Da li ce nastetiti glasu?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
distan_gg

#1 Da li ce nastetiti glasu?

Post by distan_gg »

da li steti 100 000 izgovorenih rijeci na engleskom za jedan dan, u pauzama naravno, ima li neko ko se razumije u glas, radim jedan trailer i poceo sam vjezbati nakon 400+ na fles zaboli me grlo i glasne zice valjda nez sta me boli ne razumijem se u to al da li ima ko da se razumije u ovo da li ce mi previse koristenje glasa nasgoditi?
visocicaguy

#2 Re: Da li ce nastetiti glasu?

Post by visocicaguy »

mislim da to sto je na engleskom ne utice na rezultat.. da je neki africki klik-jezik, pa mozda :) a google veli da ljudi govore u prosjeku 15 - 20 k rijeci na dan. to tvoje bi bilo 5-6 x vise. da li je opasno ne znam :/
distan_gg

#3 Re: Da li ce nastetiti glasu?

Post by distan_gg »

za kakav rezultat? ja dobro pricam engleski, i dobro ga izgovaram, ovo zelim uraditi samo da bi povezane rijeci bolje izgovarao, samu rijec odlicno izgovaram, medjutim kada pricam neku slozeniju recenicu ne ide to tako dobro kako zelim mada cu ja kasnije izmjeniti i urediti to sve
visocicaguy

#4 Re: Da li ce nastetiti glasu?

Post by visocicaguy »

rezultat = da li ce ti nastetiti glasu ili ne..
colt

#5 Re: Da li ce nastetiti glasu?

Post by colt »

distan_gg wrote:da li steti 100 000 izgovorenih rijeci na engleskom za jedan dan, u pauzama naravno, ima li neko ko se razumije u glas, radim jedan trailer i poceo sam vjezbati nakon 400+ na fles zaboli me grlo i glasne zice valjda nez sta me boli ne razumijem se u to al da li ima ko da se razumije u ovo da li ce mi previse koristenje glasa nasgoditi?
Možeš ostati povremeno bez glasa. Et. Ništa opasno!!!
distan_gg

#6 Re: Da li ce nastetiti glasu?

Post by distan_gg »

colt wrote:
distan_gg wrote:da li steti 100 000 izgovorenih rijeci na engleskom za jedan dan, u pauzama naravno, ima li neko ko se razumije u glas, radim jedan trailer i poceo sam vjezbati nakon 400+ na fles zaboli me grlo i glasne zice valjda nez sta me boli ne razumijem se u to al da li ima ko da se razumije u ovo da li ce mi previse koristenje glasa nasgoditi?
Možeš ostati povremeno bez glasa. Et. Ništa opasno!!!
Ako je tako onda je to odlicno
Post Reply