Koji nije npr?SSemir wrote:klise je reci da su svi uspjesni poslijeratni privrednici ratni profiteri i kriminalci
Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#476 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
-
The 51st State
#477 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
recimo bekto preciza..._BataZiv_0809 wrote:Koji nije npr?SSemir wrote:klise je reci da su svi uspjesni poslijeratni privrednici ratni profiteri i kriminalci
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#478 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ne znam nista o covjeku, pa hajde nek tako ostane dok neko eventualno ne demantuje. To je jedan, ima li jos?The 51st State wrote:
recimo bekto preciza...
-
The 51st State
#479 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
ne znam uklapa li ti se hastor u "okvir" i ovi vlasnici hife, to od ovih giganata..., a ima ih jos manje poznatih sigurno._BataZiv_0809 wrote:Ne znam nista o covjeku, pa hajde nek tako ostane dok neko eventualno ne demantuje. To je jedan, ima li jos?The 51st State wrote:
recimo bekto preciza...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#480 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Hifa-milione dobili od SDA. Odakle SDA-u milioniThe 51st State wrote:
ne znam uklapa li ti se hastor u "okvir" i ovi vlasnici hife, to od ovih giganata..., a ima ih jos manje poznatih sigurno.
- mayab
- bach
#482 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Bingo Mostar. Piši - Nestalo. Zastupnici Fairija i Likvija mogu mahati ušima.

-
SA2
#483 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
_BataZiv_0809 wrote:Hifa-milione dobili od SDA. Odakle SDA-u milioniThe 51st State wrote:
ne znam uklapa li ti se hastor u "okvir" i ovi vlasnici hife, to od ovih giganata..., a ima ih jos manje poznatih sigurno.Zna to cijeli tesanj. Makar su ti momci i prije rata bili vrijedni i radili sa betonskom galanterijom.
De mi Boga ti objasni kako se to mogu dobiti milioni od SDA? Vlasnici Hife su sve stekli sami, SDA nema ništa s tim. To je samo priča ljubomornih ljudi koji besposleno sjede skrštenih ruku i pitaju se: "Kako vlasnici Hife imaju, a ja nemam?". E pa da radiš i ti i takvi poput tebe onoliko koliko su oni radili, imali bi i vi milione, a ne bi valjali takve gluposti.
-
iz zadnje klupe
#484 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nemojmo biti djeca, možda ih SDA jeste ili nije finansirala. da su vrijedni, jesu, al' bez političke podrške SDA mogli bi prdnut' u šiš.De mi Boga ti objasni kako se to mogu dobiti milioni od SDA? Vlasnici Hife su sve stekli sami, SDA nema ništa s tim.
Prošli put prošli na tenderu na EP BIH i rudnike, sad nisu pa tender poništen, pitam se zašto
-
howdy
#485 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
iz zadnje klupe wrote:Ovi što se prepiru oko tehnologije, ako bi sada aktivirali mašinu koja puni, zavrće i pakuje 3DE, šta će im više radnici![]()
![]()
U susjedstvu Dite je jedna fabrika koja je doživjela transfer tehnologije korakom od 100 godina
Siporex je proizvodio siporex blokove izlijevanjem mase u kalupe, e kad bi se ta masa ohladila, ljudi su ručno ogromnim alatima (ne znam kako da ih nazovem, čekičima, krampama) udarali u te kalupe i razdvajali kalupe od ohlađenih siporex blokova.
Došao Austrijanac, isti taj siporex samo nazvao ytong po svom brendu ( receptura je ostala 99,99% ista), ali je zato sve uveo na dugme
i cijena skocila na dugme za 130%.....
- Kombat
#486 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
SA2 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Hifa-milione dobili od SDA. Odakle SDA-u milioniThe 51st State wrote:
ne znam uklapa li ti se hastor u "okvir" i ovi vlasnici hife, to od ovih giganata..., a ima ih jos manje poznatih sigurno.Zna to cijeli tesanj. Makar su ti momci i prije rata bili vrijedni i radili sa betonskom galanterijom.
De mi Boga ti objasni kako se to mogu dobiti milioni od SDA? Vlasnici Hife su sve stekli sami, SDA nema ništa s tim. To je samo priča ljubomornih ljudi koji besposleno sjede skrštenih ruku i pitaju se: "Kako vlasnici Hife imaju, a ja nemam?". E pa da radiš i ti i takvi poput tebe onoliko koliko su oni radili, imali bi i vi milione, a ne bi valjali takve gluposti.
Jedini koji ovdje valja gluposti si TI!!!
Evo, ja cu ti pojasniti kako se dobiju milioni, ali ne od stranke, nego od pojedinaca (milioni nisu u vlasnistvu stranke nego u vlasnistvu istaknutih...ehmmm...pojedinaca) koji imaju visak nelegalne gotovine koju treba oplemeniti i oploditi
Svaki veliki biznis u poratnoj bejha je pokrenut od para pokradenih u ratu - manji i srednji biznisi su pokrenuti od para opljackanih od naroda kroz ratno-profitersko guljenje koze za brasno, ulje i secer a ono sto se kod nas naziva velikim kompanijama je pokrenuto od stotina miliona pokradenih donacija koje su zavrsile u dzepovima...zna se cijim. Te pare je nakon nekog vremena trebalo negdje plasirati. Svi uspjesni veliki poduzetnici su poceli svoj posao samo kao front / paravan za pranje novca i stavljanje u opticaj kapitala opljackanog u ratu i poslije rata. SVI!!! (ovo se odnosi na pripadnike sva tri plemena u svojim rezervatima).
- starii
#487 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
sto li sad svi prave akcije na deterdzente kad je DITA krenula sa proizvodnjom ? eto sto je konkurencija...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#488 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Na to pitanje je bespotrebno davati odgovorSA2 wrote: De mi Boga ti objasni kako se to mogu dobiti milioni od SDA? Vlasnici Hife su sve stekli sami, SDA nema ništa s tim. To je samo priča ljubomornih ljudi koji besposleno sjede skrštenih ruku i pitaju se: "Kako vlasnici Hife imaju, a ja nemam?". E pa da radiš i ti i takvi poput tebe onoliko koliko su oni radili, imali bi i vi milione, a ne bi valjali takve gluposti.
Nit' sam sudija, nit' sam tuzilac, radim svoj posao, niko mi marke nije dao i nisam ljubomoran ni na koga. Da nam glave krenu niz brdo, svako bi opet za svojom potrcao
- vješalica
#489 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
SA2 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Hifa-milione dobili od SDA. Odakle SDA-u milioniThe 51st State wrote:
vlasnici hife su obični kriminalci
- vješalica
#490 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
_BataZiv_0809 wrote:Insomnija- Tita ti dragog, jel' ti stvarno mislis da iko ozbiljan smatra da ce ovaj vid proizvodnje biti durocno rjesenje?
Pa od samog starta se prica da je ovo akcija da se skupstini povjerilaca dokaze da fabrika ima potencijal.
Dakle proizvod je napravljen, ima kvalitet, ljudi kupuju. Osnovni postulati su ispunjeni. Stecaj i jeste pokrenut da se izdvoji zdravi dio firme i spasi. Imovine za prodaju imaju, 100 zaposlenih nije puno.
preseratori očekivali slike iz svemirskog pogona vrijedno 300 milijardi maraka i japanske robote
- vješalica
#491 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
eto persil mi je mjerilo kvaliteta,sve golo smetlje,kad je tako to jebovit deterdžent što ne prodaju ovdje u BiH original,a ne onaj namjenjen za milijardite zemlje ciganskog svijetabavi wrote:Uz takve kakav si ti, dobro nam i jedna fabrika radi.Zastavnik_dzemo wrote:kakve su cijene dite? jesu li konkurentni? obzirom da je kvalitet neke žlj kategorije, ocekujem da budu bar 70% jeftiniji od persila ili ferija.
-
StupskaBitanga
#492 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Skupština povjerilaca odlučila: Dita nastavlja sa radom!
| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/skupstina-povjerila ... -sa-radom/
-
Zastavnik_dzemo
#493 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
I taj za ciganske zemlje je puno kvalitetniji od dite. Sve fol dita domaca, patriotizam folovi golovi, saradnja sa bingom ovo ono, a konzum je imao na policama 10 dana prije binga. Dokaz da su samo pare u pitanju, to sto patriotizam prodaju pod bubrege nek macku o rep okace ... nigdje nisam cuo da neko pominje cijene dite i da li ce biti jeftiniji od ostalih, samo se pominje kako moramo kupovati ditu ... u protivnom smo pederi, majmuni, govnari ... ja cu za svoje pare bit i katil, a oni i dalje nek ručno zavrću čepove na deterdzentu.vješalica wrote:eto persil mi je mjerilo kvaliteta,sve golo smetlje,kad je tako to jebovit deterdžent što ne prodaju ovdje u BiH original,a ne onaj namjenjen za milijardite zemlje ciganskog svijetabavi wrote:Uz takve kakav si ti, dobro nam i jedna fabrika radi.Zastavnik_dzemo wrote:kakve su cijene dite? jesu li konkurentni? obzirom da je kvalitet neke žlj kategorije, ocekujem da budu bar 70% jeftiniji od persila ili ferija.
-
stafi
#494 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
znam, znam, bolje ti je smeće iz hrvatske nego biftek iz bih. sretnoZastavnik_dzemo wrote:
I taj za ciganske zemlje je puno kvalitetniji od dite. Sve fol dita domaca, patriotizam folovi golovi, saradnja sa bingom ovo ono, a konzum je imao na policama 10 dana prije binga. Dokaz da su samo pare u pitanju, to sto patriotizam prodaju pod bubrege nek macku o rep okace ... nigdje nisam cuo da neko pominje cijene dite i da li ce biti jeftiniji od ostalih, samo se pominje kako moramo kupovati ditu ... u protivnom smo pederi, majmuni, govnari ... ja cu za svoje pare bit i katil, a oni i dalje nek ručno zavrću čepove na deterdzentu.
- petunija
#495 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ručno zavrtanje čepova ne umanjuje kvalitet proizvoda
samo usporava proces
Svakako ih treba podržati, ljudi rade i sigurno će to biti sve bolje i bolje
I ne, nisam patriota, samo sam mišljenja da im treba dati šansu, jer je projekat OK
Svakako ih treba podržati, ljudi rade i sigurno će to biti sve bolje i bolje
I ne, nisam patriota, samo sam mišljenja da im treba dati šansu, jer je projekat OK
- vješalica
#496 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
samo se ti smij ručnom zavrtanju čepa na deterdžentu,zato će tebe mašina da zamjeni,a ti ćeš od zakržljalosti i nerada i ničega da iščezneš tj.umrešZastavnik_dzemo wrote:
I taj za ciganske zemlje je puno kvalitetniji od dite. Sve fol dita domaca, patriotizam folovi golovi, saradnja sa bingom ovo ono, a konzum je imao na policama 10 dana prije binga. Dokaz da su samo pare u pitanju, to sto patriotizam prodaju pod bubrege nek macku o rep okace ... nigdje nisam cuo da neko pominje cijene dite i da li ce biti jeftiniji od ostalih, samo se pominje kako moramo kupovati ditu ... u protivnom smo pederi, majmuni, govnari ... ja cu za svoje pare bit i katil, a oni i dalje nek ručno zavrću čepove na deterdzentu.
-
Azrail
#497 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Može li neko da napiše cijene ditinih proizvoda ako zna?
- JanuaryJones
#498 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Kupih D3, meščini 2,30 KM litarsko pakovanje.
-
Heller
#499 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nadam se da ce ovo sa Ditom uspjeti i da ce u dogledno vrijeme Fairy, Pur i slicno biti marginalizovani a MaxClean, 3D, Violeta izbor domacih potrosaca.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#500 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
3D 500 ml je 1,40 KMAzrail wrote:Može li neko da napiše cijene ditinih proizvoda ako zna?