Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

g_i_l_i_p_t_e_r

#277 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by g_i_l_i_p_t_e_r »

Velika podrška radnicima tuzlanske Dite: Nevjerovatna potražnja za proizvodima

Nakon nekoliko godina protesta i borbe za svoja prava, radnici tuzlanske Dite ponovo su na svojim radim mjestima. Radnici ovog prijeratnog giganta polako staju na svoje noge, ali im je u tome potrebna i podrška građana BiH.

Dita je sa radom zvanično prestala 28. jula 2013. godine. Tog dana uprava je izašla iz preduzeća, a radnici su počeli čuvati svoju imovinu, dežurajući u devet smjena 24 sata. Danas, 770 dana poslije, Ditini proizvodi su ponovo na policama.

Zahvaljujući domaćem trgovačkom lancu Bingu, ali i nevjerovatnoj reakciji bh. građana, umjetnika, glumaca, pjevača, medija i iskrenih prijatelja, proizvodi tuzlanske industrije deterdženata naći će se u domovima širom BiH.

Jučer je prodaja počela u Tuzli i, sudeći po reakcijama, Ditini proizvodi su vrlo brzo nestali sa polica Binga.

Kako su nam kazali u ovom bh. trgovačkom lancu, prodaja ide neočekivano. Tako je u tuzlanskom naselju Sjenjak za sat vremena nestalo Ditinih proizvoda.

"Prodaja proizvoda Dite danas ide širom BiH. Podrška kupaca čija je reakcija bila pozitivna nije izostala", kazala nam je Tatjana Paunoski iz marketing službe Binga koji u BiH trenutno ima 159 poslovnica.

U Diti je trenutno angažovano 46 radnika, a obavlja se i remont na postrojenjima koja od marta 2013. godine nisu bila u funkciji.

Pomoć Diti pružili su Dubioza Kolektiv, Frenkie, Udruženje Kupujmo i koristimo domaće, stand-up komičari i brojne druge osobe i udruženja.

Na društvenim mrežama pokrenuta je i akcija u kojoj se kupci fotografišu sa proizvodima Dite uz hashtag #selfiesaditom.
(Klix.ba)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-p ... 0618059#11

Image
Image
Image
Image
Image
friskyoreo

#279 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by friskyoreo »

Da napisem i ovdje. Sinoc kupio 3D, jutros prao sudje. Kvalitet odlican! Iako sam bio sumnjicav, ali sam rekao da cu ih podrzati cak i ako kvalitet bude malo losiji. Ali definitivno odlican proizvod. I da nije sva ova prica oko dite, kupovao bih njihov 3D. :thumbup:
Za druge proizvode ne znam, ali cu definitivno probati. :)
DaffyDuck

#280 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by DaffyDuck »

shake69 wrote:
Drinski wrote:Iako ovo ko gradjanin podrzavam, mislim da ovo nece pokrenuti proizvodnju, nego ce se time radnicima isplatiti neke plate. E sad, ne znam koliko je istina da se radi o staroj prepakovanoj robi. No, svako ima pravo da to kupi.
Ljudi su samo proizvedenu i dobro sacuvanu robu otpremili iz magacina. Nikakva proizvodnja nije pokrenuta, ako se pazljivije prate izvjestaji iz medija. Valjda ce im Bingo pomoci s sirovinom za pocetne radove, ali ako se ne pronadje ubrzo partner, ovo pada do oktobra.
Nisam sigurna. Mislim da su imali sirovinu od ranije pa sad iskoristili.
Ja mislim da je sad najvise do stecajnog upravitelja.
g_i_l_i_p_t_e_r

#281 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

a gdje je moj primjerak
već ste razgrabili

Image
SmokingMan

#282 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by SmokingMan »

Ih moram uzeti onaj veliki od par litara deterdžent za suđe,to se kod mene troši ko' sok... :D
cranberries

#283 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by cranberries »

Nove sirovine dolaze za par dana...

Bingo je to vec zavrsio...
edin_the

#284 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by edin_the »

shake69 wrote: Ljudi su samo proizvedenu i dobro sacuvanu robu otpremili iz magacina. Nikakva proizvodnja nije pokrenuta, ako se pazljivije prate izvjestaji iz medija. Valjda ce im Bingo pomoci s sirovinom za pocetne radove, ali ako se ne pronadje ubrzo partner, ovo pada do oktobra.
:-) Uvjeri se sam

moa

#285 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by moa »

Kada bi se svaki proizvodjac ovako medijski propratio i kada bi se vidjelo ustvari koliko imamo dobrih proizvoda, vjerujem da bi se BiH privreda ustabila u roku od 24 mjeseca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#286 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Evo i Avaz pomaze Ditu :)
Država

#287 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

Polica u Bingu u Tuzli samo sat vremena nakon što je dupke napunjena DITA-inim proizvodima!!!

Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
g_i_l_i_p_t_e_r

#288 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

inače su to bila za sada prva dva Bingo objekta u koji su plasirani prvi proizvodi
na Sjenjaku u Tuzli i na Šičkom Brodu

sljedeći korak tokom sedmice su ostali Bingo objekti u gradu Tuzli, a onda tuzlaanki kanton
Danguba

#289 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Danguba »

Samo da iskoriste ovakvu euforiju i naklonost potrosaca.

:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
saiks

#290 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by saiks »

bumerangss wrote:
cranberries wrote:Image
svi artikli u korpi su domaci a u prvom planu je 3de :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
Podravkina juha ispod topsa i primola cokolada nisu domaci ,a tu su i paradiso spageti koji se prave u Hrvatskoj :D
Last edited by saiks on 18/06/2015 22:47, edited 1 time in total.
probook

#291 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by probook »

Medijski nametnuta euforija koja ce splasnuti...da su valjali ne bi propali i na dno dosli...
Danguba

#292 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Danguba »

probook wrote:Medijski nametnuta euforija koja ce splasnuti...da su valjali ne bi propali i na dno dosli...
nisu oni propali zbog kvaliteta koji su uvijek imali nego zbog drugih stvari. :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#293 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote:
probook wrote:Medijski nametnuta euforija koja ce splasnuti...da su valjali ne bi propali i na dno dosli...
nisu oni propali zbog kvaliteta koji su uvijek imali nego zbog drugih stvari. :wink:
Post ne zasluzuje ni repliku :-)
Danguba

#294 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:
Danguba wrote:
Post ne zasluzuje ni repliku :-)
tako je. :wink: :D
insomnia78

#295 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by insomnia78 »

Slazem se za euforiju
Sto se tice kvaliteta Dita ga je uvijek imala
shake69

#296 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by shake69 »

edin_the wrote:
shake69 wrote: Ljudi su samo proizvedenu i dobro sacuvanu robu otpremili iz magacina. Nikakva proizvodnja nije pokrenuta, ako se pazljivije prate izvjestaji iz medija. Valjda ce im Bingo pomoci s sirovinom za pocetne radove, ali ako se ne pronadje ubrzo partner, ovo pada do oktobra.
:-) Uvjeri se sam

Navijam da je to istina, ali ovo mi lici na spot iz nekih boljih vremena. Tv prilozi su snimani samo u magacinima, a ne vjerujem da im je bilo zabranjeno posjetiti neke masine i postrojenja koja se, remontuju, receno je vise puta. A i sirovinu ce tek platiti Bingo da krenu ozbiljnije, a jucer vele i da se nesto mora osposobiti za proizvodnju Arix-a. On je jedini koji donosi vise novca od Dita proizvoda, ovo ostalo je sitna lova, iako ce se i tu nakupiti zbog dobre reakcije trzista. No, partnera, ulagaca, jos nema na vidiku, na zalost!
The 51st State

#297 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The 51st State »

za arix ce im trebati ulaganja cirka milion maraka na postrojenjima.
Drvosjeca iz Dejcica

#298 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

The 51st State wrote:za arix ce im trebati ulaganja cirka milion maraka na postrojenjima.
Šta je milion maraka, ja bih prvi uložio 1-2 hiljade za neke dionice DITE a vjerujem da nije teško naći 1000 ljudi koji bi to isto uradili. Kako god drago mi je da ovo sa Ditom ide na pozitivnu priču mada su još daleko od zelene grane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#299 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

g_i_l_i_p_t_e_r wrote:
Image
:evil:
karanana

#300 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by karanana »

insomnia78 wrote:
Slazem se za euforiju
Sto se tice kvaliteta Dita ga je uvijek imala
Slazem se za euforiju. Za kvalitetu ne znam jer sam koristio ranije samo 3de i bio je ok koliko se sjecam.
Ali mislim da ova akcija na duge staze nece nista donijeti. Potrosice se par tona ovih zaliha, skupice se par hiljada maraka, platice se radnicima par plata i to je to. Blokada. Stara i pokvarena postrojenja, dugovi, bez sirovine....ovo nije to. Daj boze da nisam u pravu ali ne vidim na duge staze izlaz. A sto neko iznad rece glavni krivci i lopovi presli na druge poslovne avanture.
Locked