Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
- dormeo
#1 Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Pitanje glasi da li ce SDP prezivjet naredne izbore? Da li ce dozivjeti sudbinu stranke za BiH. Opce raspolozenje medju drustvom je da je SDP sve najveci promasaj proslih izbora. Bosni i Hercegovini je potrebna jaka socijaldemokratska stranka, ali ociglecno to nije SDP. Kad bi sad nabrajali odlaske iz SDP-a: Od Nijaza Durakovica i stare skole, pa do najnovijeg osipanja sa Zeljkom Komsicem, jednostavno mi ne uliva nadu postojeci kadar da moze bilo sta uradit. Prica Drzava za covjeka je bila demagogija, jer SDP nije bio u stanju da napravi Koaliciju duzu od 3 mjeseca, a kako ce onda drzavu.
-
Naslovnica
#2 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Nekada sam bio standardni SDP-ov glasač, kod prošlih izbra nisam glasao za njih (i nisam se pokajao), isto tako neću glasati za njih niti ovaj put.
Što se mene tiče, apsolutno su mi postali nebitni.
-
whiter shade of pale
#3 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
bolje je pitanje hoce li stranka demokratske blokade prezivjeti 2014. nakon svega sto su ucinili da blokiraju i opstruiraju vlast, drzavu federciju i kantone, nakon pokusaja da sa hdz-om podjele federaciju. bosanci nisu bas toliko glupi da ne vide sta su sve radili.
-
whiter shade of pale
#4 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
a za koga si glasao?Naslovnica wrote:Nekada sam bio standardni SDP-ov glasač, kod prošlih izbra nisam glasao za njih (i nisam se pokajao), isto tako neću glasati za njih niti ovaj put.
-
Sarajevica
#5 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Gadni su, i samo cu glasati za njih jer su ostali ipak za nijansu gadniji
- karanana
#6 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Glaso sam za njih. Ove godine ne izlazim na izbore. Ili cu izaci da na papiru nacrtam kurchinu.
- dormeo
#7 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
SDA ce sigurno zadrzat svoje glasacko tijelo ako ne i povecace ga barem prema pokazateljima sa lokalnih izbora.whiter shade of pale wrote:bolje je pitanje hoce li stranka demokratske blokade prezivjeti 2014. nakon svega sto su ucinili da blokiraju i opstruiraju vlast, drzavu federciju i kantone, nakon pokusaja da sa hdz-om podjele federaciju. bosanci nisu bas toliko glupi da ne vide sta su sve radili.
Moja prognoza je sljedeca: Pobjednicke stranke iz FBIH: SDA, DF, SBB i HDZ, iz RS-a: SDS.
SDP je od jedne jake stranke u intelektualnom smislu: Nijaz Durakovic, Mirko Pejanovic, Ivo Komsic, Zeljko Komsic, Nijaz Skenderagic, Miro Lazovic, Nermin Pecanac, Senad Avdic, Bogic Bogicevic itd. spao na vjecnog sefa stranke, njegovog imitatora Hadzica, i nekoliko poltrona, Karica, Grabovicu, nesposobnog Nermina Niksica. Jednostavno STRASNO
-
whiter shade of pale
#8 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
svi dzamijasi iz gluhe bukovice ce izaci na izbore. oni nece crtati kurcine, nego ce slozno zaokruzivati bakira i fahru.karanana wrote:Glaso sam za njih. Ove godine ne izlazim na izbore. Ili cu izaci da na papiru nacrtam kurchinu.
-
whiter shade of pale
#9 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
tvoje opaske i kvalifikacije su pausalne i nemaju utemeljenje u realnosti. mogu samo ponoviti da bosanci nisu bas toliko glupi da ne znaju ko blokira sve sto se blokirati moze.dormeo wrote:SDA ce sigurno zadrzat svoje glasacko tijelo ako ne i povecace ga barem prema pokazateljima sa lokalnih izbora.whiter shade of pale wrote:bolje je pitanje hoce li stranka demokratske blokade prezivjeti 2014. nakon svega sto su ucinili da blokiraju i opstruiraju vlast, drzavu federciju i kantone, nakon pokusaja da sa hdz-om podjele federaciju. bosanci nisu bas toliko glupi da ne vide sta su sve radili.
Moja prognoza je sljedeca: Pobjednicke stranke iz FBIH: SDA, DF, SBB i HDZ, iz RS-a: SDS.
SDP je od jedne jake stranke u intelektualnom smislu: Nijaz Durakovic, Mirko Pejanovic, Ivo Komsic, Zeljko Komsic, Nijaz Skenderagic, Miro Lazovic, Nermin Pecanac, Senad Avdic, Bogic Bogicevic itd. spao na vjecnog sefa stranke, njegovog imitatora Hadzica, i nekoliko poltrona, Karica, Grabovicu, nesposobnog Nermina Niksica. Jednostavno STRASNO
- dormeo
#10 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Moje opaske su utemeljene na identicnom stavu koji su SDP-ovci iznosili uoci lokalnih izbora pa su dozivjeli debakl. Prvi korak u lijecenju bolesti je priznat sebi da si bolestan. Nemoze odlazak iz SDP-a toliko kvalitetnih ljudi bit slucajan, nit moze biti SDP-ov debakl na lokalnim izboraima slucajan. Sljepilo SDP-ovog clanstva me podsjeca na sljepilo najgorih Milosevicevih nacionalista tokom 90-ih. Progledajte ljudi, nesto nije u redu sa SDP-om.whiter shade of pale wrote: tvoje opaske i kvalifikacije su pausalne i nemaju utemeljenje u realnosti. mogu samo ponoviti da bosanci nisu bas toliko glupi da ne znaju ko blokira sve sto se blokirati moze.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#11 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Glaso za SDP na proslim Opstim izbrima i nikad vise, to mi bili prvi izbori ja i gomila raje glasali kao neke promjene kad na kraju kurcina od Zlatka i ekipe. Joj hoce pasti, pa koliko samo ljudi ja znam sto su glasali na proslim izborima za SDP a sada nece.
- dormeo
#12 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Uf al si me zadevero, uzivaj u iluzijama, drzava za covjeka jeeeeekosmpolita wrote:Ovsj Dormeo je mnogo ofiran i nervozan.dormeo wrote:Pitanje glasi da li ce SDP prezivjet naredne izbore? Da li ce dozivjeti sudbinu stranke za BiH. Opce raspolozenje medju drustvom je da je SDP sve najveci promasaj proslih izbora. Bosni i Hercegovini je potrebna jaka socijaldemokratska stranka, ali ociglecno to nije SDP. Kad bi sad nabrajali odlaske iz SDP-a: Od Nijaza Durakovica i stare skole, pa do najnovijeg osipanja sa Zeljkom Komsicem, jednostavno mi ne uliva nadu postojeci kadar da moze bilo sta uradit. Prica Drzava za covjeka je bila demagogija, jer SDP nije bio u stanju da napravi Koaliciju duzu od 3 mjeseca, a kako ce onda drzavu.
Slabo mu idu manipulacije, pa su SDA "dnevnicari" dobili posebne upute da pojacaju klevete i uvrede.![]()
P.S. Cak je toliko nepismen da ne zna ispravno napisati ni naziv teme.
-
whiter shade of pale
#13 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
dormeo wrote:Moje opaske su utemeljene na identicnom stavu koji su SDP-ovci iznosili uoci lokalnih izbora pa su dozivjeli debakl. Prvi korak u lijecenju bolesti je priznat sebi da si bolestan. Nemoze odlazak iz SDP-a toliko kvalitetnih ljudi bit slucajan, nit moze biti SDP-ov debakl na lokalnim izboraima slucajan. Sljepilo SDP-ovog clanstva me podsjeca na sljepilo najgorih Milosevicevih nacionalista tokom 90-ih. Progledajte ljudi, nesto nije u redu sa SDP-om.whiter shade of pale wrote: tvoje opaske i kvalifikacije su pausalne i nemaju utemeljenje u realnosti. mogu samo ponoviti da bosanci nisu bas toliko glupi da ne znaju ko blokira sve sto se blokirati moze.
dobro je da je sve u redu sa strankom demokratske blokade.
- Picajzla
#14 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
kosmpolita wrote:He he he, kakav lik. "Dnevnicaru", ofiran si.Picajzla wrote:Glaso za SDP na proslim Opstim izbrima i nikad vise, to mi bili prvi izbori ja i gomila raje glasali kao neke promjene kad na kraju kurcina od Zlatka i ekipe. Joj hoce pasti, pa koliko samo ljudi ja znam sto su glasali na proslim izborima za SDP a sada nece.
Ne razumijem
- Picajzla
#15 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
kosmpolita wrote:He he he, kakav lik. "Dnevnicaru", ofiran si.Picajzla wrote:Glaso za SDP na proslim Opstim izbrima i nikad vise, to mi bili prvi izbori ja i gomila raje glasali kao neke promjene kad na kraju kurcina od Zlatka i ekipe. Joj hoce pasti, pa koliko samo ljudi ja znam sto su glasali na proslim izborima za SDP a sada nece.
Ne razumijem
- dormeo
#16 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Meni jedna stvar nije jasna: Jel taj SPIN doktor sto je naucio Zlatka da govori "istinu" vama drzao lekcije da svako ko ima drugacije misljenje predstavlja smrtnog neprijatelja? Sta je SDP uradio u ovom mandatu? De nam reci jednu jedinu pozitivnu stvar?kosmpolita wrote:He he he, kakav lik. "Dnevnicaru", ofiran si.Picajzla wrote:Glaso za SDP na proslim Opstim izbrima i nikad vise, to mi bili prvi izbori ja i gomila raje glasali kao neke promjene kad na kraju kurcina od Zlatka i ekipe. Joj hoce pasti, pa koliko samo ljudi ja znam sto su glasali na proslim izborima za SDP a sada nece.
-
whiter shade of pale
#17 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
kosmpolita wrote:Ovaj Dormeo i njegova ekipa je mnogo ofirna i nervozna.dormeo wrote:Pitanje glasi da li ce SDP prezivjet naredne izbore? Da li ce dozivjeti sudbinu stranke za BiH. Opce raspolozenje medju drustvom je da je SDP sve najveci promasaj proslih izbora. Bosni i Hercegovini je potrebna jaka socijaldemokratska stranka, ali ociglecno to nije SDP. Kad bi sad nabrajali odlaske iz SDP-a: Od Nijaza Durakovica i stare skole, pa do najnovijeg osipanja sa Zeljkom Komsicem, jednostavno mi ne uliva nadu postojeci kadar da moze bilo sta uradit. Prica Drzava za covjeka je bila demagogija, jer SDP nije bio u stanju da napravi Koaliciju duzu od 3 mjeseca, a kako ce onda drzavu.
Slabo im idu manipulacije, pa su SDA "dnevnicari" dobili posebne upute da pojacaju klevete i uvrede.![]()
P.S. Cak je toliko nepismen da ne zna ispravno napisati ni naziv teme.
sve je to strah. gledaju sanadera i miskovica i useravaju se.
-
Naslovnica
#18 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Apsolutno nebitno za temu. Bitno je da nisam niti ću glasati za SDP.whiter shade of pale wrote:a za koga si glasao?Naslovnica wrote:Nekada sam bio standardni SDP-ov glasač, kod prošlih izbra nisam glasao za njih (i nisam se pokajao), isto tako neću glasati za njih niti ovaj put.
Nažalost.
- dormeo
#19 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Moze li nam neko od SDP-ovih clanova objasnit zasto SDP voli tenis:
Reket

Spin

Reket

Spin

- Država
#20 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Uvijek ista priča. Svi čekaju da dođe na vlast neko pošten pa da nešto pokrene. Ljudi moji, 'vatajte se posla. Svejedno je ko je na vlasti...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Samo De Pokradi je prHknuo u šHišHu poslije Oktobera...nek prouĆe bismilu samo da preskoĆe Izborni prag...Samo De Ukradi...jeko ovi

- Paranoid
#22 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Kakvo je vrijeme došlo, jbt..ako napišeš nešto protiv Zlaje ili SDP-a, odmah te proglase esdeaovcem..
PS: kosmopolita, najbolje bi bilo da se u centrali SDP-a donese uredba o jednoobraznom oblačenju socijaldemokrata u BiH..(crni kožni mantil, šešir)..
PS: kosmopolita, najbolje bi bilo da se u centrali SDP-a donese uredba o jednoobraznom oblačenju socijaldemokrata u BiH..(crni kožni mantil, šešir)..
-
emil_L
#23 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Možda bi se pokretač teme trebao pozabaviti drugačijom formom.
Možda bi ispravnije pitanje bilo "za koga će glasati glasači koji su na prošlim izborima dali svoj glas SDP-u ?"
Sa sigurnošću mogu tvrditi da će SDP "preživjeti" sljedeće izbore i da će čak ostavariti i bolje rezultate već što se uveliko predviđa. Razlog ? Pogledati pitanje iznad.
Logična je predpostavka da će na ovogodišnjim izborima SzBiH ostvariti malo bolje rezultate a SDP malo lošije rezultate.
I to je to. Ako neko očekuje vratoloman rast SDA-ovih glasača, probudit će se u bunilu.
Možda bi ispravnije pitanje bilo "za koga će glasati glasači koji su na prošlim izborima dali svoj glas SDP-u ?"
Sa sigurnošću mogu tvrditi da će SDP "preživjeti" sljedeće izbore i da će čak ostavariti i bolje rezultate već što se uveliko predviđa. Razlog ? Pogledati pitanje iznad.
Logična je predpostavka da će na ovogodišnjim izborima SzBiH ostvariti malo bolje rezultate a SDP malo lošije rezultate.
I to je to. Ako neko očekuje vratoloman rast SDA-ovih glasača, probudit će se u bunilu.
- newlevel
#24 Re: AW: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Za koga onda glasati ?
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
Naslovnica
#25 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?
Direktno sam u biznisu koji je u kontaktu sa ljudima koji su na rukovodećim pozicijama tu ispred SDP-a.
Apsolutno sam se razočarao kada sam shvatio da su crveni ništa manji lopovi nego zeleni, samo je u pitanju drugi dres.
Ko je radio nešto sa jednima i drugima, najbolje zna kakve su igre i šeme u igri, kakvi interesi i šta je bitno.
Kakva država, kakav narod, kakav napredak.
Samo koliko sam ja dobar, koji je procenat u pitanju, koverte, ugrađivanja, namještanja poslova.
ODRON!
Apsolutno sam se razočarao kada sam shvatio da su crveni ništa manji lopovi nego zeleni, samo je u pitanju drugi dres.
Ko je radio nešto sa jednima i drugima, najbolje zna kakve su igre i šeme u igri, kakvi interesi i šta je bitno.
Kakva država, kakav narod, kakav napredak.
Samo koliko sam ja dobar, koji je procenat u pitanju, koverte, ugrađivanja, namještanja poslova.
ODRON!