Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

The Realist

#626 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The Realist »

Nije mi "euforija" opala, kupit ću čim se ovaj potroši, a.B.d.. Više im stvarno ne mogu dati.
Leons

#627 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Leons »

Ma nema nista od ovih akcija i kampanja. Dobro su to mediji i nazvali, euforija. Tako ce biti i sa ovim bojkotima i kupujmo domace. Kapitalizam je nepobjediv.
Eborg

#628 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Eborg »

Moram priznati da je distribucija prilično loša. Prvih mjesec dana nigdje nisam mogao naći 3D u prodaji i to u domaćim lancima supermarketa. Ne da se rasprodalo već nisu ni imali u ponudi. Tek sam na kraju uspio pronaći prije 10-tak dana. Očito recimo Bingo nije to iz zaliha ravnomjerno rasporedio.
mudrac2

#629 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by mudrac2 »

The Realist wrote:Nije mi "euforija" opala, kupit ću čim se ovaj potroši, a.B.d.. Više im stvarno ne mogu dati.
upravo tako.
colt

#630 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by colt »

Nije opala nego se stabilizirala. Ja evo treći put kupujem jednu po jednu i ne treba mi 10 odjednom . .
calculator

#631 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by calculator »

banjaluka078 wrote:
Kraj euforije: Potražnja za Ditinim proizvodima pala za 50 posto, radnici traže podršku
http://www.klix.ba/biznis/kraj-euforije ... /150829046
Albanija, Kosovo, Makedonija, Srbija, Turska, Rusija, Moldavija, Ukrajina, Bjelorussija, Maroko, Libija, Tunis... Ima tržišta da Dita radi 10 osmosatnih smjena dnevno :-)

Moraju zaposliti kvalitetne i obrazovane trgovce, nek' im daju procenat od zarade
StupskaBitanga

#632 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

colt wrote:Nije opala nego se stabilizirala. Ja evo treći put kupujem jednu po jednu i ne treba mi 10 odjednom . .
tačno ali ovi sa ovakvim vjerovatno naručenim naslovima vrijeđaju inteligenciju
mayab

#633 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by mayab »

Ima tu jos prostora za napredak, evo samo da spomenem recimo tablete za masine za sudje, oni moraju i to imati u programu!
Mi u kuci koristimo najpovoljnije iz programa DM-a, jedna tableta izadje 10 feninga, i sasvim zadovoljavajuce rade svoj posao!
Dakle neka naprave neke sa slicnim karakteristikama, i imace gomilu kupaca ....
mudrac2

#634 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by mudrac2 »

StupskaBitanga wrote:
colt wrote:Nije opala nego se stabilizirala. Ja evo treći put kupujem jednu po jednu i ne treba mi 10 odjednom . .
tačno ali ovi sa ovakvim vjerovatno naručenim naslovima vrijeđaju inteligenciju
da, sve je više i više ovakvih tekstova na klix.
mudrac2

#635 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by mudrac2 »

mayab wrote:Ima tu jos prostora za napredak, evo samo da spomenem recimo tablete za masine za sudje, oni moraju i to imati u programu!
Mi u kuci koristimo najpovoljnije iz programa DM-a, jedna tableta izadje 10 feninga, i sasvim zadovoljavajuce rade svoj posao!
Dakle neka naprave neke sa slicnim karakteristikama, i imace gomilu kupaca ....
da, moraju proširiti program na praskaste deterdzente. Ne mogu oni poslovati proizvodeci samo 3d koji je jeftin i traje citav mjesec.
sunceKOtepsija

#636 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sunceKOtepsija »

trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
insomnia78

#637 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by insomnia78 »

I sta onda, do kad tako?
StupskaBitanga

#638 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

insomnia78 wrote:I sta onda, do kad tako?
Sve ovo ce biti ovako klimavo do pojave kupca koji ce morati uložiti u nove tehničko-tehnološke i ljudske kapacitete
ibizza

#639 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by ibizza »

Nije ovo kraj euforije, ovo je realna potraznja trzista. Uzeli su fina ucesca jakim brendovima, sada je na njima prije svega da zadrze to. Ono sto treba da urade jeste da napadnu male kupce (TT ), jer je to ogoman potencijal posebnoo za ovakve proizvode.
The Realist

#640 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The Realist »

sunceKOtepsija wrote:trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
Nadam se da je ovo šala neka :D .
saiks

#641 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by saiks »

Ja neznam jesu li ti proizvodi dosli i u koji drugi grad osim Sarajeva i Tuzle??
saiks

#642 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by saiks »

sunceKOtepsija wrote:trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
Jbg,nije vise in nositi kafu i keks,sad deterdzente u goste
StupskaBitanga

#643 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

saiks wrote:Ja neznam jesu li ti proizvodi dosli i u koji drugi grad osim Sarajeva i Tuzle??
Jesu ima ih svugdje po BiH
musicman80

#644 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by musicman80 »

Da slazem se. "Evo komsija 3D, da vidis sta propustas kupujuci Fairy i slicne gluposti".
calculator

#645 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by calculator »

musicman80 wrote:

Da slazem se. "Evo komsija 3D, da vidis sta propustas kupujuci Fairy i slicne gluposti".
Fairy ima jak marketing, kupac pamti reklamirani proizvod i po inerciji ga kupuje, smatrajući kupovinu pozitivnom, DITA nema marketing skoro nikakav

Ovo je tema sa 1. godine Ekonomije, DITA ga mora znati. Ako nemaju novac za marketing, moraju se snaći da ga ostvare, ili da ostvare marketing preko posrednika

DITA konačno mora dobiti sposoban managment, novu upravu koja odlično poznaje tržišne okolnosti i pravila trgovine
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#646 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by JoseMujica »

nakon prvog talasa kupovanja došlo je do zasićenja tržišta...pa evo u mene 3D potrošiću ga za pola godine.... možda

Jedino će neki opsesivno kompulsivni čistač kupovati ove proizvode svaki mjesec

a danas ionako gotovo svi imaju mašine za pranje suđa tako da Dita mora razmišljati o dva izazova:

1. širenje tržišta van Don Neonkovog feuda (Sa-Ze-Tz)
3. kreiranje palete proizvoda primjerene današnjem potrošaču

da iskarikiram...jebiga neće danas niko kabaš kupovat...odzvonilo mu
sinuhe

#647 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sinuhe »

Ti ljudi moraju investirati i otici u banku.
StupskaBitanga

#648 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Kupljen danas Blic staklo ciklama 2,45KM :thumbup:
Eborg

#649 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Eborg »

StupskaBitanga wrote:
saiks wrote:Ja neznam jesu li ti proizvodi dosli i u koji drugi grad osim Sarajeva i Tuzle??
I ako ima proizvoda formalno, prilično su teško dostupni i/ili neupadljivi. Evo npr. jedan Bingo u Zenici u kojem sam bio (a valjda Bingo kao ima najviše na lageru) ni dan-danas nema recimo 3D ili ga ja nisam uspio pronaći pored najbolje volje. Isto i sa Hošetom u Sarajevu - nema ga u ponudi ili ga ja ne mogu naći. Pored toga što je marketing nepostojeći, škripi i na tom dijelu.
mudrac2

#650 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by mudrac2 »

Eborg wrote:
StupskaBitanga wrote:
I ako ima proizvoda formalno, prilično su teško dostupni i/ili neupadljivi. Evo npr. jedan Bingo u Zenici u kojem sam bio (a valjda Bingo kao ima najviše na lageru) ni dan-danas nema recimo 3D ili ga ja nisam uspio pronaći pored najbolje volje. Isto i sa Hošetom u Sarajevu - nema ga u ponudi ili ga ja ne mogu naći. Pored toga što je marketing nepostojeći, škripi i na tom dijelu.
na stupu su ga odvojili od ostalih deterdženata. Stavili ga odmah na ulaz, da ga istaknu. No ja normalno to nisam vidioo i tražio ga sa ostalom robom te vrste. Naravno nisam ga našao. Tek sljedeći mjesec ga upratim i kupim.
Locked