DA LI DRAGAN ANDAN IMA I TRUNKE MORALA?
-
digger
#1 DA LI DRAGAN ANDAN IMA I TRUNKE MORALA?
Više od deset hiljada ljudi zakasnilo na dženazu u Potočarima
Oslobodjenje, 13/07/05 (Piše: A. Avdić)
Andan organizovao zakašnjenje i postere zločinaca?
SREBRENICA - "To nije problem. Uostalom, ne interesuje me." Ovako je u ponedjeljak u Potočarima direktor policije Republike Srpske, Dragan Andan, reagirao na obavijest jednog od članova Organizacionog odbora dženaze i komemoracije, da je policija RS, u Bratuncu, zaustavila više od stotinu autobusa u kojime su, uglavnom, bili članovi porodica koji su u Memorijalnom centru sahranjivali svoje najmilije.
"Pitao bih vas ja da sahranjujete svoje najmilije," razočarano je odgovoreno Andanu.
Sadik Ahmetović, član Organizacionog odbora, kazao je u utorak, dan nakon dženaze u Potočarima, da je to bila isplanirana akcija MUP-a RS.
"Policija je namjerno opstruirala dolazak oko 10 hiljada ljudi na dženazu u Potočare. Htjeli su da taj skup što više obezvrijede", kazao nam je Ahmetović.
Zbog blokade, većina ljudi nije stigla da klanja dženazu svojim najmilijim, jer su u Potočare, pješačeći desetak kilometara, stizali u kasnim popodnevnim satima kako bi spustili u zemlju posmrtne ostatke članova svojih porodica.
Druga čudna situacija desila se nakon povratka iz Potočara.
Naime, nakon dženaze, većina ljudi koji su se vraćali iz Potočara, morali su ići zaobilaznim putem preko sela Lonjin, smještenog uz samu granicu sa Srbijom, što je značilo dodatna dva sata putovanja. Zvanična obavijest je bila da se negdje prema selu Kravice dogodila saobraćajna nesreća.
Inače, sve kuće u Lonjinu, kao i selima duž zabilaznog puta, bile su oblijepljene posterima Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića, Draže Mihailovića, a stanovnici su podizanjem tri prsta, te verbalno, vrijeđali povratnike iz Potočara
Oslobodjenje, 13/07/05 (Piše: A. Avdić)
SREBRENICA - "To nije problem. Uostalom, ne interesuje me." Ovako je u ponedjeljak u Potočarima direktor policije Republike Srpske, Dragan Andan, reagirao na obavijest jednog od članova Organizacionog odbora dženaze i komemoracije, da je policija RS, u Bratuncu, zaustavila više od stotinu autobusa u kojime su, uglavnom, bili članovi porodica koji su u Memorijalnom centru sahranjivali svoje najmilije.
"Pitao bih vas ja da sahranjujete svoje najmilije," razočarano je odgovoreno Andanu.
Sadik Ahmetović, član Organizacionog odbora, kazao je u utorak, dan nakon dženaze u Potočarima, da je to bila isplanirana akcija MUP-a RS.
"Policija je namjerno opstruirala dolazak oko 10 hiljada ljudi na dženazu u Potočare. Htjeli su da taj skup što više obezvrijede", kazao nam je Ahmetović.
Zbog blokade, većina ljudi nije stigla da klanja dženazu svojim najmilijim, jer su u Potočare, pješačeći desetak kilometara, stizali u kasnim popodnevnim satima kako bi spustili u zemlju posmrtne ostatke članova svojih porodica.
Naime, nakon dženaze, većina ljudi koji su se vraćali iz Potočara, morali su ići zaobilaznim putem preko sela Lonjin, smještenog uz samu granicu sa Srbijom, što je značilo dodatna dva sata putovanja. Zvanična obavijest je bila da se negdje prema selu Kravice dogodila saobraćajna nesreća.
Inače, sve kuće u Lonjinu, kao i selima duž zabilaznog puta, bile su oblijepljene posterima Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića, Draže Mihailovića, a stanovnici su podizanjem tri prsta, te verbalno, vrijeđali povratnike iz Potočara
- Soul_Sista
Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...
-
Barbarez
Da nije bilo Alije ne bi policija RS pravila probleme u ponedeljak. Javio im Alija sa onoga svijeta da sto vise provociraju familije i narod podrinja, zar ne?Soul_Sista wrote:Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...
P.S.
Inace, znamo svi da su takve stvari jedino komunisti radili, Sjetite se dzenaze rehmatli Hamdije Pozderca. Nikada vise saobracajnih nesreca nije bilo ali ni tada nismo kontali neke stvari ako sto ni ne kontamo danas. ALi skontacemo mozda za 50-godina. Samo tada cemo umjesto u Srebrenicu ici u Maglaj, Goradze ili Bihac.
- Soul_Sista
Daj ba ohladi malo...Aliju uopsten nisam spomenula, niti vidim da je relevantan za ovu diskusiju (a ni komunjareBarbarez wrote:Da nije bilo Alije ne bi policija RS pravila probleme u ponedeljak. Javio im Alija sa onoga svijeta da sto vise provociraju familije i narod podrinja, zar ne?Soul_Sista wrote:Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
Inace, znamo svi da su takve stvari jedino komunisti radili, Sjetite se dzenaze rehmatli Hamdije Pozderca. Nikada vise saobracajnih nesreca nije bilo ali ni tada nismo kontali neke stvari ako sto ni ne kontamo danas. ALi skontacemo mozda za 50-godina. Samo tada cemo umjesto u Srebrenicu ici u Maglaj, Goradze ili Bihac.
Moj se post odnosio na danasnju SDA koja suradjuje sa ovim istim koljacima koji su pocinili jedan od vecih zlocina u zadnjih 100 godina a ovamo se zalagaju za taj isti narod.
-
kub lajkan
Barbarez wrote:Da nije bilo Alije ne bi policija RS pravila probleme u ponedeljak. Javio im Alija sa onoga svijeta da sto vise provociraju familije i narod podrinja, zar ne?Soul_Sista wrote:Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S.
Naravno. Mrske komunjare su dovele Andana na mjesto sefa policije...
Ako SDA i SDS zajednicki vladaju, to znaci i sljedece: ako SDS donese odluku tamo gdje sam odlucuje, a SDA se ne pobuni protiv toga, onda znaci da se slaze s tim. SDS je izabrala Andana, SDA se nije pobunila, dakle pristala je. Prema tome, treba zahvalnicu poslati i na adresu SDA zato sto Andan ima priliku da radi to sto radi...
A ti ako nemas mozga, prihvati se brate lopate...
-
bojkot
Uopste me ne iznenadjuje Adnanov postupak ili stav.
Nakon sto je ta ista politika ubila 8.000 civila u par dana sta uopste se i da ocekivati od svega toga?
Jedino sto mene shokira je zasto taj covjek jos nije smjenjen?
Jel peddy ima nesto drugo na pameti? Ili ne stigne da ih sve pofata koliko ih ima kao gljiva poslje kise?
Takodje sam sokiran da je medjunarodna zajednica, tj Peddy, uopste i dozvolio da jedan Adnan, sabotira jedno tako vazno i osjetljivo skupljanje?
Mogo ga je bar navuc (pedja Adnana) i fino ga smaknut.
Ovako doticni NECOVJEK i dalje sjedi na svojoj udobnoj fotelji....
Dokle?
Nakon sto je ta ista politika ubila 8.000 civila u par dana sta uopste se i da ocekivati od svega toga?
Jel peddy ima nesto drugo na pameti? Ili ne stigne da ih sve pofata koliko ih ima kao gljiva poslje kise?
Takodje sam sokiran da je medjunarodna zajednica, tj Peddy, uopste i dozvolio da jedan Adnan, sabotira jedno tako vazno i osjetljivo skupljanje?
Dokle?
- Bosanac sa dna kace
Fino si to rekao, i mislim da u ovom slucaju imamo 2 NECOVJEKA!!!bojkot wrote:Uopste me ne iznenadjuje Adnanov postupak ili stav.
Dokle?
-
AmirAga
-
bosniaque
Više od deset hiljada ljudi zakasnilo na dženazu u Potočarima
Piše: A. AVDIĆ
13/07/05
SREBRENICA - “To nije problem. Uostalom, ne interesuje me”! Ovako je u ponedjeljak u Potočarima direktor policije Republike Srpske, Dragan Andan, reagirao na obavijest jednog od članova Organizacionog odbora dženaze i komemoracije, da je policija RS, u Bratuncu, zaustavila više od stotinu autobusa u kojime su, uglavnom, bili članovi porodica koji su u Memorijalnom centru sahranjivali svoje najmilije.
“Pitao bih vas ja da sahranjujete svoje najmilije”, razočarano je odgovoreno Andanu.
“Policija je namjerno opstruirala dolazak oko 10 hiljada ljudi na dženazu u Potočare. Htjeli su da taj skup što više obezvrijede”, kazao nam je Ahmetović.
Inače, sve kuće u Lonjinu, kao i selima duž zabilaznog puta, bile su oblijepljene posterima Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića, Draže Mihailovića, a stanovnici su podizanjem tri prsta, te verbalno, vrijeđali povratnike iz Potočara.
nema nista bez konacnog obracuna sa njima, mozda ce sada neki navaliti na mene dijaspora te ovo te ono, ali budimo iskreni ruku na srce!
-
kub lajkan
Mislis na SDA?bosniaque wrote:nema nista bez konacnog obracuna sa njima, mozda ce sada neki navaliti na mene dijaspora te ovo te ono, ali budimo iskreni ruku na srce!
-
sudnjidan
Ako se dijaspora vrati i na praktican nacin (umjesto mailom) povede nas u "odsutnu bitku" mozda se i ja ukljucim. Ali, prvo dijaspora, da nadokande ono sto su propustili 1992-1995.kub lajkan wrote:bosniaque wrote:nema nista bez konacnog obracuna sa njima, mozda ce sada neki navaliti na mene dijaspora te ovo te ono, ali budimo iskreni ruku na srce!
-
SD-6
...znam da nije ni vrijeme, ni mjesto,...ali kad izadje paul wolfovitz(jedan od tvoraca okupacije iraka) i nazva selam
meni se nesto razgalilo
promijenu mi se u ocima...jos da je samo boro izas'o i poselamio narodne mase,sreci ne bi bilo kraja
jbg kad sam idealista 
-
No_Comment
Daj nam otvori oci nama Boshnjacima i dani prijedlog koga da ..tj.koju stranku da zaokruzimo...a Srbi neka i dalje glasaju za SDS A Hrvati za HDZ...evo ja kada budem zaokruzivao namah cu se sjetiti AndanaSoul_Sista wrote:Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...
!
- repeater
-
kub lajkan
Pa i ti onda glasas za SDS i HDZ, a Srbi svojim glasom tako podrzavaju SDA i HDZ, a Hrvati SDA i SDS.No_Comment wrote:Daj nam otvori oci nama Boshnjacima i dani prijedlog koga da ..tj.koju stranku da zaokruzimo...a Srbi neka i dalje glasaju za SDS A Hrvati za HDZ...evo ja kada budem zaokruzivao namah cu se sjetiti AndanaSoul_Sista wrote:Sjetite se ovoga kad iduci put budete zaokruzivali SDA...![]()
!
Pa sto brate fino onda ne napravite jednu stranku, kad su vam sustinski ciljevi isti
-
bice kaznjeni
Takva stoka nema morala i treba samo ustrajati na tuzbi i kazniti ih!!!!!
Samo sa ovakvim predstavnicima iz SDA slabo sta da ce se rijesiti!!!!!!
Samo sa ovakvim predstavnicima iz SDA slabo sta da ce se rijesiti!!!!!!
-
Duh sa sjekirom
Cuj imal Andan morala.....
ja pitanja
ja glupe teme

ja pitanja
ja glupe teme