Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Moderator: anex
- Reisova
#701 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nešto razmišljam do juče za kifle nisu imali..a vidi sada...kako nama samo malo treba vjetra u leđa...
-
ibizza
#702 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Vidi, DITA je odlucila da deterdzent na polici bude 10,45KM, to je cijena koju su komunicirali kupcu, u ovim slucaju, Bingu. Bingo je od Dite kupio deterdzent kao sto to radi od Orbica,Mepasa, Henkela/Megamix-a i drugih. Bingo na ovoj cijeni ima svoju zaradu , pretpostavljam da je amrza nekih 15%. Ukoliko DITa zeli da ide u neke aktivnosti, kataloge itd, morat ce smanjiti za odredjeni rabat nabavnu cijenu, kako bi Bingo mogao ici sa trazenom akcijom. Nema tu nikakvog minusa od strane Binga, osim sto su im dozvolili besplatan prostor na redovnim i dodatnim(ovo je jako skupo) policama.KB9 wrote: stoji bingo i uradit ce sve, dat dzaba prostor, prodavat bez zarade itd al nece prodavat jeftinije i ic za njih u minus kad oni zakucaju nerealne cijene koje ocekuju al hajde de, ti znas najbolje
- KB9
#703 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
iduci put kad budes piso o necem bolje se informisi tj bar malo se informisi jer u ovom slucaju si nevjerovatno fuloibizza wrote:Vidi, DITA je odlucila da deterdzent na polici bude 10,45KM, to je cijena koju su komunicirali kupcu, u ovim slucaju, Bingu. Bingo je od Dite kupio deterdzent kao sto to radi od Orbica,Mepasa, Henkela/Megamix-a i drugih. Bingo na ovoj cijeni ima svoju zaradu , pretpostavljam da je amrza nekih 15%. Ukoliko DITa zeli da ide u neke aktivnosti, kataloge itd, morat ce smanjiti za odredjeni rabat nabavnu cijenu, kako bi Bingo mogao ici sa trazenom akcijom. Nema tu nikakvog minusa od strane Binga, osim sto su im dozvolili besplatan prostor na redovnim i dodatnim(ovo je jako skupo) policama.KB9 wrote: stoji bingo i uradit ce sve, dat dzaba prostor, prodavat bez zarade itd al nece prodavat jeftinije i ic za njih u minus kad oni zakucaju nerealne cijene koje ocekuju al hajde de, ti znas najbolje
-
ibizza
#704 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Informisi me, pls...jbg, da ne zivim u zabludiKB9 wrote:iduci put kad budes piso o necem bolje se informisi tj bar malo se informisi jer u ovom slucaju si nevjerovatno fuloibizza wrote:Vidi, DITA je odlucila da deterdzent na polici bude 10,45KM, to je cijena koju su komunicirali kupcu, u ovim slucaju, Bingu. Bingo je od Dite kupio deterdzent kao sto to radi od Orbica,Mepasa, Henkela/Megamix-a i drugih. Bingo na ovoj cijeni ima svoju zaradu , pretpostavljam da je amrza nekih 15%. Ukoliko DITa zeli da ide u neke aktivnosti, kataloge itd, morat ce smanjiti za odredjeni rabat nabavnu cijenu, kako bi Bingo mogao ici sa trazenom akcijom. Nema tu nikakvog minusa od strane Binga, osim sto su im dozvolili besplatan prostor na redovnim i dodatnim(ovo je jako skupo) policama.KB9 wrote: stoji bingo i uradit ce sve, dat dzaba prostor, prodavat bez zarade itd al nece prodavat jeftinije i ic za njih u minus kad oni zakucaju nerealne cijene koje ocekuju al hajde de, ti znas najbolje
- KB9
-
ibizza
#706 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Prije bi rekao da ne znasKB9 wrote:ne da mi se
- KB9
#707 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
bas zato sto znam, posebno na ovom primjeru, i sto vidim kolko ti nemas pojma fakat mi ne pada na pamet da te ucim i informisem na ovu temu kao ni o pravilima tog nekog normalnog ponasanja
-
StupskaBitanga
#708 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Jos ako ih bingo kupi onda je sve jasnijeibizza wrote:Kada je Violeta krenula sa pelenama, nije bila ovako jaka kao sto je to danas slucajKB9 wrote:moze violeta kad je svemirski brod za ditu koja nije spacno poslovala bruku vremenaDrugo, iza DITE stoji Bingo, ogromne kolicine robe ce povuci u svoje objekte, dodatno izloziti-besplatno, marketinski ispratiti itd...itd...
- KB9
#709 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
ako je bingo kupi budi siguran da nece bit ovako visoke i nerealne cijeneStupskaBitanga wrote:Jos ako ih kupe onda je sve jasnijeibizza wrote:Kada je Violeta krenula sa pelenama, nije bila ovako jaka kao sto je to danas slucajKB9 wrote:moze violeta kad je svemirski brod za ditu koja nije spacno poslovala bruku vremenaDrugo, iza DITE stoji Bingo, ogromne kolicine robe ce povuci u svoje objekte, dodatno izloziti-besplatno, marketinski ispratiti itd...itd...
-
ibizza
#710 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ja sam samo napisao svoje misljenje kako ja vidim ou saradnju Bingo-DITA, obzirom da si me demantovao, ocekujem od tebe da ti napises svoje misljenje.KB9 wrote:bas zato sto znam, posebno na ovom primjeru, i sto vidim kolko ti nemas pojma fakat mi ne pada na pamet da te ucim i informisem na ovu temu kao ni o pravilima tog nekog normalnog ponasanja
Cemu ljutnja?
- bach
#711 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Evo gledam KLasov katalog...
Cijena Persila od 2 KG je 9.45 KM. Koliko je onda cijena pakovanja od 3 KG, vjerovatno nešto manje od 15 KM...Ako je Arix od 3 kg za četiri marke jeftiniji, onda je zaista ne vidim šta je problem u cijeni pakovanja od 10.45.
Sasvim realna cijena...
Cijena Persila od 2 KG je 9.45 KM. Koliko je onda cijena pakovanja od 3 KG, vjerovatno nešto manje od 15 KM...Ako je Arix od 3 kg za četiri marke jeftiniji, onda je zaista ne vidim šta je problem u cijeni pakovanja od 10.45.
Sasvim realna cijena...
Last edited by bach on 24/12/2015 19:26, edited 1 time in total.
- KB9
#712 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
nisi ti napisao svoje misljenje nego ga forsiras ko tacno dok je ono cista fula sto sam ti indirektno (mozda cak i direktno) gore napiso, sta, kako, zbog cega, da si upucen povezo bi, nema ljutnje, samo nisi kao takav zanimljiv za raspravu i to je sveibizza wrote:Ja sam samo napisao svoje misljenje kako ja vidim ou saradnju Bingo-DITA, obzirom da si me demantovao, ocekujem od tebe da ti napises svoje misljenje.KB9 wrote:bas zato sto znam, posebno na ovom primjeru, i sto vidim kolko ti nemas pojma fakat mi ne pada na pamet da te ucim i informisem na ovu temu kao ni o pravilima tog nekog normalnog ponasanja
Cemu ljutnja?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#713 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
De malo ohladi. Dosadan si.
-
ibizza
#714 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Jos uvijek nisam cuo tvoje misljenje po pitanju Bingo-Dita? Napisi, volio bi fkt da znam, bez zezancijeKB9 wrote: nisi ti napisao svoje misljenje nego ga forsiras ko tacno dok je ono cista fula sto sam ti indirektno (mozda cak i direktno) gore napiso, sta, kako, zbog cega, da si upucen povezo bi, nema ljutnje, samo nisi kao takav zanimljiv za raspravu i to je sve
-
ibizza
#715 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
ma normalna cijena .bach wrote:Evo gledam KLasov katalog...
Sasvim realna cijena...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#716 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Iako sam nedavno obnovio zalihe deterdzenta, kupicu cim se pojavi u Sarajevu 
-
StupskaBitanga
#717 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Sasvim bi bilo realno da Bingo kupi Ditu tj tu stečajnu masu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#718 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ima li ikakvih naznaka da bi se to moglo desiti?StupskaBitanga wrote:Sasvim bi bilo realno da Bingo kupi Ditu tj tu stečajnu masu
- KB9
#719 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
nema tu mog misljenja vec samo cinjenice (koje nisu ono sto si naveo), za iste se malo raspitaj kod drugih ljudiibizza wrote:Jos uvijek nisam cuo tvoje misljenje po pitanju Bingo-Dita? Napisi, volio bi fkt da znam, bez zezancijeKB9 wrote: nisi ti napisao svoje misljenje nego ga forsiras ko tacno dok je ono cista fula sto sam ti indirektno (mozda cak i direktno) gore napiso, sta, kako, zbog cega, da si upucen povezo bi, nema ljutnje, samo nisi kao takav zanimljiv za raspravu i to je sve
-
ibizza
#720 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Veliki je rizik za Bingo upustati se u tu pricu. Strojeve/linije koje posjeduje DITA su stare oko 30 godina, da se kupuju nove u vrijeme kada je cijela Evropa, bukvalno, presla na tekuce deterdzente se ne isplati. Sama ulaganja u strojeve za tekuce deterdzente kosta desetine miliona KM.StupskaBitanga wrote:Sasvim bi bilo realno da Bingo kupi Ditu tj tu stečajnu masu
Tesko, vrlo tesko.
-
StupskaBitanga
#721 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Da jeste a pogotovo u ovo nestabilno vrijeme
a i Bingo i paleta sada proizvoda kojim se bave je rasprostranjena i moraju se nekako u sve uklopiti
a i Bingo i paleta sada proizvoda kojim se bave je rasprostranjena i moraju se nekako u sve uklopiti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#722 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ispravite me ako grijesim, ali i onaj poslovodja DITE je rekao da im je lakse praviti tekuce deterdzente nego praskaste. Zato je 3d vec 3 mjeseca na trzistu, a arix tek sad
Mozda se to ne odnosi na tekuce za ves
Mozda se to ne odnosi na tekuce za ves
-
The BEN10
#723 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Šta je ovo - o prasku za rublje raspravljaju većinom muškarci!

- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#724 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nama je inače običaj uoči ovih praznika obnavljati zalihe deterdženta, a ako treba i dodatno natrpat
Čipsara je stara ko i Dita. Bambi.
Zbog Dite, cijela ova godina je u znaku Binga
Čipsara je stara ko i Dita. Bambi.
Zbog Dite, cijela ova godina je u znaku Binga
- walter kurtz
#725 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
ne bi lose bilo prosiriti asortiman na horeca bidoni od 50 l pakiranja od 100 kg za bolnice hotele restorane