Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Moderator: anex
-
The Realist
#626 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nije mi "euforija" opala, kupit ću čim se ovaj potroši, a.B.d.. Više im stvarno ne mogu dati.
- Leons
#627 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ma nema nista od ovih akcija i kampanja. Dobro su to mediji i nazvali, euforija. Tako ce biti i sa ovim bojkotima i kupujmo domace. Kapitalizam je nepobjediv.
-
Eborg
#628 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Moram priznati da je distribucija prilično loša. Prvih mjesec dana nigdje nisam mogao naći 3D u prodaji i to u domaćim lancima supermarketa. Ne da se rasprodalo već nisu ni imali u ponudi. Tek sam na kraju uspio pronaći prije 10-tak dana. Očito recimo Bingo nije to iz zaliha ravnomjerno rasporedio.
-
mudrac2
#629 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
upravo tako.The Realist wrote:Nije mi "euforija" opala, kupit ću čim se ovaj potroši, a.B.d.. Više im stvarno ne mogu dati.
-
colt
#630 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nije opala nego se stabilizirala. Ja evo treći put kupujem jednu po jednu i ne treba mi 10 odjednom . .
-
calculator
#631 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Albanija, Kosovo, Makedonija, Srbija, Turska, Rusija, Moldavija, Ukrajina, Bjelorussija, Maroko, Libija, Tunis... Ima tržišta da Dita radi 10 osmosatnih smjena dnevnobanjaluka078 wrote:http://www.klix.ba/biznis/kraj-euforije ... /150829046Kraj euforije: Potražnja za Ditinim proizvodima pala za 50 posto, radnici traže podršku
Moraju zaposliti kvalitetne i obrazovane trgovce, nek' im daju procenat od zarade
-
StupskaBitanga
#632 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
tačno ali ovi sa ovakvim vjerovatno naručenim naslovima vrijeđaju inteligencijucolt wrote:Nije opala nego se stabilizirala. Ja evo treći put kupujem jednu po jednu i ne treba mi 10 odjednom . .
- mayab
#633 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ima tu jos prostora za napredak, evo samo da spomenem recimo tablete za masine za sudje, oni moraju i to imati u programu!
Mi u kuci koristimo najpovoljnije iz programa DM-a, jedna tableta izadje 10 feninga, i sasvim zadovoljavajuce rade svoj posao!
Dakle neka naprave neke sa slicnim karakteristikama, i imace gomilu kupaca ....
Mi u kuci koristimo najpovoljnije iz programa DM-a, jedna tableta izadje 10 feninga, i sasvim zadovoljavajuce rade svoj posao!
-
mudrac2
#634 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
da, sve je više i više ovakvih tekstova na klix.StupskaBitanga wrote:tačno ali ovi sa ovakvim vjerovatno naručenim naslovima vrijeđaju inteligencijucolt wrote:Nije opala nego se stabilizirala. Ja evo treći put kupujem jednu po jednu i ne treba mi 10 odjednom . .
-
mudrac2
#635 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
da, moraju proširiti program na praskaste deterdzente. Ne mogu oni poslovati proizvodeci samo 3d koji je jeftin i traje citav mjesec.mayab wrote:Ima tu jos prostora za napredak, evo samo da spomenem recimo tablete za masine za sudje, oni moraju i to imati u programu!
- sunceKOtepsija
#636 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
- insomnia78
#637 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
I sta onda, do kad tako?
-
StupskaBitanga
#638 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Sve ovo ce biti ovako klimavo do pojave kupca koji ce morati uložiti u nove tehničko-tehnološke i ljudske kapaciteteinsomnia78 wrote:I sta onda, do kad tako?
-
ibizza
#639 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nije ovo kraj euforije, ovo je realna potraznja trzista. Uzeli su fina ucesca jakim brendovima, sada je na njima prije svega da zadrze to. Ono sto treba da urade jeste da napadnu male kupce (TT ), jer je to ogoman potencijal posebnoo za ovakve proizvode.
-
The Realist
#640 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nadam se da je ovo šala nekasunceKOtepsija wrote:trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
- saiks
#641 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ja neznam jesu li ti proizvodi dosli i u koji drugi grad osim Sarajeva i Tuzle??
- saiks
#642 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Jbg,nije vise in nositi kafu i keks,sad deterdzente u gostesunceKOtepsija wrote:trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
-
StupskaBitanga
#643 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Jesu ima ih svugdje po BiHsaiks wrote:Ja neznam jesu li ti proizvodi dosli i u koji drugi grad osim Sarajeva i Tuzle??
- musicman80
#644 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
sunceKOtepsija wrote:trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
Da slazem se. "Evo komsija 3D, da vidis sta propustas kupujuci Fairy i slicne gluposti".
-
calculator
#645 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Fairy ima jak marketing, kupac pamti reklamirani proizvod i po inerciji ga kupuje, smatrajući kupovinu pozitivnom, DITA nema marketing skoro nikakavmusicman80 wrote:sunceKOtepsija wrote:trebao bi svaki kupac kupit jedan proizvod za komsiju, za neku ustanovu koja nema npr bolnica sirotiste itd, ili da se nosi u goste npr, znaci ima mogucnosti ali nema volje
Da slazem se. "Evo komsija 3D, da vidis sta propustas kupujuci Fairy i slicne gluposti".
Ovo je tema sa 1. godine Ekonomije, DITA ga mora znati. Ako nemaju novac za marketing, moraju se snaći da ga ostvare, ili da ostvare marketing preko posrednika
DITA konačno mora dobiti sposoban managment, novu upravu koja odlično poznaje tržišne okolnosti i pravila trgovine
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#646 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
nakon prvog talasa kupovanja došlo je do zasićenja tržišta...pa evo u mene 3D potrošiću ga za pola godine.... možda
Jedino će neki opsesivno kompulsivni čistač kupovati ove proizvode svaki mjesec
a danas ionako gotovo svi imaju mašine za pranje suđa tako da Dita mora razmišljati o dva izazova:
1. širenje tržišta van Don Neonkovog feuda (Sa-Ze-Tz)
3. kreiranje palete proizvoda primjerene današnjem potrošaču
da iskarikiram...jebiga neće danas niko kabaš kupovat...odzvonilo mu
Jedino će neki opsesivno kompulsivni čistač kupovati ove proizvode svaki mjesec
a danas ionako gotovo svi imaju mašine za pranje suđa tako da Dita mora razmišljati o dva izazova:
1. širenje tržišta van Don Neonkovog feuda (Sa-Ze-Tz)
3. kreiranje palete proizvoda primjerene današnjem potrošaču
da iskarikiram...jebiga neće danas niko kabaš kupovat...odzvonilo mu
- sinuhe
#647 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ti ljudi moraju investirati i otici u banku.
-
StupskaBitanga
#648 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Kupljen danas Blic staklo ciklama 2,45KM 
-
Eborg
#649 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
I ako ima proizvoda formalno, prilično su teško dostupni i/ili neupadljivi. Evo npr. jedan Bingo u Zenici u kojem sam bio (a valjda Bingo kao ima najviše na lageru) ni dan-danas nema recimo 3D ili ga ja nisam uspio pronaći pored najbolje volje. Isto i sa Hošetom u Sarajevu - nema ga u ponudi ili ga ja ne mogu naći. Pored toga što je marketing nepostojeći, škripi i na tom dijelu.StupskaBitanga wrote:Jesu ima ih svugdje po BiHsaiks wrote:Ja neznam jesu li ti proizvodi dosli i u koji drugi grad osim Sarajeva i Tuzle??
-
mudrac2
#650 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
na stupu su ga odvojili od ostalih deterdženata. Stavili ga odmah na ulaz, da ga istaknu. No ja normalno to nisam vidioo i tražio ga sa ostalom robom te vrste. Naravno nisam ga našao. Tek sljedeći mjesec ga upratim i kupim.Eborg wrote:I ako ima proizvoda formalno, prilično su teško dostupni i/ili neupadljivi. Evo npr. jedan Bingo u Zenici u kojem sam bio (a valjda Bingo kao ima najviše na lageru) ni dan-danas nema recimo 3D ili ga ja nisam uspio pronaći pored najbolje volje. Isto i sa Hošetom u Sarajevu - nema ga u ponudi ili ga ja ne mogu naći. Pored toga što je marketing nepostojeći, škripi i na tom dijelu.StupskaBitanga wrote:Jesu ima ih svugdje po BiHsaiks wrote:Ja neznam jesu li ti proizvodi dosli i u koji drugi grad osim Sarajeva i Tuzle??