poslje kise?

Takodje sam sokiran da je medjunarodna zajednica, tj Peddy, uopste i dozvolio da jedan Adnan, sabotira jedno tako vazno i osjetljivo skupljanje?

Mogo ga je bar navuc (pedja Adnana) i fino ga smaknut.
Ovako doticni NECOVJEK i dalje sjedi na svojoj udobnoj fotelji....

Dokle?
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

bojkot wrote:Uopste me ne iznenadjuje Adnanov postupak ili stav.
Nakon sto je ta ista politika ubila 8.000 civila u par dana sta uopste se i da ocekivati od svega toga?

Jedino sto mene shokira je zasto taj covjek jos nije smjenjen?
Jel peddy ima nesto drugo na pameti? Ili ne stigne da ih sve pofata koliko ih ima kao gljiva poslje kise?

Takodje sam sokiran da je medjunarodna zajednica, tj Peddy, uopste i dozvolio da jedan Adnan, sabotira jedno tako vazno i osjetljivo skupljanje?

Mogo ga je bar navuc (pedja Adnana) i fino ga smaknut.
Ovako doticni NECOVJEK i dalje sjedi na svojoj udobnoj fotelji....

Dokle?
Fino si to rekao, i mislim da u ovom slucaju imamo 2 NECOVJEKA!!!
bosniaque

Post by bosniaque »

ljudi bez muda i casti sta drugo da kazes za tu sortu! :?
bojkot

Post by bojkot »

bosniaque wrote:ljudi bez muda i casti sta drugo da kazes za tu sortu! :?
Njima ne treba ni moral ni ovo drugo sto pises...
nije u njima problem, oni su posljedica, uzrok je nesto na cemu treba da se radi
AmirAga

Post by AmirAga »

sta ocekivati od izapranih mozgova... cito sam na internetu da su neke vlahinje u brtuncu na prozore kuce stavljali kasetofone i pustali gusle dok je narod isao pjeske ka potocarima...
Last edited by AmirAga on 13/07/2005 23:02, edited 1 time in total.
bosniaque

Post by bosniaque »

Više od deset hiljada ljudi zakasnilo na dženazu u Potočarima
Piše: A. AVDIĆ
13/07/05

Andan organizovao zakašnjenje i postere zločinaca?

SREBRENICA - “To nije problem. Uostalom, ne interesuje me”! Ovako je u ponedjeljak u Potočarima direktor policije Republike Srpske, Dragan Andan, reagirao na obavijest jednog od članova Organizacionog odbora dženaze i komemoracije, da je policija RS, u Bratuncu, zaustavila više od stotinu autobusa u kojime su, uglavnom, bili članovi porodica koji su u Memorijalnom centru sahranjivali svoje najmilije.

“Pitao bih vas ja da sahranjujete svoje najmilije”, razočarano je odgovoreno Andanu.

Sadik Ahmetović, član Organizacionog odbora, kazao je u utorak, dan nakon dženaze u Potočarima, da je to bila isplanirana akcija MUP-a RS.

“Policija je namjerno opstruirala dolazak oko 10 hiljada ljudi na dženazu u Potočare. Htjeli su da taj skup što više obezvrijede”, kazao nam je Ahmetović.

Zbog blokade, većina ljudi nije stigla da klanja dženazu svojim najmilijim, jer su u Potočare, pješačeći desetak kilometara, stizali u kasnim popodnevnim satima kako bi spustili u zemlju posmrtne ostatke članova svojih porodica.

Druga čudna situacija desila se nakon povratka iz Potočara.

Naime, nakon dženaze, većina ljudi koji su se vraćali iz Potočara, morali su ići zaobilaznim putem preko sela Lonjin, smještenog uz samu granicu sa Srbijom, što je značilo dodatna dva sata putovanja. Zvanična obavijest je bila da se negdje prema selu Kravice dogodila saobraćajna nesreća.

Inače, sve kuće u Lonjinu, kao i selima duž zabilaznog puta, bile su oblijepljene posterima Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića, Draže Mihailovića, a stanovnici su podizanjem tri prsta, te verbalno, vrijeđali povratnike iz Potočara.

nema nista bez konacnog obracuna sa njima, mozda ce sada neki navaliti na mene dijaspora te ovo te ono, ali budimo iskreni ruku na srce! :-?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

bosniaque wrote:nema nista bez konacnog obracuna sa njima, mozda ce sada neki navaliti na mene dijaspora te ovo te ono, ali budimo iskreni ruku na srce! :-?
Mislis na SDA?
sudnjidan

Post by sudnjidan »

kub lajkan wrote:
bosniaque wrote:nema nista bez konacnog obracuna sa njima, mozda ce sada neki navaliti na mene dijaspora te ovo te ono, ali budimo iskreni ruku na srce! :-?
Ako se dijaspora vrati i na praktican nacin (umjesto mailom) povede nas u "odsutnu bitku" mozda se i ja ukljucim. Ali, prvo dijaspora, da nadokande ono sto su propustili 1992-1995.
SD-6

Post by SD-6 »

...znam da nije ni vrijeme, ni mjesto,...ali kad izadje paul wolfovitz(jedan od tvoraca okupacije iraka) i nazva selam :shock: meni se nesto razgalilo :D promijenu mi se u ocima...jos da je samo boro izas'o i poselamio narodne mase,sreci ne bi bilo kraja :-D jbg kad sam idealista :D
No_Comment

Post by No_Comment »

Daj nam otvori oci nama Boshnjacima i dani prijedlog koga da ..tj.koju stranku da zaokruzimo...a Srbi neka i dalje glasaju za SDS A Hrvati za HDZ...evo ja kada budem zaokruzivao namah cu se sjetiti Andana :oops:

!
spyFBI

#19 YOU GUYS SUCK!!!

Post by spyFBI »

How pathetic. 8)
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Dragan Andan
Pa ja zadnje dvije sedmice otkako sam poceo da citam njegovo ime na ovom forumu sam mislio da se on zove Adnan . Nikako nisam mogao da svatim kako covjek moze da ima ime Dragan Adnan. Tek sad vidjeh da je N prije D. :-)
amanjarabi

Post by amanjarabi »

Image

Cetnik ostaje cetnik
repeater

Post by repeater »

amanjarabi wrote:Image

Cetnik ostaje cetnik
three stooges na banjalucki nacin. koji od ova tri je andan?
Last edited by repeater on 14/07/2005 08:45, edited 1 time in total.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

No_Comment wrote:
Daj nam otvori oci nama Boshnjacima i dani prijedlog koga da ..tj.koju stranku da zaokruzimo...a Srbi neka i dalje glasaju za SDS A Hrvati za HDZ...evo ja kada budem zaokruzivao namah cu se sjetiti Andana :oops:

!
Pa i ti onda glasas za SDS i HDZ, a Srbi svojim glasom tako podrzavaju SDA i HDZ, a Hrvati SDA i SDS.

Pa sto brate fino onda ne napravite jednu stranku, kad su vam sustinski ciljevi isti :?
bice kaznjeni

Post by bice kaznjeni »

Takva stoka nema morala i treba samo ustrajati na tuzbi i kazniti ih!!!!!

Samo sa ovakvim predstavnicima iz SDA slabo sta da ce se rijesiti!!!!!!
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Cuj imal Andan morala.....

ja pitanja
ja glupe teme

:?
Post Reply