Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
pravi_herceg_bosanac
#3501 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
65.000 stanovnika ima Mostar sa dijasporom. To neznaci da ima Hrvata toliko jer minimalno pola su Bosnjaks i others.
Dakle recimo 55.000 stalnih stanovnika, podjeljeno sa dva.
Recimo 28.000 dusha.
Znaci dovoljno za jednu brdsku brigadu.
Recimo 28.000 dusha.
-
radostan dan
#3502 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
možeL ukratko, ne pada mi na pamet da idem tamo i čitam...smučili su mi forum prebrojavanjem koga koliko ima.area51 wrote:Imaš temu (trenutno je jako aktivna)Havatar wrote: Koji rezultati popisa
taman se to smiri rasplamsa se prebrojavanje između bošnjaka i bosanaca...
umore se i oni, evo novih, markiraju fincije i sejdiće.
i onda ključni argument u diskusiji, kao nokaut na kraju - e vidjećeš za 70 godina koliko će koga biti i ko je u vupra...
jbt, ja molim boga da poživim zbog djece bar još 30 godina, a on meni - vidjećeš za 70 godina ko će vladati...
ko da je njima po 5-6 godina, jbt.
...i onda, za 70 godina, nema mene, nema njih, al jebi ga, kod ovih što se igraju brojevima stoji - ugradio svoj život u državu/entitet, besomučno prebrojavajući i forumajući o tome na klix-u/sa-x, čime je dao nesebičan doprinos...
nije to mala titula, zajebi ti te stvari...
-
Hafis
#3503 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
I to lahko-motoriziranupravi_herceg_bosanac wrote:65.000 stanovnika ima Mostar sa dijasporom. To neznaci da ima Hrvata toliko jer minimalno pola su Bosnjaks i others.
Recimo 28.000 dusha.
-
pravi_herceg_bosanac
#3504 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa sad ako imate traktore da. Neki ce vlakom do metkovica.Hafis wrote:I to lahko-motoriziranupravi_herceg_bosanac wrote:65.000 stanovnika ima Mostar sa dijasporom. To neznaci da ima Hrvata toliko jer minimalno pola su Bosnjaks i others.
Recimo 28.000 dusha.
- area51
#3505 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Kad odlučiš da nas "gurneš" na traktore ili na vlak pošalji pp,budi drugpravi_herceg_bosanac wrote:Pa sad ako imate traktore da. Neki ce vlakom do metkovica.Hafis wrote:I to lahko-motoriziranupravi_herceg_bosanac wrote:65.000 stanovnika ima Mostar sa dijasporom. To neznaci da ima Hrvata toliko jer minimalno pola su Bosnjaks i others.
Recimo 28.000 dusha.
-
kolegione
#3506 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Sa hekperom i u tenama 
-
kolegione
#3507 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
kolegione wrote:Sa heklerom i u tenama
-
Hafis
#3508 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ovaj hero gori od onog drugog here. Od tridesetak postova gotovo polovicu posvetio ''stolnom gradu''.pravi_herceg_bosanac wrote: 1. Tako dobijamo za STOLNI GRAD MOSTAR 65.000 ljudi sve ukupno. Znaci i kada se ubroje i oni koji su vani ali popisani. Dakle . Sve u svemu predgradje sarajeva imaju vise stanovnika nego STOLNI GRAD hrvata.
2. Sarajevo sa Ilidzom, Vogoscom, Hadzicima ima 440.000. Cijela Herceg Bosna od Neuma i Capljine do Mostara, Citluka ima 240.000. Bog te mazao.
3. Naseljeno mjesto Mostar ima samo 65 000 ljudi? Nema ni pribluzno toliko. Uzmi da je 10% popisano dijaspore. Ili cak 15%.
4. Ali uzmi da je 50% hrvata MAXIMALNO. Dakle na braniku Herceg Bosne stoji 25.000 ljudi. Toliko stolni grad ima stanovnika efektivno.
5. Bog vas MAZAO. Upisah se od smijeha. Otvaram ja ovaj zavod za statistiku 10 puta. Rekoh ma ne sanse. Nema sanse da je nas 25.000 ljudi HEJ vuklo za nos 20 godina.
6. Ovo je provala godine. Prijete nam Hrvati iz Stolnog grada. Da budemo precizniji, 25.000 njih.Zvonu za treci. Koji ce nama kurac Hrvati zvoniti kad su oni zvanicno nestali iz BiH.
7. Mislim Stolni grad za kojeg su se kurcili do prije par dana da ih je 60.000 tamo, ima 25.000 latina.
8. A evo kolko vidimo Hrvati u BiH su spali oficijelno na nacionalnu manjinu posto recimo Mostar, od kojeg je se najvise ocekivalo, ima tek 25.000 hrvata. [b]Mislim da je to vazan detalj[/b] (ova mu je biser u kruni)
9. Mostar na popisu ima 65.000 stanovnika. To sa dijasprom i nestalnim boravnicima. znaci Mostar realno ima 50.000 stalnih stanovnika. Ali etu uzmimo 55.000. Pola su Bosnjaci, srbi i ostali minimalno Znaci hrvata ima od 20-30 hiljada u mostaru.
10. Znamo znaci sigurno da Mostar ima 65.000 popisanih a Sarajevo 440.000. Dakle mit o 60.000 hrvata u stolnom gradu su bajke jer ako odbijemo dijasporu cijeli mostar ...
11. ukupno 65.000 stanovnika ima Mostar sa dijasporom. To neznaci da ima Hrvata toliko jer minimalno pola su Bosnjaks i others.
12. Dakle recimo 55.000 stalnih stanovnika, podjeljeno sa dva. Recimo 28.000 dusha. Znaci dovoljno za jednu brdsku brigadu.
Da se mi malo ovdje porefenamo pa da mu skupimo za kakve garsonjerice u Mostaru, kad' već ovoliko pati za njim.
U mene će pare stajati dok se budu prikupljale, pošto mi, kao što je općepoznato i bez ljutnje - ipak najbolje znamo s gengelama
-
pravi_herceg_bosanac
#3509 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
A gdje vam necu to ponavljati. 
Pa meni je dusha to ponavljati. Tako ste i vi ponavljali mit o 60-70 hiljada hrvata u mostaru.
Godinama...
Sad je vrijeme da vas zajebavamo.
Dakle Stolni grad, grad pod krizom, takodjer nazvan sveto hrvatije, ima stanovnika hrvata nesto vise od Tarcina a nesto manje od Hadzica.
Pa meni je dusha to ponavljati. Tako ste i vi ponavljali mit o 60-70 hiljada hrvata u mostaru.
Godinama...
Sad je vrijeme da vas zajebavamo.
Dakle Stolni grad, grad pod krizom, takodjer nazvan sveto hrvatije, ima stanovnika hrvata nesto vise od Tarcina a nesto manje od Hadzica.
- madner
#3510 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Otkud ti ovo?Hafis wrote:Svoj ti pos'o. Izgleda da demografija ne ide onom brzinom kako je bilo planirano, tako da je ova opcija nekako najizglednija, a mogu ti reći i najbrža: dan-dva posla i hajd' kući, a demografijom kako je krenulo ne bi ni za 387 godina....a još tko će tu silnu djecu odgojiti, iškolovati, pozapošljavati i poudavati.radostan dan wrote:u koja ste doba, dobri ljudi...dosta teorije, aj to poĆerajte malo, nećete valjda čekati juli i sezonu godišnjih odmora, pa da vam dijaspora oduzme primat -ustaničke puške-...
zamisli bruke, udžbenik istorije/povjesti za 2. razred tekstilne škole - prvi slobodarski pucanj za oslobođenje naših krajeva odjeknuo je 14.04. 2015. u štokholmu/melburnu...
Trenutno je zapelo oko lahkog i polulahkog oružija. Tenkova ima, ali slabo s dugim cijevima, s RPG-ejcima, PAM-ovima...
60000 komada viska u magazinima.
-
radostan dan
#3511 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
u brčkom skoro pa duplo više srba?
opet srpska cijela iz jednog dijela...
pa ja 4 godine ovdje čitam da su bošnjaci većina u disiju, srpska presječena, od svake plate odvojiti za po mesni narezak, tople čarape, optički nišan...pa u otpor sa teritorije tkzv slobodnih džepova.
o maj gad, vajni forumski demografi i stratezi, sučim će te pred miloša...
pa ja 4 godine ovdje čitam da su bošnjaci većina u disiju, srpska presječena, od svake plate odvojiti za po mesni narezak, tople čarape, optički nišan...pa u otpor sa teritorije tkzv slobodnih džepova.
- Blek Stena
- Skijaš
#3513 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Dobro, kako misliš da bi bilo bolje izraziti se ? Kada Dodik, kao jedan od najutjecajnijih političara u BiH, kaže kako BiH neće opstati, šta bi trebala biti reakcija nas koji bi branili državu ? Da to ignorišemo (kao što se ignorisalo ukopavanje artiljerije oko Sarajeva) ili ?Represija wrote:I u čemu je sad razlika izmedju ove tvoje rečenice i one Karadžićeve o autostradi pakla i stradanja...Skijaš wrote:
Ne može se jednako tretirati secesiju Slovenije ili Hrvatske sa jedne strane i nezavisnost BiH sa druge. Sarajevu je u Jugoslaviji bilo kao bubregu u loju, ali nakon Vukovara i jasne poruke da avnojske granice nikom ništa ne znače, BiH se moglo očuvati samo međunarodnim priznanjem. Odnosno, nezavisnost BiH je nametnuta opcija, to nije bio prvi izbor Sarajeva. Šta je trebalo, biti vazal Beogradu u srpsko-hrvatskom sukobu ?
S druge strane, pokušaj otcjepljenja manjeg entiteta ne bi imao to moralno, istorijsko a ni pravno pokriće. Ta administrativna jedinica postoji samo u okviru mirovnog sporazuma i ako izađe van tog okvira, imaćemo krvoproliće. Zato je jako opasna ova Dodikova priča o neodrživosti BiH i svako onaj ko svršava na to, treba biti svjestan opasnosti u koju podrškom Dodikovom ludilu dovodi sebe i svoje najbliže. Jelo se neslanu rižu, ložilo prozore i pilo svakakvu vodu, nema više straha ni od čega i ako četnici izađu van okvira mirovnog sporazuma, biće mrtvih. Uglavnom četnika.
U međuvremenu, nadajmo se da će prevladati razum i da će ovakve teme ubrzo biti prevaziđene.
-
Srpscanin
#3514 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Svejedno ko je vecina u Brckom,problem pripadnosti tog mjesta ce i dalje postojati.Prema sadasnjem rjesenju Arbitraze inkoroproriranom i u ustav, teritorija Distrikta je u zajednickoj svojini Federacije i Srpske.Sve je to ok dok su Federacija i Srpska u ovoj prinudnoj zajednici / ortakluku i dok medjunarodna zajednica ima volje da odrzava protektorat.Jasno je da ce u procesu razdruzenja pitanje Distrikta morati da bude rijeseno ili novim sporazumom ili novom arbitrazom ako do sporazuma ne dodje.radostan dan wrote:u brčkom skoro pa duplo više srba?![]()
Last edited by Srpscanin on 10/01/2014 21:34, edited 1 time in total.
-
pravi_herceg_bosanac
#3515 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Novim ratom hoces reci?Srpscanin wrote:Svejedno ko je vecina u Brckom,problem pripadnosti tog mjesta ce i dalje postojati.Prema sadasnjem rjesenju Arbitraze inkoroproriranom i u ustav, teritorija Distrikta je u zajednickoj svojini Federacije i Srpske.Sve je to ok dok su Federacija i Srpska u ovoj prinudnoj zajednici / ortakluku i dok medjunarodna zajednica ima volje da odrzava protektorat.Jasno je da ce u procesu razdruzenja pitanje Distrikta morati da da bude rijeseno ili novim sporazumom ili novom arbitrazom ako do sporazuma ne dodje.radostan dan wrote:u brčkom skoro pa duplo više srba?![]()
- Paranoid
#3516 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Distrikt nema prefiks "srpski" i to je ono što vjerovatno smeta šumskoj..
-
Srpscanin
#3517 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Novi rat bi samoproklamovani borci za drzavu BiH (opet) izgubili.pravi_herceg_bosanac wrote:
Novim ratom hoces reci?
-
radostan dan
#3518 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
jel ti mene zajebavaš, il si stvarno od skoro na forumu?Srpscanin wrote:Svejedno ko je vecina u Brckom,problem pripadnosti tog mjesta ce i dalje postojati.Prema sadasnjem rjesenju Arbitraze inkoroproriranom i u ustav, teritorija Distrikta je u zajednickoj svojini Federacije i Srpske.Sve je to ok dok su Federacija i Srpska u ovoj prinudnoj zajednici / ortakluku i dok medjunarodna zajednica ima volje da odrzava protektorat.Jasno je da ce u procesu razdruzenja pitanje Distrikta morati da bude rijeseno ili novim sporazumom ili novom arbitrazom ako do sporazuma ne dodje.radostan dan wrote:u brčkom skoro pa duplo više srba?![]()
- Paranoid
#3519 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Dokle BiH postoji smatraj se gubitnikom.Srpscanin wrote:Novi rat bi samoproklamovani borci za drzavu BiH (opet) izgubili.pravi_herceg_bosanac wrote:
Novim ratom hoces reci?
- Mister Yes
#3520 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ako su avazovi rezultati tačni ništa od rata za mog života.
-
pravi_herceg_bosanac
#3521 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pojasni? Koliko evo krenimo odSrpscanin wrote:Novi rat bi samoproklamovani borci za drzavu BiH (opet) izgubili.pravi_herceg_bosanac wrote:
Novim ratom hoces reci?
1)broja oklopnjaka. Koliko ih ima u Tuzli a koliko u Banja Luci?
Pa onda mi daj i podatke za:
2) topove i ostalo naorzanje. I na kraju mi izlistaj kolko ljudi mozete mobilizirati a kolko mi.
3) Fabrke vojne i namjenske industrije; da pomognem:
www.unisgroup.ba
Evo cak i da je ovo sto avaz pise tacno; nas i ostalih oko 2 miliona vas 1,2 miliona. Uz to znas da Tuzla i Sarajevo imaju ukupno oko 40.000 Hrvata samo te jos 20.000 Alijinih Srba. Kad sve pobrojis objasni mi kako bi vi sprijecili da vas ne tovarimo na traktore?
- Ali Kemal
#3522 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zasto bi ikoga tovario na traktore ?pravi_herceg_bosanac wrote: Kad sve pobrojis objasni mi kako bi vi sprijecili da vas ne tovarimo na traktore?
-
MrAmani96
#3523 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma pust cetnikcanina,
Njihov cilj je bio nestanak muslimana u BiH, pa dobili po pizdu. Ako bude novi rat, sto je glupost cetnicima izazvati, jer sami znaju sta ce ste desiti tj. samoubistvo. 2 miliona muslimana u BiH, te 2 miliona dijaspora... A njih ima milion

Njihov cilj je bio nestanak muslimana u BiH, pa dobili po pizdu. Ako bude novi rat, sto je glupost cetnicima izazvati, jer sami znaju sta ce ste desiti tj. samoubistvo. 2 miliona muslimana u BiH, te 2 miliona dijaspora... A njih ima milion
-
radostan dan
#3524 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
da te ne čitam dugo, rekao bih da ti izjava - sjetom zvuči...Mister Yes wrote:Ako su avazovi rezultati tačni ništa od rata za mog života.
- exliberal-ex
#3525 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Eh da Chmoljo nije banirao onog sto je htjeo da koristi turske satelite...on armani i hercegovac ( lafo pravi) ...pa gdje bio vam bio kraj...