Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

saiks

#651 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by saiks »

Posto nekupujem ni u bingu ni konzumu kako ce 3de do mene doci,to svaka trgovina treba da ima,a ne samo bingo/konzum
StupskaBitanga

#652 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

saiks wrote:Posto nekupujem ni u bingu ni konzumu kako ce 3de do mene doci,to svaka trgovina treba da ima,a ne samo bingo/konzum
Mali graapi koji se opskrbljuju u Konzum-Velpro ili Bingu vjerovatno će nabaviti
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#653 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

U zadnje vrijeme nigdje ne mogu naci 3D ni ostatak Ditinog portofolija :-?
kox

#654 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by kox »

_BataZiv_0809 wrote:U zadnje vrijeme nigdje ne mogu naci 3D ni ostatak Ditinog portofolija :-?
Bilo je u Hošeu do prije par dana (3D, ne znam za ostalo), ne znam ima li još uvijek.
StupskaBitanga

#655 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

_BataZiv_0809 wrote:U zadnje vrijeme nigdje ne mogu naci 3D ni ostatak Ditinog portofolija :-?
Bingo Alipasino ima policu odmah na ulazu sto gleda na kase
kox

#656 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by kox »

kox wrote:
Bilo je u Hošeu do prije par dana (3D, ne znam za ostalo), ne znam ima li još uvijek.
Provjerio sam, 3D-a ima u Hošeu pa ako kome treba...
Nepass

#657 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Nepass »

Ima u bingu, u nedelju kupio
kalabaster

#658 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by kalabaster »

Pa to je dobro sto se ne moze naci
Znaci nije opala potraznja sto se moglo za ocekivat poslije pocetne euforije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#659 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

kalabaster wrote:
Pa to je dobro sto se ne moze naci
Znaci nije opala potraznja sto se moglo za ocekivat poslije pocetne euforije
Da ali ako takvo stanje traje sedmicama, znaci da se ne nabavljaju nove zalihe.
StupskaBitanga

#660 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Blic za kupatilo 3,65 :thumbup:
Inače kod Duške u ponedeljak na FTV prvi put Haris u javnosti vezano za Ditu
sandra01

#661 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sandra01 »

StupskaBitanga wrote:Blic za kupatilo 3,65 :thumbup:
Inače kod Duške u ponedeljak na FTV prvi put Haris u javnosti vezano za Ditu
I ja vidjeh najavu na FTV :mrgreen: konacno,sve tri strane na jednom mjestu.Bas me zanima kako ce ispasti.
ja sam amoniman

#662 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by ja sam amoniman »

Evo razglabanje kod Duške
Ima i bandit vlasnik
karanana

#663 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by karanana »

pa iz ovog sto sam vidio vlasnik nije kriv ovdje.
problem svih ovih preduzeca, starih drzavnih "divova" su ipak radnici koji su stali u vremenu zajedno sa nacinom proizvodnje i trzisnim pristupom.
vlasnik mi malo lici na memu, uscuplica i tako te fruzure.
ja sam amoniman

#664 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Emisiju vodi navrat nanos, prekinula ga je u obrazlaganju toka sta se desavalo i ni ne dopusti mu da nastavi bas za taj period kad je kupio preduzece da vidimo kakva mu je priča radi čega je preduzece i dalje tonulo kad ga je i on kupio, to je enigma
VjecitiStudent

#665 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by VjecitiStudent »

Napravi Duška cijelu emisiju ne bi li oprala vlasnika.
strong69

#666 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by strong69 »

ja sam amoniman wrote:Emisiju vodi navrat nanos, prekinula ga je u obrazlaganju toka sta se desavalo i ni ne dopusti mu da nastavi bas za taj period kad je kupio preduzece da vidimo kakva mu je priča radi čega je preduzece i dalje tonulo kad ga je i on kupio, to je enigma
Ja sam slusajuci covjeka iz sindikata Dite zakljucio da je preduzece tonulo jer su imali 350 zaposlenih a trebalo im je puno manje. On je rekao da su tada i predlagali stecaj jer su poceli ulaziti u dubiozu sa isplatom plata, poreza i doprinosa.

Jos su neki bivsi radnici Dite spominjali tu cinjenicu u nekim drugim emisijama. Zasto je Lora drzala 350 zaposlenih a treba im pola od toga ostaje naravno nejasno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#667 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Kad ce Arix?
Thorgerson

#668 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Thorgerson »

E bas se opro vlasnik, pa nije lik govorio ukupno 10 minuta jebote. Duska je trebala dovesti Harisa i onog iz Sindikata...koji ce mi qrac Cengic ako ga nes ispreskakat. I onaj profesor ok imo je pametnih, al eeej on o certifikatima, njegov babo se zajebo sa certifikatima, pa da on malo o tome... O tome se treba posebna emisija pravit...kakve veze imaju certifikati jbt sa ditom!? ljudi otkupili firmu - ortacka grupa, poslije toga prodali svoje dionice, uzela ih lora...ne kontam fkt kakve veze imaju certifikati sa ovim slucajom.

A vlasnik je najebao kao i oni, lik kupio firmu i sve mu propalo...jer realno da se nije upustio u ovo sa ditom, lora ne bi zglajzala ovako...

Fakat s brda s dola emisija...evo sad kontam uopste nemam pojma o cemu je ona emisija bila?! O certifikatima? O nelegalno stecenoj imovini? O diti? O cemu?

Jebo ti nase novinare, kontam ono pogledat cu emisiju da saznam, razabrat ponesto...qrac, tek ti onda ne bude nista jasno. :run:
karanana

#669 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by karanana »

sve do sinoc sam mislio da je taj lorin balavurdan kriv za ovo, ali meni se cini da nije nego da se i on zajebo i pao nakon sto je uzeo ditu.

certifikati su itekako bitni, jer je firma privatizirana tim papirima kojima se manipulisalo i zbog kojih su mnoge firme i u privatizaciji prosle kako jesu. da je firma ponudjena nekome za pravu lovu, tada bi vidjeli ozbiljnost i smjelost investitora da nesto uradi s njom. a ovako se razni meshetari dokopali certifikata od sirotinje za mizeriju i kupili firme da bi iz njih vadili sta valja ili da bi je nekome tushnuli za pravu lovu.
petunija

#670 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by petunija »

Danas u CMu u Titovoj tražim ditine proizvode za čišćenje i ne nađoh što mi treba.
Uzela druge :(
karanana

#671 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by karanana »

kao sto rekoh i na pocetku teme, euforija je splasnula, back to reality, desetine godina propadanja ne moze nadoknaditi par mjeseci pozitivne kupujmo domace atmosfere, pogotovo ne sa proizvodima tipa ovoga. meni deterdzent traje mjesec...sta ja da radim? da vise koncentrata stavljam da brze trosim da brze kupim novu? na tom principu se ovaj biznis ne moze graditi a oni su dobro propali da bi ucestvovali na vanjskom trzistu i da bi bili konkurentni i cijenom i kvalitetom.
sandra01

#672 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sandra01 »

Thorgerson wrote:E bas se opro vlasnik, pa nije lik govorio ukupno 10 minuta jebote. Duska je trebala dovesti Harisa i onog iz Sindikata...koji ce mi qrac Cengic ako ga nes ispreskakat. I onaj profesor ok imo je pametnih, al eeej on o certifikatima, njegov babo se zajebo sa certifikatima, pa da on malo o tome... O tome se treba posebna emisija pravit...kakve veze imaju certifikati jbt sa ditom!? ljudi otkupili firmu - ortacka grupa, poslije toga prodali svoje dionice, uzela ih lora...ne kontam fkt kakve veze imaju certifikati sa ovim slucajom.

A vlasnik je najebao kao i oni, lik kupio firmu i sve mu propalo...jer realno da se nije upustio u ovo sa ditom, lora ne bi zglajzala ovako...

Fakat s brda s dola emisija...evo sad kontam uopste nemam pojma o cemu je ona emisija bila?! O certifikatima? O nelegalno stecenoj imovini? O diti? O cemu?

Jebo ti nase novinare, kontam ono pogledat cu emisiju da saznam, razabrat ponesto...qrac, tek ti onda ne bude nista jasno. :run:

:thumbup:
ja sam amoniman

#673 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Fakat koji ce kurac Gustav Bicakcic u emisiji, sto je ruznog debila zvala, dzaba oduzeo dragocjeno vrijeme zbog cega smo ostali uskraceni verzije price vlasnika zbog cega je dita dalje potonula i kad je on kupio a ko biva je kupio da je oporavi,
ponavljam ostaje enigma, ali se ocigledno radi se o mutnim stvarima i kriminalu zbog cega su i dita i lora i on otisli u kurac
gradina

#674 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by gradina »

SA OVIM KVLAITETOM KOJI NUDE NEĆE... MA NEĆE I DA IMAJU KVALITET, DUBIOZA JE MALO VEĆA..
http://tesanj.net/2015/11/10/pijte-i-da ... ne-ii-dio/
gradina

#675 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by gradina »

SA OVIM KVLAITETOM KOJI NUDE NEĆE... MA NEĆE I DA IMAJU KVALITET, DUBIOZA JE MALO VEĆA..
http://tesanj.net/2015/11/10/pijte-i-da ... ne-ii-dio/
Locked